Home » today » Sport » Elena Svitolinová: Wimbledon Semi-finalist Opens Up about Her Journey and Hopes

Elena Svitolinová: Wimbledon Semi-finalist Opens Up about Her Journey and Hopes

Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová překvapila světovou jedničku Igou Šviatekovou ve čtvrtfinále letošního travnatého grandslamu. I když se jí nepodařilo získat skalp soupeřky, musela se sklonit před uměním levoruké Češky. Po vyřazení se Svitolinová na tiskové konferenci rozplakala kvůli kruté situaci ve své zasažené vlasti. “Dostávám spoustu zpráv od různých lidí, je neuvěřitelné, jak mě celou dobu podporovali. Snad budou pokračovat,” uvedla s dojetím.

Svitolinová také hovořila o druhém setu semifinále, ve kterém dokázala snížit ztrátu z 0:4 na 3:4. “Snaila jsem se bojovat, ale pak jsem trochu spěchala a v gamu za stavu 3:4 jsem nepodala dobře. Hádám, že i Markéta v ten moment byla nervózní, protože v semifinále nikdy není snadné ukončit zápas. Ale hrála skvěle, byla velmi trpělivá,” sdělila.

Na otázku, zda ji podpora z Ukrajiny mohla dostat pod tlak, odpověděla: “Nevím. Samozřejmě jsem věděla, že mi lidé fandí, když jste v semifinále grandslamu, dá se to očekávat. Neřekla bych, že jsem byla příliš nervózní, ale měla jsem najít lepší způsob, jak se vyrovnat s Markétiným stylem hry. Je velmi nepředvídatelnou soupeřkou, vrtí vám hodně hlav.”

Na otázku, zda by si loni v červnu po narození dcery Skai pomyslela, že v červenci se dostane do semifinále Wimbledonu, odpověděla: “Věřila bych tomu jen těžko, ale teď jsem opravdu naštvaná, že jsem nepostoupila do finále.”

Když se jí zeptali, jak se těší na návrat domů a setkání s dcerkou, odpověděla: “Hrozně moc, bude to ten nejlepší moment.”

Svitolinová také zmínila poselství, které svými úspěchy vysílá vlasti trpící pod ruskou agresí. “Určitě je to pro mě velkou motivací, ale zároveň to přináší zodpovědnost a hodně napětí. Snažím se to ustát, i když toho někdy může být moc. Přesto doufám, že mě lidé na Ukrajině budou podporovat dál. A doufám, že dostanu další šanci,” uzavřela Svitolinová.
detail photograph

Can you provide an alternative wording for this statement?

I will rephrase your statement:

Can you please rephrase this sentence?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.