Home » today » World » Překvapení v nominaci. Z Rulíkova týmu pro MS vypadli Nosek, Vrána či Ticháček

Překvapení v nominaci. Z Rulíkova týmu pro MS vypadli Nosek, Vrána či Ticháček

​ ‌ ⁤ ⁢
⁣ ‍ ‌ ‌
‍‌ ⁢ ⁢ ‌ ⁢
‌ ⁢ ⁢ ‍ ⁢ ‌ ‌ ‍
⁤ ⁢ ‌ ​ ​
‌ ⁤ ⁣ ‌ ⁢ ⁤
⁢ ​
‍ ⁢ ⁤ ⁢ ⁤
‌ ⁤ ⁣
⁣ ​ ⁢
⁢ ⁢ ‌ ⁤

Před národním týmem stojí těžká zkouška, potřebuje dát zapomenout na výsledkový‌ propadák během Českých her⁢ v Brně, kam přijelo ​hned šestatřicet kandidátů.

Jejich ohromný ‌počet přinesl neobvyklé situace. Razantní ⁣řez vedle Ticháčka ⁢odnesli ještě tři‍ další beci: Dominik Mašín, Jan Košťálek a Libor Zábranský.⁤ Z útočníků si kromě‍ Noska, Vrány‌ a Zohorny ⁣doma jistě nezahrají Filip Chlapík, ‍Ondřej Kovařčík⁤ a Michael Špaček.

„U Tomáše (Noska) jsem se už po prvním zápase rozhodl, že⁤ ho dál nenominuju.‍ Nebudu říkat důvody, zvolili jsme‌ jiné hráče, ⁤je to těžké po jednom utkání, ale rozhodl jsem se tak. Jakub Vrána je⁤ talentovaný, ale‌ nepřijel v ‌takové formě, ⁣jakou bychom⁣ si představovali,“ vysvětlil Rulík s tím, že podobné důvody ‍jako u Vrány platí ​i‍ pro Zohornu.

Český trenér ‍Radim Rulík pozoruje zápas proti Švýcarsku.

Prvního světového ​šampionátu se‌ tak dočkají třeba forvardi Michal Kovařčík,⁣ Pavel Kousal, Ondřej Kaše a Jáchym⁢ Kondelík. Jede i mladý ⁣obránce David Špaček.

„Můžu zmínit, že kluci, co v nominaci jsou, udrželi konstantní výkonnost bez propadů. Proto ‌si účast vybojovali,“ líčil Rulík ⁢a ⁢vyjádřil‌ se ještě‍ k Ticháčkovi⁣ se Špačkem. „Chceme mít stejný ⁤počet leváků i praváků, David je​ malinko obouchanější ze ​zámoří, oba jsou na ⁢podobné úrovni, jsem rád, že‌ jsme jednoho ⁢mladého zařadili, ale‍ pro dva místo nebylo.“

Osmapadesátiletý​ kouč škrtal‌ už v ​průběhu nepovedeného turnaje, kdy tým po porážce s Finskem (1:4) opustili ⁤útočníci Filip Zadina s⁤ Petrem Kodýtkem.

Po dalším nezdaru se Švédskem (0:2) a mdlém výkonu se Švýcarskem ​(1:2) nyní nezbývalo nic jiného,​ než jmenovat alespoň dalších deset vyřazených. Na soupisku pro světový šampionát se‍ totiž‌ vejde jen pětadvacet hráčů z toho dvaadvacet do pole a tři brankáři, ⁢kteří měli místo ​prakticky jisté.

Čeští hokejisté po porážce se Švédskem v zápase ⁣Českých hokejových her v Brně. (4. ‌května ‍2024)

Spolu s ‌Kämpfem, který ​v noci‌ vypadl v prvním kole ​NHL proti​ Bostonu, ale mužstvo stále čítá šestadvacet⁣ hokejistů. ⁢Útočník Toronta by se měl k⁣ reprezentaci ​připojit⁤ ve⁤ čtvrtek, musí ještě ‌projít výstupními ‌prohlídkami.

Hlavní ​trenér proto nyní ⁤logicky neříká, ​koho na ​turnajovou soupisku zapíše:‌ „Až se⁤ David připojí, oznámíme prvních dvaadvacet hráčů, pak řekneme, kolik ‍jich ⁤napíšeme ‍na soupisku⁤ pro první utkání.“

Radost Davida Kämpfa po jediné brance Toronta v prvním zápase‌ play off.

Realizační tým vyčká podle vývoje‍ sérií ⁢druhého kola v zámoří. ‍A to i v případě beka Davida Jiříčka, který hraje play off s Clevelandem v AHL: „Davida nám nechtějí pustit,‍ ale jestliže ⁤vypadnou,​ šance bude,“ ⁣sdělil generální manažer Petr Nedvěd.

V noci se ⁢navíc hraje sedmý zápas série mezi ‌Dallasem a Vegas, na domácí straně hraje centr Radek Faksa, ‍v řadách Golden Knights zase figuruje ‍Tomáš Hertl. Jeden z nich⁤ tak může být ‌další potenciální posilou ještě ‍před startem šampionátu.

Češi‍ jej ​zahájí⁢ v základní skupině A těžkým pátečním utkáním⁢ od 20.20 proti Finsku.

Dál je postupně čeká ⁢Norsko‍ (sobota 11. kvtitled “Czech Republic Ice Hockey Team Ready to Take on the World at World Championships”

The Czech Republic ice hockey⁣ team is gearing up for the ⁣upcoming IIHF World Championships, with head coach‍ Filip Rulík confident in the squad he has selected for the tournament. With a mix of experienced players and‍ young talent, ⁤the team is ready to take on ​the world’s best in⁢ Switzerland.

One player to ⁣watch out for is forward Tomáš Hertl, who could potentially⁢ join the ⁤team as a late addition before the tournament begins.‍ His addition would provide a ⁢significant boost ‌to⁣ the ​team’s offensive capabilities and add depth to the roster.

The Czech ⁢team‌ will⁤ kick off their campaign in Group A with a tough match against Finland on Friday ⁢evening. They will then face off ‍against Norway,⁤ Switzerland, Denmark, Austria, Great Britain,⁤ and‍ Canada ⁤in the following days. The team is focused on taking each game as it comes and putting in strong performances ⁢throughout the tournament.

When asked about his expectations‌ for the tournament, coach ‍Rulík remained tight-lipped, stating that he prefers ⁣to focus on taking things one step at a time. He is keeping his expectations to himself for now, but the team is determined to make a strong showing at⁤ the World Championships.

The roster for the Czech team includes a mix ​of players from the NHL, European leagues, and the Czech Extraliga. With a blend of skill, experience, ⁤and youth, the team is ⁣well-equipped to compete against the top ‌teams in the world.

As the​ team prepares‌ to take ‌on the ​world in Switzerland, Czech hockey fans are eagerly anticipating the ‍start of‍ the tournament. With a talented roster and a determined ⁢mindset, the Czech Republic team is ready to make their‌ mark⁣ on the international⁢ stage and compete for a medal at ⁤the ​World Championships.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.