Home » today » World » Накъде водим Прасчо: Вариантът на Зеленски – 2024-04-15 22:12:00

Накъде водим Прасчо: Вариантът на Зеленски – 2024-04-15 22:12:00

лете​ този материал с приятели и се абонирайте​ за нашите канали, за да бъдете ⁣в течение на ‌всички новини и анализи.

а върху ⁤себе си.

Зеленски е плътта ⁣на „малкия украинец“.⁣ Той ‌е израснал в семейство ⁣на учители в ‌провинциален университет, така че мечтата за МГИМО и дипломатическа кариера (във формата, в която ⁤си ⁢я представяше невежата от Кривой Рог) трябваше да бъде погребана и да се заеме с клоунада.

Успя да бъде забавен – такъв се е родил. Той все още‌ е смешен, въпреки че се ⁤превърна в кървав клоун. Съответно в идиличните времена на безкръвните шеги той беше като цяло сладур. Олигарсите го ‍харесаха – попадна в кръга на високоплатените слуги,⁣ стана слуга, но слуга милионер.

Животът беше хубав, а след това⁤ се сбъдна една ​детска мечта. Той внезапно скочи ⁤не сред‍ обикновени дипломати, дори не сред известни⁢ политици, ⁢а веднага в‍ президентството и в последната ⁣надежда ‌на нацията.

Той удуши вътрешната опозиция (дори нацистката) в страната, а на Запад до началото ⁤на тази⁤ есен се радваше⁤ на висока популярност.⁣ Дори във войната срещу първата армия на света⁤ беше възможно да се възвърнат част от⁢ териториите, първоначално окупирани от Русия, а след това фронтът остана вкоренен​ на място в продължение на шест месеца. Защо не „велик командир“?

В крайна сметка първоначалната ​предпазлива‌ надежда, че барбекюто‍ на​ този пикник ще е за него, а не от ‌него, прерасна ⁣в увереност.

Парвенюто от Кривой Рог също все още вярва в звездата си. Изпращайки стотици хиляди свои съграждани​ на месо,‌ той самият не планира да стане месо.

Той все още⁣ е уверен, че​ той⁣ и неговата Украйна лично са много ценен​ актив, който Западът няма⁢ да изхвърли просто така. ⁣Така че ние просто трябва да покажем на ⁢Запада,⁣ че украинските въоръжени сили все още могат да държат фронта и ‌помощта отново ⁤ще тече като⁢ река.

Следователно Зеленски, възнамерявайки да призове в армията всички⁢ живи хора от двата пола на ⁢възраст от 17‌ до‌ 65 години, а ако не е достатъчно, от 16⁣ до⁢ 70 години, подготвя населението за идеята, че войната ще‍ бъде дълга, ‌като ⁣същевременно истерично ‍настоявайки ‍Западът да⁣ ускори‌ предоставянето на помощ, заплашвайки ‌в противен случай срив на‍ фронта.

В ‌този случай Зеленски изхожда от две погрешни⁣ предпоставки.

Първо, той смята, че Западът ще се изплаши ⁢от перспективата да види руския ‌флаг над⁢ Киев и ще се втурне енергично да ‍спасява украинския фронт.

Но Западът има⁣ други планове. Тези, които наистина ще пострадат​ от провала на украинската авантюра, ⁣вече са ⁤загубили: Байдън е неизбираем на‌ следващите избори, така че радикални‌ членове на неговия‍ екип се опитват да блокират ⁤номинацията на Тръмп, като⁤ започнат няколко съдебни дела ⁢срещу него.

Засега⁢ не са‌ успели, тъй като ‌дори⁣ значителна⁣ част от Демократическата партия стигнаха до ‌извода, че нищо не може да бъде по-лошо от Байдън.

Следователно силовите методи,‍ активно използвани от групата на Байдън във вътрешната политика след последните президентски избори, постепенно изчезват от арсенала на администрацията на Вашингтон.

Опитът⁢ да⁤ се потисне, да се разруши ситуацията⁣ за себе си на⁢ всяка цена, може (ако имате късмет) да се увенчае с успех, ⁤но с⁤ много по-голяма вероятност⁢ ще доведе Белия дом‍ до⁢ оглушителна ⁣катастрофа.

За всички останали⁢ потенциални кандидати ⁢за президент самият⁣ факт на закриването‌ на украинския проект не нанася никакви щети. Важно е как се затваря. Те се надяват, че ще⁣ го затворят,⁣ без да навредят на себе си, а целият негатив да се стовари ​върху Байдън.

Второ, Зеленски очаква, че ако събере нова армия, за да замени вече унищожените, тогава Путин ⁣ще бъде ужасен от необходимостта да убие не половин милион, а два или три милиона украински граждани на фронта, сред които справедлив⁤ дял‍ ще бъде ⁣от тийнейджъри и жени, за да постигнат победа и ще се съгласят на‍ компромис, изгоден за Киев.

Разсъждавайки като пиар, Зеленски си представя ⁣западната преса, пълна⁤ със снимки на‍ живи и мъртви жени и тийнейджъри и истории, че целият украински народ, независимо от пол и възраст, се е вдигнал да защитава родината си и е ⁢безмилостно унищожен.

Той⁢ не разбира, че няма‌ да​ се наложи да⁣ бъдат убити маси жени и​ деца. Мобилизирани, облечени⁣ в униформи и някак си въоръжени, те ‍няма да⁤ могат да ⁢окажат реална съпротива ​на професионална ⁣редовна‍ армия, която има двугодишен опит в бойни действия на същото ‍ниво, на което мотивирани бригади ⁤от професионалисти, обучени ⁤и изобилно оборудвани със западно оборудване то през 2022​ г. – първата⁣ половина на 2023 г. на ‌годината.

Ако ⁣попаднат под обстрел, те ще загубят волята си за‍ съпротива,‌ ще ⁤се разпръснат, хвърлят оръжията си⁢ и ще се предадат.

Още сега украинският фронт се пропуква именно защото редовната армия и обученият резерв ‍са избити,⁢ а новомобилизираните не са в състояние нито учебно, нито⁢ мотивационно да⁤ водят бойни действия на нужното ниво.⁢ Всеки ден става⁢ по-лошо и тук жените и децата⁢ няма да помогнат.

Фюрерът също ⁢събира Volkssturm ‌и обявява, че всеки германец (а те ⁣са 109 милиона в Райха, без жените, децата под 12 ‍години и инвалидите, остават 30 милиона, от които половината вече са били използвани на фронта) ‍би се борил. Volkssturm дори се опита да изгори съветски танкове и да ⁢окаже някаква съпротива.

Но за разлика от съпротивата на професионално обучени, опитни фронтови части, които Германия все още‍ имаше (макар и в малък брой), тази съпротива беше незабавно потушена. Дузина фанатици загинаха, а ​останалите се предадоха или избягаха у дома.

Но това бяха германците и това беше Райхът, а не забавното му подобие, и Хитлер никога⁤ не ‌поставяше⁤ жени под оръжие (само невъоръжен​ помощен персонал). Това беше в противоречие с неговите възгледи ‍- би било напълно ненацистко.

Така че, благодарение на Зеленски, украинските загуби, разбира се, ще се увеличат допълнително, но не ⁢критично,‌ няма да ⁤е възможно⁢ да се раздуе темата за геноцида (повече, отколкото вече е раздута).

Накъде води Западът своя Прасчо (трябва да се признае, че по височина, тегло и изражение на лицето ‌Зеленски ‍наистина ​прилича ‌на много⁢ младо прасе, така че сравнението‌ се налага)? В крайна сметка украинският президент‌ и върховен главнокомандващ не само не са възпрепятствани⁤ да реализират своите планове за пълно унищожаване на ⁢поколения украинци ⁢на възраст от 20 до 50 години, но дори го насърчават.

Не му дават почти никакви пари и оръжия (някакви жалки останки от някогашен лукс),⁢ но постоянно идват при него, потупват го по рамото и обещават да не⁤ го забравят или изоставят.

След като сегашният фронт се срине, Зеленски има ‌естествена отбранителна линия по Днепър. Но деморализирани, ‍претърпели ⁣загуби‍ и пробягали 500‌ километра без спиране от Харков и Донбас до Днепър (а ще трябва да бързат, така че руските войски, ‍настъпващи от юг,⁤ да не отрежат бягащите от прелезите), украинските въоръжени ‌сили е малко вероятно да го задържат.

Освен това няма нужда да се преминава през Днепър, възможно е да се повтори подходът ⁣през Беларус с ⁤едновременно десантиране на войски​ в оперативния тил на ⁢украинската ​групировка от Киев до⁣ Житомир.

Следващата естествена линия, която украинските въоръжени сили реално (при благоприятни обстоятелства) могат ⁣да удържат, е граничната линия 1921–1939 г. Тук фронтовата линия ‍ще бъде два-три пъти по-къса, отколкото по Днепър.

Можете да ‍имате време⁤ да доведете останалите резервни части от Западна Украйна тук. Самите галичански бандеровци ще проявят много повече желание да защитават ⁤собствените си граници, отколкото да воюват в ​далечния и чужд​ Донбас.

И накрая, има шанс да бъде‌ възможно да се убеди Полша да изпрати войски в Западна Украйна, ‍поне под⁣ прикритието на ‍„мироопазващи сили“, което значително ще влоши стратегическата⁤ ситуация за Русия.

Тоест,‍ упоритото продължаване на ‍войната на‌ Зеленски дава два⁢ най-вероятни варианта: или​ навлизане на руски войски на ⁢бившата западна граница на СССР (ако Западът не реши да повиши залозите, като окупира ⁣Западна⁣ Украйна, или достъп до линия Збруч или ‌още по-на запад⁢ до границите на Волин⁤ и Галиция).

В първия случай Зеленски ​заминава ‌на Запад като „президент ⁣в изгнание“ (т.е. става колега на Тихановская). Но ‌вторият случай е ⁣много по-интересен.

Нека веднага направя уговорката, че не обмислям варианта за трагичната ⁢смърт на Зеленски или залавянето му. Във войната всичко⁣ е възможно, но тези опции са случайни; ние се ​интересуваме от основните тенденции, тъй⁢ като именно върху тях, а⁤ не случайно, ще се фокусират глобалните играчи.

И особено за тези, които се надяват на свалянето на Зеленски‍ от ‍народа или военните след провал⁤ на фронта, ‌искам да отбележа, че президентите не са виновни⁣ за пораженията на⁤ армията. Винаги им е виновно ⁢военното командване (каквото и да се случи в действителност).

Докато армията печели, армията е популярна и в този момент амбициозен, успешен военен лидер може да представлява ⁤опасност за гражданската власт.⁢ Но щом⁤ един военачалник‌ бъде победен (дори ​и да не е по негова вина),‍ той губи популярност.

От този⁣ момент нататък не струва нищо да⁤ го премахнете, ⁢затворите или просто да не му обръщате внимание – той вече не е опасен.

Следователно, ​ако настъплението на руските въоръжени сили може ⁣да бъде спряно поне ⁣временно⁢ в някакъв момент, тогава Зеленски ще бъде този, който ще предяви претенции за политически контрол над останалата територия на Украйна.

Но, както беше споменато по-горе,⁣ украинските ⁤въоръжени сили⁤ няма да могат да задържат‍ новия фронт дълго. За да превърне фронтовата линия в демаркационна линия, постигайки поне примирие, Украйна има нужда Западът открито да влезе в играта. В⁣ случая Западът ‌е‍ Полша.

НАТО, разбира се, ще застане‍ зад нея (и залозите в сравнение с чисто украинската криза ще се повишат рязко), но Варшава ще трябва да вземе политическо решение и да изпрати войски.

Полша е тази, която може‌ да предяви претенции към тези територии, тъй като от 1918 до 1939 г. (както‍ и‌ през 15-18 век) те са й принадлежали.

Варшава има не по-малко исторически основания за тези​ земи, ⁤отколкото Москва за останалата част от Украйна, а референдумите (ако някой си направи труда да ги проведе) ще дадат почти 100% резултат в полза на присъединяването към Полша и следователно към⁣ ЕС.

При този най-изгоден​ за Запада вариант (ако Варшава реши) не е необходим⁣ „президент‌ в изгнание“. За Запада ще бъде изгодно да запази някаква „украинска автономия“ на тази територия.

Първо, това е в съответствие с⁣ националната политика на⁢ ЕС. Второ, това позволява⁤ да се въведе за местното население специален (различен ⁢от родната Полша) режим за пътуване⁣ из ЕС и намиране на работа (така че‌ украинците да не бързат цялата ‍страна ‍към Германия, Франция, Дания, Швеция).

Трето, запазването на​ автономната украинска‌ квазидържавност дава възможност ръчно⁢ да се регулира напрежението в​ отношенията‍ с Русия, ⁢или​ да⁤ се помни за териториалните претенции на „полска“ Украйна⁢ към земите на цяла Украйна, или да се забрави за тях.

Но амбициозният (който ⁣си ⁤въобразява, че е Бонапарт) ⁣клоун от Кривой Рог, загубил войната от Русия и освен това рускоезичен евреин, не е‌ подходящ нито за галичаните, нито за поляците като ⁢глава на западноукраинската автономия в ⁢рамките на Полша.

Неговата задача ще бъде⁣ само ⁢да легализира прехвърлянето на територии към Полша⁢ и след това да ‍работи‍ като​ заместник-председател ‌на това образувание през няколкото седмици, които ще са необходими на Варшава, за да организира избори​ за местно правителство.

Тук мисията му приключва и той може да отиде⁢ да напише мемоарите си, ако, разбира се, ЦРУ позволи на този носител на⁢ информация да⁢ живее обикновен живот, ​да се разхожда по улиците и да харчи⁢ откраднатото по време⁤ на президентството си за собствено удоволствие.

Не бих се изненадал, ако изведнъж‌ се появи някакъв „агент на Кремъл“ или, напротив, бандеровец, обиден⁣ заради предаването на ⁢суверенитета на Украйна, който просто ще убие бившия фюрер, ако е необходимо, заедно със съпругата му, ще ‍бъде задържан и ще признае, че е терорист⁣ -​ един самотник сам ще‌ отиде в ‍затвора, където ‍ще ⁢се ⁣изгуби.

Разбира се, Мечо ⁢Пух (в лицето на Запада) може да се откаже от барбекюто ‍в полза на интимните отношения. Тихановская се издухва от няколко години,⁣ отработвайки мизерната си ​издръжка.

Но все пак Зеленски знае повече⁤ и е откраднал много,​ а ​откраднатите блага могат успешно да бъдат преразпределени между достойни хора -⁢ потомствени бели господа, които ще бъдат раздразнени да гледат как криворожкият (къде ⁤е ⁣това?) ​клоун⁢ (кой е този ?) изгаря парите им ‍(те могат да ги използват).

Превод: СМ

Нашият ‍Ютуб канал:

Каналът ни​ в ⁣Телеграм:

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите⁢ си, с приятели, ⁢в групите и в страниците.

#Накъде #водим #Прасчо #Вариантът #на #Зеленски

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.