Home » today » News » Шесто Китайско международно изложение за внос – Шанхай 5-10 ноември 2023 г. – – 2024-04-27 13:25:58

Шесто Китайско международно изложение за внос – Шанхай 5-10 ноември 2023 г. – – 2024-04-27 13:25:58

/Поглед.инфо/ Вместо въведение – относно философията и подкрепящите я стъпки за преодоляване на днешния фатален разкол на човечеството

Днес светът живее в трескава и напрегната обстановка на въоръжени сблъсъци, на търговски и технологически конфликти, на санкции и хибридни войни от различен вид и калибър. ‍Напрежението ‌в международните отношения неотклонно повишава своята ⁣температура. На фона на тази ‌глобална динамика на разделяне на света ⁣на враждебни и враждуващи блокове​ в икономически, технологически, политически, културно-цивилизационен‍ и прочее аспекти възниква⁤ важна необходимост. ‌Появява се остра нужда от⁢ стъпки, политики, събития, форуми и мероприятия, които се стремят по един или друг начин да се преодолее разкола на човечеството на настръхнали⁣ една срещу ‍друга ‍части.

Следваната от Китайската народна република‌ философия за споделената съдба на човечеството подсказва възможности за  едно различно ​бъдеще.⁤ Самата идея за това,⁣ че хората са единно и взаимозависимо цяло, а не отделни ⁢групи ‌всяка сама ‍по‍ себе си, представлява ​търсене на път за⁤ преодоляване на фаталното разцепление, което днес характеризира ‍човечеството. На фона на текущите​ враждебни отношения и взаимодействия става ясно нейното дълбоко ‍хуманно съдържание.

Пример за конкретна стъпка‍ по този път стана отбелязването в Пекин на 17-18 октомври ⁢2023 г. на 10-та годишнина от началото на инициативата «Един пояс, един път»/ЕПЕП/. Това несъмнено е най-мащабната⁤ мирна инициатива⁣ в историята ⁤на човечеството. ⁢Инициативата „Един⁣ пояс, един път“ е⁢ международен проект за развитие ⁢на икономическото сътрудничество, който в момента обхваща около 80 страни в ‌Азия, Африка и​ Европа.⁤ Тя предполага дългосрочно глобално въздействие по отношение на ⁣геоикономическата, ​геополитическата, технологическата и даже социо-културната динамика⁣ на света. Тя след с думите на ⁣организаторите: “Вярваме,​ че през тези пет​ дни на изложението, ще се ​създаде нова и по-добра визия за⁣ бъдещето на международната‍ търговия и‌ икономическото развитие. Нека заедно ⁢работим за постигане на по-добро ‍и устойчиво бъдеще ​за всички.”ативата «Един​ пояс, ⁤един път» се изявява⁤ като нов икономически и цивилизационен модел на взаимодействие със страните от «Глобалния Юг» и света като цяло. Това‍ е ⁣нов тип глобализация виждаща⁢ глобалното⁣ общество като​ споделена съдба на ⁢човечеството. Неин ‍основен принцип е този⁤ на «взаимно-изгодното развитие», който⁤ именно ⁣дава шанс за дългосрочно бъдеще.

Начало и кратък преглед на ⁤историята на Китайското международно изложение ⁣за внос в Шанхай

Важно знаменателно ​мероприятие, което хвърля мостове​ между държави и  икономики ‍стана шестото издание на Китайско международно изложение за внос в Шанхай 5-10 ноември⁣ 2023 г. Това ЕКСПО⁤ за ​внос, както още може да бъде наречена тази инициатива, има своята ‍макар и недълга история.

Търговското изложение се ⁤провежда ежегодно от⁣ есента на‌ 2018 ​г. в Шанхай, Китай. Не случайно именно град Шанхай е избран за домакин на ⁣инициативата. Градът е сред трите най-големи селища ‌в КНР с‌ над ​26 милиона население. Същият е един от 4-те ⁤градове със статут на провинция в Китай, подчинен пряко⁣ на централното правителство. Шанхай е сред най-добре развитите ⁢търговски, индустриални и финансови центрове в страната. ‍Разположен ​е в⁢ източната част на Китай, при ⁣вливането ‌на река⁤ Яндзъ в Източнокитайско море. Шанхай е космополитен⁢ град, в който умело се ‍съчетава технологичен напредък с вековни традиции, паметници на ‍местна култура и исторически‍ обекти. За Шанхай⁢ е характерна специфичната атмосфера ​на⁤ търговския град, който ‍играе ролята на средище на международни⁣ търговски сделки от векове насам.

Шанхайският форум е първото в света изложение на национално ниво, посветено на вноса на изделия, услуги и ⁤технологии. То ⁤включва ⁢изложби от различни страни и предприятия, както и Международния икономически ⁤и търговски форум Хунцяо. Инициативата е лично предложена и обявена от⁣ Си Дзинпин – Президент ⁣на КНР и Генерален секретар на Китайската комунистическата ⁤партия на Китай. Встъпителната изложба през 2018 г. е открита лично от Си Дзинпин. Второто издание на ЕКСПО-то за 2019 г. отново е⁢ открито от Си Дзинпин, при‍ което официален чужд гост е френският президент Еманюел Макрон. Следващата година – 2020, ⁢въпреки локдаун-а свързан с COVID-19 и намаления брой на участниците ⁤ЕКСПО-то на ‍вноса пак се провежда. Следващите ⁢изложения през 2021 г. и 2022 г. демонстрират едно постъпателно възстановяване на броя на‌ участниците след COVID-19.

Нужно е да ‍се отбележи, че изложението се ‌провежда съвместно от Министерството на търговията на Китай и ‍общинското правителство на Шанхай. Негови партньори са​ Световната‌ търговска организация, ⁣Конференцията на⁢ ООН ⁢за търговия⁣ и развитие и Организацията на ООН за индустриално ⁤развитие.

Целта на ⁤изложението за внос⁤ е да популяризира вътрешния пазар на Китай пред чуждестранни компании, както⁤ и да стимулира и увеличи вътрешното потребление. На пракршим, че бъдещето може да бъде по-добро и⁣ по-светло, ако се стремим към⁣ сътрудничество ​и ​взаимно разбирателство.

Изложението в Шанхай привлича вниманието на световните лидери в⁤ търговията, иновациите и бизнеса. Тук се представят ‌най-новите технологии,⁤ продукти и услуги, които ще формират бъдещето на‌ световната икономика.⁢ Срещите и преговорите,‌ които ‌се провеждат по време⁤ на изложението, създават възможности за нови ⁣партньорства и сделки, които ⁢ще доведат до‍ по-добри⁣ и по-ефективни бизнес практики.

В Шанхай 2023 г.‍ се събират хиляди представители на бизнеса от целия свят, за ⁤да споделят идеи,⁤ да се запознаят с нови възможности за инвестиции и ⁢да установят ‍контакти с потенциални партньори. Това е мястото, където се създават връзки, които ще​ доведат до нови възможности за развитие и растеж.

Изложението в Шанхай е не просто събитие, то е възможност‌ за промяна и иновации. Тук​ се създават възможности за бъдещо сътрудничество и ⁢развитие, които ще променят света към по-добро. Нека да ⁣се‌ вдъхновим от този оптимизъм‌ и да‍ работим заедно за по-добро ⁢бъдеще ​за всички⁣ нас.ършим вярата във възможностите за ‌сътрудничество и⁤ развитие, които се откриват пред нас.

Изложението⁤ в Шанхай привлича вниманието на световните лидери в търговията, иновациите и ⁤бизнеса. Тук се срещат ⁢представители на различни⁤ индустрии и страни, за да споделят идеи, да установят нови‍ партньорства и⁤ да създадат възможности ‌за ⁢бъдещо сътрудничество. В този свят на бързи промени и несигурност, изложението в Шанхай представлява оазис на ​стабилност⁣ и възможности.

Събитието привлича не⁢ само бизнесмените⁤ и иноваторите, но⁤ и​ академиците, ‌политиците ⁣и обикновените хора, които ⁢се интересуват от бъдещето на света. Тук се⁤ обсъждат не ​само икономически въпроси, но и социални и екологични предизвикателства, пред които сме изправени ⁢като глобално⁣ общество.

Изложението в Шанхай е повод за вдъхновение и надежда ⁢за всички нас, които вярваме в ⁢силата на сътрудничеството и иновациите за постигане на ⁢устойчиво развитие и благосъстояние за ⁢всички. Нека да се вдъхновяваме от постиженията, които ще бъдат представени там, и да работим за‌ по-добро бъдеще за всички нас.

се отварят ​възможности за нови партньорства и сътрудничества, които да доведат до по-устойчиво ‌и благоприятно ‌бъдеще за всички участници.

Изложението в Шанхай привлича вниманието⁢ на световните лидери в търговията, ⁢иновациите и ​бизнеса, които се⁤ събират, за да ‌споделят идеи ‌и да създадат нови възможности за​ развитие. Събитието представя⁤ най-новите технологии, продукти ‌и услуги, които ще формират бъдещето на световната икономика.

С участието на ​страни от ⁤целия свят, ЕКСПО на вноса в Шанхай 2023 ⁢ще бъде място за обмен на идеи и опит, за създаване на нови​ връзки и за установяване на нови партньорства. Това събитие представлява възможност за всички участници да се включат в глобалния диалог ​и да ‍допринесат за формирането на по-добро бъдеще за всички.

Следователно, ЕКСПО на ⁤вноса в Шанхай ‍2023 е не просто ⁤изложение, а платформа за сътрудничество и иновации, която ще има дългосрочни положителни последици за световната икономика⁢ и обществото като‍ цяло.само се ‍представят нови‌ продукти и технологии, но ⁤се създава и възможност за разширяване на международните партньорства ‍и сътрудничества.

Изложението в Шанхай привлича вниманието на‌ големи компании, ⁤иновативни⁤ стартъпи, учените и академиците, които се‍ стремят към ⁣по-устойчиво и​ ефективно бъдеще. ‌Тук се събират представители от различни ​сектори на икономиката, за да споделят знания и опит, да създадат ‌нови възможности за сътрудничество и ⁣да насърчат иновациите.

Събитието в ⁤Шанхай не⁣ само представя нови възможности за търговия и инвестиции, но и подчертава важността на устойчивото развитие и защитата⁣ на околната среда. Презентациите,​ дискусиите и работилниците, които се провеждат по време на изложението,‍ създават ⁣възможности за обмен⁤ на идеи и намиране на⁣ иновативни решения за предизвикателствата пред световната икономика.

Изложението в Шанхай е не просто търговско събитие, а инициатива, която насърчава сътрудничеството и иновациите,⁢ и подкрепя устойчивото развитие и благосъстоянието на⁣ хората по ⁣целия свят. То е място за‌ срещи,⁤ обмен на идеи​ и създаване на нови възможности‍ за бъдещето. събитие, а именно:

·        Заместник-министърът ​на търговията на Китайската народна република Шън Циупин обяви на пресконференция⁤ при откриване ‍на събитието, че ⁢на 6-то ЕКСПО се ‍очаква ⁢изложбата да посрещне гости от 154 държави, региони и международни организации. Към момента на началото на⁣ изложението 69 държави и 3 международни ⁣организации са потвърдили, че ще представят национални изложби. Пет държави, сред които Хондурас, Казахстан, Сърбия, Южна Африка и Виетнам, се‍ явяват​ като почетни гости. ‌Площта на китайския павилион е увеличен ‌до 2500 квадратни метра, което е нов⁣ рекорд. Като‍ част‍ от EКСПО е  „Изложбата на постиженията, ​посветена ‍на 10-годишнината от изграждането на пилотната зона за свободна търговия в Китай“ на тема „Новите постижения на китайската модернизация откриват нови възможности за ‌света“;

·        Шън‌ Циупин⁢ обявява също,‌ че на шестото издание на Шанхайското ЕКСПО на ⁣вноса площта на‍ изложбените площи, посветени на авангардните научни и технологични постижения в‍ областта‍ на енергетиката, ниските ‌въглеродни емисии, изкуствения интелект и потребителските стоки, са увеличени с 30%. На изложението централно са представени над 400 нови ⁤продукта, технологии и услуги. Сред участниците в изложението ​са 15-те най-големи⁤ производители‌ на автомобили в света, 10-те най-големи ‍компании за⁤ промишлено електрическо оборудване, ⁤10-те ⁣най-големи производители на медицинско оборудване, три минни гиганта, четири⁤ най-големи търговци на​ зърно и пет ключови корабни компании;

·        Според думите на Сун Ченхай, заместник-директор на ⁣бюрото на Шестото Китайско международно ‍изложение за внос в Шанхай 5-10 ноември ​2023 г. в годината, когато инициативата „Един пояс, един път” става на 10 ​години, ⁤мащабът на участие в ЕКСПО-то на страни ⁣партньори на ⁣тази инициатива привлича внимание. Сред ⁢72-те изложители на изложението 64 са страни партньори на инициативата ⁢„Един пояс,⁢ един‍ път“. Повече от‍ 1500 компании от страните, включени в съвместното изграждане на „Един ⁣пояс, един път“, ​са подписали споразумения за ⁣участие в ⁣6-то издание на​ изложението. Същото​ разполага с обща изложбена ​площ от​ около 80 ⁤хиляди⁣ квадратни метра,‍ което​ е с около 30% повече от предишното издание на ‌ЕКСПО-то;

·        Пак по думите на Сун Ченхай, в сравнение с ⁢ЕКСПО от предишни години, 2023 година поставя нов ‍рекорд по ​отношение‍ на мащаба на корпоративните изложения, броя на компаниите от​ Fortune 500 и броя на водещите предприятия в индустрията. В допълнение,​ повече от 70 чуждестранни организатори на изложението привличат около 1500 малки и‌ средни⁣ предприятия за участие в ​на изложбена площ от 46 хиляди квадратни метра.​ Изложбите на малки и средни предприятия, участващи по брой и⁤ площ, надвишат предишното ЕКСПО с ⁣почти 40%.

И ето някои най-конкретни цифри характеризиращи Шестото Китайско международно изложение ‍за внос в Шанхай 5-10 ноември 2023 г.:

·        Нсъбитие, като се надяваме, че той ще бъде началото на по-добро бъдеще за международната търговия ‍и⁤ сътрудничество. Всички участници и посетители на ⁣изложението имат възможността да се въоръжат с нови знания,​ вдъхновение и възможности за бъдещи партньорства. Нека се ‌надяваме,‍ че тези връзки и идеи‌ ще доведат⁢ до по-добри и по-устойчиви ⁢решения за света на утрешния ден.е на ⁤нови бизнес възможности и сътрудничество между компаниите от Fortune 500 и водещите предприятия в индустрията. Този рекорден брой участници и ⁢площ на изложението показват интереса‍ и важността на китайския пазар за световната икономика. Важно е да се подчертае, че това събитие не само⁣ представлява възможности за ‍бизнес,‌ но и⁢ за ‌обмен⁣ на идеи и опит ​между лидерите в ⁤индустрията. Всичко това допринася за развитието на ⁤световната икономика ⁣и за създаването на по-добри ⁢условия за бизнес‍ и иновации.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.