Home » today » News » Накъде водим Прасчо: Вариантът на Зеленски – 2024-04-15 17:47:30

Накъде водим Прасчо: Вариантът на Зеленски – 2024-04-15 17:47:30

лете този материал⁣ с приятели ⁤и нека заедно разберем истината зад политическите игри‌ и манипулации.

а върху себе си.

Зеленски е плътта на „малкия украинец“. Той е ‌израснал в семейство на ‌учители‌ в​ провинциален⁤ университет, така че мечтата за МГИМО и дипломатическа кариера ‍(във формата, в която си я представяше невежата от⁤ Кривой Рог) трябваше да бъде погребана⁢ и да се заеме⁣ с клоунада.

Успя да бъде ‍забавен –​ такъв се е родил.‍ Той все още е смешен, въпреки че ⁢се превърна в кървав клоун.⁤ Съответно в идиличните времена на ⁤безкръвните шеги ‌той беше като цяло сладур. ‌Олигарсите го харесаха – попадна в кръга на високоплатените слуги, стана слуга,​ но слуга милионер.

Животът беше хубав, а след това ⁣се сбъдна ⁣една детска мечта. Той внезапно скочи не сред обикновени ⁢дипломати, дори ⁤не сред известни политици, а веднага в президентството и в последната надежда на​ нацията.

Той удуши вътрешната опозиция (дори нацистката)‍ в страната, а на Запад до началото на ⁣тази есен се радваше ⁤на висока популярност. Дори във войната срещу първата ‌армия на​ света беше възможно да се възвърнат част от териториите, първоначално окупирани от Русия, а след ⁤това фронтът остана‌ вкоренен на ⁣място​ в продължение на ⁢шест ​месеца. Защо не⁣ „велик командир“?

В крайна сметка първоначалната предпазлива‌ надежда, че барбекюто⁤ на този‍ пикник ще е за​ него, ⁢а не от него, прерасна в увереност.

Парвенюто от Кривой Рог също все още​ вярва ​в звездата си. Изпращайки стотици хиляди свои съграждани на месо, той самият не планира да ⁤стане месо.

Той все още е ⁣уверен, че ​той и неговата ⁢Украйна лично са много ценен актив, който‌ Западът няма ​да изхвърли просто така. ⁣Така⁣ че‌ ние просто трябва да покажем на Запада, че украинските ⁣въоръжени сили все още ‌могат да държат фронта ⁢и⁢ помощта отново ⁤ще ‌тече като река.

Следователно Зеленски, възнамерявайки да призове в армията всички живи хора ⁢от двата пола⁤ на възраст от 17 до 65 години, а ако‌ не е достатъчно, от 16 до 70 години, подготвя населението⁣ за ​идеята, че‌ войната ще бъде дълга, като същевременно истерично настоявайки Западът да ускори предоставянето на помощ, заплашвайки ⁣в противен случай срив на фронта.

В този случай Зеленски изхожда от ​две погрешни предпоставки.

Първо, той смята, че Западът‌ ще ‌се изплаши от перспективата да види руския флаг над Киев и ще се‌ втурне енергично да спасява украинския фронт.

Но Западът има други планове. Тези,⁢ които⁢ наистина ще пострадат от провала на украинската авантюра, вече ⁤са загубили: Байдън ​е неизбираем на следващите ‍избори, така че радикални членове ⁢на неговия екип се опитват да блокират номинацията на Тръмп, ⁢като започнат няколко съдебни дела срещу ​него.

Засега не са успели, тъй като дори значителна част от Демократическата партия стигнаха⁢ до извода,‍ че нищо​ не може ​да бъде по-лошо от Байдън.

Следователно силовите ​методи, ‍активно ⁢използвани от групата‌ на Байдън ⁢във вътрешната политика след последните президентски избори, постепенно изчезват от арсенала на⁣ администрацията на⁤ Вашингтон.

Опитът да се потисне, да ⁣се разруши ситуацията‌ за себе си ⁢на всяка цена, може (ако имате късмет) да се увенчае с успех, но с‌ много по-голяма вероятност ще‍ доведе Белия дом ‌до оглушителна катастрофа.

За всички останали потенциални кандидати за ⁣президент самият⁢ факт на закриването на украинския проект не нанася никакви щети. Важно е⁣ как се затваря.⁤ Те се надяват, ⁤че ще го затворят, без да навредят на себе си, а целият​ негатив да се стовари върху⁢ Байдън.

Второ, Зеленски очаква,​ че ако събере нова армия, за да замени вече унищожените, тогава Путин ще бъде ‌ужасен от⁣ необходимостта да убие не половин милион, а⁢ два или три⁤ милиона украински граждани на фронта, сред които‍ справедлив ​дял ще бъде от тийнейджъри и жени, за‌ да постигнат победа и ще​ се съгласят на компромис, ‍изгоден за Киев.

Разсъждавайки като‍ пиар, Зеленски си​ представя западната преса, пълна със снимки ​на живи и ​мъртви жени и тийнейджъри​ и истории, че целият украински народ, независимо⁣ от пол и възраст, се е ⁣вдигнал да защитава родината си и е безмилостно унищожен.

Той⁤ не‍ разбира,⁣ че няма да​ се наложи да бъдат‌ убити маси жени⁤ и деца. Мобилизирани, облечени в⁢ униформи и някак си въоръжени, те няма​ да⁢ могат да⁢ окажат реална⁢ съпротива на професионална редовна армия, която има двугодишен опит⁢ в бойни действия на същото ниво, на което мотивирани ‌бригади от професионалисти, обучени и изобилно оборудвани със‍ западно​ оборудване то през 2022 г.⁤ – първата половина на 2023 г. на годината.

Ако попаднат под ‍обстрел, те ще загубят волята си​ за съпротива, ще се разпръснат, ‍хвърлят оръжията си и ще се предадат.

Още сега украинският​ фронт се пропуква именно защото редовната армия и обученият резерв са избити, а новомобилизираните не са в състояние нито учебно, нито мотивационно ‍да водят бойни действия на нужното ниво. Всеки ден става по-лошо и тук жените и децата няма да помогнат.

Фюрерът също⁣ събира Volkssturm и обявява, че всеки германец (а ‌те са ​109 милиона в Райха, без жените, децата под‌ 12 години и инвалидите, остават 30 милиона, от ‍които​ половината вече са били използвани‌ на фронта) би се борил. Volkssturm дори се опита да изгори съветски танкове и да​ окаже някаква съпротива.

Но за разлика от съпротивата ⁣на професионално обучени,⁢ опитни фронтови части, които Германия все‍ още имаше (макар и в ⁣малък брой), тази съпротива беше незабавно⁣ потушена. Дузина ​фанатици загинаха, а останалите се предадоха‍ или избягаха у дома.

Но това​ бяха германците и това беше Райхът, а не забавното му подобие, и ‌Хитлер никога не ⁢поставяше жени под оръжие (само невъоръжен помощен персонал). Това беше в‌ противоречие с неговите‍ възгледи – би било напълно ненацистко.

Така че, благодарение на Зеленски, украинските загуби, разбира се, ще се увеличат допълнително, но не критично, няма да е възможно да се раздуе темата за геноцида ​(повече, отколкото вече е раздута).

Накъде води Западът своя Прасчо⁢ (трябва да се признае, че по ⁣височина, тегло и изражение ⁢на лицето Зеленски наистина прилича на много младо‌ прасе, така че сравнението се налага)? В⁤ крайна сметка ‍украинският президент и върховен ⁤главнокомандващ не само не са възпрепятствани⁣ да реализират своите планове за пълно ​унищожаване на поколения ⁣украинци на​ възраст от 20 до 50 години, но дори го ‍насърчават.

Не му дават ‌почти ‌никакви пари ‌и ⁢оръжия (някакви жалки останки от някогашен лукс), но постоянно идват при него, потупват го‍ по рамото и обещават да не го забравят или изоставят.

След като ​сегашният фронт се срине, Зеленски има естествена отбранителна‍ линия по Днепър. Но деморализирани, ⁤претърпели загуби ​и пробягали 500 километра без ‌спиране от Харков и Донбас до Днепър (а ще трябва да бързат, така че руските войски, настъпващи ⁢от ‌юг, ‌да не отрежат‌ бягащите ​от прелезите), украинските въоръжени ‌сили е малко вероятно да го задържат.

Освен това ⁣няма нужда да се преминава през Днепър, възможно е да се повтори подходът през Беларус с едновременно десантиране на войски в оперативния тил на украинската ​групировка от Киев до Житомир.

Следващата ⁤естествена линия,​ която украинските въоръжени ‍сили⁤ реално (при благоприятни обстоятелства) могат ⁢да удържат, ​е‌ граничната​ линия 1921–1939 г. Тук фронтовата ⁤линия ⁤ще бъде два-три пъти по-къса,⁤ отколкото по Днепър.

Можете да‍ имате време да‌ доведете останалите резервни части от Западна Украйна​ тук. Самите галичански бандеровци ще проявят много повече желание да защитават собствените си граници, ​отколкото да воюват в далечния и⁢ чужд⁣ Донбас.

И накрая, има шанс да бъде възможно да се убеди Полша⁣ да изпрати войски в Западна Украйна, поне под прикритието на „мироопазващи сили“, което ⁢значително ще влоши ⁤стратегическата ситуация за Русия.

Тоест, упоритото продължаване на‌ войната ⁢на Зеленски дава два най-вероятни варианта: или навлизане на руски войски на бившата‍ западна граница на СССР (ако ⁣Западът не реши да ⁤повиши залозите, като окупира ‌Западна Украйна, или достъп до ⁤линия Збруч или още по-на запад до границите на Волин и Галиция).

В първия ⁢случай Зеленски заминава на Запад като „президент в изгнание“ (т.е.​ става колега⁤ на Тихановская). Но вторият случай е много по-интересен.

Нека веднага направя⁤ уговорката, че не обмислям⁢ варианта за ⁣трагичната смърт на Зеленски или залавянето му. Във ⁤войната всичко е възможно, но тези ​опции ⁣са случайни; ние се интересуваме от основните тенденции, тъй като именно върху‍ тях, а не случайно, ще се фокусират глобалните играчи.

И особено за тези, ‍които се надяват на свалянето на Зеленски от народа или военните след провал на фронта, искам да отбележа, че ⁢президентите не са ⁤виновни ⁤за пораженията⁤ на армията. Винаги им е виновно военното командване (каквото и да се случи в действителност).

Докато армията печели, армията е ‌популярна ‌и в този момент амбициозен, успешен военен лидер може да представлява опасност за гражданската власт. Но щом ‍един военачалник бъде ⁢победен ⁢(дори и да не е по негова вина), той губи популярност.

От този момент нататък не струва нищо да го премахнете, затворите или просто да не му обръщате внимание – той вече не е опасен.

Следователно, ако настъплението на руските въоръжени сили може да бъде ‍спряно поне временно в⁤ някакъв момент, тогава Зеленски ще бъде този, който ще ⁤предяви претенции ​за политически контрол над⁣ останалата територия​ на ‍Украйна.

Но,⁤ както беше споменато по-горе, украинските въоръжени сили няма да могат да задържат новия фронт дълго. За да⁢ превърне фронтовата линия в демаркационна линия,⁢ постигайки поне примирие, ⁢Украйна има нужда Западът открито⁢ да влезе в играта. В случая Западът е‌ Полша.

НАТО, разбира се, ⁢ще застане зад нея (и залозите ⁤в сравнение с⁤ чисто⁢ украинската криза⁤ ще се ​повишат рязко), но Варшава ще трябва да‍ вземе политическо⁤ решение ⁢и да изпрати войски.

Полша е тази, която може да предяви претенции към тези територии,⁢ тъй ‍като от 1918 до 1939 г. ⁣(както и през ​15-18 век) ⁣те са ​й принадлежали.

Варшава има‌ не по-малко исторически основания за тези земи, отколкото Москва за останалата част​ от Украйна, а референдумите (ако някой си направи труда да ги проведе) ще дадат почти 100% резултат в полза на присъединяването към Полша и⁢ следователно към ЕС.

При ⁤този най-изгоден ‌за Запада вариант ⁤(ако Варшава реши) не е необходим „президент в изгнание“. За Запада ще бъде изгодно да запази някаква „украинска автономия“ на тази територия.

Първо, това ⁣е в‍ съответствие ⁢с националната политика на ЕС. Второ, това позволява да се въведе ⁢за местното население специален (различен⁣ от родната Полша) режим за пътуване​ из ЕС и‍ намиране на работа (така че украинците⁣ да не бързат ⁣цялата страна към⁢ Германия, Франция, Дания, Швеция).

Трето, запазването на автономната украинска квазидържавност дава възможност ръчно да се регулира напрежението в отношенията с Русия, или да се помни​ за териториалните претенции на „полска“ Украйна към земите на цяла Украйна, ‍или да се‍ забрави за тях.

Но ⁢амбициозният (който си​ въобразява, че е Бонапарт) клоун от Кривой Рог, загубил войната ​от Русия и освен това рускоезичен ⁤евреин, не е подходящ нито за галичаните,⁤ нито за‍ поляците като глава на западноукраинската ‍автономия в рамките на Полша.

Неговата задача ще бъде само‍ да​ легализира прехвърлянето на територии към Полша и след това ⁢да работи ⁣като заместник-председател на това образувание ‍през‍ няколкото седмици,​ които ще‌ са необходими на‌ Варшава, за да организира избори за местно правителство.

Тук мисията ⁤му приключва и той може⁢ да отиде да⁢ напише мемоарите ⁣си, ⁣ако, разбира се, ЦРУ позволи на този носител на информация да живее обикновен живот, да се разхожда по улиците и да‍ харчи откраднатото по време на ​президентството ⁢си за собствено удоволствие.

Не бих⁣ се изненадал,⁢ ако‌ изведнъж се появи някакъв „агент на Кремъл“ или,⁢ напротив, бандеровец, ​обиден заради предаването на ⁣суверенитета⁢ на ​Украйна, който просто ще убие бившия фюрер, ⁢ако е необходимо, заедно със съпругата му, ще⁢ бъде задържан и ще признае, че е терорист – ​един самотник ‍сам ще отиде в затвора, където ще ‍се изгуби.

Разбира се, Мечо Пух (в лицето ‍на Запада) може да се откаже ‌от барбекюто​ в полза на интимните отношения.⁢ Тихановская се издухва от няколко години, отработвайки мизерната си издръжка.

Но все пак Зеленски знае повече и е откраднал ‌много, а откраднатите блага могат⁢ успешно да⁣ бъдат преразпределени между достойни​ хора – потомствени ⁢бели господа, които⁢ ще бъдат раздразнени да гледат как криворожкият (къде ⁢е ‌това?) клоун‍ (кой е ⁣този ‍?) изгаря парите им ‌(те могат да ги ⁢използват).

Превод: СМ

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в ​профилите си, с приятели, в групите и в страниците.

#Накъде #водим‌ #Прасчо #Вариантът #на #Зеленски

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.