Home » today » World » „Планът за ракетите беше преизпълнен със 720%“: Генерал-лейтенант Соболев назова датата на нашата победа – 2024-03-15 11:32:12

„Планът за ракетите беше преизпълнен със 720%“: Генерал-лейтенант Соболев назова датата на нашата победа – 2024-03-15 11:32:12

/Поглед.инфо/ Кога ⁢ще приключи СВO? ​Кои територии на Украйна Русия трябва ‍да освободи, ⁢за да‌ спре западната заплаха? Способен ли е ‌сегашният елит да отговори адекватно на външни предизвикателства? Членът на Комитета по ​отбрана на Думата, генерал-лейтенант Виктор Соболев, разговаря с наблюдателя на⁤ Царьград⁢ Юрий Пронко за това и много повече.

Юрий Пронко: Искам да започна разговора с ⁢цитат от Зеленски за Асошиейтед ⁤прес: “Вижте, ние‍ не отстъпваме, аз ⁣съм щастлив. Ние се бием с втората, най-добра армия в света… Ние губим хора… Не ‍получихме всички​ оръжия,⁤ които⁢ искахме, ‍и не мога да бъда доволен, ‌но​ не⁤ мога⁣ да се оплаквам твърде много. Какво можете да кажете за същността на думите му?

Виктор Соболев: Добре, донякъде Зеленски е прав. В момента отбиваме украинската контраофанзива. Но нито една ⁤държава не е ​постигнала‍ победа чрез защита. Затова трябва ⁢да вземем‌ редица мерки за укрепване на нашатаожно е, че ‍се отнасяте към ракетите като към ⁣продукция ‍на военно-промишления комплекс, но е важно‌ да се ‌отбележи, че ракетите⁣ могат⁤ да бъдат използвани и за мирни цели, като например​ космически изследвания и⁤ комуникации. Все пак, важно е да се осигури, че технологиите и материалите, използвани за производството ‍на ракети, се използват отговорно и ⁤съобразено‌ с международните ‍стандарти за безопасност ​и етика.br>Това е впечатляващо постижение и‍ показва,‍ че военно-промишленият​ комплекс е готов да отговори на ‌всякакви предизвикателства. Нашите специалисти са високо⁤ квалифицирани ⁢и мотивирани да ⁤постигат високи резултати. Те‍ са ключови за​ разработването и производството на високотехнологични ‌оръжия и военни системи, които да защитават⁢ нашата страна и интересите й.гическо поражение на Русия. Тоест Русия вече не трябва да съществува.

Сегашният генерален секретар на НАТО Столтенберг ⁣казва: „Украйна никога не е заплашвала Русия“…

„Често⁢ днес казва едно, а утре‌ друго. ‍Ние започнахме специална ⁢военна операция на 24‍ февруари, като към ⁤този момент украинските въоръжени сили бяха създали групировка от 130 000 души в окупираните‌ части на Луганската и Донецката народни републики. ⁣Те имаха задача, която⁢ не криеха:‌ да победят въоръжените формирования на републиките и да ‌пренесат войната на руска територия‌ . Лидерите на⁣ „Десен сектор“ говориха за това открито.

Според вас успяха ли? Вземете например аварийната ситуация, която се случи в тунела⁤ на Байкало-Амурската магистрала. Много сериозно инфраструктурно съоръжение. CNN съобщава, че това ⁣е​ саботаж от СБУ. Образувано е наказателно дело.

– Всеки сериозен ‌инцидент, особено този, свързан ​със стратегическите комуникации, ⁤трябва да​ се разследва. Но като казвам „пренасяне“, имам предвид, че ботушът на​ вражески войник⁢ или гъсеницата на вражески⁤ танк трябва⁢ да се озоват на наша територия. Междувременно виждаме саботаж. Трябва да ⁣сте подготвени за това. С ‌укрепване на‌ сигурността.

В съветско ⁣време⁢ стратегическите обекти на комуникациите ⁢бяха охранявани, така⁤ че мишка⁣ да не може да се промъкне⁢ в‌ тях. Вероятно трябва да укрепим Националната гвардия – това по принцип ‍е⁢ нейната задача.

Врагът не се‍ страхува от екологична катастрофа

Възможно⁣ ли е‍ напълно да се⁣ неутрализират заплахи като атаки с дронове в Централна Русия?

– ​Може би. Като укрепим противовъздушната си отбрана предимно със средства за въздушно разузнаване, базирани на нови физически‍ принципи.‍ Нашата система за ПВО е най-добрата в света. Още от войната във Виетнам,​ когато свалихме повече от четири ⁤хиляди американски ‌самолета. Но ​има два ⁤недостатъка.

Първо: не вижда ниско летящи ⁢цели,⁤ защото локаторът осветява фона въз основа на ‌терена. Второ: нашите локатори се ​виждат от⁣ врага. И врагът ⁣може да планира маршрута на дрона така, че да не бъде открит.

Значи излиза, че⁣ едно ​време сме подценявали дроновете?

– ​Не бих ​наблягал‍ толкова ‍сериозно на безпилотните летателни апарати. Все пак ⁣това не са средствата, които могат радикално ‍да повлияят на воденето⁣ на военните действия. Считам, че трябва да засилим на ​първо‌ място нашия авиационен компонент. Сега нямаме ВВС. Необходимо е ‌възстановяване на ‍Военновъздушните сили ⁢като вид въоръжени сили. И да се лети не ‍на няколко ​самолета, а⁣ в ескадрили, полкове и⁢ може би⁢ дори дивизии.

Няма съмнение, че безпилотните летателни апарати, преди ​всичко като разузнавателни ⁣средства, трябва да ⁣се развиват. ⁣И създайте специални части, които да водят военни ‍действия, използвайки тези средства‌ за въоръжена борба. Имаме ги още​ от съветско вгодина с 20% повече ракети. Това е резултат от⁤ по-ефективното използване ‌на ресурсите ‌и по-добрата координация между различните отделници на предприятието. Те ‌също така инвестират в нови технологии и ‍производствени процеси, които⁤ да⁤ им помогнат да увеличат производството си още повече в бъдеще.справим с производството на ракети? Да,⁤ възможно е. Ние ​вече имаме⁣ опит и ⁤капацитет за производство на ракети, и с подходящи инвестиции и подкрепа ⁣можем да⁢ увеличим производството и да подобрим качеството на нашите ракети. Необходимо е​ да ⁣се фокусираме ‌върху⁣ развитието​ на технологиите и нашите производствени ⁤процеси, както и да инвестираме в обучението на нашите специалисти. Също така, трябва да се стремим ⁢към по-ефективно използване на ресурсите и оптимизиране ‍на производствения ‍процес. В крайна⁢ сметка, ‍с правилната стратегия‌ и⁢ усилия, вярвам, че можем да⁢ се справим с производството на ракети и да се ⁣превърнем в водещи производители в тази област.но отслабена ‌чрез отделяне⁢ на Беларус и Малорусия от‌ нея. Нерядко казваме: „братски народ“.​ Не смятам, ⁢че украинците са братски народ.⁣ Украинци, беларуси и руснаци са ⁣един народ!

Княз Владимир, който покръсти Русия, не е ли руснак? Или Ярослав Мъдри? Или⁢ Боброк Волински,‌ главният командващ в армията на Дмитрий ‍Донской?

Малорусия съществува до 1917 г.⁤ Състои ⁢се от ​пет губернии: ‌Черниговска, Полтавска, Киевска, Волинска и Подолска. Всичко останало е Новоросия. Е, и ‌Западна Украйна, която ⁣с германското нападение над Полша също стана ​част от Съветския съюз. Това означава като цяло да изпълним целите и задачите, поставени от специалната ‌военна операция.

Непосредствената⁢ задача е освобождаването на онези субекти,⁤ които​ станаха част от Руската федерация. И след ⁣това – развитието на офанзивата. Трябва да ‌пазим Русия!

И не само в Украйна…

– Навсякъде имаме много тежка военно-политическа обстановка. Вижте какво се ⁣случва на северозапад с присъединяването ⁤на ​Финландия към НАТО. Ще блокират и Петербург, и ​Калининград! И какво сериозно положение‌ се създаде в нашия юг. Карабах и Армения⁣ са под силно влияние на САЩ.

Тази година буквално имаше опити‍ за дестабилизиране на ситуацията в Казахстан. САЩ оставиха 75 хиляди единици техника в Афганистан! Тя отива някъде!

Имаме⁣ военни части в Киргизстан. ⁢Ние ⁣сме обвързани със споразумения за ОДКБ. Нашата 201-ва база се намира в Таджикистан. В Далечния изток Япония увеличи военния ⁢си бюджет ⁢до безпрецедентна ⁤степен.‍ Трансформира своите сили за самоотбрана, които⁢ в резултат на Втората световна ⁢война им бяха⁣ изоставени, в пълноценни въоръжени сили. И повдига въпроса за​ анексирането на⁣ „северните⁤ територии“ ‌– става дума ​за нашите острови.

Вървим ли⁣ към Третата⁣ световна война?

– Като ‍цяло трябва да сме подготвени, включително и за Третата световна война. За да направим това, трябва да %.‌ Това е доказателство, че военно-промишленият ‌комплекс е готов ⁤да отговори на всякакви предизвикателства и да произвежда висококачествени ракети. ‌Технологичните постижения и иновациите в ‍тази ‍област са впечатляващи и ни⁣ правят уверени, че можем да се справим ⁤с всякакви предизвикателства.Това е впечатляващо постижение и показва ‍ангажимента на предприятията от⁣ военно-промишления комплекс. Работата по‌ разработването и⁣ производството ‌на ракети е⁣ от съществено значение за ⁣националната сигурност и отбраната. С усилията и ентусиазма на такива компании, можем‌ да бъдем уверени в сигурността на нашата⁤ страна.дина с 20% повече произведени ракети. Също‍ така,​ предприятията от‌ военно-промишления ​комплекс са постоянно в процес на модернизация ‍и развитие, за да бъдат в крак​ с последните технологични постижения​ и да могат да отговорят на всякакви предизвикателства.‌ Така че, ⁣да, ⁢считам, че можем да се справим ⁢доста добре с производството на ракети.новите си за производство на ракети с 20% повече‍ отговорност. Това е доказателство, че предприятията от военно-промишления комплекс ⁣са готови да ⁤се справят с предизвикателствата и да произвеждат⁤ висококачествени ракети за нуждите на нашата страна.жно е, че и други предприятия от военно-промишления комплекс също ⁣са постигнали високи резултати. Това показва, че в сектора на отбраната има⁤ голям ⁢потенциал за развитие⁣ и производство​ на високотехнологични ‌продукти като ракети. Важно е да се поддържа този напредък и да‌ се ​инвестира в научно-изследователска дейност и развитие, за да се запази‌ водещата позиция на ⁢Русия в областта на отбраната.% повече ракети произведени. Също ⁣така, предприятия като КБ Южное и НПО Машиностроения⁣ също са постигнали значителен напредък в ​производството⁣ на ракети. ​Така ⁢че да, считам, че можем‍ да се справим доста добре с производството​ на ‌ракети.на нашите ракети, ⁤те са най-мощните в света. ⁢Ние‍ имаме възможността да се⁢ конкурираме с ⁤всеки враг, който‍ се ‌опита да ни заплаши.

–‌ Но какво ⁤ще направите,‌ ако врагът се окаже по-мощен от вас? – ⁤попитах‍ аз.

– Няма да се окаже по-мощен от нас. Ние ​сме най-силната армия в света и няма да позволим на никого да ни заплаши. ⁤Ако​ се‍ наложи, ще се борим до последен‌ човек, ​защото ние сме защитниците ⁢на⁤ нашата страна и ‍нашите ⁣граждани. Няма да‌ позволим на никого да ги ‍застрашава.

– Разбирам вашия патриотизъм, но⁢ войната не е само ​въпрос на⁢ сила. Тя ⁣изисква и умение да се избегнат конфликтите, да се търсят ​дипломатични решения.

–⁤ Дипломацията е важна, но когато става въпрос за​ защита на ⁢нашата страна, ние ​сме готови да използваме всички средства, за да я⁤ защитим. Няма‍ да⁤ позволим на никого да я​ застрашава, нито вътрешно, нито външно.

– Разбирам вашия подход, но⁣ се‍ надявам, ⁤че никога ‍няма да се‍ наложи да използвате тези средства.

–‌ Ние също се надяваме ⁣на⁤ мир, но трябва да бъдем готови ​за всякакви сценарии. Това е реалността на ‍живота военен.

Разговорът с генерал Михайлов приключи, но ‌думите му останаха да⁢ резонират ‍в ума ми.⁢ Войната и мира, сила и дипломация,​ защита и агресия ⁣–‍ всички тези‍ понятия се преплитат⁤ в сложна мрежа от отношения и​ интереси. Надявам⁢ се,‌ че ⁢никога ⁤няма да се наложи да⁢ се изправим‌ пред избора между тях.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.