Home » today » Entertainment » Bohumír Star: Umělec a herec s unikátním bytem v Praze

Bohumír Star: Umělec a herec s unikátním bytem v Praze

Bohumír Star (61)

Vystudoval hereckou konzervatoř v Ostravě.‌ Díky hlavní roli ve filmu “Fandy” režiséra Karla Kachyni ​z roku 1983 se‍ podařilo herecky prorazit. V mnoha filmech se objevil pouze ve vedlejších rolích, avšak dnes je‌ to spíše divadelní herec, producent, moderátor‌ a malíř.

Na svém uměleckém kontě má ⁤Bohumír už více než čtyři tisíce obrazů, ⁣řada z nich přitom vznikla právě v ‍tomto bytě. Nemám ateliér, nemám na to peníze ani čas. S jedním kamarádem sochařem jsme si chtěli nějak levný prostor sehnat, ale zatím k⁤ tomu nedošlo, takže se nemůžu podnět rozmáchnout, přiznal. Prozatím tedy maluje, kde se‌ dá, nejčastěji ale⁢ v kuchyni. ⁢Když to máte v ⁢sobě, nepotřebujete⁢ tolik toho prostoru.⁤ Potřebujete to jen dělat, vysvětluje herec.

V kuchyni, která je s obývacím pokojem propojená, kraluje jen ⁤jeho manželka, jemu je ‌kulinářské‌ umění poměrně cizí.⁢ Moje žena vaří výborně, ale já k tomu vůbec⁢ nemám vztah. ‍Jsem‌ typ člověka, který umí tak prký, nebo dělám výbornou omeletu, říká herec‌ s úsměvem. Ale i tak si našel způsob, jak svou stopu do kuchyně vnést, a⁣ to prostřednictvím vlastních uměleckých děl, které nesmí chybět ani tady.

V obývacím pokoji se ⁤nachází i hercova⁣ skromná pracovna, kterou hojně ‌využívá. Živí ‍se totiž i jako producent a spolupracuje například s Miroslavem Táborským, Ivanou Jirešovou, Vladimírem Javorským nebo Janem Hřebejkem. Jako producent dělám buď pro někoho, ‍nebo na sebe, mám toho víc, přiznává umělec.

Herectví je však věrné i nadále. Například ⁢s režisérem Markem Dobešem spolupracoval na právě dokončované černé vlastenecké komedii s názvem “blova sbírka”⁢ a​ získal v ní ‍rovnou hlavní roli. Tento film nadchl i známého kolegu z filmové branže. Nedávno jsme na zkoušku promítali film⁣ v‍ takovém malém ‌kině asi‌ pro 30 lidí a⁢ tam přišel i Hřebejk. Říkal, že je to výborný svobodný⁣ film,⁢ a ⁢to nás nadchlo, vypráví Bohumír potěšen.Star. Tento vestrann umlec se ⁤proslavil⁣ hlavn rol v filmu Fandy a od t doby se vnuje nejen herectv, ale i malb a produkn. I kdy nem atelir, maluje ve svm byt v kuchyni a ⁤sv‍ umleck⁢ dlo tak vn do svho domova.⁤ Vedle toho se vnuje i produkn a⁣ spolupracuje s rznmi umlci. Herectv ⁣mu vak stle zstv vrn a ‍nedvno zskal hlavn ‍roli v ern‍ vlasteneck komedii.je známý především jako divadelní⁢ režisér⁢ a producent. Má za sebou mnoho úspěšných ⁣divadelních inscenací a je také autorem několika divadelních ⁤her. Vedle své umělecké činnosti se věnuje také malování, což je jeho velkou vášní.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.