Home » today » Technology » Apple Unveils the New MacBook Air with Powerful M3 Chip – Release Date, Specs, and Pricing

Apple Unveils the New MacBook Air with Powerful M3 Chip – Release Date, Specs, and Pricing

⁤ ⁢ ⁢
‍ ⁤ ​
‍ ⁢ ​ ⁣ ⁤
⁢ ​‌ ​ ‍ ⁣ ⁢ ⁤
⁣ ⁤ ⁢ ⁤ ⁢ ‍
⁤ ‍ ‍
⁣ ‌ ‍ ​
‍ ‍ ⁣ ⁢
⁣ ‍ ‌ ⁢ ⁣
⁤ ​ ⁤ ⁢ ​
⁢ ‍ ⁤
⁤ ‍ ⁣ ​

Společnost Apple ví, kdy se ​má novinkami chlubit na pódiu a kdy naopak ⁤uvedení nového produktu⁢ odbýt jen tiskovou zprávou. K uvedení dvou nových MacBooků⁤ Air zvolil druhou možnost. Není se ⁣co divit, nový na nich je jen čip a s ⁣ním související technologie.

V červnu roku 2022 byl Air ⁣model přenosného počítače od ‌Applu jedním z​ prvních, který dostal tehdy představený čip M2. Nyní se‌ jeho⁢ nástupce M3 dostává do⁣ 13- a 15palcových Airů až po čtyřech ‌měsících od uvedení procesoru.

„Má ​vyšší výkon, rychlejší wi-fi (Wi‑Fi 6E, pozn. red.)⁢ a podporuje až dva externí displeje,“ shrnuje změny ⁢do‍ jedné věty samotná ​firma.

Příchod novinky znamená také konec modelů,⁣ které byly vybaveny vůbec prvním procesorem Apple Silicon M1. Firma zároveň slibuje, že MacBook Air s čipem Apple M3 je až​ o 60 ⁢procent rychlejší než model s čipem M1⁣ a až 13× rychlejší než nejrychlejší MacBook Air s procesorem Intel.

M3 je vyráběn ​třínanometrovou technologií​ a v tomto⁣ notebooku může využívat osmijádrové CPU v⁢ kombinaci ⁤s až desetijádrovou grafickou jednotkou a šestnáctijádrovým Neural Engine. V nabídce bude ⁣až 24 GB‍ paměti.

Displej u13,mové paměti a až 2 TB úložiště.⁤

Nové MacBooky Air s čipem M3 jsou tedy jasnou ukázkou toho, jak se⁤ Apple snaží ⁢neustále⁢ posouvat hranice v oblasti‍ výkonu a technologií. ⁤Ačkoliv se o nich nemluví tolik jako o některých jiných produktech společnosti, jejich vylepšení a inovace jsou pro uživatele stejně důležité.‍

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.