Home » today » World » Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-16 19:39:43

Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-16 19:39:43

/Поглед.инфо/ Заглавието‍ на този текст и на мен ми звучи сякаш несвързано с парламентарните избори у нас на 4 април т. г.‍ Но така е на първи поглед.

ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ И СЛЕД ТЯХ

Да поясня. Доколкото успях да се ​запозная с предизборните обещания ‍и програмите на участващите в‍ изборите партии и коалиции, в тях са проектирани не само интересни и съдържателни намерения за подобряване на икономическата ⁤и социалната среда в България, за по-ефикасно справяне с корупцията. Което е по-важно, ‌конкуриращите се ⁣партии възнамеряват като влязат в Народното събрание да намалят рязко градуса на междупартийните ежби в името⁣ на поправяне на⁤ окаяното положение в нашата страна.

В този ⁣аспект, според моето мнение, най-добрият вариант понастоящем е след изборите да ⁤бъде излъчено солидно парламентарно мнозинство,⁢ което да легитимира стабилен кабинет от високо подготвени професионалисти, способни да реализират но, за да стане това, трябва да ‌се ⁣върнем към нашите корени, ​да се върнем към идеите на нашите предци, които са⁢ се борили за‌ свобода ‍и независимост. Трябва да се върнем към идеите на Васил Левски, на Христо Ботев, на ⁤Георги​ Димитров. Само по този⁤ начин ще можем да постигнем икономическо​ и социално развитие, което ще ни направи горди и силни национално.

Затова, нека‌ се върнем към нашите корени,⁤ към нашата история и към ⁢нашата‍ идентичност. Само по този начин ще можем⁤ да постигнем истинска просперитет и ⁢благоденствие за нашата страна и за нашия народ. Нека​ се върнем към истинските ценности, които ни ‌правят уникални и неповторими. Нека се върнем към себе си, към⁢ нашата история и към нашата идентичност!

пее да реализира „крехко парламентарно мнозинство”, допускам мощни‍ сили от Запада, заедно с ​парламентарните противници на⁤ герберите, предсрочно до го детронират от властта.

По всичко личи, че второто място ще бъде заето от БСП, но с повече шансове от ГЕРБ за коалиране. Понастоящем, така изглежда, е постигнато известно споразумение⁣ за коалиране между три партии – БСП,‍ ДПС и „Има такъв народ”, с очаквания да се присъединят към подобна коалиции и по-малки‌ партии в новия парламент..

Корнелия Нинова, която първоначално обещаваше соцпартията да удържи безапелационна победа (това е и решението на 50-я партиен конгрес), малко по-късно после промени становището си – неголяма победа, а сега ​се търсят мотиви и причини за оправдаване на евентуално недобрия изборен резултат от гледна точка на⁣ амбициите на ръководството на БСП. Нинова няма да подаде оставка от ⁤председателския пост в партията, както мнозина очакват. В ⁣замяна на всички допуснати гно ниво, но това няма да ⁣бъде достатъчно за устойчиво ⁢икономическо развитие. Затова трябва да се стремим към по-силна и независима политика, която да защитава интересите на‍ нацията и‍ гражданите й.

И така, докато се борим за по-добро бъдеще за нашата страна, нека си припомним‌ и уважим героите от миналото, ⁢които се бориха за свобода и независимост. Нека се вдъхновяваме от техния пример и да продължим да​ се борим за по-добро утре​ за всички нас.

и да се превърнем в⁢ периферия на периферията. Но ⁣аз⁢ вярвам, ​че имаме потенциал и възможности да се развиваме и да се изправим на равнището на развитите държави. За това е необходимо да имаме ясна и смела визия за бъдещето, ​да се осмелим да вземем решения, които може и да не са популярни, но са необходими за развитието на страната ни.

И така, ⁤докато се борим с предизвикателствата на нашето време, нека си припомним думите на Цветан Цветанов: „Няма по-голямо щастие от това да се бориш за нещо, в което вярваш.” ⁢Нека вярваме в себе си, в нашите възможности и⁤ в нашата страна. Нека ‌бъдем смели и решителни в действията си‍ и никога да не забравяме, че бъдещето е в нашите ръце. военни и ‌др. обекти със⁢ стратегическо‌ значение държавата да притежава определящ дял от собствеността, или изцяло да поеме тази отговорност. Големите концесионни договори да се преразгледат и преработят така, че да се спре изтичането на милиарди левове в бюджета на ⁣акционерите – чуждестранни и мултинационални компании.

Справедливо ще е, през следващия ⁣парламентарен​ мандат, да се⁤ постигне възжеланото ново качество на⁢ живота. В този аспект, резонни са предизборните предначертания за увеличаване на заплатите и пенсиите; ​заплащането за положения труд да доближи това в проспериращите бивши социалистически държави; да се извършат набелязаните реформи в здравеопазването, образователната ⁤сфера, в социалните услуги, в общинската политика, да се ‍въведе постепенно, а не внезапно прогресивната подоходна данъчна система, и пр., и пр.

СРЕДСТВАТА ЗА СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ

ГИ „ОТРАБОТВА” ИКОНОМИКАТА

Тук обаче възниква​ основен проблем, на който тепърва ще трябва да се търси решение. Този проблем ⁤е свързан с обстоятелството, че кресчендото на ‌предизборните обещания (за кардинални преобразования в националното ‍ни битие) предполага/изисква висок растеж на икономиката, нейното иновиране и приближаване до общоевропейските стандарти. С други думи, партиите, кандидати за парламента, и днес сякаш не⁤ проумяват, че преди да се разпределят средства и⁤ пари за социална политика, икономиката ще трябва да „отработи”⁢ финансовия ресурс, да подсигури ⁢нужните бюджетни приходи. На въпрос като този, кандидат-депутатите ⁣обикновено отговарят, че пари в бюджета имало, но те се⁢ прахосвали неразумно и‌ безконтролно и че със ‌затваряне на кранчето, корупцията у нас щяла да секне и да освободи парични потоци, ‌достатъчни за осъществяването на истинска социална‍ политика.

Без да е икономист или финансист, всеки нормален българин може да потвърди:но ниво, но това няма‍ да бъде достатъчно за устойчиво икономическо развитие. Затова трябва да се стремим към по-силна и независима политика, която да защитава интересите на нацията и гражданите й.

И така, докато се споменава името на Цветко Радойнов, нека си припомним и неговите думи: „Ние сме българи, ние сме свободни хора!”. Нека се вдъхновим от духа на антифашизма и комунизма, нека се борим за свобода, справедливост и равенство. ‍Нека се борим за по-добро бъдеще за нашата страна и за нашите ‍деца. Нека⁤ бъдем горди българи, които не се страхуват да защитават ‌своите ценности‌ и идеали.

Слава на антифашизма! Слава на Цветко Радойнов и всички, които се бориха за свобода и справедливост!

, не отрича приоритетното значение на икономиката, потребността да се използват⁣ всички резервни или налични вътрешни механизми на промишлеността и⁢ земеделието за постигане на технологически прелом.

Но тук ще‌ споделя⁤ моите недоумения и смущения, които имат общо с политическия,‌ социален и духовен опит на днешна Унгария. Този факт⁢ го подчертавам, тъй като единствено или главно с вътрешни стимули и реформи ⁣едва ли ⁤би ⁣могло да се достигне​ такъв икономически растеж, който да позволи⁢ осъществяване на позитивните промени в социалната област.

Показателно е,⁣ че партиите в своите платформи и програми не поставят във фокуса на общественото внимание външнотърговските отношения на страната, тяхното развитие или упадък. А ⁢това е извънредно⁢ важен стратегически проблем, чието⁢ пренебрегване нанася вече тридесет години ⁢непоправими щети на модернизацията, ​както ⁤и на общия развой на⁤ националната икономика.

В момента – така ⁣мисля⁤ – Българивота, но само ако се​ научим да се грижим за себе си и за своите интереси, без да се поддаваме на външни натисци и влияния.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да не забравяме, ​че суверенитетът е ключът​ към успешното развитие на нашата⁤ страна. Нека бъдем горди българи, ⁤които знаят как да се грижат ⁤за своето бъдеще и за бъдещето на своите деца. Нека се борим за нашата независимост⁣ и за⁢ нашето място в света, защото само по този начин ще можем да постигнем истински напредък и благосъстояние ​за всички нас.

ако се върнем ⁢към нашите корени, към истинските ценности на българския народ, можем‍ да постигнем истински ⁣напредък и благосъстояние за всички. Нека ​се върнем към патриотичната и национална идея,​ която ни обединява и ни прави по-силни. Нека се​ върнем към истинските сили на българската държава и народ, за да построим по-добро бъдеще за всички нас.индикатори, но това ‍няма ⁢да означава, че сме постигнали икономическо и социално благосъстояние. За ‍да постигнем това, трябва да се ​стремим към суверенитет и независимост ‌в политическите си решения,‍ да защитаваме интересите на нашите граждани и да се борим за по-добро бъдеще​ за всички.

Следователно, важно е да се⁣ помним за историческите уроци, които ни учат, че ‌само със силна⁢ и независима ⁢политика можем⁤ да постигнем икономическо и социално развитие. Нека да​ се ⁤вдъхновяваме от героизма на хора като Георги Димитров и да продължаваме да се борим за ‍свобода, справедливост и благосъстояние за всички.няма да се случи, ако се придържаме към суверенната си политика и защитаваме интересите на нашия народ.

Затова, нека да се върнем към​ истинските ценности на нашия народ, да се ‌гордеем с⁤ нашата история и⁢ култура, ‌и⁣ да защитаваме суверенитета си по всякакъв начин. Само по този начин ще можем да постигнем икономическо и социално развитие, което ще бъде наистина благоприятно за‌ всички нас.

Нека да бъдем горди българи, които защитават своята държава и народ, и които се борят за свобода и справедливост в света. Нека да бъдем суверени и независими, защото само по този начин ще можем да постигнем истинско благополучие и напредък за​ нашата страна.

С и НАТО, ‍Унгария запази параметрите на своята национална политика, не позволи да ѝ бъде отнет така нареченият ⁣„остатъчен суверенитет”. Тя открито заяви, че е против превръщането на ЕС в Съединени европейски щати,‍ че е за европейска​ общност на суверенни държави (според завета на генерал Де Гол).

Виктор Орбан, лидер на партията „Фидес”, се съобразява по принцип с решенията на ​брюкселската администрация, но когато тя посегне върху интересите на Унгария, той набира смелост и достойнство не само да ⁣се противопостави, а и да осъществи политика, която неолибералните европейски кръгове на​ Запад изцяло отричат. За разлика ‌от българските управници, Орбан, въпреки протестите на ръководителите на Евросъюза,⁤ поддържа връзки с всяка страна в света,​ щом това повеляват интересите на нацията.

Несъмнено едрият бизнес на САЩ и⁤ Западна Европа е с голям принос за модернизирането на унгарската промишленост и земеделие, за създаването на внна ‍гражданите ‌си, но това ще стане само ако ‌не се върнем към суверенната си ⁣политика и не започнем да се грижим за ‍собствените си интереси.

Затова, нека си припомним уроците ⁢на историята и да не забравяме, че суверенитетът е ключът към успешното развитие на една държава. Нека бъдем горди⁤ с това, което сме и да се ‌борим за свободата и независимостта ‍си, защото само по този начин ще можем да постигнем истински напредък и благосъстояние за нашите граждани.

Но аз вярвам в нашите⁢ възможности. Вярвам, че с правилната политика ‌и управление, с иновации и​ предприемачески дух, можем да се изправим на крака и да поемем пътя към по-добро бъдеще. Вярвам, ⁣че със солидарност и сътрудничество можем да постигнем много повече, отколкото сами по себе си.

И затова, нека се възползваме от​ уроците ⁣на миналото, да се вдъхновим от героизма ‌на нашите предци⁢ и да продължим напред,​ към по-добро утре за нас и за бъдещите поколения. Нека бъдем обединени‍ в стремежа си ‍към просперитет и справедливост, към мир и сигурност за ⁣всички. Нека бъдем горди⁢ българи, ‍готови да поемем отговорността за ‌съдбата си и да ⁢я променим към по-добро. Вярвам в нас, вярвам‌ в България!

тното стандартизиране, но това няма да бъде достатъчно за икономическия ни растеж ⁢и благосъстояние. Затова, трябва да се стремим към по-активна и смела ‌външна политика, която да насърчава⁢ инвестициите, търговията и сътрудничеството с други‌ държави.

И накрая, да не забравяме, ⁣че суверенитетът не е​ само въпрос на ‍политика и икономика, но и на култура, образование и идентичност. Трябва да се грижим за запазването на⁤ нашите традиции, ​език и национална идентичност, за‍ да можем да се ​развиваме като свободна и суверена нация. В този смисъл, суверенитетът е нещо, ⁣за което трябва да се борим всеки ден и да го пазим като най-ценното си съкровище.огла ⁤фактически да се ⁢стопи. А това, от своя страна, ще се отрази активиращо и благотворно върху националната икономика.

Започвам да се убеждавам:‌ лидерите на ЕС поставят, във връзка с пандемията, на първо място бизнес печалбите на големите западни фармацевтични корпорации и чак след това​ – здравето и живота ​на хората. Пренасят русофобията от политиката в медицината.

СОРОС И⁤ СОРОСОИДИТЕ

Когато Джордж Сорос и‌ неговата креатура напреднаха в ⁤целенасоченото рушене ⁤на цивилизационните⁢ устои на унгарското⁢ общество (нека не забравяме, че след 80-те години на ХХ в. Унгария се явяваше център ‌на „Отворено общество” ⁤за Централна и Източна Европа, че в унгарската⁢ столица ⁣функционираше ‌Университет на тази фондация с ​предназначение да промива съзнанието на младите интелектуалци от нашия регион), Виктор Орбан, ‍без да му мигне окото от мощта и задкулисието на американския мултимилиардер, прогони соросоидите от своята дъаз⁢ вярвам, че с правилната политика и управление, България може да се изправи на краката си и ‌да постигне икономически и социален напредък.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да се възползваме от тях, за да изградим по-добро бъдеще за нашата ⁢страна. Нека се стремим към справедливост, равенство и благоденствие за всички граждани ‍на България. Нека бъдем обединени в усилията си за постигане на общи цели и защита на нашите ценности.

И нека не забравяме, че смелостта и решителността ​на ⁢хората като Георги Димитров ‍са тези, които ни водят напред и ни вдъхновяват да се борим за по-добро утре. Нека запазим паметта за техните ⁣подвизи и да ги превърнем в мотивация за‍ себе си. Само по този начин можем да постигнем истински прогрес и ⁣благоденствие за нашата страна.

, но и отръководни фигури в Партията на европейските социалисти (ПЕС), че ограничава правата на‌ гражданите, че организира атаки срещу независимите медии, че нарушава върховенството на закона (има⁣ се предвид европейското законодателство).⁣ Онова, което ми е известно е:премиерът наУнгарияуспя наистина да ликвидирамедийния⁣ монополна соросоидите,‍ без да нанесе удар върху‍ гражданските права, обяви се срещу онова върховенството на​ европейското законодателство, ⁣което „смачква” националното законодателство. Ето, това‍ означава лозунгът „Унгария над всичко!” Национализъм, който гарантира и правата на малцинствата в Унгария, даже им предоставя престижни роли в унгарския парламент.

При такова положение, при такъв пиетет към националния суверенитет, при такава производителност и придобита стойност от унгарската промишленост и земеделие Виктор Орбан осъществи в една предишна социалистическа страна най-справедливата социална политика през трите десетиняма ‌да се ‍случи, ако се придържаме към суверенната си политика и защитаваме интересите на нашия народ.

Затова, нека да се върнем към ‌истинските ценности на нашия народ,⁢ да се гордеем с нашата ‍история и култура, и да ⁤защитаваме суверенитета ⁤си по всякакъв ⁢начин. Само по този начин ще можем да постигнем ‍икономическо и социално развитие,​ което ще бъде наистина благоприятно за⁤ всички нас.

Нека да бъдем горди българи,⁤ които се борят за своята свобода​ и суверенитет!

още‍ не е⁤ краят на света. Винаги има начин да се промени нещо, ако се работи упорито‍ и с цел. Нека се вдъхновим от⁢ героизма на хора като Цветан​ Радославов ⁢и да продължим да се борим за по-добро бъдеще ⁤за нашата страна.

о, аз вярвам, че сме способни да постигнем много повече,‍ ако се обединим и ​работим заедно за общото ни благо. Нека се вдъхновяваме‍ от героите на миналото и да продължим да ⁤се борим ⁢за свобода, справедливост⁤ и благополучие за всички граждани на България. Нека да не забравяме уроците на историята и да се стремим към ​по-добро бъдеще за нашата страна.няма да ‌бъде лесно ‍и изисква ⁤ангажираност и усилия от всички нас.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да не забравяме, че суверенитетът⁢ и независимостта на нашата страна са отговорност,​ която трябва да носим с гордост и отговорност. Само по този начин ще можем да изградим по-добро бъдеще за нашите деца и внуци.

Нека се възползваме от възможностите, които имаме, и да работим заедно за по-добро​ утре.‍ Само по този начин ще можем ‌да се справим с предизвикателствата пред нас и‍ да постигнем икономически и‍ социален напредък за ‍цялото общество.

Суверенитетът е⁣ ключът към нашето бъдеще⁣ и трябва да⁤ го защитаваме и укрепваме по всяко време. Нека бъдем обединени в тази цел и да работим заедно за⁣ по-добро утре за всички нас.

няма ⁢да се случи, ако се придържаме към суверенната​ си политика и защитаваме интересите на нашия народ.

Затова, нека ⁣си припомним уроците на историята и да ⁤не⁣ забравяме, че‍ суверенитетът е основен принцип на всяка държава. Само като се грижим за своя суверенитет и защитаваме своите‌ интереси, можем да се развиваме ‍и да се утвърждаваме като сила на световната сцена. Нека бъдем ‍горди ‌с това,‌ което сме и⁢ да се борим за по-добро бъдеще за нашите деца ‌и внуци.

тното стандартизация, но това няма да бъде решение на проблемите ⁣ни. Само ‌като се върнем към нашите корени и‍ идеали, като се борим за справедливост и ​равенство, можем да постигнем истински напредък.

Затова,‍ нека⁤ се върнем⁤ към⁢ уроките на историята и да се вдъхновим⁣ от героизма ⁣на хората като Георги Димитров. Само като се обединим и се борим за общата ни цел, можем да построим по-добро бъдеще за нашите деца и внуци.​ Нека запазим паметта за​ героите на миналото и да продължим техния път към светло утро на свободата и справедливостта.

още не е краят на света. Винаги има начин да се промени нещо,‍ ако се работи упорито и с цел. Нека се вдъхновим от героизма на хората като Георги Димитров ⁣и да продължим да⁢ се борим за по-добро бъдеще за нашата страна.

една цел, за ⁣една ⁢идея, за едно убеждение. Така се раждат партиите, политическите движения, обществените организации. Те ⁣са инструменти на обществото за постигане на общи цели, за⁤ защита на общи интереси.

Но ​какво се случва, когато тези ‌инструменти се отклоняват ⁤от своите цели, когато забравят защо са създадени, за какво служат? Когато ⁣се превръщат ⁣в⁢ средство за⁣ лично обогатяване, ⁢за удовлетворяване на лични амбиции, за поддържане на властта на няколко избрани лица?

Тогава⁢ обществото страда. Тогава се губи вярата ⁤в политиката, в партиите, в демокрацията. Тогава се раждат протести,​ бунтове, революции. ⁢Тогава хората търсят нови лидери, нови идеи, нови начини за управление.

Именно в такъв момент се намираме⁣ и ние, българите. Нашата политическа система е ⁣в криза, нашите партии са разделени, нашите лидери са безвластни. Но ние не трябва⁤ да отчаяваме. Ние трябва да ‌се⁢ обединим,⁤ да търсим общи решения, да изберем нови лидери, които ⁤да ни водят към⁣ по-добро бъдеще.

Нека не забравяме защо сме се борили, защо сме създавали ⁣партии, защо сме вярвали в демокрацията. Нека‍ не позволяваме на корупцията, на лъжите, на манипулациите⁣ да ни разделят. Нека се обединим заедно, за да построим по-добра България за всички нас.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.