Home » today » World » Готви се главният взрив: Първата жертва е в Русия, втората е Зеленски – 2024-05-12 20:28:16

Готви се главният взрив: Първата жертва е в Русия, втората е Зеленски – 2024-05-12 20:28:16

Благодарим ви, ⁣че ​ни подкрепяте!

тка и дъщеря на философа и идеолога на Руския свят Александър Дугин, което, припомняме,‌ стана през август миналата година, WP ⁣нарича „част от ‌бушуващата война в сянка“ срещу Русия.

В същата верига са две атаки срещу Кримския мост, атаки с дронове срещу Москва (включително атака срещу Кремъл) и взривове на кораби на Черноморския флот с помощта на морски дронове.

И това, подчертават авторите, не ​е „крайни мерки,⁢ принудително ‍предприети от Украйна в отговор на инвазията на​ Русия“,‍ а прилагането на способностите, които разузнавателните ⁤служби на Независимостта развиват от 2014 г. – след Майдана⁣ и държавния преврат, когато са установени тесните им връзки с ЦРУ.

Цитирайки‍ неназовани „настоящи ⁢и бивши украински и американски ​служители“, се ​съобщава, че гореспоменатите действия включват „елитни групи от ⁣украински оперативни ⁤служители от отделите, формирани, обучени и екипирани в тясно⁣ сътрудничество с ЦРУ“.

И за това бяха похарчени „десетки милиони долари“ за по-малко от⁤ десет години: да се обърнат украинските специални служби, появили се в постсъветската епоха (но базирани на‌ тези, които ‌съществуваха ⁤в СССР; по-точно имаше една – КГБ), в „мощни съюзници в⁤ борбата срещу Москва“.

“ЦРУ предостави на Украйна усъвършенствани системи за‌ наблюдение, ⁣обучи ​новобранци в съоръжения в Украйна, както и ‌в Съединените щати, изгради нови ⁢щабове за украинските военни разузнавателни звена и сподели разузнаване в мащаб, който беше невъобразим преди⁤ Русия да анексира Крим”, се казва ​в статията.

Не е изненадващо, че „ЦРУ поддържа значително присъствие в ⁣Киев“ и ​до днес.

Дори… американците не се съмняват в съучастието на американското разузнаване

Терористичният‌ акт, при който загина Дария⁣ Дугина (най-голямо внимание е отделено на тази трагедия в материала на американското ‌издание), е​ извършен​ от агента на ‌СБУ Наталия Вовк: Цариград пона информация.

сега авторите, цитирайки източници, твърдят, че Наталия⁣ Вовк е транспортирала през границата компонентите на ⁣бомбата, използвана за убийството на Дария Дугина… в количка за домашни‌ любимци.

Източникът на Цариград обаче смята, че или самите журналисти, или тези, които са общували с тях, умишлено предприемат такъв ход, за да потвърдят своята версия за стръмното‍ обучение ‌на ⁤украински ⁢агенти-диверсанти и в⁣ същото‌ време да покажат, че нашите спецслужби изглеждат против тях, меко казано, доста слаби.

Въпреки това служителите на руската държавна​ сигурност разкриха самоличността‌ на изпълнителката (Наталия Вовк) и няколко от⁤ нейните съучастници буквално за часове.

Взривното устройство е било закрепено под дъното на колата, в която се е возил⁣ журналистът. Джипът беше на бащата на Дария Александър Дугин и тя трябваше да го вземе от патриотичния фестивал „Традиция“, но в последния момент той реши ‍да‍ се качи в колата с приятелите си, за да продължи ⁢разговора, който започнал.

Но Вовк не видя това, тъй като тя трябваше да⁤ тръгне рано, за да стигне до желаната точка, откъдето взриви бомбата. И когато Даша минаваше ‍през района на селото Болшие Вязьоми, избухна експлозия.

Тя е починала на място. И изпълнителят, без да чака потвърждение, изчезна и напусна страната през границата с Естония.

В ⁤допълнение към акцията срещу Дугина, WP всъщност съобщава за съучастието на ​ЦРУ​ в планирането на терористични атаки ​срещу ръководителя на харковския “Оплот” Евгений Жилин, който беше застрелян през есента на 2016 г. в Москва, и командира на батальон “Сомали”, Михаил Толстих (Гиви), който беше убит от изстрел от реактивна минохвъргачка „Шмел“ година по-късно, блогърът и военен кореспондент Владлен Татарски, който беше взривен по време на⁢ творческа среща в Санкт Петербург през април 2023 ​г., а също и бившият командир на подводницата Краснодар Станислав Ржицки,‌ застрелян от⁤ упор в гърба миналото лято.

Тези убийци⁣ тогава трудно ще бъдат⁣ обуздани, опасяват ​се ⁣на⁢ Запад

Всъщност това се вписва в очертанията на това, което бившият шеф на СБУ Валентин Наливайченко говори пред The Economist, обяснявайки появата на 5-то управление в структурата на неговия отдел, насочено към физическото ликвидиране ⁤на всички, които попадат в категорията на тези ⁢много “ основни врагове”‍ на ⁣Незалежната: затворите бяха претъпкани със „сътрудници”, така че саботьорите започнаха да преследват нежеланите през 2015 г.

Превод на избрания фрагмент:

“Елитното Пето управление на контраразузнаването започва операции​ като командоси в отговор на нахлуването.‍ По-късно вниманието се фокусира върху това, ​което евфемистично се нарича “мокра работа”.

Валентин Наливайченко, който оглавява СБУ по това време, казва, че преходът е настъпил, когато тогавашните лидери на Украйна‍ са решили, че политиката на затваряне на колаборационисти не е достатъчна. Затворите ⁢бяха пренаселени, но малцина бяха спрени.”

Журналисти от The Washington Post подчертават, че точно това 5-то управление е създадено под контрола на ЦРУ.

Между другото, не⁣ всички коментатори на WP – дори и украинските – са съгласни ⁣с мишените за политически убийства,⁤ смятайки, че има „много врагове, които е по-важно да се неутрализират“ като мишени, включително ‌на първо място военните.

А някои​ източници дори⁤ изразиха „загриженост“, че „безмилостната тактика на Украйна, която сега може‍ да е оправдана (говорейки за терористични атаки, ако не ⁢друго! – Ред.), ще бъде трудно⁤ да⁤ се ограничи по-късно“.

“Свидетели сме ‍на раждането на ‌набор‌ от разузнавателни ‌служби, подобни на Мосад през 70-те години”, авторите цитират в тази връзка определен бивш високопоставен служител на ЦРУ, имайки предвид „израелската разузнавателна​ служба, която отдавна е обвинявана в извършване ⁢на убийства в други страни“.

Убийствата са санкционирани‌ лично от Зеленски. И този ​факт е потвърден

Междувременно си струва да обърнем ​внимание на⁣ още ⁤два‍ забележителни момента ⁢в публикацията на⁢ американското издание.

Първият е, че Владимир Зеленски лично стои‍ зад всички ​големи диверсии и терористични атаки,​ тъй като ги одобрява (разрешава), което означава, че дава разрешение и команди за изпълнение.

А втората е смесица от две напълно различни структури: Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и Главното разузнавателно управление на Украйна (ГУР).

Първото ‍е контраразузнаването, второто е военното разузнаване. Техните ​цели и задачи са напълно различни, въпреки че от време на време те се състезават⁤ помежду си, включително‌ за вниманието на своите „старши другари“ от Лангли.

Превод на фрагмента:

С по-малко от‌ 5000 служители⁢ ГУР беше ⁤значително по-малък от СБУ и имаше по-тесен фокус върху шпионажа ⁤и операциите по активни мерки‍ срещу Русия.

Освен това ​имаше по-млад персонал – с по-малко останки от съветско време – докато ⁣СБУ все още‍ се​ смяташе ⁢за инфилтрирано от руското разузнаване.

Отбелязва се също, че ЦРУ стои зад​ трансформацията ⁢на Главното разузнавателно управление, като е снабдило украинското разузнаване с „най-модерните системи за наблюдение и електронно подслушване“, снабдявайки го със⁣ секретна разузнавателна информация за⁣ операции.

Превод на избрания фрагмент:

Местата за обучение бяха разположени извън Киев, където избрани новобранци получиха инструкции от служители на ЦРУ. Планът беше да се формират части, “способни⁢ да действат зад ‍фронтовите линии и да действат като прикрити групи”, каза украински служител, участващ в процеса.

В същото време се⁢ посочва, ‌че ⁣както СБУ, така и Главното разузнавателно управление, благодарение на участието на американското разуинформацията, която споделяме.

ност”, каза Пинчук.

“И Малюк, който смени Баканов, беше назначен със същата цел: той е довереник както на ръководителя на кабинета на президента Ермак, така ​и ‌на ​самия Зеленски”, добави той.

Разбира се, ЦРУ знаеше всичко за терористичните атаки. И не пречеше

Пинчук, между другото, е скептичен към публикацията в​ WP,⁢ наричайки я „тенденциозна“. Според него всичко, което се ​случва сега в​ американското информационно пространство, е посветено само на едно събитие (и няма значение дали е пряко свързано ‌с Израел или Украйна),‍ а именно предстоящите президентски избори в САЩ.

“А WP е⁢ издание, което е известно с дългогодишната си борба срещу Тръмп, с критики към периода, когато ⁢той беше президент.⁤ И ако погледнете внимателно текста, тогава основно времената са взети, като корените⁤ се връщат към неговото президентство”, казва Пинчук.

“Да, някои действия обхващат „периода на Байдън“, но се ‍подчертава, че американските куратори не са знаели за тях. И тъй като украинската тема е една от основните в ‍кампанията за президентските избори в САЩ и страната на ​Тръмп ‌е принудена да критикува Байдън, тъй като той я превърна в едно от основните външнополитически знамена и постижения, то републиканците автоматично трябва да ⁣критикуват”, смята експертът.

Между редовете се казва,‌ подчертава ⁢той, че именно‍ по времето, когато Тръмп беше президент, ​бяха създадени определени престъпни сдружения, които⁤ впоследствие доведоха⁢ до ‍убийства и бяха извън контрола на Байдън.

Въпреки това, продължава Пинчук, би⁤ било грешка ​и заблуда‌ да се смята, че републиканците⁣ критикуват Байдън за войната с Русия:⁣ те само ‍искат да поставят своя собствена марионетка на мястото на Зеленски, удобна за тях.

За американците‌ като цяло не е изгодно да​ спрат тази война, ⁢тя⁢ е твърде ценна за тях: това са активи, влияние, военно-промишлен комплекс и политически глобални процеси.

“Не трябва да си правим илюзии, че американските разузнавателни служби⁢ могат да научат украинците⁤ на много по отношение на „полевата“ дейност, включително разузнаването и ‍шпионажа”, казва Пинчук.

“Последните, трябва да се признае, са доста добре подготвени, познават ситуацията и сами действат като⁣ експерти​ за американците”, казва той.

“Специалисти ⁣от ЦРУ преследват съвсем друга цел, разположени​ в Украйна”, твърди ⁣бившият министър от ДНР.

“На първо място, контрол над самите власти в Киев (като куратори) и нанасяне на максимални щети на Русия, но само в рамките на американските цели, а ⁣именно: осигуряване на​ контролиран​ конфликтен режим, при който‌ дългосрочните американски цели ще бъдат по-високи от ⁤украинските⁤ “подчертава Пинчук.

А промотирането‍ на наратива, ​че американците ‍уж не са знаели за никакви „полеви операции“, експертът нарича „пълна глупост“. Защото в разузнавателните среди всяко ⁣едно от разузнаванията има определен имидж.

Например, има непублични разузнавателни служби, които са уважавани сред колегите си (французите например имат силно разузнаване) или британците, които⁢ имат авторитет като мозъчни тръстове, които са добре запознати с инструментите за‌ „непряко влияние“.

Но американците ‌винаги са се ползвали, както се изрази Пинчук, с репутацията на​ идиоти, които използват най-мръсните методи, агресивно и целенасочено постигат целите си, без да пренебрегват нито убийствата, нито ⁣нещо подобно. И в този смисъл украинците ⁣директно ⁤копират техните нрави.

Какво⁢ от това?

Разбира се, Washington Post не разкри⁤ никаква сензация: все пак всички ⁢отдавна знаят, че украинските спецслужби нямат други задачи, освен да противодействат‍ конкретно на Русия. И то за много дълго време.

Дори сегашният символ на чуждо управление,‍ който ‍се появи едва през 2015 г. – бухал, държащ меч в лапите си, насочен към територията на Русия, ⁤свидетелства за това.

“И тук интересите им съвпадат с американските, британските и др.⁣ Американците ‌са външни контрольори. Основната им политическа задача е да осигурят управлението⁣ на Украйна. Което и се случва”, обобщава⁤ Андрей‌ Пинчук.

И така, защо тогава ⁣се появи тази ‍публикация, ако всичко⁣ е очевидно? Има две възможности.

Първата е, че в Русия се готви нова‌ терористична атака‌ и Щатите, измивайки си ръцете ​предварително (уж предупредиха, както между другото се е случвало неведнъж), дават напълно ясен ‍сигнал ‌за това.

Второ, американските разузнавателни служби възнамеряват ⁣да премахнат физически самия Зеленски, но приписват това на „руското отмъщение“: отворихме им очите за факта,​ че той лично стои зад всички убийства и ⁤саботажи, и ето го възмездието.

Както и да е, трябва да се направят изводи. Задължително.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия ⁤Ютуб канал:

и за‍ канала ни в Телеграм:

Споделяйте в профилите си, с приятели,​ в ​групите и в ​страниците. По този начин ще преодолеем ⁢ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна⁣ точка за събитията!?

#Готви #се #главният #взрив #Първата #жертва #Русия #втората #Зеленски

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.