Home » today » Business » The title for the news article could be: “Škodovka zaznamenala boom ve výdělcích navzdory krizi autoprůmyslu: Co to znamená pro automobilový trh?”

The title for the news article could be: “Škodovka zaznamenala boom ve výdělcích navzdory krizi autoprůmyslu: Co to znamená pro automobilový trh?”

It seems like the text is‌ discussing the financial performance and challenges of the Volkswagen group, particularly focusing on ‌the Skoda⁢ brand. The⁣ text mentions that Skoda’s operating⁤ margin was 6.7% and ⁤that the results are‌ considered good, partly because they are based on a low 2022 baseline. It also discusses ⁢the impact of the Russian invasion of Ukraine​ on ‍Skoda’s production and the ‌decision ⁤to leave the ⁣Russian market.

The text also‌ mentions that ‌Volkswagen’s main brand had a margin of four percent, and there are warnings about the slow and ‌complicated nature of‍ the company. There are plans for a major⁢ restructuring to‍ increase profits by ⁣10 billion ‍euros by 2026. The text also discusses the​ shift towards⁣ electric vehicles and the need to control costs.

Overall, the text highlights the financial and competitive challenges facing the Volkswagen group and its brands.V roce 2022 ‍dosáhla‍ ziskovost značky Škoda‌ Auto 6,7 procenta, což je oproti předchozímu roku výrazný nárůst. Tento ‍úspěch⁣ je částečně ⁤způsoben‍ nízkou základnou z⁣ roku 2022, kdy výroba‍ trpěla nedostatkem dílů kvůli nedostatku​ čipů ‍a kabelových svazků. Značka Škoda​ Auto také opustila ruský‌ trh po invazi na Ukrajinu.

Hlavní⁣ značka koncernu ‌Volkswagen dosáhla ziskovosti 7 procent, což‍ je nižší než ziskovost značky Škoda Auto. ⁢Vedení koncernu‍ Volkswagen plánuje restrukturalizaci a snahu zvýšit ​zisk o ⁢deset miliard eur do roku​ 2026. Koncern se snaží přizpůsobit se trhu s elektromobily, kde se prosazují konkurenti jako Tesla a levné čínské značky.

Jedním z opatření, které koncern Volkswagen plánuje, je snížení plánované výroby o 80 procent očekávané poptávky, aby nedocházelo k ⁣nadměrnému⁣ skladování ⁣vozů. ⁣Tento trend se může projevit i ve závodech koncernu Volkswagen, kde se prosazuje e-mobilita.

Odboráři však tvrdí, že firma musí správně nastavit cenovou politiku a​ držet náklady pod kontrolou. Značka Škoda Auto by podle nich mohla zvýšit svou rentabilitu na 8 až 10 procent. Koncern Volkswagen ⁤se potýká s rostoucími náklady na suroviny pro výrobu elektromobilů a konkurencí levných čínských elektromobilů.

Volkswagen se také potýká s nestabilitou obchodů a nedostatkem příjmů na financování přechodu k elektromobilitě.efektivitu vroby‍ a sniovat nklady.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.