Home » today » Health » Landelijk tekort aan vaccin tegen hondsdolheid: Leveringsproblemen zorgen voor beperkte beschikbaarheid

Landelijk tekort aan vaccin tegen hondsdolheid: Leveringsproblemen zorgen voor beperkte beschikbaarheid

Landelijk tekort aan vaccin‍ tegen hondsdolheid verwacht⁤ tot januari 2024

Er is op dit moment een landelijk tekort aan het vaccin tegen hondsdolheid ‌in Nederland. Dit tekort‍ wordt veroorzaakt door leveringsproblemen ⁤bij beide⁤ producenten van het vaccin, zo⁢ meldt GGD Reisvaccinaties. De landelijke ​organisatie verwacht dat er pas in januari 2024 weer voldoende⁤ vaccin⁤ beschikbaar zal ​zijn.⁢ Ook de brancheorganisatie van apothekers, KPMG, heeft de tekorten gemeld ​op hun ‌website.

Het tekort aan het vaccin betekent dat mensen zich niet preventief kunnen laten inenten als ze naar een land gaan waar veel hondsdolheid voorkomt. Vooral landen in Afrika, Oost-Europa, Zuid-Amerika en ⁢Zuidoost-Azië worden getroffen. Rabiës, ook wel bekend als hondsdolheid, veroorzaakt een zeer ernstige herseninfectie die vaak fataal afloopt. Volgens de GGD overlijden‍ wereldwijd jaarlijks zo’n 60.000 mensen⁢ aan rabiës.

Het tekort aan het vaccin‌ is een⁤ zorgwekkende situatie, aangezien‌ het voorkomen van hondsdolheid ​van groot belang is voor reizigers naar risicogebieden.⁤ Het is daarom belangrijk ⁣dat mensen die van plan zijn naar deze landen te reizen, zich bewust zijn van de risico’s en⁤ de nodige voorzorgsmaatregelen⁣ treffen. ⁣Het is aan te raden om contact‍ op ‍te nemen met een reisvaccinatiekliniek voor advies en alternatieve opties.

Meer informatie over het landelijk​ tekort aan het vaccin tegen hondsdolheid is te​ vinden op de website ​van Skipr.
detail photograph

How does the absence of⁤ specific information about the​ name of⁤ the person impact the accuracy and effectiveness of PAAs?

There is no specific⁤ information⁢ given in the question about the name of the person. Can you please⁢ provide more details or a specific name?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.