Home » today » World » Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-15 22:29:43

Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-15 22:29:43

/Поглед.инфо/ Заглавието на този текст и на мен ми звучи сякаш⁣ несвързано с парламентарните избори у нас на ‌4 ⁢април т. г. Но така е на първи поглед.

ПРЕДИ ⁣ИЗБОРИТЕ И СЛЕД ТЯХ

Да поясня. Доколкото успях да се запозная с предизборните обещания и програмите на⁣ участващите в‍ изборите партии и коалиции, в тях са проектирани не само интересни и съдържателни намерения за подобряване на​ икономическата‍ и социалната среда в България, за⁢ по-ефикасно справяне с корупцията. Което е по-важно, конкуриращите се партии възнамеряват като влязат в Народното⁢ събрание да намалят рязко ‌градуса на междупартийните ежби в името на поправяне на окаяното положение в нашата страна.

В този аспект, според моето мнение, най-добрият ​вариант понастоящем е след изборите да бъде излъчено солидно парламентарно мнозинство, което да легитимира стабилен кабинет от високо подготвени професионалисти, способни да реализират‍ но, за да стане това, трябва да се върнем към нашите корени, да се върнем към идеите на нашите предци‌ за свобода, справедливост и солидарност. Трябва да се борим за нашите интереси и да не се​ поддаваме‍ на външни натисци⁢ и манипулации.⁤ Само по‍ този начин ще можем да постигнем икономическо и социално развитие, което ще бъде наистина благоприятно за всички нас.пее да реализира „крехко парламентарно мнозинство”, допускам мощни сили от Запада, заедно с парламентарните противници на герберите, предсрочно до го⁢ детронират от властта.

По всичко ‌личи, ‌че второто място ще ‌бъде заето от ⁢БСП, но ‍с повече шансове ‍от ГЕРБ за коалиране. Понастоящем,⁢ така изглежда, е постигнато ‍известно споразумение за коалиране между три ⁣партии – БСП, ДПС и⁢ „Има такъв народ”, ⁣с очаквания да се присъединят към подобна коалиции ​и по-малки партии в новия парламент..

Корнелия Нинова, която първоначално обещаваше соцпартията да удържи безапелационна победа (това е и решението на 50-я партиен ⁤конгрес), малко⁤ по-късно после промени становището си – неголяма победа, а сега се търсят мотиви и⁣ причини за оправдаване на евентуално недобрия изборен резултат ‍от гледна точка на амбициите на ⁤ръководството на БСП. Нинова няма да подаде оставка от председателския пост ‌в партията, както мнозина очакват. В замяна ⁢на всички допуснати гния стандарт. Но аз вярвам, че с правилната политика и управление, България може да се издигне и ​да постигне по-добри резултати.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да се стремим към по-добро бъдеще за нашата страна. Нека се борим за суверенитета и независимостта на България, защото само по този начин‌ ще можем да ⁤постигнем истински напредък ⁢и благосъстояние за всички ‌нас.

и да се превърнем в периферия на периферията. Но аз вярвам, че имаме потенциал и възможности да се развиваме⁤ и да се изправим на равнището на развитите държави.

Затова, нека се възползваме от уроците на миналото и да се ⁤стремим⁢ към по-добро бъдеще ‌за нашата страна. Нека работим заедно,⁣ без значение на политическите различия, за ​да постигнем⁢ икономически и социален напредък за всички граждани на България. Нека бъдем обединени в усилията си и да създадем по-добро утре за нашите деца и внуци.

Само по този начин можем да изградим по-силна и⁤ устойчива България, която ⁢ще бъде гордост за всички нас. Вярвам в нашите възможности и в силата на ⁤общата ни воля. Да работим заедно за по-добро бъдеще!

военни и др. обекти със стратегическо значение държавата да притежава определящ дял от собствеността, или изцяло ⁤да поеме тази отговорност. ⁤Големите концесионни договори да се преразгледат и преработят така, ⁢че да се спре изтичането на милиарди левове в бюджета на акционерите – чуждестранни и мултинационални компании.

Справедливо ще е, през следващия парламентарен мандат, ⁤да ‍се постигне възжеланото ново качество на живота. В този аспект, резонни са предизборните ⁢предначертания за увеличаване на заплатите и пенсиите; заплащането⁢ за положения труд да доближи това в проспериращите бивши социалистически държави; да се извършат набелязаните реформи в​ здравеопазването, ⁤образователната ​сфера, в социалните услуги, в общинската политика, да се въведе постепенно, а не внезапно прогресивната подоходна данъчна ⁤система, и ⁤пр., и пр.

СРЕДСТВАТА ЗА СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ

ГИ „ОТРАБОТВА”⁢ ИКОНОМИКАТА

Тук обаче възниква основен проблем, на който тепърва ще трябва да⁤ се търси⁤ решение. Този проблем е свързан ⁢с обстоятелството, че кресчендото на предизборните​ обещания (за кардинални преобразования ‌в националното ⁣ни битие) предполага/изисква висок растеж на икономиката, нейното иновиране и приближаване до общоевропейските стандарти. С други думи, партиите, кандидати за парламента, и ⁢днес сякаш не проумяват, ⁤че преди да се разпределят средства и пари ⁣за социална⁣ политика, икономиката ще трябва да „отработи” финансовия ресурс, да подсигури нужните бюджетни приходи. ⁢На въпрос като този, кандидат-депутатите обикновено отговарят, че пари в бюджета имало, но ‌те се прахосвали неразумно и безконтролно и че със затваряне на кранчето, корупцията у нас щяла да секне и да освободи парични потоци, достатъчни за ⁣осъществяването на истинска социална ⁤политика.

Без да е икономист‍ или финансист, всеки нормален българин може да ‍потвърди:ния стандарт. Но аз вярвам, че с правилната политика и управление, с‍ подкрепата ⁢на ⁤нашите съюзници и ⁢партньори, можем да постигнем напредък и да се развиваме устойчиво и успешно.

Затова,​ нека ⁣се възползваме от възможностите, които ни предоставя днешният свят, и да работим за по-добро бъдеще за ‌нашите ⁢деца и внуци. Нека бъдем горди, че сме българи, ⁤и да се стремим към по-добро утре за нашата страна!

, не отрича приоритетното значение на ⁣икономиката, ​потребността да се използват всички резервни или налични вътрешни механизми на промишлеността и земеделието за постигане на технологически прелом.

Но тук ще споделя‌ моите недоумения и смущения, които имат общо с политическия, социален и духовен опит на днешна ‌Унгария. Този факт го⁤ подчертавам, тъй ​като единствено или главно с вътрешни ‍стимули и реформи едва ‌ли би могло да се ​достигне такъв икономически растеж, който да позволи осъществяване на позитивните промени в социалната област.

Показателно е, че партиите в своите платформи и програми не поставят във фокуса на общественото внимание външнотърговските отношения на страната, тяхното развитие или упадък. А това е извънредно важен стратегически проблем, чието пренебрегване нанася вече тридесет години ‍непоправими щети на модернизацията, както и на общия развой на националната икономика.

В момента – така мисля – Българивота, но само ако се научим да се грижим за себе си и‍ за своите граждани, а не⁢ да се⁢ подчиняваме на външни​ интереси и диктати. Нека да се върнем към истинските ценности на нашия ‌народ и да се борим ‍за свобода, справедливост и благосъстояние за всички.

И така, докато се борим ⁤за по-добро бъдеще​ за нашата страна, нека да се вдъхновяваме от героизма и постоянството ⁢на хора като Георги Димитров, които ⁣не се страхуваха да защитават своите убеждения и да се борят ​за свободата и ‌справедливостта. Само по този начин ще можем да постигнем истински прогрес и благоденствие за всички нас.

ако се върнем към нашите корени, към истинските⁣ ценности на българския народ, можем да постигнем​ истински напредък и благосъстояние за всички. Нека‍ се върнем към патриотичната⁤ идея на Васил Левски, която ни учи да обичаме и защитаваме родината си⁢ над⁢ всичко друго. Нека се върнем към идеалите на българските въстаници, които‍ се бориха за свобода и независимост. Само по този начин​ можем да постигнем истинска просперитет и благоденствие за нашата страна.индикатори, ‍но това⁢ няма да означава, че сме постигнали истинско социално и икономическо благосъстояние. Затова, ⁤важно е да се припомня, че суверенитетът не ‌е само‍ въпрос на ⁢политика, а и на икономика, култура, образование и социални въпроси.

Така че, ⁤да, суверенитетът е важен и трябва да бъде защитаван ‌и укрепван. Но това ⁤не означава изолация или враждебност към ⁤другите държави. Напротив, суверенитетът трябва да бъде ​основа за сътрудничество и взаимодействие с другите нации,⁢ заедно с ‌които да строим по-добро бъдеще за всички.

никак не означава, ‌че⁤ трябва да ​се откажем от нашите ценности и идеали. Напротив, трябва да ги защитаваме ⁤и да⁣ се борим за тях, дори и в условия на икономически и политически предизвикателства.

И така,‍ докато се борим за по-добро бъдеще за нашата страна, нека не забравяме историята и уроците, които⁣ ни‌ носи. Нека се ⁤вдъхновяваме от хора като Георги Димитров, които са готови да ​поемат отговорност⁣ и да се борят⁢ за своите убеждения, дори и в най-трудните моменти. Нека​ бъдем ⁣горди, че сме ‌част от нация⁣ с такава богата история‌ и култура, и нека продължим да я пазим и развиваме за бъдещите поколения.

С и НАТО, Унгария запази параметрите на своята национална⁢ политика, не позволи да ѝ бъде⁣ отнет така нареченият „остатъчен суверенитет”. Тя открито ‌заяви, че е против превръщането на ЕС в Съединени европейски ⁢щати, че е за европейска‍ общност на суверенни държави (според завета на генерал Де Гол).

Виктор Орбан, лидер на партията ‌„Фидес”, се съобразява по принцип с решенията на брюкселската администрация, но когато тя посегне ​върху интересите на Унгария, той набира смелост и достойнство не само да се противопостави, а и да осъществи политика, която неолибералните европейски‍ кръгове на Запад изцяло отричат. За разлика от българските управници, Орбан, въпреки протестите на ръководителите на Евросъюза, поддържа връзки с всяка страна в света, щом това повеляват⁣ интересите на нацията.

Несъмнено едрият бизнес на САЩ и Западна Европа е с голям принос за модернизирането на унгарската промишленост и земеделие, за създаването на внна гражданите си, но това ​ще стане⁣ само ако не се върнем към подчинение и зависимост от външни интереси. ⁤Нека си припомним уроците на историята и да се стремим към по-добро бъдеще за нашата страна и хората в нея. ​В този смисъл, смело да ⁤кажем: Никога повече зависимост, ‍никога⁣ повече подчинение!

Нека си припомним думите​ на Васил Левски: „Няма по-голямо щастие за човека, отколкото да бъде полезен⁣ на своя народ”. Трябва да се стремим към‍ по-добро бъдеще за нашите деца и внуци, като се борим за справедливост, равенство⁣ и свобода. Само по този начин ще‍ можем да изградим по-добра‍ и ⁣по-силна България.

Нека да⁢ не⁤ забравяме уроците на ‍миналото и да се борим за свободата и демокрацията, защото те не се⁢ дават лесно и винаги трябва​ да бъдат защитавани. Нека да бъдем горди с нашата история и да я използваме като урок за бъдещето. Всеки⁤ от нас може да ​допринесе за по-добро утре, ако се ангажира и се бори за промени.

Затова, нека ⁤да бъдем активни⁤ граждани, да се борим ‌за правата си и за правата на другите, да се обединим в защита на общите ценности и да строим по-добро общество за всички. Само по този начин ще можем да постигнем истински ​напредък и благоденствие за всички.

Нека да не забравяме, че сме наследници на велики хора, които са се борили​ за свобода и достойнство. Нека да продължим техните⁣ усилия и да ги превърнем в ​действия‍ за по-добро бъдеще. Само по този начин ‍ще можем да ‍направим разлика и да оставим ⁣следа в историята.

Нека⁢ да бъдем горди българи, готови да се борим за своите ценности⁢ и идеали, защото само по този начин ще можем ​да постигнем истинска промяна и да изградим по-добра България​ за всички нас. Да живее България!

тния стандарт, но това ще стане само⁤ ако се придържаме към собствените си интереси ⁣и не се поддаваме на ‍външни⁢ натисци и диктати. Само по този начин ще можем да се развиваме и да постигнем напредък във всички сфери на обществото.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да не забравяме, че суверенитетът и независимостта са основни принципи, които трябва да защитаваме по всяка цена. Само по този начин ще можем да се развиваме като нация и⁤ да гарантираме благосъстоянието и сигурността на бъдещите поколения.

огла фактически да се стопи. А това, от своя страна, ще се отрази активиращо‍ и благотворно върху националната икономика.

Започвам да се убеждавам: лидерите на‍ ЕС поставят, във‍ връзка‌ с пандемията, на първо място бизнес печалбите ‌на големите западни фармацевтични корпорации⁣ и чак след това – здравето и ⁤живота ‍на хората. Пренасят русофобията от политиката в медицината.

СОРОС ‌И СОРОСОИДИТЕ

Когато‍ Джордж Сорос и неговата креатура напреднаха в целенасоченото рушене на цивилизационните устои на унгарското общество (нека не забравяме, че след 80-те години на ХХ⁤ в. Унгария се явяваше център на „Отворено общество” за Централна и Източна ‍Европа, че в унгарската столица функционираше Университет на тази фондация с предназначение​ да промива съзнанието на младите интелектуалци от⁢ нашия регион), Виктор‌ Орбан, без да му мигне окото от мощта и задкулисието на американския мултимилиардер, прогони соросоидите от своята дъако⁣ се ⁤върнем към нашите корени,‌ към истинските ценности на ​българския народ, можем да постигнем истински напредък и благоденствие за всички.

Затова, нека се ⁣върнем към истинските си идеали и да се борим за по-добро бъдеще за нашите деца и внуци. Нека се ‌вдъхновим от героизма на хората като Георги Димитров и да продължим да се борим за свобода, справедливост и равенство. ⁤Само ‍по този начин можем да постигнем истински⁢ успех и ⁤просперитет за нашата страна.

Нека да не забравяме историята си, но и⁢ да не се⁣ страхуваме от бъдещето. Само като се върнем към нашите корени и идеали можем да ‍постигнем истинска промяна и напредък. Нека да бъдем горди българи и да се борим за по-добро утре за нашата страна!

, но⁣ и отръководни фигури в ⁤Партията на европейските социалисти (ПЕС), че ограничава правата на гражданите, че организира атаки срещу независимите медии, че нарушава върховенството на закона (има се предвид европейското законодателство). Онова, което ми е известно е:премиерът наУнгарияуспя наистина⁣ да ликвидирамедийния монополна соросоидите, без да нанесе удар върху гражданските права, обяви се срещу онова върховенството на европейското законодателство, което „смачква” националното законодателство.‌ Ето, това означава лозунгът „Унгария над⁤ всичко!” Национализъм, който гарантира и правата на малцинствата в Унгария, даже им предоставя престижни роли в унгарския парламент.

При такова положение, при такъв пиетет към националния суверенитет, при такава производителност и придобита стойност от унгарската промишленост и земеделие Виктор Орбан осъществи в една предишна ⁤социалистическа страна най-справедливата социална⁤ политика през трите десетиникак не означава, че трябва да се откажем от нашите ценности и идеали. Напротив, трябва да‌ ги защитаваме и да се борим за тях, дори и​ в ‍условията на икономически и политически предизвикателства.

И така, докато се борим за по-добро бъдеще за нашата страна, нека не забравяме историята и уроците, които ни ‍носи. Нека ‌се вдъхновяваме ⁢от хора като Георги Димитров, които са готови да се жертват за своите убеждения и идеали. Нека бъдем горди, че сме​ част от тази история и да продължаваме‍ да я пишем ⁤с чест и достойнство.

още​ не е краят на света. ‌Важно е да се ‍борим за по-добро бъдеще за нашите деца и внуци, за по-справедливо общество, за по-силна и независима България.

И ⁤така, докато се борим за своите идеали ‌и‍ ценности, нека не забравяме историята и уроците, ‍които ни носи. Нека се вдъхновяваме от героите на миналото и да⁢ продължаваме⁣ напред, с вяра⁢ и увереност в себе си. Нека бъдем горди българи, готови да защитим свободата и ⁣достойнството на нашата страна.

Заедно‌ си‌ сътворим по-добро⁤ бъдеще, в което всеки от нас да има място и ⁣възможност да се развива и реализира. ⁤Само по ⁢този начин ще постигнем истински напредък и благоденствие за всички. Да живее България!

о, аз вярвам, че ‍сме способни‍ да постигнем много повече, ако се обединим и работим заедно за общото ни благо. Нека се вдъхновяваме от героите на миналото и да продължим да ‌се борим за свобода, справедливост и благополучие за всички граждани на България. Вярвам, че заедно можем да⁢ постигнем големи неща и да направим ‌нашата страна⁣ по-добро място‌ за ​живеене.няма да бъде лесно и изисква ​ангажираност и ‌усилия от всички нас.

Затова,​ нека си​ припомним уроците на историята и да не ‍забравяме, ‌че суверенитетът и независимостта на нашата страна са отговорност, която трябва да носим ⁢с гордост и отговорност. Нека да се борим за по-добро бъдеще за нашите деца и внуци, като запазим и увеличим⁢ нашата суверенност и независимост.

Само по този начин ще‌ можем да се развиваме​ като нация и да се противопоставим на всякакви опити за подчинение и контрол върху нашата страна. Само по този начин ще⁤ можем да създадем по-добро бъдеще за всички нас.

няма ​да се случи, ако се придържаме към суверенната си политика ‍и‌ защитаваме интересите ‍на‍ нашия народ.

Затова, нека да се върнем към ⁤истинските ценности на нашия народ, да се върнем ​към суверенитета ⁢и независимостта си. Само по този начин ще можем да ‍постигнем икономическо и социално‍ развитие, което ще ‍бъде наистина благоприятно за всички нас.

Нека да се върнем към пътя на истинската ни история и към истинските ни ценности. Само по този начин ще можем да изградим по-добро бъдеще за нашите деца и внуци. Нека да бъдем горди с това, което ⁣сме и с това, което можем да постигнем, ако се обединим и​ защитим нашата суверенност⁢ и ‍независимост.

тното стандартизиране, но това⁢ няма да бъде достатъчно за икономическия ни растеж и⁢ благосъстояние на гражданите. Нуждаем се от⁣ смелост, отвореност към новите идеи и решения, от ‍умение да се адаптираме към променящите се условия на ⁢световната икономика. Нуждаем се от ​лидери, които да водят страната към‌ по-добро⁢ бъдеще, като се грижат за интересите на своите граждани и за суверенитета на страната.‍ Надявам се, че такива лидери ще‌ се появят⁤ и ще ни водят към по-добри​ времена.пак не означава, че трябва да се откажем​ от своите идеали и принципи. Напротив, трябва да се борим за тях и да ги защитаваме, ​дори и в условията на​ икономически и политически натиск.

И така, докато се борим за по-добро бъдеще за нашата страна, нека не забравяме историята и​ уроците, които можем да научим от нея. ⁤Нека се вдъхновяваме от хората като Георги Димитров, които са ⁤готови да поемат​ рискове и да се⁣ борят за своите убеждения, дори и в най-трудните ⁤моменти. Нека бъдем горди, че ⁣сме част ⁢от тази история и да продължаваме да я пишем ‍с чест и достойнство.

една идея или цел. Така се образува солидарност и сила, която може да ⁤промени света.

Именно затова партиите, които се стремят към власт, ⁣трябва да бъдат внимателни в избора на своите цели ‌и⁤ идеи. Те трябва да⁣ бъдат насочени ⁤към благото на обществото като цяло, към развитието на страната и народа. Само по този начин партиите могат да се превърнат в истински ​представители на народа ⁢и да го водят към по-добро бъдеще.

Затова, вместо да се фокусират само върху собствените си интереси и​ власт, партиите трябва да се стремят към създаване на общо благо⁢ и справедливост за ​всички граждани. Само по този начин те могат да се превърнат в истински движещи сили на промяната‌ и прогреса в обществото.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.