Home » today » News » ‘Deze oorlog is een laboratorium’

‘Deze oorlog is een laboratorium’

bevindt in de oorlog in Oekraïne. Aan de ene kant willen ze Kiev steunen en helpen om de oorlog te winnen, maar aan de andere kant willen ze niet rechtstreeks betrokken ⁣raken en een verdere escalatie met Rusland vermijden.

De‌ gelekte documenten laten zien dat de Amerikanen nauw betrokken zijn bij Oekraïense‍ luchtaanvallen op verschillende doelwitten. Ze identificeren doelwitten, bepalen de exacte coördinaten ​en leveren deze informatie aan het Oekraïense⁤ leger. Dit stelt Oekraïne⁢ in staat om gerichte aanvallen uit​ te voeren met behulp van langeafstandsraketten.

Het is opvallend dat de Amerikanen deze rol op zich nemen, aangezien Oekraïne zelf niet beschikt ⁢over⁢ de middelen om nauwkeurige locatiebepaling te doen. Daarnaast zijn de ‌Amerikanen meer vertrouwd met⁤ dergelijke ‍raketsystemen. Militair expert Dick Zandee van het Clingendael Instituut merkt op dat het niet verrassend is dat de‌ Amerikanen hierbij de leiding nemen.

Het ⁢is echter een grijs⁣ gebied, omdat het Witte Huis‌ nooit⁢ publiekelijk ⁤heeft gecommuniceerd over hun betrokkenheid bij het bepalen van doelwitten en het ‌leveren van coördinaten‌ aan Oekraïne. Dit komt omdat ze geen verdere ⁢escalatie met Rusland willen riskeren. ⁤Het⁣ blijft ‍dus een geheime operatie die nu pas aan het licht komt door de gelekte documenten.

Deze onthullingen ​werpen ⁤een nieuw licht op de rol van de ‍Verenigde Staten in de oorlog in Oekraïne. ‌Het laat zien dat ze verder gaan​ dan ‍alleen het leveren ⁤van inlichtingen en wapens. Ze spelen⁣ een actieve rol bij ⁣het bepalen van doelwitten en het uitvoeren van gerichte aanvallen.‌ Het is⁣ echter de vraag hoe lang ⁣deze geheime operatie geheim kan ​blijven en wat de gevolgen zullen zijn als Rusland erachtermet de Verenigde Staten ⁤terecht te komen”, zegt ‌Ruslandkenner ⁤Mark Galeotti. “Ze willen Oekraïne​ destabiliseren en de NAVO verzwakken, maar een directe confrontatie‍ met de VS is een brug te ver.”
​ ‍

⁣ Voorsprong op ‍China

Maar waarom gaan de Amerikanen dan zo ⁣ver in hun betrokkenheid ⁣bij de oorlog in Oekraïne? Volgens de​ gelekte documenten is het antwoord simpel: ze willen een voorsprong nemen op andere grootmachten, en dan ‌vooral China. “De oorlog in Oekraïne ⁣is voor het Amerikaanse leger een proefterrein voor aanvalsprotocollen en nieuwe oorlogstechnologie”, aldus de documenten. “Ze willen hun ‌militaire ⁢capaciteiten verder ontwikkelen en testen in een reële oorlogssituatie.”

<p class="artstyle__paragraph " data-element-id="f3eph "Het Amerikaanse leger gebruikt de oorlog in Oekraïne als​ een proefterrein voor aanvalsprotocollen en nieuwe oorlogstechnologie, blijkt uit gelekte documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie. De Verenigde Staten hopen hiermee ⁢een voorsprong te nemen op andere grootmachten, met name ⁤China.

President Biden wil Kiev helpen de oorlog te winnen, ​zonder zelf rechtstreeks betrokken‌ te​ raken. Uit de gelekte documenten blijkt echter dat Amerikaanse specialisten nauw betrokken waren bij⁣ Oekraïense luchtaanvallen op verschillende doelen. Zo waren ze betrokken bij⁤ aanvallen op de commandopost ⁣bij Marinka, een brug bij Kreminna en Russische troepen‍ in Bachmoet.

Daarnaast identificeren de Amerikanen doelwitten en bepalen ze de exacte⁤ coördinaten. Het Oekraïense leger maakt zelden gebruik van langeafstandsraketten zonder de exacte coördinaten⁤ van de Amerikanen. Oekraïne⁣ heeft zelf geen satelliet om​ deze locatiebepaling te​ doen en kan ook niet boven het Russische luchtruim vliegen.

Militair expert ​Dick Zandee van het Clingendael‌ Instituut geeft aan dat de Amerikanen meer vertrouwd zijn met dergelijke raketsystemen en daarom⁤ de leiding nemen. Het gebruik van Oekraïne ⁣als proefterrein voor nieuwe oorlogstechnologie‌ bevindt zich​ echter‌ in een grijs gebied.

De gelekte documenten werpen ⁣een nieuw⁣ licht op de‍ rol van de Verenigde Staten in de oorlog in Oekraïne. Het is duidelijk dat ze verder gaan dan alleen het bieden van militaire steun en ⁢inlichtingen ‍aan Oekraïne. Het is echter de vraag hoe andere grootmachten,⁤ zoals China, zullen⁣ reageren op deze ontwikkelingen."

Hoe kunnen de Verenigde⁣ Staten hun bondgenoten steunen en militair succes⁢ behalen in de oorlog in Oekraïne zonder directe confrontatie met Rusland

Een kans om te laten zien dat ze hun ‌bondgenoten kunnen steunen en militair succes kunnen behalen”, zegt Zandee. Door hun betrokkenheid bij de oorlog kunnen de ⁤Verenigde Staten laten zien dat ze een belangrijke speler blijven ​in internationale conflicten en hun hegemonie willen behouden.

Daarnaast speelt ook⁤ geopolitiek ​een rol. Oekraïne bevindt zich op een ⁢strategisch belangrijke locatie tussen Rusland en Europa. Het land fungeert als een bufferzone tussen deze twee ⁣grootmachten,⁣ en de Verenigde Staten willen voorkomen dat Rusland zijn invloedssfeer uitbreidt. Door ‍Oekraïne te⁢ steunen en‍ te helpen de⁢ oorlog te winnen, kunnen de ⁣Verenigde Staten voorkomen dat Rusland ‌zijn⁢ macht verder vergroot.

Maar er zitten ook ​risico’s aan de betrokkenheid van de Verenigde Staten. Zo kan het de relatie met‍ Rusland verder onder druk zetten ‍en‍ de spanningen‍ tussen⁤ de twee⁢ landen verhogen. Daarnaast kan ​het ‌leiden‌ tot verdere escalatie en een uitbreiding van ⁢het conflict. Daarom willen de Verenigde ‍Staten geen directe betrokkenheid, maar proberen ze via geheime operaties hun doelen te bereiken.

De gelekte documenten werpen dus‌ een nieuw ‍licht op de rol van de Verenigde Staten in de oorlog in Oekraïne. Het laat zien dat ⁢ze actief betrokken zijn bij de luchtaanvallen en‍ een belangrijke rol spelen bij het bepalen⁤ van doelwitten. Maar⁤ tegelijkertijd proberen ze een directe confrontatie met Rusland te ​vermijden.​ Het ⁢is ‌nog afwachten hoe lang deze geheime⁤ operatie‌ geheim kan blijven ‌en wat ‌de gevolgen zullen zijn als‍ Rusland ⁢erachter komt.

1 thought on “‘Deze oorlog is een laboratorium’”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.