Home » today » World » Глупост и престъпление – Поглед Инфо – 2024-02-24 22:23:34

Глупост и престъпление – Поглед Инфо – 2024-02-24 22:23:34

/Поглед.инфо/ Излезе⁣ новина в медиите, че пет стола от народното събрани с евроатлантическа дамаска са пожелали на всяка​ държавна сграда, от парламента през болниците⁢ и университета до градските тоалетни, да има голям табела ⁢„Комунизмът е престъпление“(предложението е на ГЕРБ-б.р.). Въпреки изобилието от противни, глупави, нелогични, нечовешки и откровено фашистки и турбототалитарни идеи, с които ‌е пълен политическият ефир, горната новина⁤ заблестя. В нея, ⁤както и в другите, между впрочем, е​ видима линията на поведение, която не е‌ случайна, не е временна, а целенасочена, системна, нарочна и ⁤последователна. Това е линията на дехуманизация,‌ която се тъче по онази‌ тънка и важна за всеки ⁤човек и народ​ нишка⁤ на собственото и за ‍това обичано, славно или изстрадано ‌минало.

В своята книга ​„Четвъртата ​индустриална ‌революция“ проф. Клаус Шваб, говорител на глобалистката омерта, заключава,‌ че повратната точка на тази; да​ ни налага своите идеи за култура, изкуство и образование; да ни диктува какви ​събития ‌и празници да отбележаваме⁣ и как да ги отбелязваме. Това би било изключително опасно⁣ за свободата и ‍самоопределението на ⁤обществото. Не‍ трябва да позволяваме на високоплатените⁤ гастрольори да⁣ определят ценностната ни система⁢ и да налагат своите идеи върху нас. Трябва да се борим за свободата и самоопределението си, за да ​можем да‍ живеем ⁢според собствените си убеждения и ценности.а.

  • Унищожаване на цялата⁣ стопанска, селскостопанска и военна инфраструктура ​изградена по време на Народна Република България.

  • Смазване на основното, средното и​ висшето образованието⁣ от нива, за които Маргарет Тачър сипеше суперлативи,⁢ до нива на 50% ⁤функционална неграмотност в училище и подтисната в безпаричие и ‌евроатлантически рамки наука.

  • Обезличаване на кирилицата като, с грубо и ‌повсеместно нарушаване на Конституцията на Република България цялата държава е изписана с латински букви и на английски, а официалните лица, от своите тронове, ​не ⁤само не повдигат въпроса пред Конституционния Съд, но и приемат за нормално работен⁣ език на международни срещи в България да е ⁢английски. (По Конституция официален език в България е български.)

  • Инсталиране на интелектуални джуджета на най-високите властови позиции.

  • Казват, че СССР в лицето на Михайл Горбачов ни е предал през 1989 ‌г. на колегата Джордж Буш – Старши. Казват, ⁣че престъпният комунизъм ‌е бил престъпен, но⁤ нищо не се⁣ казва, за тези и за ‍това, което се случи след⁤ него. А след него в ‌България​ бе проведен планът Ран- Ъп, бе приложен Вашингтонския консенсус (масова приватизация, високи лихви, шоков терапия, съкращаване на бюджетните разходи,⁤ уволнения, други.). ​Станахме член на НАТО (унищожение на ‌въоръжението и военния⁢ капацитет, без да бъде възстановен, минимизиране на живата военна сила) и ЕС (унищожение ‍на селското стопанство, индустрията и стопиране ⁢развитието на стратегически отрасли като наука‍ и енергетика). В резултат​ България днес наброява ⁣около 5,5 милиона българи сравнимо с 9 милиона през 1989 г.; войската е минимизирана до⁤ 35 000 от‍ 300⁤ 000, оръжията са подарени или унищожени; 95% от ⁣селскостопанската продукция е внос, като за сравнение до 1989 сме нетен износител и ⁤сме хранили⁢ всички страни от Съвета за Икономическа Взаимопомощ; ‍цялата индустрия нна власт и на всичко, което е свързано с политическата и‍ икономическата структура на обществото. Това ‍би било изключително опасно за демокрацията и за свободата на обществото ​като цяло. Високоплатените гастрольори не бива‌ да имат толкова​ голямо⁤ влияние върху ценностната система​ и политическата сфера на обществото. Техните интереси не винаги съвпадат‍ с интересите на обществото като цяло и затова трябва да бъдат ограничени в техните влияния. 100 000 евро.) Режисьорът ⁢се кълне в ⁣ценности и в цивилизация, докато нарушава всички Божии заповеди и стриктно изпълнява ⁤седемте смъртни гряха,⁣ но да кажем⁢ , че ⁣е болен от​ безрелегиозност, както преди много години​ Солженицин диагностира на⁤ място. Странното ⁤обаче е, че нито един​ от 240 -те стола ‍в Народното Събрание на Република България ‌не⁢ съзря в това престъпление.

    Но нека се върнем пак на престъпния комунизъм. И понеже опасенията на инициаторите на табелата „Комунизмът е престъпление“ са, че все още има хора, който⁢ помнят, какво е било тогава, то редно е да се признае, че ⁣е точно така. Ако го карам‌ по спомени, то ‍образованието от детската ясла⁢ до ‍последен курс⁤ на ⁤висшето ‍образование, плюс последващите научни⁣ и академични степени бе напълно ‍БЕЗПЛАТНО. Като‍ дете ходих на всички кръжоци и спортни дейности ⁤– БЕЗПЛАТНО. В училищата имаше лекар, зъболекар⁢ – БЕЗПЛАТНО. България впечатляваше с нивото на образованост и интелект. Здравеопазването беше напълно БЕЗПЛАТНО. Имаше лекари и медицински⁤ сестри по всички специалности и нямаше недостиг на медицински кадри. ‍Строяха се пътища ‍, училища, детски градини, заводи, ⁢кораби, градове, които бяха дишащи и архитектурно съобразени. Още е налична, ползваме, и е основна тази⁣ инфраструктура. Картата за почивка „ол инклюзив“ беше 35 лева ⁣за 14 дни. ‌Нямаше човек без работа, ако някой искаше да „почива“ му намираха работа. В множество направления България ⁤беше на едни от първите места. Ето и примери.

    България​ беше една от първите ⁢ космически държави.

    В енергетиката: ‌

    • АЕЦ⁢ Козлодуй с мощност 3760⁤ MW ​– една от най-големите за времето си.

    • ⁣ПАВЕЦ Чаира без европейски аналог. До днес. Някои „столове“ направиха така, че да я ⁤унищожат.

    • Каскадата Белмекен – Сестримо – международна рядкост.

    • ⁢Българските енергетици проучваха, проектираха и ⁤строяха енергийни обекти за сложни геоложки, земетръсни и други условия в Ливан, Йордания, Кувейт, Сирия, Ирак, Алжир, Либия, Румъния,‍ Чехословакия, Испания. Днес българските ​енергетици ⁣се броят на ​пръсти.

    В металургията:

    • 1989г. България е ​27-та металургична страна ⁤в света с 3 300 000 тона стомана.

    • Патентът на ‍инж. Алекснадър Вълчев бе закупен от много фирми включително​ от Канада и Великобритания.

    • България ‌участва в международната интеграция на ‌газ от Русия със ⁤собствена микролегирана с азот⁢ стомана 10 ГСАФ.

    • Методът за газово противоналягане ⁤на акд. Балевски е едно ‍от забележителните ⁣открития в​ световното металолеене през изтеклия ​20-ти⁣ век.

    • С български технологии ⁢работят най-големите световни производители⁤ на ⁢алуминиеви джанти.

    • Спиралошевните газопроводни тръби⁢ произвеждани в завода в ⁢гр. Септември намериха своя производител в нов завод… в Турция.

    В химията:

    • 4-то място в света по калцирана сода.

    • 17-ттелите им не могат да си ⁤позволят такива операции. Това би ⁣било ​изключително несправедливо и неприемливо за‌ обществото⁣ като цяло. Високоплатените гастрольори⁣ не бива‌ да имат толкова голямо влияние върху ценностната система и социалните​ въпроси на обществото. ‌Тези въпроси ⁢трябва да бъдат ⁤обсъждани и⁣ решавани от обществото като цяло, чрез демократични процеси и участие на гражданите.жда автоматизирано проектиране на кораби с електронно-изчислителна техника. Перлата⁣ на⁢ европейското корабостроене ККЗ Варна бе‍ продаден за 1 щ.д.

    В инвестиционното машиностроене:

    • Заводът за цимент в Димитровград бе ​оборудван изцяло с български машини.

    • Флотационната фабрика ⁣в Кърджали​ бе съоръжена изцяло с ​българско‍ оборудване.

    • Заводът за помпи във Видин експортираше⁤ 95% от продукцията си и конкурираше световни фирми в ‍т.ч. и Сигма.

    • Заводът Мир в Монтана работещ с лицензите⁢ на италианските Морандо и Келер, бе известен‍ производител ⁤на комплектни линии ​за тухли и керемиди.

    •​ Машиностроителният завод ”Вапцаров” в Плевен имаше международна ​специализация по производство на‌ възли за атомни електроцентрали.

    • Осемдесетте години в България ⁢имаше 40 завода, произвеждащи 18 хиляди стругове, ⁣фрези, бормашини, агрегатни машини, автоматични технологични линии, манипулатори, роботи, 90% от‍ които се експортираха ⁣в десетки страни от Близкия Изток и Западна Европа.

    • 80%⁢ от оборудването и технологиите‍ в инструменталното производство бяха ‍закупени​ от западни фирми.

    • Инструменталните ⁣заводи в Габрово, Шумен, Монтана, Севлиево, София, Кърджали с над ​1000 броя асортимент не отстъпваха на ⁢световните еталони.

    • Заводът ‍за производство на пектин и плодови сокове ⁤в Перник бе​ единствения на Балканския полуостров.

    В електрониката и изчислителната техника:

    •⁤ Завод за запаметяващи устройства в ​Стара Загора, памети и телеобработка‌ във В. ⁢Търново, механични‌ конструкции в Благоевград, ​магнитни ⁤глави в ⁤Разлог, печатни платки в Русе и Търговище, инструменти в Шумен, Благоевград, София, градивни елементи в Перник, Айтос,⁤ Кюстендил, Никопол, Сливен,⁣ Ботевград, Разлог, организационна ⁣техника ​в Силистра и Самоков… УКВ радиостанции в ⁤Гоце Делчев, радионавигационна апаратура във Врана… окръжни и ‍заводски изчислителни центрове… с над 100  000 дуи на други социални и културни инициативи.​ Това би било изключително неправилно ⁤и ‌несправедливо, тъй ​като гастрольорите не биха трябвало⁢ да имат такава власт и влияние върху ценностната​ ни система⁢ и обществените ни решения. Тези ‌въпроси трябва да бъдат ​обсъдени и решени ‌от обществото като цяло, чрез ​демократични процеси и участие на гражданите. Вместо да се доверяваме на високоплатени гастрольори, трябва да⁢ насърчаваме‌ активното участие​ и общественото мнение, за ⁢да създадем по-справедливо ‍и равноправно общество.поддържане на властта‍ и контрола. Това е система, ‍която не служи на ​интересите на обикновените‌ хора, а на⁣ висшите класи и елитите. Тя подкопава демокрацията и правата​ на гражданите, като ги лишава‌ от възможността​ да ⁣участват активно в управлението на страната си. Трябва да се ⁢борим срещу тази система‌ и да я заменим с по-справедлива ‍и равноправна.на военните действия и на различни социални програми. Това би⁤ било изключително опасно и несправедливо за ⁢обществото​ като цяло. Високоплатените гастрольори не би трябвало ​да имат толкова ⁤голямо влияние върху ценностната ни система и социалните програми. Те трябва ‍да бъдат подложени на същите правила ⁤и ограничения като всички останали граждани и да не могат да определят бъдещето на обществото само на базата на своите финансови възможности., на военните действия и на всички ⁢други аспекти на обществения живот. Това би било изключително опасно и неприемливо за демократичното функциониране на обществото. Всеки гражданин трябва да има право на участие в⁤ определянето на ценностната​ система ⁤и бъдещето на обществото, без да бъде подчинен на волята на високоплатените‍ гастрольори.и ⁣татко са се разбрали, ⁤че ‌са се объркали в пола на детето си. Това ⁢е ‌абсурдно и неприемливо.⁤ Не можем да позволим ‌на високоплатените гастрольори да определят ценностната ни система и да влияят върху нашите лични решения. Трябва да защитим свободата и автономията на всеки‌ човек и да ​не позволяваме на никого да налага‌ своите възгледи и интереси върху нас.лгарска ⁣кръв, която да ни води напред. Вместо ‌това, имаме ​политици, които се борят ⁣за власт и лични интереси, без да се⁣ грижат за благополучието на страната⁣ и нейните граждани.

    За⁤ да променим това, трябва да се⁢ появи нова елитна група, която да се грижи ⁤за развитието на България ‌и за ‍бъдещето на нашите деца. Трябва да има хора, които да се вдъхновяват от ⁣нашата история и култура, и ‍да работят усилено за постигането на по-добро ⁣бъдеще за всички.

    Ние, ‍като общество, трябва​ да се обединим и да изберем лидери, които наистина‍ се‌ грижат за нас ⁢и за страната ни. Само по този начин ще можем да променим съдбата​ на България и да я изведем към по-добро ​бъдеще.

    Leave a Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.