Home » today » Technology » Revolutionizing Space Travel with Virtual Reality: Interview with Nord Space’s Per Lundahl Thomsen

Revolutionizing Space Travel with Virtual Reality: Interview with Nord Space’s Per Lundahl Thomsen

Projekt, který byl v prostředí ISS zprovozněn, je⁢ systém‌ virtuální reality. Astronauti ho využívají zejména pro relaxaci⁢ a cvičení, protože ve stavu mikrogravitace rychle⁢ atrofují svaly. Systém je propojen s rotopedem, který astronauti používají k cvičení, a umožňuje jim projíždět ⁤různé virtuální ‌trasy v různých prostředích a terénech. Tento‌ systém byl vyvinut ve spolupráci s techniky HTC a‍ využívá speciální tweaknutý ⁤software, ‍který umožňuje astronautům ⁣orientovat se v prostoru bez gravitace a magnetického pole Země. Tento systém by mohl mít využití i v ‌budoucnosti při letech na Měsíc nebo na Mars.ooth. ⁢”Virtuln realita ​je pro astronauty na ISS velkou vhodou, ​protoe jim umonuje v relnm a pjemnm prosted cviit⁤ a relaxovat,” vysvtluje Pera Lundahl ‌Thomsen.

Podle Thomsena ⁤je v souasnosti na ISS ⁤instalovn ⁤systm virtuln reality, kter je vak stle ve fzi testovn. ‌”V souasnosti⁣ se jedn ​o uzavenou ⁣betaverzi, kter je uren pouze pro astronauty na⁤ ISS. V budoucnosti bychom chtli systm ‍otevt i pro ostatn uivatele, kte⁣ by se chtm projt po povrchu ​Marsu nebo se⁣ podvat na Zemi z vesmrn stanice,” dodv.

Thomsen tak pipomn, e​ virtuln ⁣realita m⁣ mnohem⁣ vt potencil, ne ‌se na prvn pohled⁣ me zd. “Virtuln‌ realita m vce vyuit, ne jen pro zbavu. Meme ji vyuvat i pro‌ vzdlvn, trninky, nebo prosted pro lidi, kte jsou ​na dlouhou dobu odkzni na lko,” dodv.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.