Home » today » World » Накъде водим Прасчо: Вариантът на Зеленски – 2024-04-15 17:44:13

Накъде водим Прасчо: Вариантът на Зеленски – 2024-04-15 17:44:13

лете този материал с приятели и се абонирайте за нашите канали, за да бъдете в течение⁢ на всички ⁤новини и анализи.

а върху себе си.

Зеленски е плътта на „малкия украинец“.⁢ Той е израснал в семейство на учители в провинциален университет, така че мечтата‍ за МГИМО и дипломатическа кариера​ (във формата, в която си я представяше невежата⁢ от Кривой Рог) трябваше да бъде погребана и ⁤да се​ заеме с клоунада.

Успя да бъде ⁣забавен⁢ – такъв се е родил. Той все‌ още е смешен,‌ въпреки че се превърна​ в кървав клоун. Съответно ‍в идиличните времена на безкръвните шеги той беше⁤ като цяло сладур. Олигарсите го харесаха – попадна ⁢в кръга на​ високоплатените слуги, стана слуга, но слуга ⁤милионер.

Животът беше хубав, а след това се сбъдна една ​детска ⁣мечта. Той внезапно ​скочи не сред обикновени дипломати, дори⁢ не сред известни политици, а веднага в президентството и в последната надежда на нацията.

Той удуши вътрешната опозиция (дори нацистката) в страната, а на Запад до ‌началото на тази есен се радваше на висока​ популярност. Дори във войната срещу първата армия на света беше възможно да​ се възвърнат част от ⁢териториите, първоначално окупирани от Русия, а след това фронтът остана вкоренен⁤ на място в продължение на ‌шест⁣ месеца. Защо не „велик‌ командир“?

В крайна​ сметка първоначалната‍ предпазлива‌ надежда, че​ барбекюто на този пикник ще‍ е за‌ него, а ⁤не от него, прерасна ​в увереност.

Парвенюто от Кривой Рог също все още вярва в звездата си. Изпращайки стотици хиляди свои съграждани ‌на месо, той самият не планира‍ да стане месо.

Той ⁣все още е уверен, че ​той и неговата Украйна лично са много⁤ ценен актив, който Западът няма да изхвърли просто така.‍ Така‍ че ⁣ние просто трябва да ‌покажем на Запада, че украинските въоръжени сили все ⁢още могат да държат фронта и помощта отново ще тече като река.

Следователно‌ Зеленски, възнамерявайки да призове в армията всички живи хора от двата пола на възраст от 17 до 65 години, а ако не е достатъчно, от 16 до 70 години, подготвя‌ населението за⁢ идеята, че войната ще бъде ‌дълга, като същевременно истерично настоявайки Западът да ускори⁢ предоставянето на помощ, заплашвайки в противен случай срив на‍ фронта.

В този ‍случай Зеленски изхожда от​ две погрешни предпоставки.

Първо, той смята, че Западът ще⁤ се изплаши от перспективата да​ види руския ⁢флаг над Киев ⁤и⁢ ще се втурне енергично да спасява украинския фронт.

Но Западът има други планове. Тези, които наистина ще пострадат от провала на украинската авантюра, вече са загубили: Байдън е‌ неизбираем ⁤на следващите избори, така че радикални членове на ⁤неговия екип се опитват да блокират номинацията на Тръмп, като ⁤започнат няколко съдебни дела срещу ‌него.

Засега не са успели, тъй като дори значителна част от Демократическата‍ партия стигнаха до извода, че нищо ⁤не може да бъде по-лошо от Байдън.

Следователно ⁣силовите методи, активно използвани от групата на Байдън във вътрешната политика след‍ последните президентски избори, постепенно изчезват от арсенала на администрацията на Вашингтон.

Опитът да се‌ потисне, да се разруши ситуацията за⁢ себе си на всяка цена, може (ако имате късмет) да се ⁣увенчае с успех, но с много по-голяма вероятност ще доведе Белия дом ⁣до​ оглушителна катастрофа.

За всички останали ​потенциални кандидати за президент самият факт на‌ закриването на украинския проект не нанася никакви щети. Важно⁣ е как се затваря. Те се надяват, че ще го затворят, без да навредят на себе си, а целият негатив да се стовари върху Байдън.

Второ, Зеленски очаква, че ако ⁢събере нова армия, за да замени вече ‌унищожените, ⁢тогава⁢ Путин ще бъде‌ ужасен от‌ необходимостта да убие ⁢не половин милион, а два‌ или⁣ три милиона украински⁤ граждани на фронта, сред които справедлив дял ще бъде от тийнейджъри и жени, ⁣за да постигнат‍ победа и ще се ⁣съгласят на компромис, изгоден ⁣за Киев.

Разсъждавайки като пиар, Зеленски си представя западната⁢ преса, пълна ‌със снимки на живи и мъртви жени и тийнейджъри и истории, че целият украински народ, независимо от пол и възраст, се е вдигнал да защитава родината си и е безмилостно унищожен.

Той не разбира, че⁢ няма да се наложи да ​бъдат убити маси жени и деца.⁤ Мобилизирани, облечени в униформи и ‍някак си въоръжени, те няма да могат да⁤ окажат ⁤реална съпротива на ‍професионална редовна​ армия, която има двугодишен опит в бойни ‌действия на същото ниво, на ⁢което мотивирани бригади от професионалисти, обучени и‌ изобилно оборудвани със‍ западно‌ оборудване то през 2022 г. ‍- първата половина⁣ на 2023 г. на ⁣годината.

Ако попаднат под ‍обстрел, те ще загубят волята ‍си за съпротива, ще се⁢ разпръснат, хвърлят оръжията си и ще се предадат.

Още сега украинският фронт се пропуква именно защото редовната армия и обученият резерв са избити, а новомобилизираните не⁤ са ‍в състояние нито​ учебно, нито ‌мотивационно да ⁢водят бойни действия на⁢ нужното ниво. Всеки ден ‌става по-лошо и тук жените и децата ⁣няма⁤ да помогнат.

Фюрерът също събира‌ Volkssturm и ‍обявява, че всеки германец (а те са 109 милиона в Райха, без жените, децата под 12 години​ и инвалидите, остават 30 милиона, от които половината вече‍ са били използвани на фронта) би се борил. Volkssturm дори се опита да ⁣изгори‍ съветски танкове⁤ и да окаже някаква съпротива.

Но за ⁤разлика от съпротивата на професионално обучени, опитни фронтови части, които Германия все още имаше (макар и в малък брой), тази съпротива беше незабавно​ потушена. Дузина фанатици загинаха, а останалите се предадоха или избягаха у дома.

Но това бяха германците и това ‌беше Райхът, а не забавното му ⁤подобие, и Хитлер никога не поставяше⁤ жени под оръжие (само невъоръжен помощен персонал). Това беше в противоречие с неговите възгледи – би⁢ било напълно ненацистко.

Така че, благодарение на Зеленски, украинските загуби, разбира се, ще се увеличат допълнително, но не критично, няма да е възможно да се раздуе темата за геноцида (повече, отколкото вече е раздута).

Накъде води Западът своя Прасчо (трябва да се ‌признае, че по‍ височина, ‍тегло и изражение на лицето Зеленски наистина прилича на много младо прасе, така че сравнението се налага)? В крайна ⁤сметка украинският⁤ президент и върховен главнокомандващ не само не са‌ възпрепятствани⁣ да реализират своите планове за пълно унищожаване на поколения украинци на възраст от 20 до 50​ години, но ‌дори го насърчават.

Не му дават почти никакви пари и оръжия (някакви жалки останки от някогашен лукс), но постоянно идват при него, потупват​ го по рамото и обещават да не го забравят или изоставят.

След​ като сегашният фронт се ‍срине, Зеленски има естествена отбранителна линия по ‌Днепър. Но деморализирани, претърпели ⁣загуби и пробягали 500‌ километра без⁤ спиране от Харков и Донбас до Днепър ⁣(а ще трябва да⁣ бързат, така че руските войски, настъпващи от ‍юг, да ​не‌ отрежат бягащите ‌от прелезите), украинските въоръжени сили е малко вероятно ​да го задържат.

Освен‍ това няма⁢ нужда да се преминава през Днепър, възможно е да се повтори подходът през Беларус с едновременно десантиране на войски в оперативния тил на украинската групировка от Киев до‍ Житомир.

Следващата естествена линия, която украинските въоръжени сили реално (при‍ благоприятни ⁤обстоятелства) могат да удържат, е граничната ⁤линия 1921–1939 г. Тук фронтовата линия ще бъде два-три⁤ пъти по-къса, отколкото по ⁤Днепър.

Можете да имате време да ⁤доведете останалите резервни​ части от Западна Украйна ⁢тук. Самите ⁢галичански бандеровци ще⁤ проявят много повече желание да защитават собствените си граници, отколкото да воюват‌ в далечния и чужд Донбас.

И ​накрая, има шанс да бъде възможно​ да се убеди Полша да ⁣изпрати войски в Западна Украйна, поне под прикритието на „мироопазващи сили“, което ‍значително ⁢ще влоши ⁢стратегическата‍ ситуация за Русия.

Тоест,‌ упоритото продължаване⁣ на⁢ войната на Зеленски дава два най-вероятни варианта: или‍ навлизане на руски войски ‌на ⁣бившата западна граница на СССР (ако Западът‌ не ‌реши да повиши залозите, като окупира Западна Украйна, или достъп до линия Збруч ⁢или още по-на ⁣запад до границите на Волин и Галиция).

В първия​ случай ⁣Зеленски заминава на Запад като „президент в изгнание“ (т.е. ​става⁢ колега на Тихановская). Но вторият случай е ‌много по-интересен.

Нека веднага направя уговорката, че не обмислям варианта за трагичната⁤ смърт на Зеленски или залавянето му. Във войната всичко е възможно, но тези опции са случайни; ние ⁣се интересуваме от основните ⁢тенденции,⁢ тъй като ‌именно⁣ върху тях, а не случайно,⁤ ще се фокусират глобалните играчи.

И особено за тези, които се надяват на свалянето ⁢на ‍Зеленски от народа или ‌военните след провал ⁤на фронта,‍ искам да отбележа, че президентите не ⁤са виновни ⁢за пораженията на армията. Винаги им е виновно военното командване (каквото и да се случи ‌в действителност).

Докато армията печели, ‍армията е популярна и в този⁣ момент амбициозен, успешен военен лидер може ​да представлява опасност за гражданската⁣ власт. Но щом един военачалник бъде‍ победен (дори и да не е по негова вина), той губи популярност.

От този момент нататък не струва нищо да го премахнете, затворите или‍ просто ⁣да не му обръщате внимание – той​ вече не е опасен.

Следователно,‌ ако настъплението на руските въоръжени ⁣сили може да бъде спряно поне временно в някакъв момент, тогава Зеленски ще бъде​ този, ‌който ⁤ще предяви претенции за политически контрол над останалата територия на⁣ Украйна.

Но, както беше споменато по-горе, украинските въоръжени‌ сили няма ‌да⁣ могат да задържат новия фронт дълго. За да превърне фронтовата линия в демаркационна линия, постигайки поне примирие, Украйна има нужда ⁢Западът открито да влезе ‍в играта. В случая Западът е Полша.

НАТО, разбира ⁤се, ще застане‍ зад нея (и залозите в сравнение с чисто украинската‍ криза ще се⁢ повишат рязко), ‌но Варшава ще⁢ трябва да⁢ вземе политическо решение и да изпрати войски.

Полша е тази, която може да предяви претенции към тези територии, тъй ⁤като от ⁤1918 до 1939 г. ⁤(както‍ и през 15-18 век) те са й принадлежали.

Варшава⁤ има​ не по-малко исторически основания за тези земи, отколкото Москва за останалата част от ⁢Украйна, а референдумите (ако някой си направи ‍труда ⁢да ги проведе) ще​ дадат почти 100% резултат в полза на присъединяването ‌към Полша и‌ следователно към ЕС.

При този най-изгоден⁤ за Запада вариант (ако Варшава реши) не ​е необходим „президент в изгнание“. За Запада ще бъде изгодно да⁤ запази някаква „украинска автономия“ на тази територия.

Първо, това е в съответствие с националната политика на ЕС. Второ, това позволява да се въведе за местното население специален (различен от родната Полша) режим за пътуване из ЕС и намиране⁣ на работа (така че украинците да ‌не бързат цялата страна⁤ към Германия, ⁢Франция, Дания, Швеция).

Трето, запазването на автономната украинска⁣ квазидържавност⁤ дава възможност ‌ръчно да се регулира ‍напрежението в отношенията с Русия, или⁢ да се помни за⁣ териториалните претенции на „полска“ Украйна ⁣към земите на цяла Украйна, или да се забрави за‌ тях.

Но ‍амбициозният ⁤(който си въобразява, че е Бонапарт) клоун от ⁢Кривой Рог, загубил ⁤войната ⁢от Русия и освен това рускоезичен евреин, не е подходящ нито за галичаните, нито за поляците като глава на западноукраинската автономия в рамките на Полша.

Неговата задача ще бъде⁣ само да ⁣легализира прехвърлянето ⁤на територии към​ Полша и след ​това да работи като заместник-председател на⁢ това образувание през няколкото седмици, които⁤ ще са необходими на Варшава, за да организира⁢ избори за местно правителство.

Тук мисията му приключва и той може да отиде да напише мемоарите си, ако, разбира ‍се,⁤ ЦРУ позволи на този ⁢носител на информация да живее обикновен живот, да се разхожда⁤ по улиците и да харчи откраднатото‍ по време на президентството⁤ си за ​собствено удоволствие.

Не⁣ бих се изненадал, ако изведнъж​ се появи някакъв „агент на Кремъл“ или, напротив, бандеровец,⁢ обиден⁢ заради предаването на ‍суверенитета на Украйна, който просто ще убие бившия фюрер, ‍ако‌ е необходимо, заедно със съпругата му, ще бъде задържан и ще признае, че е терорист -​ един самотник сам ще ⁤отиде‌ в затвора,⁤ където ще⁣ се изгуби.

Разбира се, Мечо Пух‌ (в лицето на Запада) може да се откаже от барбекюто в полза ‌на интимните отношения. ⁣Тихановская се издухва от няколко ‌години, отработвайки ‌мизерната си издръжка.

Но все‌ пак Зеленски знае повече и е откраднал много, ‍а‌ откраднатите блага могат успешно ‍да⁤ бъдат преразпределени между достойни хора – потомствени ⁤бели⁢ господа, които ще бъдат раздразнени да гледат как криворожкият (къде е това?) клоун (кой е този ?) изгаря парите им (те могат‍ да ги използват).

Превод: СМ

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем‌ ограниченията.

Споделяйте в ​профилите си, с приятели, в групите⁢ и⁣ в страниците.

#Накъде⁣ #водим #Прасчо #Вариантът #на #Зеленски

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.