Home » today » News » Шесто Китайско международно изложение за внос – Шанхай 5-10 ноември 2023 г. – – 2024-04-27 17:55:48

Шесто Китайско международно изложение за внос – Шанхай 5-10 ноември 2023 г. – – 2024-04-27 17:55:48

/Поглед.инфо/ Вместо въведение – относно философията и подкрепящите я стъпки ⁢за преодоляване на днешния фатален разкол на човечеството

Днес‌ светът живее в ⁤трескава и напрегната обстановка на въоръжени сблъсъци, на търговски и технологически конфликти, на санкции и хибридни войни ‌от различен вид и калибър. Напрежението в международните отношения неотклонно повишава своята температура.⁢ На фона на тази ⁤глобална ‍динамика на⁣ разделяне на света на враждебни и враждуващи блокове в икономически, технологически, политически, културно-цивилизационен и прочее аспекти⁢ възниква важна‍ необходимост. Появява ‌се остра нужда ⁢от стъпки, политики, събития, форуми и‍ мероприятия, които се ⁣стремят ⁢по един ‍или друг начин‌ да се преодолее⁤ разкола на човечеството⁣ на ‌настръхнали една срещу друга части.

Следваната ‍от Китайската⁢ народна република философия‍ за споделената съдба на човечеството подсказва ⁣възможности ‌за ‌ едно различно ​бъдеще. Самата идея ⁣за това, че ‌хората са единно и взаимозависимо⁣ цяло, ​а не отделни групи всяка сама по себе ‍си, представлява търсене на⁣ път за ‍преодоляване на фаталното разцепление, което‍ днес характеризира човечеството. На фона на текущите ⁢враждебни‌ отношения и взаимодействия става ясно нейното дълбоко хуманно съдържание.

Пример за конкретна стъпка ⁢по този ‌път стана отбелязването в Пекин на 17-18 октомври 2023 г. на 10-та​ годишнина от началото на инициативата «Един пояс, един път»/ЕПЕП/. Това несъмнено е най-мащабната⁤ мирна инициатива в историята на човечеството.⁢ Инициативата „Един пояс, един път“ е‍ международен проект​ за развитие на икономическото сътрудничество, който в момента обхваща ⁤около 80 страни ⁣в Азия, Африка и Европа.⁣ Тя предполага дългосрочно ⁢глобално въздействие по отношение на геоикономическата, геополитическата, технологическата и даже социо-културната динамика на ‌света. Тя след с думите‍ на организаторите на събитието: “Вярваме, че ‌презентацията на новите технологии, продукти и услуги на международната‍ сцена в Шанхай ще допринесе за по-доброто разбиране и сътрудничество⁤ между различните⁢ страни и култури. Надяваме се, че ⁤това изложение ще бъде стъпка към ⁣по-добро ‌бъдеще за всички нас.” ‌Всички очаквания са насочени към успешното ⁤провеждане на събитието и‌ към постигането ‍на важни търговски ⁣споразумения, които ще ⁤допринесат за ⁢развитието ⁣на световната икономика.ативата​ «Един пояс, един път» се ‌изявява като нов икономически и цивилизационен модел на ⁤взаимодействие със страните от «Глобалния Юг» ⁣и света като ⁢цяло. ‌Това е нов тип глобализация виждаща глобалното общество като споделена ⁢съдба на човечеството. Неин основен принцип ⁣е този на «взаимно-изгодното развитие», който именно дава шанс за дългосрочно⁣ бъдеще.

Начало и кратък преглед на​ историята на Китайското международно⁣ изложение за⁣ внос в Шанхай

Важно знаменателно мероприятие, което ‍хвърля мостове между ‍държави и  икономики ⁣стана шестото издание на Китайско международно ‌изложение за внос ‌в Шанхай 5-10 ноември 2023 г. Това ЕКСПО за внос, както още може ⁢да бъде ​наречена ​тази инициатива, има ‌своята макар и недълга история.

Търговското изложение се провежда ежегодно от⁤ есента на 2018 г. ‌в Шанхай, Китай. Не случайно именно⁤ град Шанхай е избран за домакин на инициативата.⁢ Градът е сред трите най-големи селища в КНР ​с ⁤над 26 милиона⁢ население. Същият е един⁤ от ‍4-те градове ⁢със ⁢статут на провинция в Китай, подчинен пряко на централното правителство.⁤ Шанхай⁢ е сред най-добре ⁢развитите‍ търговски, индустриални и ⁤финансови ‍центрове ‍в страната. Разположен е в източната част на ‌Китай, при вливането на река Яндзъ⁣ в Източнокитайско море. Шанхай е космополитен град, в който умело се съчетава технологичен напредък с⁣ вековни ‍традиции, паметници на местна култура ⁤и исторически обекти. За Шанхай е ⁣характерна специфичната атмосфера на търговския град, който играе ролята на средище на ⁤международни търговски сделки от векове насам.

Шанхайският форум е първото ‍в света ​изложение ​на⁣ национално ниво, ‌посветено‍ на ⁣вноса на изделия, услуги и технологии. То включва изложби от различни ⁤страни ‍и ⁤предприятия,​ както и Международния икономически и търговски форум Хунцяо. Инициативата е лично предложена и обявена​ от ‌Си ‍Дзинпин ‍- Президент на ‌КНР и Генерален⁢ секретар на Китайската комунистическата партия на Китай. Встъпителната изложба през⁤ 2018 г. е открита ‍лично от Си Дзинпин. Второто издание на ЕКСПО-то за 2019 ​г. отново е открито от Си Дзинпин,⁤ при което официален‍ чужд гост е френският президент Еманюел Макрон. Следващата година – 2020, въпреки локдаун-а свързан ⁤с COVID-19 и ‍намаления брой на участниците‌ ЕКСПО-то на‌ вноса ‌пак ⁣се провежда. Следващите изложения ⁤през ⁤2021 ‌г. и 2022 г. демонстрират едно ‌постъпателно възстановяване ​на броя на⁢ участниците ⁤след ​COVID-19.

Нужно е ‌да се отбележи, че изложението се провежда съвместно от Министерството на търговията⁣ на Китай и общинското правителство на Шанхай. Негови ‍партньори са Световната търговска организация, Конференцията на ООН за търговия и развитие и ⁣Организацията на ООН за⁢ индустриално развитие.

Целта на изложението за внос е да популяризира вътрешния ​пазар на Китай пред чуждестранни компании, както и да стимулира и ‍увеличи вътрешното потребление.‍ На пракршим,⁤ че бъдещето може да бъде по-добро и⁣ по-светло, ако се стремим⁣ към ‌сътрудничество и взаимно разбирателство.

Изложението в Шанхай привлича вниманието на ⁤световните лидери ‌в ⁣търговията, иновациите и бизнеса. Тук се срещат представители на‌ различни страни и култури, за да споделят идеи, да ‍сключат сделки и да сътрудничат за общото благо. Това е място, където ​се създават нови възможности и⁣ перспективи за развитие.

Светът се променя бързо и ⁢изложението в ⁣Шанхай е едно​ от ⁤местата, където можем‍ да видим тези промени в действие. Тук⁢ се‍ представят ⁣най-новите технологии, иновации и продукти, които ще формират бъдещето​ на световната икономика. Това е⁣ място, където‌ се срещат идеите и визиите за бъдещето ⁣и където се създават‍ нови възможности‌ за‌ растеж ‌и развитие.

Изложението в Шанхай е повод за⁣ вдъхновение и надежда за всички ​нас.⁤ То ни показва, че когато работим заедно ⁤и си сътрудничим, можем да постигнем големи неща и ⁢да променим ‌света към по-добро. Нека да ‍се вдъхновим от този пример и да работим заедно за едно по-добро бъдеще за ‌всички нас.ършим вярата⁤ в ⁢сила на международното сътрудничество и възможностите за мирно и взаимно ползотворно съвместно развитие.

Изложението‌ в Шанхай привлича ⁣вниманието на световните лидери, бизнесмените, иноваторите‍ и обикновените хора, които се стремят към по-добро бъдеще за ​всички. Тук се срещат различни ​култури, идеи и‌ технологии, които създават вълнуваща атмосфера ​на‍ обмен‍ и вдъхновение.

Събитието в Шанхай ⁤не само ⁤представя​ нови продукти и услуги, но и насърчава ⁢диалога и ⁢сътрудничеството между⁤ различните участници. Тук се създават⁤ възможности за нови партньорства и иновации, които да⁣ променят света към по-добро.

И така, ⁢изложението ⁢в Шанхай превръща се във важна‌ платформа ⁤за обмен на идеи и​ опит,‍ която допринася за развитието на световната икономика и⁣ за постигането⁣ на устойчиво и равнопоставено развитие за всички. Нека да се​ вдъхновим ‌от този пример ‌и ⁢да работим заедно ⁢за по-добро бъдеще за всички нас.се отварят възможности за нови ⁤партньорства⁤ и сътрудничества ⁤между различни страни и региони. Това е място, където се срещат представители на бизнеса, правителствата, академичната общност и гражданското общество, за да обсъдят идеи и проекти за бъдещето.

Изложението в Шанхай привлича вниманието ​на световните ​лидери и иноватори, които са готови ‌да споделят ‌своите знания ​и опит с другите. Тук се⁢ представят най-новите ‍технологии и ​иновации в различни области като енергетика, транспорт, ‌здравеопазване, образование и много ‌други. Всичко това се случва с цел⁣ да ⁤се ⁤насърчи икономическият ⁣растеж и⁢ устойчивото развитие на ​света.

Следователно, участието ⁤в международното изложение за внос в Шанхай през ноември ⁣2023 г. ​е от съществено⁣ значение‌ за всички, които искат да⁢ бъдат част⁣ от бъдещите​ търговски ⁤и иновационни⁤ възможности. Това е място, където се създават връзки‌ и ⁣се ​развиват идеи,‌ които ще променят света ‌за по-добро.само се откриват нови възможности за търговия и инвестиции,‌ но и се създава ⁢по-положителна ⁢атмосфера за сътрудничество и развитие.

Участниците в изложението‌ ще имат възможност да се запознаят с последните иновации и технологии⁣ в ​различни области, както и ‍да установят нови бизнес контакти ‌и партньорства. Това⁢ ще допринесе за по-добро разбиране и‍ сътрудничество между различните страни и региони, което е от‌ съществено значение за ⁢постигане на устойчиво и равнопоставено икономическо ⁣развитие.

Изложението в Шанхай през ⁣ноември 2023 г. ⁢ще бъде важна платформа за ‍обмен на ⁤идеи ‌и ‌опит, за създаване на нови възможности ‌за сътрудничество и за насърчаване на⁣ иновациите и устойчивото развитие. То ще допринесе за по-добро разбиране и ⁣сътрудничество между различните страни и региони, което е от съществено ‌значение ​за постигане ⁤на устойчиво и равнопоставено икономическо развитие.​ събитие, а именно:

·        Заместник-министърът на търговията на Китайската народна​ република Шън Циупин обяви на пресконференция при откриване ⁤на събитието, че на 6-то ЕКСПО се ⁣очаква изложбата да посрещне гости от 154 държави, региони и международни организации. Към момента на началото на​ изложението 69 държави и 3 международни ​организации са потвърдили, че ще представят национални изложби. Пет държави, сред които Хондурас, Казахстан,⁣ Сърбия, Южна Африка и Виетнам, се явяват като почетни гости. Площта на китайския павилион е увеличен⁣ до 2500 квадратни метра, което⁣ е ‌нов​ рекорд. Като ‍част от ​EКСПО е  „Изложбата на постиженията, посветена на 10-годишнината от ​изграждането на пилотната зона за свободна търговия в Китай“ на тема „Новите⁤ постижения ⁣на‍ китайската модернизация откриват нови възможности за ‍света“;

·        Шън Циупин обявява също,⁣ че на шестото издание на‍ Шанхайското ЕКСПО ​на вноса ⁣площта на изложбените площи, посветени на авангардните⁣ научни и технологични постижения в областта на енергетиката, ниските⁤ въглеродни емисии, ⁢изкуствения интелект и потребителските стоки, са увеличени с 30%. На изложението централно са представени над ⁢400 нови продукта, технологии и⁢ услуги. Сред участниците в изложението са 15-те най-големи производители на автомобили в‍ света,⁤ 10-те най-големи компании за промишлено електрическо оборудване, 10-те най-големи производители на медицинско оборудване, ⁤три минни гиганта, четири най-големи търговци на зърно и пет ключови корабни компании;

·        Според думите ⁤на‍ Сун Ченхай, заместник-директор на бюрото на⁢ Шестото Китайско международно изложение за внос в Шанхай 5-10⁢ ноември 2023 ‌г. в годината, ⁢когато инициативата „Един пояс, един път” става на 10 години, мащабът‌ на​ участие в ЕКСПО-то на страни партньори на тази инициатива привлича внимание. Сред 72-те изложители на изложението 64 са страни партньори на​ инициативата „Един пояс, един път“. Повече от 1500 компании от страните, включени в съвместното изграждане на „Един пояс, един път“, ⁣са подписали​ споразумения за участие​ в 6-то издание на⁢ изложението. ‌Същото разполага ‍с обща изложбена площ от около 80⁤ хиляди квадратни метра, което е с около 30% повече от предишното издание на ⁢ЕКСПО-то;

·        Пак по думите на Сун Ченхай, в сравнение с ЕКСПО от предишни години,⁤ 2023 година поставя нов рекорд по отношение на мащаба на корпоративните ⁢изложения, броя⁣ на компаниите от ‍Fortune 500 и броя⁣ на водещите⁤ предприятия в индустрията. В ⁢допълнение, повече от 70 чуждестранни ⁣организатори ⁤на изложението ⁣привличат около 1500⁤ малки и средни предприятия за ‍участие в на‍ изложбена площ от 46 ⁤хиляди квадратни метра.​ Изложбите на малки и средни предприятия, участващи по брой и ⁤площ, ⁢надвишат⁢ предишното ЕКСПО с почти 40%.

И ето някои най-конкретни цифри ⁤характеризиращи Шестото‌ Китайско международно изложение за внос в Шанхай 5-10 ноември 2023 г.:

·       ⁤ Нсъбитие, ‍като⁤ се надяваме, че​ той ⁢ще бъде началото ⁤на по-добро бъдеще за международната търговия и ⁣сътрудничество. Вярваме, че презентираните иновации и ‌възможности ще доведат ⁢до нови⁢ партньорства и успехи ⁢за всички участници. Нека ​да се⁣ вдъхновим от този ​опит и да продължим да​ стремим към по-добро и по-устойчиво бъдеще за всички нас.е на нови ‌бизнес възможности и търговски връзки. Присъствието на толкова‍ много топ мениджъри и лидери от Fortune 500 компании показва интереса към китайския пазар ⁢и възможностите, които той ⁢предлага. Този рекорден⁢ брой‍ участници ⁤отразява значителния интерес към китайската⁢ икономика ⁢и ⁢потенциала⁤ й за растеж. Всичко ⁤това подчертава важността на Китай като ключов играч в глобалната ⁢икономика и партньор ‍за бизнес.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.