Home » today » World » Překvapení v nominaci. Z Rulíkova týmu pro MS vypadli Nosek, Vrána či Ticháček

Překvapení v nominaci. Z Rulíkova týmu pro MS vypadli Nosek, Vrána či Ticháček

‍ ​ ⁢
‌ ​ ⁢
⁢ ‌ ‌
​⁤ ⁢ ‍

‍ ‌ ⁤
‌ ​ ​
⁣ ⁣ ⁤ ⁢ ​ ​
⁤ ‌ ⁣ ⁤ ⁢
‍ ⁢ ⁢ ‍
⁢ ⁢ ​ ‍

Před⁤ národním týmem ⁣stojí těžká ⁤zkouška, potřebuje dát zapomenout na výsledkový propadák během Českých her v Brně, kam​ přijelo hned ⁢šestatřicet kandidátů.

Jejich ohromný počet ⁢přinesl neobvyklé situace. Razantní řez vedle Ticháčka odnesli ještě tři další beci: Dominik Mašín, Jan Košťálek a Libor Zábranský. Z útočníků si kromě Noska, Vrány a Zohorny ⁢doma ‍jistě nezahrají Filip Chlapík,⁢ Ondřej Kovařčík a⁣ Michael Špaček.

„U Tomáše (Noska) jsem se už​ po‌ prvním zápase rozhodl, že ho dál nenominuju. Nebudu říkat důvody, zvolili jsme jiné hráče, je to těžké po ​jednom ‌utkání, ale rozhodl‍ jsem se tak. Jakub Vrána je ⁢talentovaný, ⁣ale nepřijel v takové‌ formě, jakou bychom si ⁤představovali,“ vysvětlil Rulík s tím, že podobné důvody‍ jako u Vrány ‍platí i pro Zohornu.

Český trenér Radim Rulík pozoruje zápas proti⁣ Švýcarsku.

Prvního světového šampionátu se ⁤tak dočkají třeba forvardi Michal Kovařčík, Pavel ‍Kousal, Ondřej Kaše a Jáchym Kondelík. Jede i mladý obránce David Špaček.

„Můžu zmínit, že kluci, co v nominaci jsou, udrželi konstantní výkonnost ⁤bez ‌propadů. Proto‌ si účast vybojovali,“ líčil ⁤Rulík a vyjádřil se ještě k Ticháčkovi ⁢se Špačkem. ⁣„Chceme mít⁤ stejný počet leváků i praváků, David je malinko obouchanější ze zámoří, oba jsou ⁤na podobné úrovni, jsem​ rád, že jsme jednoho mladého zařadili,‌ ale pro dva místo nebylo.“

Osmapadesátiletý kouč škrtal už v průběhu​ nepovedeného ⁤turnaje, kdy tým po porážce‍ s ⁤Finskem (1:4) opustili útočníci ‌Filip Zadina s Petrem ‍Kodýtkem.

Po dalším nezdaru ⁤se Švédskem (0:2) ⁤a mdlém výkonu se Švýcarskem⁢ (1:2)‌ nyní nezbývalo nic jiného, než‌ jmenovat ⁣alespoň dalších deset vyřazených. Na soupisku pro světový šampionát se totiž vejde ‌jen⁣ pětadvacet​ hráčů ⁢z toho dvaadvacet do pole‌ a‍ tři brankáři, kteří měli místo prakticky jisté.

Čeští hokejisté ⁣po‌ porážce se Švédskem v zápase Českých hokejových​ her v Brně. (4. května ⁣2024)

Spolu ⁢s Kämpfem, který v ‌noci vypadl v prvním kole NHL proti Bostonu, ale mužstvo ⁢stále čítá šestadvacet hokejistů. Útočník​ Toronta by se měl k ⁣reprezentaci připojit ve čtvrtek, musí ještě projít výstupními prohlídkami.

Hlavní trenér proto nyní⁢ logicky neříká, koho na turnajovou soupisku zapíše: „Až⁢ se David připojí, oznámíme⁤ prvních dvaadvacet hráčů, pak řekneme, kolik jich napíšeme na soupisku pro ⁤první utkání.“

Radost Davida Kämpfa po jediné brance Toronta v prvním zápase play⁣ off.

Realizační‌ tým vyčká podle vývoje sérií druhého kola v zámoří. A to i v případě beka Davida Jiříčka, který hraje play off s Clevelandem v AHL: „Davida nám nechtějí​ pustit, ale jestliže vypadnou, ⁣šance bude,“ sdělil generální manažer Petr Nedvěd.

V noci ‍se navíc hraje sedmý zápas série mezi Dallasem a Vegas,⁢ na⁤ domácí straně hraje centr Radek ​Faksa, v řadách​ Golden Knights zase figuruje Tomáš Hertl. Jeden ⁢z nich ⁣tak‍ může být další potenciální posilou ještě před startem šampionátu.

Češi jej zahájí v základní skupině A těžkým pátečním utkáním ​od 20.20 proti Finsku.

Dál je postupně čeká Norsko (sobota 11. kvtitled “Czech Republic Hockey Team Ready to ​Take on the World​ at World ⁢Championships”

As the IIHF World Championships approach,‍ the Czech Republic hockey team is gearing up for a ⁤tough competition. With a roster full of talented players from both the NHL and ⁤European leagues, the team is ready ⁣to take ⁣on the world and make their mark⁣ on the international stage.

One player ‍to watch is Tomas Hertl, who could potentially be a key addition to⁤ the team before the start of the​ tournament. With his skill and experience, Hertl could provide a much-needed⁣ boost to the ‍team’s lineup.

The Czechs will kick off their campaign in Group ⁤A with a challenging match against Finland on Friday. They will then face off ⁢against Norway, Switzerland, Denmark, Austria, Great Britain, and Canada ⁤in ‌the following ‌days. It will be a tough road ahead, but the team is ready to ‌face the ‌challenge head-on.

Coach Rulik is keeping his expectations in check, ⁣focusing on taking each game as ‍it comes and playing their best hockey. While he may not ‌share his specific expectations,⁤ it’s clear that ‌the ⁤team is determined to give it ​their all and compete at a high ‌level.

With a mix of experienced veterans and young talent, the Czech‍ Republic team is ​poised to make a statement at ​the‌ World⁤ Championships. ⁢Fans can expect exciting games⁢ and fierce ⁤competition as the team⁣ battles ‌it out on ‌the ice.

As the tournament approaches, all eyes will be on the Czech Republic team ‌as they look to make their ⁤mark and bring ‍home a medal. With a strong roster ‌and a determined ‍mindset, the team is ready to take on the world and show what they’re⁣ made of. Let the games ​begin!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.