Home » today » World » Най-„закритият“ командир на СВО – за ситуацията на фронта: „Няма да има спокойствие“ – 2024-02-29 03:50:28

Най-„закритият“ командир на СВО – за ситуацията на фронта: „Няма да има спокойствие“ – 2024-02-29 03:50:28

от патриотизма“?

За мен​ патриотизмът не е просто чувство на обич към родината. Той е ⁢начин на живот, начин на мислене и начин на действие. За мен патриотизмът означава ⁢да се грижим за обществото, да се борим за правата и свободата на нашите граждани, да се стремим към по-добро бъдеще за нашата ‍страна. Така че да, аз се „храня“ от патриотизма, като ⁤го превръщам в мотивация за действие и ангажимент към обществото.вате, ⁣че имам определен бекграунд. Трябва само да поясните, че точно този бекграунд е изграден изцяло около патриотизма.те се опитват да​ ме представят като екстремист, но всъщност просто съм ‍човек, който обича ⁣своята страна и ‍е готов да я защитава.сте стигнали до тази позициякто се отнася към патриотизма, аз имам ясна позиция.от тази позиция? Какво правите, за ⁢да поддържате и укрепвате⁣ своя патриотичен дух и връзката⁢ си със своята странас патриотизъм, когато сте загубили своите приятели в биткаот този бекграунд?

Като​ имам опит и знания в областта на патриотизма, ⁣мога да се включа в различни обществени и политически инициативи, да‍ работя в институции или организации, свързани с⁤ националната история, култура и идентичност. Мога да бъда консултант или експерт в области като национална сигурност, образование ‌или ⁤медии, където ⁢патриотизмът играе важна роля. Възможности има доста, аз‍ просто трябва да избера къде ​точно искам да се „храня“ от своя бекграунд.от този бекграунд, за да подкрепите вашата позиция?

Мога да ‌се “храня” от този бекграунд, като използвам своите лични и ⁢професионални умения‌ и опит, за да подкрепя патриотични и национални идеи.⁣ Също така, мога да използвам своите контакти и връзки в общността, за да създам и подкрепя инициативи, които са ⁣в полза на⁣ нацията и нейните граждани.бъдете ⁤обективен в този случай, когато ⁣имате такъв силен патриотичен бекграунд?

Да, разбирам вашата загриженост.⁤ Въпреки моя патриотичен бекграунд, аз се стремя да бъда обективен, като се опитвам да разглеждам въпросите от всички страни и да вземам предвид различните гледни точки. Важно е да⁤ се избегне ​предразсъдъци и да се осигури справедливост за всички.оже⁢ да помогна в⁤ тази ситуация.то на системите⁢ за ПВО на противника. И тук,‌ между другото, темата за ⁢БПЛА също може да намери своето достойно място. Но пехотата не трябва да бъде ключовият фактор за постигане на военна ⁣победа. Не е правилно. Ето защо всички очаквания сега са свързани с технологиите и индустрията.

Вашият отряд е изцяло ⁢от доброволци. Защо хората решават да се откъснат от мирния живот, където всичко е ясно⁢ – има работа, семейство, някои познати неща – и отиват да се бият? Някой умира,⁢ някой губи здраве…

– ‍Честно казано, по​ време на бойни действия въпросът изглежда… странен. Някак риторично. Защото на теория цяло едно здраво общество ‍трябва да ‌е в това състояние – в състояние да защитава държавата си, да решава бойни задачи. И в този смисъл доброволците са най-социално активните и отговорни хора, вероятно добре осъзнаващи своята роля и място в този свят. Освен това никой не планира да живее вечно, нали?

Дори‌ тези, които сега седят в дупките си и си измислят някакви ⁤удобни ⁤оправдания, също няма‌ да съществуват винаги. И те ще умрат, ⁢както‌ ще ​умрат тези, които умират ‌на фронта. Просто смъртта на фронта ‍има смисъл, това е участие в историческия процес. И ако някой смята,‌ че това е‍ „процес за пари“ (има такива гласове), моля, нека дойде и да спечели тези пари.

Но след като това е процес „не за пари“, тогава за какво е? Как можеш ​да го изразиш?

– Това е история за лични – много сложни и често⁣ много сериозни – преживявания на хора, които ги принуждават да ⁢извършат този​ Акт. И точно така – с главна буква.

Но вие‌ лично – Андрей Юриевич Пинчук,‌ успял ​човек, реализирал се в много области, писател, полковник от резерва на ФСБ, в близкото минало⁢ ректор на „Станкин“, автор на много научни трудове – защо напуснахте този спокоен, удобен и добре устроен живот в Москва и отидохте на война за втори път?

– Тоест, какво значи това „защо“?! ‌В този смисъл Андрей Пинчук е обикновен гражданин и ​доброволец, като ⁤всички ⁢останали, които са ходили тук. Ето защо не е много подходящо тук да ми лепят етикети, защото се предполага, че съм „социално успешен“.

Имам друг въпрос: защо не отидоха други социално успешни хора, които също говорят толкова много за войната, защо ⁢не отидоха тези, които обичат да се снимат с войниците, ала задължително отдалеч?

– Защо? Има ли отговор?

– Това може би ​е въпрос на гражданска позиция. И ​този израз в‍ този контекст не е помпозни‌ думи, а просто суха констатация на факта. Моите другари загинаха и загиват. Значи казвате, че имам определен бекграунд. Трябва само да поясните, че точно този бекграунд е изграден изцяло около патриотизма.

Кажете ми как можете да се „храните“, грубо казано, от патриотизма (в моя случай това е по-скоро ⁤морален въпрос), тоест да направите‍ някаква социална кариера, да изразите някаква ⁤позиция ⁤и когато изведнъж дойде⁤ война, – а‍ извинявайте, аз ще ‍постоя⁣ настрана Какво означава „настрана“? Не го искам за мен, а и⁢ другите не ги ⁤съветвам, просто е ⁤грозно.

Превод: ЕС

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем⁤ ограниченията.

Споделяйте в​ профилите си, с приятели,⁢ в групите и в страниците.

#Найзакритият #командир #на #СВО #за ‌#ситуацията #на #фронта #Няма #да #има #спокойствие

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.