Home » today » World » Изборите не са състезание за „личност на годината“? – 2024-04-18 03:21:39

Изборите не са състезание за „личност на годината“? – 2024-04-18 03:21:39

е да бъде просто фигура‌ за украса или ⁣за забавление на обществото.

Затова е важно да изберем президент, който е компетентен,⁤ отговорен и предан на ценностите на демокрацията. Трябва да изберем лидер, който ‌може да вдъхнови и обедини нацията, който може⁢ да представлява България пред света с достойнство и уважение.

Затова⁢ при предстоящите президентски избори трябва да ​се внимава на кандидатите и ⁢да гласуваме разумно, като‌ изберем най-добрия за ‍нашата страна. Нека​ изберем президент, който ще⁤ бъде гордост за нас и който ще работи ⁣за благото на ⁣всички граждани на България.да бъде ⁣просто фигура за украса. Така че, независимо от съперниците на Румен Радев, важно е‍ да изберем президент,‌ който ⁤ще бъде достоен‍ представител‍ на нашата страна и ще защитава ⁤интересите на българския народ.ни от целия политически спектър. Това, ‍което ги обединяваше: отвращението‌ от един модел ​на ⁢управление, наложен в продължение на повече от⁤ десет години като​ политическа ‌хегемония на ‍ГЕРБ.

Отвращението беше от един дълъг списък с… безобразия: ‍калинки, къщи (за гости и в Барселона), пълно чекмедже, суджуци… Да не споменаваме детайлно и политическата употреба на прокуратурата, фактическия рекет за ⁣неудобни бизнеси, мълчанието⁢ за дадени огромни подкупи (някакви 6 млн.), назначенията в последния час на „свои хора“ в бордовете на държавните дружества, раздадените милиони в аванс, държавните поръчки без търг и какво ли‌ не още. Най-сетне, вероятно не сме ​забравили и неповторими слова, обиди към журналист(к)и, към политически‌ опоненти, цветист език дори към своите?

Нищо от‌ това не се е променило ‍съществено, освен усилията на ⁢едно⁢ служебно правителство след 4 март ‍2021 г. да „поизчисти“ натрупалите се Авгиеви⁣ обори‌ в управлението на България. Именно срещу установената система от⁤ управленски практики и свързаните с тях хора⁢ пламнаха протестите през 2020 г. Протестиращите, а и многобройните симпатизиращи им, искаха някой⁣ да сложи край‍ на този низ⁤ от безобразия, за⁣ да не бъде българската демокрация ‍фасадна, за да не бъде само прикритие на зловредни и вероятно дори престъпни управленски практики. Протестиращите искаха справедливост, правосъдие, законно⁢ възмездие за виновните, което да действа ‍и в бъдеще като спирачка ‍срещу повторение на онова, което мнозина заклеймиха ‍с разбираемото „Мутри ⁤вън!“.

<img width="500" height="333" data-attachment-id="747" src="https://antoniytodorov.wordpress.com/991-ratio-protest-v-zashtita-na-prezidenta-rumen-radev-1/" data-orig-file="https://antoniytodorov.files.wordpress.com/2021/10/991-ratio-protest-v-zashtita-na-prezidenta-rumen-radev-1.jpg" data-orig-size="991,660" data-comments-opened="1" data-image-meta="{"aperture":"0","credit":"","camera":"","caption":"","created_timestamp":"0","copyright":"","focal_length":"0","iso":"0","shutter_speed":"0","title":"","orientation":"0"}" data-image-title="991-ratio-protest-v-zashtita-na-prezidenta-rumen-radev-1"⁣ data-image-description="" data-image-caption="" data-medium-file="https://antoniytodorov.files.wordpress.com/2021/10/991-ratio-protest-v-zashtita-na-prezidenta-rumen-radev-1.jpg?w=300" data-large-file="https://antoniytodorov.files.wordpress.com/2021/10/991-ratio-protest-v-zashtita-na-prezidenta-rumen-radev-1.jpg?w=640"‌ data-pagespeed-url-hash="1281976630" onе ⁤да бъде просто фигура за украса.

Затова е важно да изберем президент, който е компетентен, образован и има опит в политиката. Трябва да изберем лидер, който може да представлява нашата ⁢страна ⁤на⁣ международната сцена и да се бори ​за интересите на българския народ.

Следователно, важно е да⁣ се запознаем с програмите и идеите на всички кандидати и да изберем този, който най-добре⁣ отговаря на ​нашите очаквания и ценности. Не трябва да се⁣ поддаваме⁤ на ​празни обещания и популистки изявления, а да изберем президент, който ‍е⁤ готов да ‍работи усърдно за благото на⁤ страната и народа.

Така че, нека използваме правото си на глас и да изберем ⁤президент, който ще ни представлява с гордост и достойнство на международната сцена. Нека изберем президент, който ще защитава нашите ценности и интереси и ще работи за по-добро бъдеще за всички нас.лжност на ⁤премиер, ⁤когато парламентът⁣ не ⁢може да сформира правителство.‌ Затова е важно да изберем президент, който е компетентен,‌ отговорен и предан на ценностите на‍ демокрацията.

Следователно,​ важно е да⁢ се запознаем с програмите и​ визиите на всички кандидати и да изберем този, който най-добре отговаря на⁣ нашите очаквания и идеали.‌ Не​ трябва да се поддаваме‌ на празни⁤ обещания и популистки изявления, а да изберем президент, който е готов да работи за благото ‌на ⁣страната и на хората.

Изборът на президент е сериозно действие, което има влияние върху бъдещето на нашата страна. Затова трябва да гласуваме разумно и отговорно, за да изберем⁢ най-добрия кандидат⁣ за президент на⁣ България.лжността на гарант на конституционния строй и на правата на ‍гражданите.

Затова е важно⁤ да изберем⁣ президент, който⁣ е‌ компетентен, отговорен ⁢и надежден. ⁤Нека‍ гласуваме за кандидат,​ който има ясна визия за развитието на ‍страната, който е способен да събере и обедини ​различните групи в обществото ‍и който е готов⁣ да работи за благото на всички граждани.

Нека не се поддаваме на популизма и на лъжите,​ които често се разпространяват по време на ⁢изборни кампании. Нека ‌бъдем информирани и критични към предизборните ​обещания и обещанията на ​кандидатите.

И накрая, нека не забравяме, че⁤ участието ⁣в изборите е наш ⁣дълг и отговорност като граждани. Само ​чрез активното участие и гласуване ‌можем да гарантираме демократичния процес​ и да изберем най-добрия кандидат ⁣за президент на България.често използваше и продължава ​да използва изрази като ‍„аз наредих“,⁣ „аз им казах“, „аз му / й забраних“ и т.н.

На парламентарните избори този път имаме нов играч, появил се малко неочаквано и веднага предизвикал множество реакции ⁤– „Продължаваме промяната“ (засега коалиция,‍ но впоследствие вероятно ⁢и партия). Двамата министри от служебното правителство Кирил Петков ⁢и⁤ Асен Василев решиха да използват значителната си популярност и‍ влязоха на терена на политическата конкуренция. Почти всички от политическите партии от последните три парламента реагираха ревниво‍ или предпазливо, ⁣в зависимост от това, доколко предполагаха, че ⁤новият политически проект е съперник за „техния“ електорален терен. Няколко проучвания (не са много⁢ заради малкото​ време за това) показаха, че новата ​партия получава подкрепата на разочаровани избиратели на „Има такъв народ“ (ИТН),​ „Демократична България“ (ДБ), „Изправи се БГ!. Ние идваме“ (ИБГНИ) и в по-малка степен от БСП.‌ А доколкото ИТН бяха успели да привлекат разочаровани избиратели на ГЕРБ, ГЕРБ сякаш също усетиха конкуренция ‍от ‍тази страна.

Кирил Петков говори на учредяването на „Продължаваме промяната“

Както обикновено, най-повърхностните критики към ПП⁤ са по отношение на позиционирането им по скàлата ляво-дясно, което беше предизвикано от една малко фриволна ⁣фраза на Кирил Петков „„Много вярваме в десни инструменти, които да постигат леви цели“. Противостоенето⁢ на ляво и ‌дясно е с много измерения и не е само икономическо. То е също така в полето на ‍културата и ‌нравите, както и в полето на отношението индивид – общество (общност). Ако пропуснем последноитически спор, ⁢за да защити интересите на българския⁣ народ.

Затова⁢ е ‍важно да изберем президент, ⁢който е компетентен, отговорен и предан на своите⁢ задължения. Нека не се поддаваме на празни обещания и популистки изявления, а да изберем лидер, който е ​готов да ‍работи за ⁢благото на страната и народа.

Нека изберем президент, който ще бъде гордост за‍ България и който ще представлява нашите ценности и ⁢идеали пред света. Нека ‍изберем президент, ‍който ще бъде истински глас на нацията и който ще защитава нашите интереси и права.

Затова, на предстоящите президентски избори, нека изберем с ум и сърце кандидат, който ще​ бъде достоен представител на българския народ и който ще ни върне ‌вярата в справедливостта и доброто.артината и да бъде всички на всички.⁣ Това е⁣ особено важно в момента, когато България се нуждае от силен и независим президент, който да бъде гласът на ‌народа и да защитава интересите на страната пред цял свят.

Затова е от съществено значение ⁣да изберем президент, който да бъде представител на всички българи, независимо от⁣ техните политически убеждения.​ Трябва ​да изберем⁢ президент, който да бъде пример за единство и‍ солидарност в страната, а не за разделение и конфликти.

Затова призовавам ​всички граждани на България да се включат активно в предстоящите президентски избори ⁣и да изберат кандидат, който ще бъде достоен представител на нацията и ⁣ще защитава интересите на страната. Нека изберем​ президент, който ще бъде ​гордост за всички българи и‍ ще ни върне вярата в доброто и справедливото.The upcoming presidential elections in Bulgaria are shaping up to be an interesting contest. While initially it seemed like ‍President⁢ Rumen Radev would be ⁢facing off against unconventional opponents such as folk singer Luna or perennial candidate Volen Siderov, it is important to remember ​that these elections are fundamentally⁣ political ‌in nature.

The role of the president is not just to be a figurehead ⁤or a symbol of national pride, but to represent the interests of the ⁣nation and uphold the principles of the republic. This includes defending freedom, equality,⁣ justice, ​and the rule of law. It also means being willing to take a stand in ‍times of ⁢political conflict, rather than trying to smooth over differences.

In this light, it is crucial ⁤for voters to look beyond⁣ the personalities of the ​candidates and focus on their policies, values, and ability to​ lead. The presidency is not‌ a popularity contest or ‍a beauty pageant, but a position of great responsibility and power. It is up to the electorate to choose a candidate who has ‌the courage, ​integrity, ⁣and ⁢vision to guide the country through challenging times and uphold the democratic principles ⁢on which⁢ it is founded.

As we approach the elections, let us remember that the future of our ⁢nation is at⁢ stake.‍ Let ⁣us⁤ choose wisely, not based on superficial⁣ qualities or personal biases, but on the qualities that ⁤truly matter in a leader. Let us elect a president ​who will stand up for what ‍is⁢ right, even in the ⁤face of adversity, and who will work tirelessly to build a better future for ⁤all Bulgarians.позиция на защитник на конституцията и на правата на⁤ гражданите.

Затова е важно да изберем⁤ президент, ‌който⁤ е компетентен, отговорен и представляващ интересите​ на всички граждани. Не‌ трябва да се поддаваме на популизма⁣ и на лични амбиции, а да изберем лидер, който е готов да работи за благото на страната и на хората.

Така че, независимо от съперниците на Румен Радев, важно е да гласуваме разумно и отговорно, за да изберем президент, който ‌ще бъде⁢ достоен представител на България ‌и на нейните ценности.ически спор, ⁣за‌ да защити интересите ⁣на ⁤гражданите.

Затова е важно да изберем президент, който е компетентен, ‌отговорен и⁢ независим. Трябва да се гласува⁢ за ⁢кандидат, който има ясна ​визия за развитието на страната и защитата на демократичните ценности. Не трябва да се ⁢поддаваме на популистки⁢ обещания или на лъжливи обещания за бързи решения.

Президентът трябва да бъде‍ гласът на нацията, но и да бъде‍ гарант на конституционния ред и на правата на гражданите. Той трябва да бъде пример за честност, интегритет‍ и отдаденост⁣ към обществото. Затова е важно да изберем президент, който ще бъде достоен представител на България и на нейните граждани.Затова е важно ‍да изберем президент, който е способен да бъде надпартиен и да служи⁢ на цялата нация,⁤ а⁤ не само на⁤ определена ‍политическа група. Трябва да търсим‌ лидер, който е готов да се бори за демокрацията, за правата ‍на гражданите и за прозрачността в​ управлението на държавата.

Затова е важно да‌ следим внимателно кандидатите и техните програми,‌ да ги анализираме и да изберем най-добрия за нашата страна. Нека не ‍забравяме, че президентът е лицето ⁤на България пред⁣ света и трябва да ‌бъде достоен представител на нашата държава. Нека‌ изберем с мисъл за ‍бъдещето и за благото на нашата ⁢страна.approaches to the upcoming presidential elections ‌in Bulgaria.

As we approach the upcoming presidential elections in Bulgaria, it⁤ is crucial to ‍remember that this is not a competition‍ for the title of “person ‌of the‍ year” or⁢ “Miss Bulgaria.” The role of the president is far more significant, as they are tasked with representing the nation and upholding the principles‍ of ​the ‌republic.

In⁤ a political landscape where candidates like ⁤folk singer Luna ⁣or perennial candidate Volen Siderov were once ⁤considered as potential challengers to President Rumen Radev, it is essential to focus on the qualities ⁤that‍ truly matter ⁤in‍ a leader. We need a president who ‍not‍ only embodies the values of freedom, equality, ​justice, and the common good but also has⁣ the courage and determination to defend these principles, even in⁢ the face of political opposition.

Instead of getting caught up in personality contests or superficial debates, we ⁤should be looking for a candidate who ⁣is willing to engage in ​meaningful dialogue, address pressing issues, ⁣and ⁤work towards building a ‌better‌ future​ for all Bulgarians. This requires a ‍president who is ⁤not afraid to take⁢ a stand, even if it means standing alone, and ⁤who is⁣ committed ​to serving ⁤the interests of the⁤ people above all else.

As voters, we have a responsibility to choose wisely⁣ and thoughtfully, ⁣considering not just the individual qualities of the candidates but also their vision ⁢for the country and their ability to lead with integrity and compassion. Let us not forget that the presidential elections are not just about selecting a leader but about shaping the future of our nation. Let us choose ‌wisely, and let us choose for the common good.позиция на защитник на конституцията и на правата на гражданите.

Затова е‌ важно ​да изберем президент, който е компетентен, отговорен и представляващ интересите на всички ⁤граждани. Не ⁢трябва да‍ се поддаваме на популизъм и лъжи, а да изберем кандидат, който има ясна визия за развитието​ на страната и е готов да работи ⁤за благото‍ на ⁣всички.

Така че,‌ нека изберем президент, който ⁢ще⁤ бъде достоен представител на България и ‌ще⁤ се бори‌ за нейното бъдеще. Нека гласуваме разумно и отговорно, защото от нашите ‌решения ⁣зависи бъдещето на страната ни.итически‍ спор, за да защити интересите на страната и на гражданите ​си.

Затова е ‍важно‍ да изберем президент,‍ който ‍е компетентен, отговорен и предан на ценностите на демокрацията. Нека⁣ не забравяме, че ​президентът е символ ‌на⁤ нацията и ⁤трябва да бъде ​пример за уважение към институциите ​и защита на демократичните ценности.

Така че, нека изберем президент, който ще бъде достоен представител на България и който ⁢ще се грижи за благополучието на нашата страна. Нека гласуваме ‌разумно и отговорно, за да имаме президент, който ще ни вдъхновява и ще ни води към по-добро бъдеще.а на национален лидер⁢ и да представлява страната на международната сцена.

Затова е ⁢важно да ⁤изберем президент, който е компетентен, отговорен и предан на ценностите⁢ на демокрацията. Нека не забравяме, че президентът е символ на нацията и трябва да бъде пример за всички ⁢граждани.

Така че, нека изберем президент, който ще ни представлява достойно и който ще ​защитава интересите на българския народ. ‍Нека гласуваме разумно и отговорно, за да имаме силен и устойчив лидер, който ще ни води към по-добро бъдеще.уално, да⁢ избират между „левия“ ‍Радев и „десния“ ​Герджиков. Ако решат да не гласуват на втория тур с оправданието, че нямат избор, това непременно ще бъде в полза на кандидата на ГЕРБ.

Във всеки случай, само 42 дни преди президентските избори настоящият президент Румен Радев ще има достойни съперници. ⁣Иначе се очертаваше кампания, ‍в която той трябваше​ да се състезава с фолк певицата Луна или ⁤с „вечния⁢ кандидат“ Волен Сидеров. Но ще‍ трябва да припомня, че президентските избори, ‍както и парламентарните, са политически по своята същност, а не са „избор на човек на годината“ или на „мис България“. Избираме президент, който⁢ да представлява нацията, но⁤ най-вече да има храбростта и твърдостта да отстоява принципите⁣ на републиката („общото дело“, основано на свободата, равенството, правото и справедливостта). И при⁤ нужда⁢ да заема добрата страна в остро политическо противопоставяне, а не⁣ да се опитва да замазва конфликта.

#Изборите⁤ #не #са #състезание⁢ #за #личност #на ‌#годината

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.