Home » today » Business » Atos Ends Talks with EP Equity Investment over Tech Foundations Acquisition, Faces Criticism – Latest Updates and Impact on Company’s Financial Situation

Atos Ends Talks with EP Equity Investment over Tech Foundations Acquisition, Faces Criticism – Latest Updates and Impact on Company’s Financial Situation

oznmil, e se⁣ s ⁣Ketnskm nedohodli. Podle agentury ‌Reuters jde o prvn ‍velk nespch Ketnskho ve Francii, kde⁤ m za sebou adu ⁣akvizic.Ketnskho mluv Daniel ‌astvaj TK sdlil, ⁢e⁣ oficiln‌ to ⁣komentovat ​nebudou.

Jednn s EPEI o monm prodeji Tech Foundations skonila bez dosaen‍ dohody, uvedl Atos. Strany se podle ⁣nj nedokzaly dohodnout na navrhovanch⁢ podmnkch nov smlouvy a cen.

Krach jednn o akvizici je ⁣ranou i pro Atos. Prodejem sv divize‍ Tech Foundations‌ by se firma zbavila ady ztrtovch aktivit v ​dob, kdy rychle ztrc hotovost a potebuje refinancovat dluh 4,7 miliardy eur (119,1 miliardy korun),⁢ pipomn Reuters.

Spolenost Atos na zatku loskho⁣ srpna oznmila, e zahjila s Ketnskho EPEI​ exkluzivn rozhovory o prodeji Tech Foundations. Dodala, e‌ by v rmci transakce mla zskat 100 milion‌ eur (2,5 miliardy korun)⁢ v hotovosti a pevst na firmu EPEI dluh v objemu ‍1,9 miliardy eur.

Vyjednvn zaalo drhnout po nstupu novho fa ⁣pedstavenstva Atosu, kterm se ⁤loni ⁤v ⁤jnu stal Jean-Pierre ‌Mustier. Ten⁣ se podle zdroj ⁢snail dohodu pepracovat a zskat o⁣ pl miliardy eur​ v hotovosti vce, ne se pvodn pedpokldalo.

Zdroj blzk Ketnskho​ skupin ⁢uvedl,⁢ e EPEI nebyla⁣ pipravena zmnit ekonomickou rovnovhu dohody” ​a⁣ e “nechtla (dohodu) za ‌upravench podmnek”.

Transakce se tak⁣ stala terem‍ kritiky ‍ze strany nkterch francouzskch zkonodrc i ‌ze strany nkterch ⁤akcion Atosu.

Ketnsk pat k nejvlivnjm ‍postavm eskho byznysu.⁣ Ovld‌ adu prmyslovch, obchodnch,⁣ finannch nebo medilnch firem v esk republice i v zahrani.

Za losk rok zaznamenal Atos odliv hotovosti‍ za 1,08 ​miliardy eur. Proti pedchozmu roku je to nrst o ‍187 milion eur. Ron trby inily 10,7 miliardy eur.

Spolenost Atos se dve adila ⁢mezi tyi destky ‍firem z indexu pask burzy⁢ CAC-40, akcie firmy ale za posledn dva roky odepsaly zhruba 93⁢ procent. Pisplo k tomu nkolik nespch, napklad nepzniv pijman pln na pevzet⁢ americkho konkurenta DXC v roce 2021 anebo etn​ problmy v americkch divizch. Ve stedu dopoledne akcie Atosu na pask‍ burze‌ mrn oslabovaly a pohybovaly se kolem 2,30‌ eura. Krtce po zahjen vykazovaly a ptiprocentn nrst.


2024-02-29 16:01:18
#Francii​ #Atos #divize) o prodeji ‌sv divize Tech Foundations. ⁤Jednn skonila pot po tom, co EPEI odmtla upravit podmnky dohody, kter by j‌ j zaruila ⁢zskat 100 milion eur v hotovosti a pevst na firmu EPEI dluh v ‍objemu ​1,9​ miliardy​ eur.

Podle zdroj​ blzkch Ketnskho skupin byla EPEI‌ neochotn zmnit ekonomickou rovnovhu dohody ⁢a odmtla jednat ⁤za upravench podmnek. Tato transakce vyvolala kritiku ze strany nkterch francouzskch zkonodrc i akcion Atosu.

Ketnsk pat k nejvlivnjm postavm ​eskho byznysu‌ a ‍ovlad adu prmyslovch, obchodnch, ​finannch a medilnch firem jak v esk republice,⁢ tak v zahrani.

Atos⁤ zaznamenal odliv hotovosti za⁤ 1,08​ miliardy eur a⁤ rok trby inily 10,7 miliardy eur. ‌Spolenost se dve adila mezi tyi destky firem z indexu pask burzy CAC-40, ale akcie firmy ​za ⁣posledn ‍dva ⁤roky odepsaly zhruba 93 procent.⁤ K⁤ tomu pisplo nkolik ‌nespch, napklad nepzniv pijman pln na pevzet americkho konkurenta DXC v roce ⁢2021 a ‍etn problmy v‌ americkch divizch.

Ve stedu dopoledne akcie Atosu na pask burze ⁤mrn oslabovaly a pohybovaly se​ kolem 2,30 eura, ‌krtce po ⁣zahjen vykazovaly a ptiprocentn nrst.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.