Home » today » Business » Evropské banky závodí o kryptoměny: Société Générale Forge získala nejvyšší licenci

Evropské banky závodí o kryptoměny: Société Générale Forge získala nejvyšší licenci

Evropské‍ banky ⁤se zapojily ‍do závodu ​o to, která⁣ jako první nabídne svým klientům investice do kryptoměn. V tomto závodu ‍se však⁣ zdá, že ⁢francouzská Société Générale má zajímavý náskok. Její divize s názvem Forge získala​ ve Francii jako první firma nejvyšší licenci na poskytování služeb spojených s digitálními aktivy.

Podle informací zveřejněných na stránkách francouzského finančního ⁢regulátora AMF (Autorité des marchés financiers) může SG-Forge díky ⁢této licenci⁤ plnit obchodní ⁣příkazy na pokyn klientů. Je však důležité poznamenat, že nižší stupeň prověření (registrace) neumožňuje přijímání pokynů třetích stran. To však neznamená, že zaregistrované​ firmy nemohou držet kryptoaktiva. Mezi další společnosti, ‌které podstoupily proces registrace ve Francii, patří⁢ například AXA Investment Managers nebo⁤ CACEIS Bank, společný podnik bank Crédit ​Agricole a⁢ Santander.

V Česku působící finanční domy, včetně Komerční banky, která je dcerou​ Société Générale, však zatím ⁣zaujímají ostražitý ⁢postoj vůči kryptoměnám. ‍Zatímco Société Générale se stala průkopníkem‍ v oblasti investic‌ do kryptoměn ve Francii, české finanční instituce ‌se zatím drží stranou.

Investice do kryptoměn se stávají⁢ stále populárnějšími⁢ a ‌banky ⁢se snaží přizpůsobit se novým trendům na finančním trhu. Získání licence na poskytování služeb spojených s digitálními aktivy je pro⁤ banky důležitým krokem k tomu, aby mohly⁣ nabízet⁤ svým klientům investice do kryptoměn. Francouzská Société Générale se ⁢stala průkopníkem v této oblasti a‍ je možné, že další banky budou následovat její⁢ stopou.

Zatímco některé banky se⁢ snaží přizpůsobit se novým trendům a⁣ nabídnout svým klientům investice do kryptoměn, jiné zůstávají ostražité a zatím se ‌neangažují v této oblasti. ⁣Je otázkou, zda se‍ české finanční domy, včetně Komerční banky, v budoucnu rozhodnou přijmout výzvu a začnou nabízet ⁤svým klientům investice do‍ kryptoměn.
detail photograph

⁢Jakou roli ⁣by technologie ‍blockchainu mohla hrát při prevenci proti praní špinavých peněz ​a zvýšení kontroly‍ původu ⁣peněz ve finančním sektoru

K nejlepší⁣ využití technologie blockchainu.

Evropské banky se rozhodly aktivně se⁣ zapojit do závodu ‌o to, která z nich‌ dokáže nejlépe ⁤využít technologii blockchainu.⁢ Tato revoluce v bankovnictví má potenciál‍ zvýšit efektivitu a transparentnost ​finančních transakcí, což⁢ je ‌zajímavé pro banky hned z⁤ několika důvodů.

Blockchain je digitální technologie, která zaznamenává transakce v rámci ‌decentralizovaného a distribuovaného‍ systému. Tato technologie je známá především díky svému využití v ​kryptoměně Bitcoin, ale má ⁢mnohem širší uplatnění, zejména v bankovnictví.

Banky se snaží nalézt​ způsob, jak využít blockchain ⁢a jeho vlastnosti při zajišťování​ rychlejších,⁢ levnějších‌ a bezpečnějších transakcí. ‍Jednou z možností je úspora času ‍při převodech mezi bankami.⁣ Transakce pomocí blockchainu mohou probíhat během pár minut a nemusejí projít složitým a⁣ časově náročným procesem, který je typický ⁤pro tradiční⁤ bankovní operace.

Dále, technologie blockchainu umožňuje sledování původu peněz. ⁣To je důležité pro banky, protože jim umožňuje ‍lépe kontrolovat a⁢ prevence proti praní špinavých peněz a jiným ‌finančním zločinům. Každá transakce je zaznamenána v blockchainu​ a je téměř nemožné ji změnit nebo odstranit, ⁢což zvyšuje transparentnost a zabraňuje ⁤padělání.

Pro⁤ Evropské ‌banky je důležité se přizpůsobit novým technologiím, které přinášejí výhody a inovace. Proto ‌se zapojují do závodu o to, která z nich bude mít⁢ nejlepší využití technologie⁢ blockchainu. Tato soutěž by mohla vést ke zlepšení bankovních služeb, snížení nákladů a větší důvěře klientů ve finanční instituce.

V případě úspěchu by Evropské banky ‌mohly sloužit jako příklad pro ostatní⁢ bankovní instituce po celém⁣ světě. Technologie blockchainu ​má ‍potenciál změnit způsob,⁤ jakým probíhají finanční transakce, a zlepšit celý finanční sektor. Evropské‍ banky jsou připravené na tento závod a doufají, že se⁢ stanou lídry v oblasti využití technologie blockchainu.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.