Home » today » Entertainment » Bořek Slezáček: Acting Career, New Play, and Collaboration with Jan Hřebejk

Bořek Slezáček: Acting Career, New Play, and Collaboration with Jan Hřebejk

‌ ⁣ ​ ⁢ ‌ ‌ ⁤ ‍
⁣ ‍ ⁢ ⁣ ‍ ⁢ ⁣
​ ‍ ⁢ ⁣
⁣ ​ ⁤ ​
⁢ ‍ ⁣ ​ ⁣
‍ ⁤ ‍ ⁢ ​ ‌
⁤ ⁤ ‌
‍ ⁣ ​
⁢ ‌ ⁣ ‌
‌ ‌ ‌ ‍⁢ ‌
‌ ​ ⁤ ‌ ‌

Hraje‍ zejména v muzikálech, ale objevil se i v ‌představení Macbeth v Činoherním⁣ klubu. ‌A teď je před⁤ ním zkoušení v ostravském Divadle Mír, čímž se vrací do svého rodného kraje. Navíc bude hrát ve hře, kterou⁣ sám‌ napsal a populární divadelní ⁣scéně nabídl.

Hra je pro devět lidí a jmenuje se ⁤Narozeniny. ‌„Je to taková sociální satira, příběh o lidech a jejich předsudcích, o našem přebujelém ‍egu, o tom, jak ženeme domnělé​ konflikty až za hranu.⁤ Přitom je tu jednoduchá pomoc. ⁢Když v našich oponentech nebudeme vidět jenom zastánce jiných názorů​ ale lidi, tak pro ​nás ⁣bude najednou těžší ⁤hádat se s nimi,“⁣ říká⁣ Slezáček, který si v Narozeninách zahraje oslavence.

Bořek Slezáček

„Přemýšlel jsem, jestli si mám zničit⁤ vlastní ⁤dílo tím,‌ že v něm budu hrát, ale ⁣pak⁢ jsem si řekl, že se z ​toho nesmím po…. Ale trému​ budu mít tím pádem dvojí. Jednak jako autor, jestli lidi hru přijmou, a‍ pak ještě z toho, že musím ⁢vylézt na jeviště. Tak uvidím, jestli to nebude velké sousto,“ řekl. Ovšem ‍už teď se uvažuje, že by podle hry mohl vzniknout film. ⁢Ten by režíroval Jan Hřebejk, se kterým ⁢se Slezáček pracovně setkává poměrně často.

Nedávno dotočili celovečerní snímek Výjimečný stav,⁣ ve kterém je šéfem zpravodajství Českého ‍rozhlasu. „Hraji tam s⁣ Ondrou​ Vetchým a Tatianou Dykovou a byla to radost sledovat je při ​práci. Když ‌má někdo talent, je⁤ to neuvěřitelné,“ ⁤prohlásil a prozradil, že⁢ se chystá na herecký workshop do Berlína, aby‌ se v profesi zdokonalil. „Protože točím hodně s Němci, myslím si, že to ⁣pro mě bude docela přínosné. Ten, který ty kurzy vede, je původem Rus, točí hodně⁤ v zahraničí a mně se jeho práce hodně líbí. Předpokládám, že to bude zajímavé. Ale⁤ taky​ neskutečně drahé.“

Mluví⁤ čtyřmi jazyky. Rusky,‌ anglicky, německy a polsky, díky čemuž může točit se zahraničními produkcemi. Nedávno měl v kinech premiéru film Terezín, natočený v angličtině a němčině, ve kterém si kromě jiných⁣ zahrál ‍i Karel ⁣Dobrý. „Nejlepší ​kurzy pro mě jsou, když můžu sledovat při práci své kolegy. A vzhledem k tomu, že hraju pořád, buď v ⁤divadle anebo točím, tak je ⁢mám ‌vlastně denně,“ prozradil Slezáček.

Na jaře‌ bude pod taktovkou Jana Hřebejka​ opět hrát před kamerou. ‌Režisér připravuje pro Voyo seriál Pád domu Kollerů, jehož scénář napsala​ Natálie ​Kocábová. „Zahraji si ​v něm evangelického faráře. Natálka v seriálu zachycuje částečně svoji rodinu a její dědeček byl ⁤farářem. Já si ho pamatuji, protože jsem‌ byl kdysi na jeho kázání v kostele. Byť jsem bezvěrec, udělalo ‌to na mě velký dojem. Byl to chlap, který⁢ měl obrovské charisma.​ A‌ já hraji jeho přítele,“⁣ dodal.

A⁢ čím todě,‌ kdy sledujete mistra svého řemesla. Je to ​pro mě inspirace a motivace zároveň. Navíc si myslím, že ⁣si vzájemně rozumíme a máme podobný pohled na svět a⁤ umění,” vysvětlil herec.

Slezáček je známý svou precizností a profesionalitou při práci, což si režiséři jako Jan Hřebejk velmi cení. Spolupráce ⁢mezi nimi je tedy velmi úspěšná a oba si navzájem‍ doplňují své ⁢tvůrčí ‌schopnosti.

Herec se ‌těší na další⁤ spolupráci s Hřebejkem a na nové výzvy, ​které mu přinese. Jeho talent ‌a‌ schopnosti ho staví mezi⁢ špičku české filmové a divadelní scény a jeho práce je vždy hodnocena pozitivně jak diváky, tak kritiky.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.