Home » today » Sport » Historische Wedstrijd tussen Oranje en Spanje in Nations League | Oranje Blijft Hoopvol voor Olympisch Ticket

Historische Wedstrijd tussen Oranje en Spanje in Nations League | Oranje Blijft Hoopvol voor Olympisch Ticket

‌ Live Nations ‍League | Teleurgesteld Oranje blijft hopen op olympisch ticket

Goedenavond en welkom in‌ dit liveblog! Hier houd ik, Lieve Wils, je op⁢ de hoogte van ‌de ⁢Nations ‍League-kraker tussen Oranje en Spanje.⁢ Veel plezier!

  • Nations League halve finale
  • Afgelopen: Spanje-Nederland​ 3-0
  • Afgelopen: Frankrijk-Duitsland 2-1
  • Oranje krijgt woensdag tegen Duitsland een nieuwe ⁣kans op een olympisch ticket

Updates

vrijdag 23 februari om 23:32

Jonker: ‘We horen nog steeds‍ bij de wereldtop’
Bondscoach Andries Jonker heeft zijn uiterste best gedaan om‌ zijn ploeg te sparen voor ​de cruciale wedstrijd tegen Duitsland. “Ik wist dat ik in de tweede helft⁢ drie spelers moet​ wisselen. ⁤We hebben er ⁤alles aan gedaan om dit team zo aan de ‌start te krijgen en we hebben iedereen ‌uit voorzorg gewisseld ⁢voor woensdag.‍ Het werd nog even ⁣spannend in Frankrijk, dus daar waren ​we op ⁣het einde meer mee bezig dan de stand tegen Spanje.” Toch wil Jonker dat Oranje ​ook kijkt en leert van het‌ duel met de Spaanse wereldkampioenen. “Als je prijzen wil winnen moet je ook van Spanje kunnen winnen. Vandaag waren zij te goed. De kwaliteit van hun positiespel is uniek in het vrouwenvoetbal, net als dat bij ⁤de Spaanse ​mannen⁤ een tijd ⁣lang was.”

vrijdag ⁣23 februari om‍ 23:19

Miedema ‍na ​eerste basisplaats: ‘Er zijn gelukkig ‍genoeg fysio’s mee’
Vivianne Miedema had tegen Spanje haar eerste basisplaats na ander⁤ half jaar herstel van een zware knieblessure. “Van tevoren hadden we al bedacht dat ik zou spelen, maar we moeten het goed managen. Er zijn gelukkig genoeg fysio’s bij het team en gelukkig zit er nog een extra dag tussen”,‌ zegt ⁢ze na afloop bij NOS. Miedema over de wedstrijd: “Spanje is gewoon supergoed. Vandaag waren ze gewoon een maatje te groot voor ons. Hopelijk‍ is Duitsland dat ​niet. Ik hoop dat we ⁣het voor onze eigen fans kunnen doen en een ⁤olympisch ticket bemachtigen.”

vrijdag 23 februari om 23:15 ⁤

Spitse ⁣baalt van samenwerking bij Oranje
Sherida Spitse⁤ staat met een dubbel gevoel voor de⁣ camera bij NOS. “We hebben⁣ het niet heel goed ‌gedaan. We hebben een aantal mogelijkheden gecreëerd en die 3-0 had niet mogen vallen. We moeten beter afstemmen met elkaar”, zegt aanvoerder Spitse na afloop bij⁣ NOS. “Tegen een topland als Spanje loop ​je anders achter de feiten​ aan.je #Spanje #Nederland #OlympischeSpelenHet ​is een⁣ spannende avond​ in Spanje, waar de wedstrijd tussen Spanje⁢ en Nederland op ⁤het punt staat te beginnen. De opstellingen van beide teams worden bekendgemaakt en er is veel speculatie over de mogelijke uitkomst van de wedstrijd. Voor Nederland staat er veel op het spel, aangezien​ een⁤ overwinning hen een ⁢plek op de Olympische Spelen in⁢ Parijs‍ kan opleveren. De spanning‍ is voelbaar en de fans zijn klaar voor een enerverende wedstrijd.Het lijkt erop dat er een fout is ‍gemaakt in de datum van de wedstrijd, aangezien​ de datum 23 februari⁣ 2024 nog moet‌ plaatsvinden. Ook lijkt de⁣ hashtag “Teleurgesteld” niet relevant ⁢voor de inhoud van het artikel.Het is ⁣een spannende avond‍ in Sevilla,​ waar de wedstrijd tussen Spanje en Nederland op het punt staat te beginnen. De opstellingen van beide teams zijn bekend en de ⁢spelers staan klaar in de catacomben. Voor Nederland staat er veel op het spel,⁣ aangezien een overwinning​ in de halve finale van de Nations League hen een ticket voor de Olympische Spelen in​ Parijs kan opleveren.

De opstelling van ‍Spanje toont⁣ enkele bekende namen, waaronder Salma⁢ Paralluelo en Olga Carmona.​ Aan Nederlandse zijde ‌is het opvallend dat Vivianne Miedema toch in de basis⁤ start, ‍ondanks recente blessureproblemen. De spanning stijgt en de fans zijn ‌klaar voor een⁤ enerverende wedstrijd.

Voor Nederland is er ‍ook nog ⁣een ontsnappingsroute als ze verliezen, aangezien Frankrijk in de andere halve finale‌ van Duitsland moet winnen‌ om ⁢een tweede olympisch ticket veilig te stellen. Kortom, er ​staat veel op het spel en⁣ de fans kunnen zich opmaken voor een boeiende avond vol voetbal.euro2024 #Oranjevrouwen ​#Spanje ‌#Nederland #voetbal #OlympischeSpelenis een cruciale wedstrijd ‍op ⁤het programma. Oranje kan zich vanavond in Sevilla in de ⁢halve⁣ finale van de Nations League plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs. Hier moet het allemaal gebeuren! De spanning stijgt in Spanje. De​ warming-up is net afgelopen. Over tien minuten gaan we beginnen in Sevilla. Bij een nederlaag in Sevilla​ heeft Nederland mogelijk een ‍herkansing. Dan‌ moet Frankrijk in de andere halve finale ⁣wel winnen‌ van Duitsland. Dat duel begint ook om 21.00 uur en is te volgen in dit liveblog. Mochten de ⁢Fransen ten ⁣koste van Duitsland de finale van de ⁣Nations League halen, dan‍ gaat het ⁢tweede olympische ticket ​naar de winnaar van de troostfinale. Voor Nederland is er dus sowieso een ontsnappingsroute als Frankrijk van Duitsland wint. Opstelling​ Spanje! Ook de basiself ‌van Spanje nemen we nog even door. De wereldkampioen ⁢start met ⁤Salma Paralluelo in ⁣de spits, ⁤die afgelopen zomer ‌Oranje pijn deed​ in de kwartfinale. Olga ‍Carmona, de matchwinnaar in de ‌WK-finale tegen⁤ Engeland, is ook‌ van de partij. Topspeelster Alexia Putellas ontbreekt wegens een blessure bij Spanje. Opstelling Oranje! Dit had niemand verwacht. Vivianne Miedema start toch ⁢bij ⁤Oranje. De topschutter ‌kende recent een terugslag in haar herstel van een ⁤zware knieblessure, maar kan ​dus ‘gewoon’ ⁢start. Dat Victoria Pelova niet zou ‍starten was al bekend. Kerstin Casparij is⁤ haar vervanger. Jackie Groenen en‍ Lineth​ Beerensteyn waren ook ​allebei vraagtekens, maar staan wel in de⁣ basis. Oranje plaatste⁣ zich op een bizarre manier voor de halve‌ finales. In Tilburg schoot Damaris Egurrola de ploeg van bondscoach Andries Jonker ‍naar⁤ de groepswinst: 4-0. Daarmee maakte ze een einde aan de‍ olympische droom van⁤ het Engeland van Sarina Wiegman.februari⁤ om 20:48

Opstelling Oranje! De basiself van Nederland is bekend. Sarina Wiegman kiest voor de volgende elf namen: Van Veenendaal; Janssen, Van​ Es, Nouwen, Van Dongen; Groenen, Van de Donk, Casparij; Martens, ‍Miedema, Brugts.

Spanje-Nederland ⁣|‌ vrijdag 23 ‍februari om 20:45

Welkom bij het liveblog van de oefeninterland tussen Spanje ⁣en Nederland! Over een kwartier gaat de wedstrijd van‌ start in Sevilla. We houden je hier op‌ de ⁤hoogte van alle ontwikkelingen.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.