Home » today » Business » The war in Ukraine blew up ‘arms promotions’, the attack by ‘Hamas’ did not. Why?

The war in Ukraine blew up ‘arms promotions’, the attack by ‘Hamas’ did not. Why?

Vienam no leģendārās baņķieru Rotšildu ģimenes mantiniekiem ir piedēvēts izteiciens: vajag pirkt, kad ielas slīkst asinīs. Daži investori to uztver burtiski un laikos, kad izceļas militārie konflikti un pieaug ģeopolitiskais saspīlējums, steidz iepirkt dažādus aktīvus. Īpaši iecienītas ir ieroču ražotāju akcijas.

Tomēr, lai gan “Hamās” teroristu uzbrukums Izraēlai bija skaļš notikums, kas, kā bažījās drošības eksperti, draudēja ieraut karā visus Tuvos Austrumus, pasaules lielāko aizsardzības sektora spēlētāju akciju cenas pieauga tikai mazliet.

Aktīvie investori vienmēr meklē iespējas ieguldīt naudu sektoros, kas varētu nopelnīt no ģeopolitiskajiem vējiem.

Zaļā kursa izsludināšanas sākumos investori pievērsa uzmanību elektroauto ražotājiem, zaļās enerģijas kompānijām, kā arī izejvielām, kas nepieciešamas akumulatoru ražošanā. Pandēmijas sākuma periodā investori pirka tiešsaistes tehnoloģiju uzņēmumu akcijas, bet, Krievijai uzsākot karu, meta aci uz naftu, gāzi un, protams, arī ieročiem.

Pagājušais – ieroču gads

2022. gads ieroču un aizsardzības sistēmu ražotājiem un to investoriem bija visai labs. “Lockheed Martin”, kas ražo gan civilās, gan militārās aviācijas tehniku, akciju cena pieauga par +47,2%, “Northrop Grumman”, kura primārais klients ir ASV aizsardzības un izlūkošanas sektors, pieredzēja akciju kāpumu par +39,8%. Līdzīga bilde zīmējās arī citu kompāniju bilancēs.

To continue reading, purchase a subscription.

“Delphi” also follows Instagram or YouTube in the profile – join to find out the most important and interesting things first!


2023-11-16 19:01:07
#war #Ukraine #blew #arms #promotions #attack #Hamas

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.