Home » today » News » Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-08 17:18:38

Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-08 17:18:38

остранството на криптовалутите. Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на пазара на криптовалути, като се създаде по-голямо доверие сред инвеститорите и‌ потребителите.

Интеграцията‌ на традиционния финансов сектор⁣ и сектора на криптовалутите може да бъде постигната чрез различни мерки, като например разрешаване на банките да предлагат ‍услуги за съхранение​ и обработка на криптовалути, създаване​ на регулаторни рамки за криптовалути, които да ги⁣ правят по-привлекателни за ‌институционални инвеститори, и разработване ​на иновативни финансови продукти, които комбинират традиционни и криптовалутни активи.

Тези‍ мерки биха ⁢могли да улеснят прехода между⁣ традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите и да създадат по-голяма ​прозрачност и сигурност за всички участници в пазара. Те също​ така биха‍ могли да допринесат за по-широкото приемане на‍ криптовалутите като средство за плащане и инвестиране, което би било от полза за цялата⁤ икономика.ебители към криптовалутния пазар. Това‌ също така може да доведе⁤ до по-голяма ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде по-голяма връзка между ⁢традиционните финансови институции и криптовалутните борси.

Интеграцията ⁢на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите‍ може да бъде⁣ постигната чрез различни мерки, като например разрешаване на търговия с криптовалути на ⁤традиционни борси, създаване на⁣ регулаторни рамки за криптовалутните платформи и институции, които да предлагат услуги за търговия с криптовалути, както и разработване на иновативни финансови продукти, които да комбинират традиционни и криптовалутни активи.

Тази интеграция може да доведе до по-голяма прозрачност и сигурност в търговията с криптовалути, както и до по-лесен достъп до криптовалутния ⁣пазар за ‍институционални и индивидуални инвеститори. Тя също‍ така⁤ може да помогне ⁢за премахване на някои от пречките и рисковете, свързани с търговията с криптовалути, като например липсата на регулация и високите волатилности.

В крайна сметка, интеграцията‌ на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да доведе до по-устойчив и иновативен финансов пазар,⁣ който да отговаря на нуждите на всички участници в него..

Интеграцията на традиционния финансов ⁣сектор и сектора на криптовалутите може да бъде от полза ‌за всички участници в ⁣пазара. За инвеститорите, ⁢това ‍означава по-лесен и по-бърз начин за ⁢инвестиране както в традиционни активи, така и в криптовалути. За традиционните ‍финансови институции, това представлява възможност да‍ разширят своите услуги и да привлекат нови клиенти. За потребителите, това ‍означава по-голяма достъпност и удобство‌ при използването на финансови услуги.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да бъде постигната чрез различни мерки, като например разработване на иновативни финансови продукти, сътрудничество между традиционни и крипто ⁣финансови институции, както и регулаторни промени, които да улеснят прехода между двете сектора.

В крайна сметка, интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да доведе до по-голяма стабилност и устойчивост на финансовите пазари, както ⁤и до по-голяма иновация и възможности за инвестиране за всички участници.редприятия към криптовалутния ⁣пазар. Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде по-голямо доверие сред институционалните инвеститори и регулаторите.

Интеграцията на традиционния‌ финансов сектор и сектора на криптовалутите ​може да се ‍осъществи​ чрез различни механизми, ⁢като например⁤ разработване⁣ на регулаторен фреймуърк, който да ⁣улесни участието на банки и финансови институции в криптовалутния пазар, създаване на инструменти за търговия с криптовалути на‌ традиционните финансови платформи, както ‌и разработване на иновативни финансови ⁣продукти, които да ⁤комбинират традиционни и криптовалутни активи.

Този процес може да бъде от​ полза за и двата сектора, като се създаде по-голяма възможност ‌за диверсификация на портфейлите на инвеститорите и по-лесен ​достъп до финансови услуги за потребителите. В крайна сметка, интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на⁣ криптовалутите може да доведе до по-устойчив и иновативен финансов пазар, ⁤който ⁣да отговаря на нуждите на съвременната икономика.ионни финансови институции към криптовалутния пазар. Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на‍ криптовалутните​ пазари, като ‌се създаде по-голямо доверие сред инвеститорите и потребителите. Този процес може да бъде постигнат чрез‍ различни мерки, като например разработване на регулации и стандартизация, сътрудничество между традиционните финансови институции и криптовалутните компании, както и разработване на иновативни⁣ финансови продукти, които комбинират традиционни и криптовалутни активи.финансови ‌институции към криптовалутния пазар. Това ⁣също така може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде по-голяма връзка между тях и традиционните финансови пазари.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора ⁢на криптовалутите може да се осъществи чрез различни механизми, като например разработване на регулаторни рамки, които ‍да улеснят сътрудничеството между ‌двете сектора, създаване на инструменти за търговия‍ и инвестиции, които ‌да обединят традиционните и криптовалутните пазари, както и разработване ‍на технологии за прехвърляне на средства между тях.

Интеграцията на⁣ традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да ‍доведе до по-голяма прозрачност и сигурност в търговията с криптовалути, както и до по-лесен достъп до инвестиционни възможности за ​потребителите. ⁤Това ​също така може да допринесе за‌ по-широкото приемане на криптовалутите като средство за⁣ плащане и съхранение на стойност, както и за развитието на нови финансови продукти и услуги, базирани на блокчейн технологията.ли към криптовалутите. Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност на пазара на ​криптовалути и по-голяма ‍стабилност на цените им. В⁤ същото време, интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора ‍на криптовалутите може да доведе до по-голямо регулиране и надзор, което може да увеличи доверието на инвеститорите и да намали ⁤риска ‌от измами и престъпна дейност.ови услуги към криптовалути. Това също така⁢ може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на пазара на криптовалути, като се създаде по-голямо доверие сред институционалните инвеститори и регулаторите.

Интеграцията на традиционния‌ финансов ⁢сектор и сектора на криптовалутите може да се осъществи ⁢чрез различни⁣ механизми, като например разработване на регулаторен фреймуърк, който да улесни сътрудничеството между двете сектора, създаване на ⁢инфраструктура за обмен на криптовалути и традиционни валути, както и разработване на нови финансови продукти, които да комбинират предимствата на двете среди.

Този процес може да бъде от полза за икономиката като цяло, като се създаде по-голяма ⁣ефективност и прозрачност във финансовите операции, както и по-голяма възможност за инвестиции и финансиране на иновации и ⁤нови проекти. В същото време, това може да⁣ помогне за⁤ по-добро управление на риска и⁢ защита на потребителите от измами и неблагоприятни ситуации.

В ⁣крайна сметка, интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на⁤ криптовалутите може да доведе до по-устойчив и иновативен финансов сектор, който да отговаря на⁣ нуждите на ⁢съвременната икономика и общество.обри‌ печалби поради лихвени сделки и поради факта, че можеха да емитират нови пари (под формата на раздадени заеми). И в бъдещия свят ⁤на CBDC няма да има ‍място за тях или ще ⁢бъдат помолени да действат като⁣ някакъв вид финансов посредник между Централната банка и потребителите ‌на цифрова валута (физически и юридически лица). И да се задоволяват само с комисионни за предоставените посреднически услуги.

Търговските банки са ‍в известен смисъл затворени организации, тъй⁢ като Централната банка по отношение на търговските банки действа ⁣като регулатори и контрольор (банков надзор). Следователно те не се противопоставят открито на проекта CBDC, но се опитват да останат в бъдещия смел нов свят на числата, поне като агенти и посредници на Централната банка.

Ако сравним САЩ и Европа, в Стария свят се е ⁣развил по-строг режим по отношение на възможността банките ⁢да работят с криптовалути. В Новия свят (САЩ) режимът ‌е по-либерален. По принцип днес една американска⁢ търговска банка може да работи с крипто.

За‌ да направи това, той ⁤трябва да получи лиценз, наречен Money Transmitter License. Лиценз за прехвърляне ‍на средства чрез ‍криптовалути. Има и лиценз, наречен BitLicense. Издава ‌се от Министерството на финансовите услуги на Ню‍ Йорк (NYDFS) за транзакции с цифрови активи. В Европа (с изключение на Швейцария) банките не могат или почти не могат да получат такива лицензи.

От⁤ моя гледна точка това се обяснява с факта, че Америка не бърза да въведе цифровия долар. Вече писах за това в моите статии „Не всички централни банки бързат да изградят „CBDC рай““ и „CBDC е „гробът на американската свобода“. Опит за противопоставяне ⁤на проекта⁤ за дигитален долар.“

Авторът на публикацията „Банки и ⁣криптовалута: каква ⁣е сложността на тези взаимоотношения“ казва приблизително‌ същото : „Разбира се, Америка е най-прогресивната по отношение на крипто-услугите. Именно в САЩ е най-лесно да се купува и продава криптовалута, а биткойните могат да се съхраняват в банкови​ сметки. Европейските банкери не са толкова либерални, колкото техните американски колеги…”

Искам отново да се ‍върна ⁣към миналото десетилетие. Във време, когато централните банки ⁣все още не ⁣са формирали отношението⁢ си⁢ към частните криптовалути. Тогава шумът около частните цифрови валути зарази много търговски банки. Последните си помислиха: защо не започнем да създаваме собствени криптовалути и да ги ​предлагаме на нашите клиенти?

Например през 2017⁤ г. английският Financial ⁤Times​ публикува статия „Шест⁢ глобални банки обединяват усилията си, за да създадат цифрова валута“. В статията се отбелязва, че шест от най-големите банки в света са влезли в проект за разработване на цифрова валута, която се надяват да използват от следващата година ‌за сетълмент и‍ изчистване на финансови транзакции. Това ​са Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG и State‌ Street.

А от средата на миналото десетилетие швейцарската банка UBS, заедно с ба.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да бъде от полза ⁤за всички участници в пазара. За инвеститорите и потребителите ‌на банкови услуги, ⁣това означава по-лесен и по-бърз достъп до криптовалути, както и по-голяма сигурност и удобство при търговията с тях. За компаниите ⁣и финансовите институции, интеграцията може да предложи нови възможности за разширяване на услугите им⁢ и привличане на нови клиенти.

Също така, интеграцията на⁤ традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да помогне за по-ефективно регулиране на пазара и защита на⁣ потребителите от измами и⁤ нередности. Това⁢ може да доведе до по-голямо‌ доверие в⁤ криптовалутите и по-широко приемане на техните предимства от обществото като цяло.

В крайна сметка, интеграцията на ​традиционния ⁤финансов‍ сектор и сектора на криптовалутите може да доведе до по-устойчив и иновативен финансов пазар, който‌ може да отговори на нуждите на съвременното общество и икономика. април тази година ‍от подразделение на Societe Generale Forge, специализирано в работата с цифрови активи.

През това време подразделението на банката успя да получи лиценз за доставчик на услуги, свързани с цифрови активи, от френския регулатор и стартира издаването на токени, базирани⁢ на блокчейн Ethereum. EUR CoinVertible е фиксиран към обменния курс на еврото. Но каквото и да⁤ се говори, това е частна валута, която ще съществува ‍до официалната валута евро.

На 6 декември английският Financial Times посвети статията „ Société Générale да стане първата‌ голяма банка, която изброи стейбълкойн“ на пускането на криптовалута от ⁣френската банка . По-специално, тя съдържа част от интервю за Financial Times от ръководителя на Societe Generale ‌Forge, Жан-Марк Стенгер.

По-специално той каза: „Екосистемата на криптовалутата е изключително ‌концентрирана около няколко стабилни⁤ монети, 90% от които са обвързани с щатския долар. Ние вярваме, че има място на този пазар за банка и стейбълкойн, обвързан⁣ с еврото.”

Алена Нариняни, главен изпълнителен директор на Crypto-A,‍ коментира⁤ съобщението​ за раждането на цифровата валута ⁤EURCV по следния начин: „Напълно възможно е тази монета да позволи интензивна интеграция‍ на традиционния финансов сектор и сектора‌ на криптовалутите. Това означава, че ще направи⁣ прехода от крипто към традиционно финансиране‌ по-прост, от традиционно финансиране към крипто по-прост и ⁢ще привлече повече нови потребители, инвеститори и традиционни ⁤потребители на банкови услуги в пространството на криптовалутите.

Той ще им каже, че има такова нещо като стабилни монети, че могат ‍да се използват. И не е ​далеч от други криптовалути, които не са стабилни.“

Ситуацията в света на ⁤парите, струва ми се, става все по-объркана. И както за гражданите, така и за банките. Виждаме нарастващ паричен хаос.

Превод: ЕС

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте ​в профилите си, ⁣с приятели, в групите и в страниците.

#Криптовалутите #банките #държат #дистанция #но #не #всички

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.