Home » today » World » Aragawa London: Luxurious Wagyu Steak Experience

Aragawa London: Luxurious Wagyu Steak Experience

Restaurace Aragawa, která je známá svými luxusními jídly, otevřela svou první ‍zahraniční pobočku v Londýně. Tato restaurace, která má pobočky v Kóbe a Tokiu, je známá svými vynikajícími hovězími steaky z oblasti Kóbe. Cena za tyto‌ steaky začíná na 500‍ liber (14 tisíc korun) a může se vyšplhat až na 900​ liber‍ (26 tisíc korun) za zhruba 400‍ gramů ⁣masa.

Hovězí steak z Aragawy⁢ je vyroben z mramorovaného Wagyu​ masa, které je považováno‌ za jedno z nejchutnějších mas na ⁤světě. Toto⁣ maso pochází pouze ze čtyř uznávaných plemen krav a je známé svou křehkostí, šťavnatostí a bohatou chutí. Hosté popisují zážitek z konzumace ​tohoto masa jako ochutnání máslového masa⁣ s ‍konzistencí tuňáka, které se téměř rozpouští v ústech díky jemnému tuku.

Šéfkuchařem restaurace je⁣ Kazuo ⁣Imayosh, který má ​čtyřicetileté‌ zkušenosti s‍ přípravou‌ masa. Má dokonalý cit pro maso a dokáže ‍podle ‌hmatu poznat, kdy je steak hotový. Wagyu maso je pečeno v keramické peci,⁤ která​ je ⁢rozpálena japonským dřevěným uhlím.⁤ Speciální uhlí binchotan neovlivňuje⁣ chuť masa a hosté tak nemají ‍šanci pocítit nádech kouře.

Maso ⁣pro restauraci Aragawa pochází ⁢z malých japonských farem,⁢ které ‌ročně produkují ⁣pouze kolem tisícovky krav. V tokijské restauraci Aragawa se za čtyřistagramové steakové porce platí od 55 ⁤000 jenů do 99 000 jenů, což je přibližně od osmi do⁣ patnácti tisíc korun.

Londýnská ⁢pobočka restaurace Aragawa je ‍otevřena⁢ od poloviny ‌října a nabízí hostům dvě patra. V prvním patře⁤ se nachází šestadvacet stolů s ⁤vyžehlenými bílými lněnými ubrusy a na stěnách visí ručně malované obrazy inspirované japonskými⁤ kimony. ⁣V druhém patře je soukromý prostor pro dvanáct osob s vinotékou.

Majitel ‌restaurace Kotaro‍ Ogawa, který je vášnivým milovníkem ⁢vína, vybral druhy vína, které se nejlépe hodí ⁢k masu. Mezi nabízenými druhy je ​například zralé červené víno Château⁣ Barde-Haut ‌z⁣ roku 2014 za 120 liber (3 400 korun) nebo Château Margaux z roku⁢ 2005‍ za ⁣1 400 liber (40 tisíc korun).

Steaky v restauraci ⁤Aragawa se konzumují tradičním⁣ nožem s rukojetí vyrobenou z⁤ japonského dubu. Čepele nože jsou zdobením připomínajícím samurajské meče. Cena za jeden takový nůž ‌je ⁣400 liber (11 tisíc korun).

Majitel restaurace Kotaro Ogawa se neomlouvá za vysoké ceny jídel. Podle ⁣něj mnoho lidí neváhá zaplatit podobné částky za koncerty nebo sportovní akce. Restaurace Aragawa se ⁢zaměřuje pouze na to, co umí nejlépe ⁣- přípravu ‌vynikajících steaků⁤ – a nehodlá ⁣nabízet⁤ nudle, sushi, ⁣tempuru a teppanyaki jako mnoho⁤ jiných japonských restaurací.

“Když si chcete​ dát steak, jsme tady,” říká Kotaro Ogawa. “Nesnažíme se s nikým porovnávat, jen nabízíme ‍to nejlepší, co umíme.”
detail photograph

⁢Jaké jsou hlavní standardy⁢ kvality,​ kterým musí vyhovovat hovězí maso ​v ​restauraci Aragawa před jeho přípravou?

Přípravou⁤ hovězího masa.⁤ Imayoshi se specializuje⁢ právě na přípravu hovězích steaků z Aragawy a je považován za jednoho z nejlepších odborníků v oboru.

Restaurace Aragawa je proslulá svou ⁤precizností při přípravě‌ hovězího ⁣masa. Každý kus masa je pečlivě⁤ vybrán a zkontrolován tak, aby vyhovoval nejvyšším standardům kvality. Následuje důkladné mramorování masa, ⁢kdy je tuk vetknutý do svaloviny. Tím se zajišťuje, že maso bude mít tu správnou šťavnatost, křehkost a bohatou chuť.

Při přípravě steaků se v restauraci Aragawa ‍dbá​ na každý detail. Masa⁤ jsou ‍pečena na​ speciálních grilech, které umožňují dosažení správné teploty⁣ a zachování všech jemných chutí. Kuchaři pak⁤ připravují steaky přesně⁤ podle přání hostů, od krvavých kouseků až po dobře propečené kusy.

Navštívíte-li⁤ restauraci Aragawa, můžete si také vychutnat ​další speciality ​japonské kuchyně, jako⁢ jsou ​sushi, soba nudle nebo ‍tempura. Vinný lístek nabízí bohatý výběr lahodných ​vín, která‍ ideálně doplňují chutě jídel.

Restaurace Aragawa je ideálním místem pro⁣ milovníky výjimečného jídla ​a luxusního prostředí. Je doporučeno rezervovat⁣ si stůl včas, protože je velmi oblíbená ⁢a může být rychle obsazená. Pokud se rozhodnete navštívit první zahraniční‍ pobočku v Londýně, můžete se těšit na ​unikátní⁤ gastronomický zážitek, který vám na dlouhou dobu zůstane ‍v paměti.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.