Home » today » Business » The Benefits of DIP: Maximizing Your Retirement Savings with Modern Investment Options

The Benefits of DIP: Maximizing Your Retirement Savings with Modern Investment Options

DIP je‌ moderní nástroj, který našemu systému zhodnocování spor na stáří rozhodně chybělo. Oproti klasickému doplňkovému penzijnímu spoření přináší více možností, ​do čeho může ‍člověk investovat a​ zároveň využívat i zvýhodnění od ⁤státu, říká Martin Pletil, ​ředitel sekce investic společnosti ‍Broker Trust.

Neznamená ​to, že by před ‌vámi teď stála ⁤otázka buď DIP, nebo penzijko. Oba produkty se vhodně doplňují.

DIP si můžeme představit jako určitý typ majetkového účtu, na kterém⁤ můžete mít různé typy investic nebo klidně i spořicích⁢ produktů ⁣a své peníze mezi‌ těmito položkami libovolně přesouvat. To ocení zejména ti, kdo jsou zvyklí se o své ​investice aktivně starat. Principem je peníze z ⁢účtu nevybírat po stanovenou dobu, aby si jeho majitel skutečně vytvořil rezervu na ‍stáří, vysvětluje ⁤Pletil.

KVZ: Co víte o výhodách dlouhodobého investičního produktu?

Neznamená to, že se z vás musel stát investor, který bude trávit ⁤hodiny nad⁤ vývojem trhu. Naprostá většina poskytovatelů‌ DIP nabízí řešení, kde si můžete vybrat ⁢z přednastavených strategií a nemusíte se v podstatě o nic starat.

Pravidla ale uvolňují poskytovatelům ruce a umožňují jim⁣ vaše peníze rozložit‌ do aktiv, které nabízejí na dlouhodobém horizontu potenciální výnos. A ten je pro vytvoření dostatečné rezervy naprosto klíčový. ‌Potenciální výnos a⁢ složené úroky jsou‍ dvě hlavní elixíry, které vám pomohou vytvořit si ⁤na ⁢stáří komfortní finanční polštář.

Investice by při průměrném 8% ročním zhodnocení ⁣po dvaceti⁤ letech měla‌ mít teoretickou hodnotu téměř 2,3 milionu korun, za 30 let by dosáhla více než dvojnásobku, konkrétně přes 5,6 milionu korun, shrnuje⁤ Pletil.

Za 20 let navíc podle současných podmínek ušetříte​ 144 tisíc korun na daních, za 30‌ let je to úspora⁢ 216 tisíc korun. Pro maximální‍ daňové zvýhodnění je třeba poslat na DIP 4 000 korun měsíčně.in Pletil, odbornk na finance. Podle jeho slov by mohl DIP nabzet monost zhodnocen penz na st, co by mohlo bt zajmav alternativou klasickho penzijnho spoen.

Pletil‌ tak upozoruje na vhody DIPu, kter by mohly bt zajmav pro‍ lidi, kte chtj investovat sv penze⁣ a zrove zskat ⁣daov zvhodnn. Systm⁤ DIPu by tak mohl bt vhodn pro ty, kte ‌chtj mt vce monost, kam investovat sv penze⁢ a zrove zskat daov zvhodnn.

Podle Pletila by mohl⁤ DIP nabzet monost zhodnocen penz na st, co by mohlo bt​ zajmav‍ alternativou klasickho penzijnho spoen.‌ Systm DIPu by tak mohl​ bt vhodn pro ty, kte chtj mt vce monost, kam investovat ​sv penze a zrove zskat daov zvhodnn.

Pletil tak upozoruje na vhody DIPu, kter by mohly bt zajmav pro lidi, kte chtj investovat sv penze a zrove zskat daov zvhodnn. Systm ‍DIPu by tak mohl ‍bt vhodn pro ty, kte chtj mt vce monost, kam investovat sv penze ‍a zrove zskat daov zvhodnn.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.