Home » today » Business » Volkswagen Currywurst Sets Record Sales at 8.33 Million Units – DPA Report

Volkswagen Currywurst Sets Record Sales at 8.33 Million Units – DPA Report

Loni se prodalo⁢ rekordních 8,33 milionu kusů různých variant currywurstu, což je o 400 000 kusů více‌ než v předchozím roce. Tuto⁤ informaci zveřejnila agentura DPA s odvoláním na údaje z výrobního závodu VW.

K rekordu přispěla​ varianta hotdog, uvedená ⁣na trh v roce 2021, která se loni prodala téměř dva miliony kusů. Klasického currywurstu se prodalo 6,4 milionu kusů.

Vyřazení currywurstu z nabídky podnikové kantýny v hlavní budově centrály německé automobilky Volkswagen⁣ ve Wolfsburgu v roce 2021 vyvolalo značný rozruch. Kantýna tehdy přešla na​ vegetariánskou stravu, ale v⁤ létě 2023 začala znovu nabízet currywurst. V ostatních více než 30 jídelnách a kioscích v závodě ​zůstal ⁤currywurst v nabídce zachován.

Firemní VW currywurst je k dostání i v mnoha supermarketech v Dolním Sasku. Vyrábí se v řeznictví, které je součástí závodu Volkswagen Service Factory. Produktové číslo VW pro ⁤tento ​výrobek je 199 398 500 A.

VW currywurst je populární nejen v kantýnách továren Volkswagenu, prodává se ​celkem v​ 11 zemích. Denně se jich vyrobí ⁢asi 18 tisíc. Tento klasický kousek mezi uzeninami váží 170 gramů, má délku 25 centimetrů a prodává se v‍ balíčcích po pěti kusech označených pečetí “Originál”. Je třeba zdůraznit, že Currywurst od Volkswagenu je prek, nikoli klobása, jak⁤ se někde mylně uvádí.

Receptura je přísně tajná a ⁤od roku 1973 neprošla žádnou změnou. Jisté je, že kořenící směs obsahuje sůl, pepř a ⁣zázvor, samozřejmě ​i kari – ale zbytek je top secret.

Skupina Volkswagen loni dodala zákazníkům po celém světě 9,24 milionu vozidel, což je o 12 procent více než⁢ v předchozím ⁤roce. Odbyt hlavní ‌koncernové ‍značky VW vzrostl o 6,7 procenta na 4,87 milionu vozidel.voz znaek Volkswagen, co pedstavuje 12% nrst oproti pedchozmu roku. Hlavn koncernov ​znaka VW⁤ zaznamenala rst​ o 6,7% na 4,87 ⁢milionu voz. Mezi nejpopulrnj modely pat Volkswagen Golf a Volkswagen Passat.

Mezi nejpopulrnj produkty ‍od Volkswagenu ⁣pat i jejich Originl⁣ Currywurst. Tato ‍specialita je pek, nikoli klobsa, a receptura je tajn a nezmnn od roku 1973. Obsahuje sl, pep, zzvor a kari, ale ⁢zbytek je top secret.

Volkswagen se ‍tak stv‍ jednm z pednch vrobc automobil na ‍svt, dodvajc zkaznkm po celm svt. Jejich prodeje rostou a firma se stv stle vtm hrkm na trhu.

Pro⁤ fanouky automobil a dobrho jda je Volkswagen Originl‍ Currywurst skvlm produktem, kter se stv stle populrnj. A s rstoucm prodejem automobil se zd se, e Volkswagen bude mt jet vce spnch let.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.