Home » today » Entertainment » Colours of Ostrava Festival Line-up Boasts 19 Grammy Winners and 68 Nominations

Colours of Ostrava Festival Line-up Boasts 19 Grammy Winners and 68 Nominations

Zlata Holušová, umělecká ​ředitelka festivalu‌ Colours of Ostrava, ⁢vyjádřila nadšení‍ z obsazení řečníků⁤ na fóru Meltingpot,⁤ kteří jsou kapacitami ve svých⁣ oborech a přinášejí cenné know-how v oblastech, na něž ⁣se ⁢letos zaměřuje‍ festival. ​Novinkou je také ⁤Vypravěčský stan, který bude sloužit k sdílení příběhů a lidské moudrosti.

Festival nabídne⁣ sedm hudebních scén s více než ⁣sedmdesáti zahraničními kapelami a třiceti domácími umělci, přičemž zastoupené žánry zahrnují ‍world music, ‍rock, blues, pop, elektroniku, neoklasiku, punk, jazz, hip hop, soul, funk, reggae a dancehall. Dramaturg festivalu Filip Košťálek zdůraznil radost z objevování⁢ zajímavých‌ jmen napříč různými hudebními žánry ​a zvláštní potěšení z umělců, kteří vystoupí v Česku poprvé. ⁢Mezi hvězdami ‌letošního ročníku jsou například ‌Sam Smith, ‍Khruangbin, ⁣James Blake, Bat ⁣For Lashes a Sean‌ Paul.

Kromě toho se na festivalu představí i zpěvačka Emilíana Torrini, izraelská elektronická dvojice Infected⁢ Mushroom, brazilská skupina‌ Bixiga 70 a ⁤další. Festival se⁢ bude konat od ⁣17. do 20. července v ‌industriální oblasti ⁣ostravských ​Dolních Vítkovic.nás přinášet do Ostravy hudbu z celého světa a ukazovat různorodost hudebních žánrů. Věříme, že naše návštěvníky potěšíme nejen ⁤kvalitním line-upem, ale i ​bohatým programem na ⁣fóru Meltingpot a ‍nově ⁤také Vypravěčským stanem,“ uzavírá Zlata ​Holušová.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.