Home » today » News » Шесто Китайско международно изложение за внос – Шанхай 5-10 ноември 2023 г. – – 2024-04-27 11:45:53

Шесто Китайско международно изложение за внос – Шанхай 5-10 ноември 2023 г. – – 2024-04-27 11:45:53

/Поглед.инфо/ ⁤Вместо въведение – относно философията и подкрепящите я стъпки за преодоляване ‌на днешния фатален‌ разкол‍ на човечеството

Днес светът живее в трескава и напрегната ‌обстановка на въоръжени⁤ сблъсъци,⁣ на ‌търговски и технологически конфликти, на санкции и ‌хибридни войни от различен вид ⁤и калибър. Напрежението в международните отношения неотклонно повишава своята температура. На​ фона ⁤на тази​ глобална динамика на разделяне ⁤на света ​на враждебни ⁤и враждуващи блокове в икономически, технологически, политически, културно-цивилизационен​ и прочее‍ аспекти възниква важна необходимост. Появява се остра нужда от стъпки, политики, събития, форуми и мероприятия, които се стремят по един ⁢или друг начин да се⁣ преодолее разкола на човечеството на настръхнали една срещу ​друга части.

Следваната от Китайската народна република философия‍ за споделената съдба на човечеството подсказва ⁤възможности⁤ за  едно различно бъдеще. Самата идея за това, че хората са единно и взаимозависимо цяло, а не отделни‌ групи всяка сама ‍по себе си, представлява търсене на път за преодоляване на фаталното разцепление,​ което днес характеризира човечеството. На фона на текущите враждебни отношения и взаимодействия‍ става ‍ясно нейното дълбоко хуманно съдържание.

Пример ⁤за конкретна стъпка по ​този път стана ⁣отбелязването в Пекин на 17-18 октомври 2023 г. на 10-та годишнина от началото на инициативата «Един пояс, един ​път»/ЕПЕП/. Това несъмнено⁤ е най-мащабната мирна инициатива в историята на човечеството. Инициативата „Един пояс, един път“ е⁣ международен проект за развитие⁣ на икономическото сътрудничество, който в момента⁢ обхваща около 80 страни в Азия,⁢ Африка и Европа. Тя предполага дългосрочно глобално въздействие⁤ по ⁢отношение на​ геоикономическата, геополитическата, технологическата и даже ⁤социо-културната динамика⁢ на света. Тя след ⁤с думите на организаторите на събитието: “Вносът е мост, който свързва ⁣хората и ​културите, който носи благоденствие и разнообразие. Нека заедно изграждаме по-добро⁣ бъдеще ​за всички!”

ативата «Един пояс, един път» се изявява като нов икономически и цивилизационен модел на взаимодействие със ​страните от «Глобалния Юг» и света като цяло. Това е нов тип‌ глобализация⁢ виждаща глобалното общество като споделена съдба⁣ на човечеството. Неин основен принцип ‌е този ⁤на «взаимно-изгодното развитие», който именно дава шанс ⁢за дългосрочно бъдеще.

Начало⁤ и кратък преглед на историята на Китайското международно изложение за внос в Шанхай

Важно знаменателно мероприятие, което хвърля мостове между държави⁣ и  икономики стана шестото издание на Китайско международно изложение за внос в Шанхай ​5-10 ноември 2023 г. Това ЕКСПО за внос, както още може ⁣да бъде наречена тази инициатива, има своята макар и‌ недълга​ история.

Търговското​ изложение се провежда ежегодно‍ от ​есента на 2018 г. в Шанхай, Китай. Не случайно именно град Шанхай е избран за домакин на инициативата. Градът е ​сред ‌трите най-големи селища в КНР с над 26 милиона население. Същият е⁢ един от 4-те градове ⁤със статут на провинция в⁤ Китай, подчинен пряко на ⁣централното правителство. Шанхай е сред най-добре развитите търговски, индустриални и финансови ⁤центрове в ⁣страната.⁢ Разположен е в източната част‍ на Китай, при вливането на река Яндзъ в Източнокитайско море. Шанхай е космополитен град, в който умело се съчетава технологичен напредък с вековни‍ традиции,‌ паметници на местна ‌култура и исторически обекти. За ⁢Шанхай е характерна специфичната атмосфера на търговския град, който играе ролята на средище на международни търговски сделки‌ от векове насам.

Шанхайският форум е първото ⁢в света изложение на национално ниво, посветено на вноса на изделия,⁢ услуги и технологии. То включва ‍изложби от различни‍ страни и предприятия, както и Международния икономически и търговски форум​ Хунцяо. Инициативата е лично предложена⁤ и обявена от ⁣Си Дзинпин – Президент на КНР и Генерален секретар на Китайската комунистическата партия на Китай. Встъпителната изложба през 2018 г. е открита лично ⁤от Си Дзинпин. Второто‍ издание на ЕКСПО-то за ⁢2019 г. отново е открито от Си Дзинпин, при ‌което ‍официален чужд гост е френският президент​ Еманюел Макрон. Следващата година – 2020, въпреки локдаун-а свързан с COVID-19 и намаления брой на участниците ЕКСПО-то на вноса пак се провежда. Следващите изложения през 2021 г. и 2022 г. демонстрират едно​ постъпателно възстановяване на ​броя⁤ на ​участниците след ‍COVID-19.

Нужно е да се отбележи, че изложението се⁣ провежда съвместно от Министерството на търговията на Китай и общинското правителство на Шанхай. Негови партньори ‌са Световната търговска организация, Конференцията на ООН за търговия ⁣и⁢ развитие и Организацията на ООН за индустриално⁤ развитие.

Целта на изложението за внос е да популяризира ​вътрешния ⁤пазар на Китай пред чуждестранни‍ компании, както и да стимулира и увеличи вътрешното ‍потребление. ‍На пракршим, че бъдещето може да бъде ⁣по-добро и ⁢по-светло, ако се стремим​ към сътрудничество и‌ взаимно разбирателство.

Изложението в Шанхай привлича вниманието⁤ на световните лидери в търговията, иновациите и бизнеса. Тук се ⁣срещат представители от различни страни и култури, за да споделят идеи, да сключат сделки⁤ и да сътрудничат заедно. Това е място, където ⁢се създават нови възможности и перспективи за бъдещето.

Събитието в Шанхай не ⁢само чества постиженията на миналото, но и гледа​ към ‍бъдещето ​с надежда и вяра във възможностите⁢ за​ сътрудничество и развитие. Тук ⁣се създават нови връзки и партньорства, които ще доведат ‌до по-добро ​бъдеще за всички нас.

И така, нека ⁢да​ се ⁣вдъхновим от изложението в​ Шанхай и ​да⁤ работим заедно ‌за по-добро ‌и‌ по-светло бъдеще за всички нас. Нека да се⁣ стремим​ към сътрудничество⁢ и разбирателство, ‍за да постигнем истински ​напредък и ⁤просперитет за всички.ършим‌ внимание на някои от ключовите аспекти на това изложение:

  • Разнообразие на ‌участниците: ЕКСПО на вноса Шанхай 2023 привлича участници ‍от целия свят, които представят различни индустрии и сектори. Това създава‍ възможности за нови партньорства и сътрудничества,​ които могат да доведат ⁤до иновации и развитие.
  • Технологични иновации: Изложението представя най-новите технологии и продукти в ‌различни области като електроника, автомобилостроене, медицина и други. Това дава възможност⁣ на участниците да бъдат в ‍крак с последните тенденции‌ и да развиват своите бизнеси.
  • Културен обмен:⁢ ЕКСПО ​на вноса Шанхай⁣ 2023 не само се фокусира⁣ върху търговията, но‍ и насърчава културния обмен между различните страни. Това помага за създаване на по-добро взаимопонимание ⁤и приятелски отношения⁣ между хората от ⁢различни култури.
  • Устойчиво развитие:⁤ Изложението се стреми да насърчи устойчивото развитие⁢ чрез ⁣представянето на продукти и технологии, които спазват екологичните​ стандарти​ и помагат за опазването на‌ околната среда.

Със своята амбициозна програма⁢ и усилия за създаване на ​по-добро бъдеще, ЕКСПО ⁣на вноса Шанхай⁤ 2023 заслужава вниманието и⁢ подкрепата на всички, които се стремят ⁣към по-добър и устойчив свят.

се отваря възможност за нови партньорства ‌и ​сътрудничество между различни⁢ страни и региони. Това е важна стъпка към по-добро разбирателство и мирно‌ съвместно развитие.

Изложението в Шанхай привлича⁤ вниманието на световната общност към иновациите и постиженията в различни области като търговия, технологии, култура и образование. То представя⁢ възможности за размяна на идеи и опит, както и​ за установяване на нови бизнес контакти и партньорства.

С участието на различни страни и компании от целия свят, изложението в Шанхай създава платформа за диалог и сътрудничество, която може да доведе до нови иновации и развитие. Това е възможност за всички участници да споделят⁣ знания и опит и да работят заедно за постигане ‍на общи цели и интереси.

Изложението в Шанхай привлича вниманието не само ​на бизнес сектора, но⁢ и на обществото като цяло. То ⁣представя възможности за развитие и⁣ напредък, както и за сътрудничество и взаимодействие между различните култури и общности. Това е важна стъпка към по-добро ⁢разбирателство и сътрудничество ​между хората от различни страни⁢ и ​региони.

Изложението в Шанхай е⁣ не просто търговско събитие, а истинска възможност за създаване на по-добро бъдеще за целия свят. То показва, че чрез диалог и сътрудничество можем да преодолеем ⁣различията‌ и да работим‍ заедно ⁤за общото‍ ни благо. Това е идеалът, който трябва да⁣ следваме и да‌ подкрепяме, за‌ да постигнем мир и просперитет за всички.само се подчертава важността на международната търговия и икономическото сътрудничество, но и ‌се поощрява диалогът и взаимодействието между различните ⁣култури и⁢ нации.

Презентацията на нови продукти и технологии на изложението ще даде възможност за разширяване на бизнес възможностите и сътрудничеството между различните компании и страни. Това ще допринесе⁣ за по-добро разбирателство и​ сътрудничество между различните икономики ⁤и култури.

Събитието ще бъде отлична възможност за‍ участниците да се запознаят с последните тенденции в световната икономика и да се вдъхновят за ⁣бъдещи иновации и развития. Всичко⁤ това⁣ прави изложението в Шанхай през ноември 2023 г. ключово събитие ⁢за бъдещето на международната търговия и икономическото развитие. събитие, а именно:

·       ⁢ Заместник-министърът ​на търговията на Китайската ​народна република Шън Циупин обяви на пресконференция при откриване на събитието, че на 6-то ЕКСПО ⁤се очаква изложбата да посрещне ⁤гости⁣ от 154 държави, региони ⁤и международни организации. Към момента на началото на изложението 69 държави ​и 3 международни организации са​ потвърдили, ⁢че ще представят национални ​изложби. Пет държави, сред които Хондурас, Казахстан, Сърбия, Южна Африка и Виетнам, се явяват ⁤като ‍почетни гости. Площта на китайския павилион е увеличен до 2500 квадратни ‌метра, което​ е нов рекорд. Като част от EКСПО е  „Изложбата‌ на постиженията, посветена на 10-годишнината от изграждането на пилотната зона за свободна ⁤търговия в Китай“ ‍на тема „Новите постижения на китайската модернизация откриват нови възможности⁣ за света“;

·        Шън⁢ Циупин обявява също, че ​на шестото издание на Шанхайското ЕКСПО​ на вноса площта ⁤на изложбените площи, посветени на ‍авангардните научни и технологични постижения в областта на енергетиката, ниските въглеродни емисии, изкуствения интелект и потребителските стоки, са увеличени с 30%. На‌ изложението централно са представени над​ 400⁤ нови⁣ продукта, технологии и услуги. Сред участниците в изложението са 15-те най-големи производители на автомобили⁣ в света,‍ 10-те най-големи компании за промишлено⁤ електрическо оборудване, 10-те ⁤най-големи производители ‍на⁣ медицинско оборудване, три минни гиганта,‍ четири най-големи търговци на зърно и пет ключови корабни компании;

·        Според думите на Сун Ченхай, заместник-директор на бюрото на Шестото Китайско международно изложение за внос в Шанхай 5-10 ноември 2023 г. в годината,‍ когато инициативата „Един пояс, един ⁤път” става на 10 години, мащабът на участие в⁤ ЕКСПО-то на страни партньори на тази инициатива привлича внимание. Сред ⁤72-те изложители⁢ на изложението 64 са страни партньори на инициативата „Един пояс, един⁣ път“. Повече от 1500 компании ⁤от страните,⁣ включени⁢ в съвместното изграждане на ⁢„Един ‍пояс, един път“, са подписали споразумения‌ за участие в 6-то издание на изложението. Същото разполага с обща изложбена площ от около 80 хиляди квадратни метра, което ⁢е с около 30% повече от предишното издание на ЕКСПО-то;

·        Пак по думите на Сун Ченхай, в сравнение с ЕКСПО от предишни години, 2023 година поставя‍ нов рекорд по отношение на мащаба на корпоративните изложения, броя на компаниите от Fortune 500 и броя на водещите предприятия в индустрията. В допълнение, повече‌ от 70 чуждестранни организатори на изложението ‌привличат около 1500 ‍малки и средни предприятия за участие в‌ на изложбена ⁢площ от⁢ 46 хиляди квадратни метра. Изложбите на малки и средни предприятия, участващи по брой и площ, надвишат предишното ЕКСПО с почти 40%.

И ⁢ето някои най-конкретни ⁢цифри характеризиращи Шестото Китайско международно изложение за ⁢внос ⁤в Шанхай 5-10 ноември 2023 ⁣г.:

·        Нсъбитие, като се надяваме, че‍ той ‌ще доведе до по-добро⁤ разбирателство и сътрудничество‌ между различните страни и култури. Важно‍ е да се подчертае, че презентацията на иновации и ​постижения в областта на вноса не само стимулира икономическото развитие, но и спомага за изграждането ⁣на ⁤по-добри взаимоотношения и разбирателство между хората от различни ⁤части на света. Нека да се надяваме, че това изложение ще бъде началото на по-светло бъдеще, основано на сътрудничество и взаимно уважение.е на нови бизнес възможности ⁢и търговски ⁣връзки. Присъствието на толкова ⁣много топ мениджъри и лидери от Fortune 500 компании показва интереса към китайския пазар и възможностите, които той предлага. Този рекорден брой участници отразява значителния интерес към китайската икономика и потенциала й за растеж.‌ Всичко това подчертава важността на това изложение като платформа за срещи и обмен на⁢ идеи между световни лидери в бизнеса.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.