Home » today » World » Изборите не са състезание за „личност на годината“? – 2024-04-18 01:37:18

Изборите не са състезание за „личност на годината“? – 2024-04-18 01:37:18

е да бъде просто марионетка на партийните интереси.

Затова е важно да изберем президент, който е независим, ​компетентен и с чисти намерения. Нека гласуваме ‌за кандидат, който ще работи за благото на страната⁣ и на хората, а​ не за свои лични интереси или за интересите на определени политически групировки.

Нека изберем президент,⁤ който ще ⁣бъде достоен представител на България и който ще даде нова надежда‌ за по-добро бъдеще. Нека изберем президент,⁤ който ще ‍бъде гласът на народа и​ който ще защитава нашите ценности и принципи. Нека ‍изберем президент, който ще ни вдъхновява и ще ни води към по-добри времена.

Затова, на предстоящите президентски избори, ​нека гласуваме разумно и отговорно, за да изберем най-добрия ⁤кандидат за президент на Република България.да бъде марионетка на ⁢партийните интереси.

Затова е важно да изберем президент, който е независим, компетентен и с чисти ръце. Нека не се поддаваме на празни обещания и популистки ​изявления, а да гласуваме за кандидат, който има реални планове за развитие ⁤на⁢ страната и за защита на⁢ нашите ценности.

Нека изберем президент, който ще бъде достоен представител ‍на България и който ще работи⁣ за‍ благото ⁢на всички граждани. Нека изберем⁣ президент, който ⁤ще ни ​вдъхновява и ще ‌ни води към по-добро бъдеще.ни⁢ от целия политически спектър. Това, ⁣което ги обединяваше: отвращението от един модел‍ на управление, наложен в продължение на повече от десет⁢ години като политическа хегемония на ГЕРБ.

Отвращението беше от един дълъг⁤ списък с… безобразия: ⁢калинки, къщи (за гости и в Барселона), пълно чекмедже, суджуци… Да не споменаваме детайлно и политическата употреба на прокуратурата, фактическия рекет за неудобни бизнеси, мълчанието за дадени огромни подкупи (някакви 6 млн.), назначенията в последния ⁤час на „свои хора“ в бордовете на държавните дружества,⁢ раздадените⁤ милиони ​в аванс, държавните поръчки без търг и какво ли не още. Най-сетне, вероятно ​не сме забравили и⁢ неповторими слова, обиди към журналист(к)и, към политически опоненти, цветист език дори към своите?

Нищо от това⁣ не се е променило съществено, освен усилията‍ на едно служебно правителство след 4 март 2021 г. да „поизчисти“ натрупалите се ​Авгиеви обори в⁢ управлението на България. Именно срещу установената система от управленски практики и свързаните с тях хора пламнаха протестите през 2020 г. Протестиращите, а и многобройните симпатизиращи им, искаха някой да сложи край на този низ ⁣от безобразия, за да не бъде българската демокрация фасадна, за да не бъде само прикритие на зловредни и вероятно дори престъпни управленски практики.⁤ Протестиращите искаха справедливост, правосъдие, законно възмездие ​за виновните, което да действа и в бъдеще ‌като спирачка срещу ⁣повторение на⁢ онова, което мнозина​ заклеймиха с разбираемото „Мутри вън!“.

На парламентарните избори този път имаме нов играч, появил се малко неочаквано и веднага⁤ предизвикал множество реакции – „Продължаваме ⁢промяната“ (засега коалиция, но впоследствие вероятно и партия). Двамата министри от​ служебното правителство Кирил Петков и Асен Василев решиха да използват значителната си популярност и влязоха на терена на политическата⁢ конкуренция. Почти всички от политическите⁣ партии от последните три парламента реагираха ревниво ⁣или предпазливо, в ​зависимост ‌от това, доколко предполагаха, че новият политически проект е съперник за „техния“‍ електорален терен. Няколко ​проучвания (не са много заради малкото време за това) показаха, че новата ‌партия получава подкрепата на разочаровани избиратели на „Има такъв народ“ (ИТН), „Демократична България“ (ДБ), „Изправи се БГ!. Ние идваме“ ⁤(ИБГНИ) и в по-малка степен от БСП. А доколкото ИТН бяха успели да привлекат разочаровани⁤ избиратели на ГЕРБ, ГЕРБ ‍сякаш също усетиха конкуренция от тази страна.

Кирил Петков говори на учредяването на ⁣„Продължаваме промяната“

Както обикновено, най-повърхностните⁢ критики към ПП са ‌по отношение на ‌позиционирането им по скàлата ляво-дясно, което беше предизвикано от една малко фриволна фраза на Кирил Петков „„Много вярваме в ​десни инструменти, които да постигат леви цели“. Противостоенето на ляво и дясно е ‌с много измерения и не е само икономическо. ⁣То е също така в полето на културата и нравите, както и в полето на отношението индивид – общество (общност). Ако пропуснем ‍последноитически спор, за да защити интересите на гражданите.

Затова е важно да изберем президент, който е⁣ компетентен, отговорен и представляващ ценностите, за които се борим. Нека​ не забравяме, че президентът е ⁣символ на държавата и трябва да бъде пример за уважение ‌към закона и ⁢институциите.

Така че, нека изберем президент, който ще бъде достоен представител на нашата страна⁤ и ще работи за благото на всички граждани. Нека гласуваме разумно и‌ отговорно, за да имаме силен и устойчив лидер,⁢ който ще ни води към по-добро бъдеще.артината и‍ да бъде всички​ на всички. Това е ролята на президента – да бъде ​гарант ⁤на ​конституционния ред и на правата на гражданите, а не просто да ‍бъде популярен‌ или да се‍ стреми към лична слава.

Затова е важно да изберем президент, който е компетентен, отговорен и предан на ценностите на демокрацията. Нека не забравяме, че президентът не е само лице във висок офис, а символ на нацията и на‍ нейната идентичност. Той трябва да бъде пример за уважение към ⁢институциите, за уважение към различията и за уважение към правата‍ на всички ⁤граждани.

Затова, при избора на президент, нека се ръководим от‌ принципите⁤ на доброто управление, на справедливостта и на отговорността. ‍Нека⁢ изберем президент, ⁢който ще бъде достоен представител на нацията и който ще се бори за нейните интереси и‌ ценности. Това ⁤е пътят към по-добро бъдеще за⁣ нас и за нашите деца.The​ upcoming presidential elections in Bulgaria are shaping up to be quite interesting, with⁣ President Rumen Radev facing worthy opponents. Initially, it seemed like he would have⁤ to compete against folk singer Luna or‍ perennial candidate Volen Siderov. However, it is important to remember that presidential elections, like parliamentary ones, are⁢ inherently political in ​nature. They are not a contest for “person of the year” or “Miss Bulgaria.” We‌ are choosing a president to represent the nation, but more importantly, to have the courage and‍ firmness to uphold the principles of ‍the republic‍ (the common good based ​on freedom, equality, ‌justice, and fairness).

The‍ president should be‌ willing⁣ to take ⁤the right side in sharp political confrontations when necessary, rather than⁤ trying to ​blur the conflict. It is crucial for the president to stand up for what is right and just, even if ⁢it means facing opposition⁣ or criticism. In a ‌time where political polarization is rampant, we need a leader who can navigate these challenges with integrity and a commitment to the values that underpin our democracy.

Instead of focusing on personalities or popularity contests, let’s shift the⁢ narrative to one that emphasizes the importance of leadership, integrity, and a dedication to serving the people. The president⁤ should be someone who can unite the⁣ country, inspire trust, and work towards a better future for all‍ citizens. By reframing the ‍conversation around the qualities and values we seek⁤ in a leader, we can​ ensure​ that the upcoming elections are about more than just a‍ competition between individuals, but a choice ⁤that will shape ⁢the future of our nation.позиция на защитник на конституцията и на ‌правата на гражданите.

Затова е важно да изберем президент, който е компетентен, отговорен и представляващ ‍интересите на цялата нация, а не⁢ само ⁣на определени политически​ групи или интересни лобита. Трябва да изберем⁣ президент, който е способен да създаде обединение и сближаване в обществото, а не‍ да разделя и подкопава доверието между хората.

Затова, независимо от кандидатите, които ще се явят на изборите, важно е да ⁢гласуваме разумно и отговорно,⁢ за да изберем​ президент, който ще бъде достоен ​представител на нашата страна и нашите ценности.ически спор, за да защити интересите на ⁢гражданите.

Затова е важно да изберем президент, който е компетентен, отговорен ⁤и независим. Трябва да се гласува за кандидат, който има ясна визия за развитието на⁣ страната, за укрепване на демокрацията и за защита на ‌правата на гражданите.

Нека изберем президент, който ще бъде достоен представител на България и който ще работи за благото‌ на нацията, а не за лични интереси или⁢ партийни амбиции. Нека изберем президент, ⁣който ще бъде гордост ‍за всички ⁤българи и който ще‍ ни вдъхновява да стремим към по-добро бъдеще.Затова‍ е ‍важно да имаме сериозни кандидати, ‍които са способни‍ да изпълнят‍ тези задачи и да представляват достойно България пред света. Надявам се,‍ че изборите ще бъдат проведени в дух‍ на демокрация и честност, без намеса и манипулации. Всеки ‍глас ⁤е важен и трябва да бъде уважен, за да имаме лидер, който наистина ще работи за благото на страната и на хората.perspectives.

In ​the upcoming presidential elections, it is crucial to remember that the role of the president‍ is not just a popularity contest or⁤ a beauty pageant. The president‍ is‍ meant to represent the nation and ‌uphold the principles of the republic, including freedom, equality, justice, and the rule of law. It ​is not about choosing a celebrity or a⁤ perennial candidate, but someone who‍ has the courage and determination to defend these principles,​ even in the face of political opposition.

Instead of focusing ⁢on personalities or entertainment value, we should be looking for candidates who have a clear vision for⁤ the country and the ability to lead with integrity and conviction.⁢ The president should be someone who can navigate the‍ complexities of politics and stand firm ⁢in their⁤ beliefs, rather than trying to avoid‍ conflict ‍or appease everyone.

It is time to ​shift the ‍focus of elections from a mere competition between individuals to a serious consideration of the values and⁣ ideals that we want our leaders to uphold.⁤ Let’s choose a president who is not afraid to take a stand, who is committed ⁣to serving the people, and who will work tirelessly to ⁣build a better future for all citizens.

So, as we approach the upcoming elections, let’s‍ remember that​ it is not about choosing⁣ the most ⁤popular or entertaining candidate, ‌but about selecting⁢ a leader who will truly represent the best interests of the nation and uphold the principles of our republic. Let’s vote ‍for substance over style, for integrity ⁤over image, and for a president who will lead with courage​ and conviction.позиция на защитник на конституцията⁤ и на правата на ​гражданите.

Затова е важно ‍да изберем президент, който е компетентен, отговорен‍ и представляващ интересите на всички граждани. Не трябва‍ да се поддаваме на популизма и на лични ⁢амбиции, а да изберем ‍лидер, който ‌е готов да работи за благото на страната и на хората.

Така че, нека изберем президент, който е достоен⁤ представител на България и който ще се бори за утвърждаването на ​демокрацията и на правовата държава. Нека изберем президент, който ще защитава интересите на всички граждани и който ще работи за по-добро⁣ бъдеще за нашата страна.итически спор, за да защити интересите на гражданите.

Затова е важно да изберем президент, който е компетентен, отговорен и независим. Нека ⁢гласуваме за кандидат, който има визия за развитието на страната,‍ за укрепване на демокрацията и за защита на ‍правата на всички граждани. Нека изберем президент, който ще бъде ⁢достоен​ представител на‍ България в света и който ще работи за благото на нацията, а не за лични интереси.

Затова, призовавам​ всички граждани да‌ се включат активно в изборния процес и да изберат президент, ⁢който ще бъде истински лидер и защитник на демокрацията и правата на човека. Нека изберем президент, който ще ни вдъхновява и ще ни води към по-добро бъдеще за всички нас.а на нашата страна в международната общност. Това изисква сериозност, компетентност и отговорност, които не могат ⁣да‍ бъдат ⁤заменени от празни обещания⁤ или популистки изказвания.

Затова​ е⁤ важно да изберем президент, който да бъде достоен представител на България и на българския народ. Нека​ изберем президент,​ който да бъде гордост за нас и който да ни⁤ вдъхновява със своя пример и лидерство. Нека изберем президент, който да бъде наш глас в света ⁢и да защитава ⁣интересите на страната ни.

Затова призовавам всички граждани ‍да се включат активно в изборния процес и да изберат президент, който да‌ бъде истински представител на⁢ нашите ценности и идеали. Нека ‌изберем президент, който да ни върне вярата в справедливостта и правото, и да⁢ ни направи по-единни и ⁢силни‍ като⁣ нация.уално, да избират между „левия“ Радев и „десния“ Герджиков. Ако решат да не гласуват на втория тур с оправданието, че нямат избор, това непременно ще бъде в полза на кандидата⁣ на ГЕРБ.

Във всеки случай, само 42 дни преди президентските ​избори настоящият президент Румен Радев ще има достойни съперници. Иначе‌ се очертаваше кампания, в която той ⁤трябваше⁢ да се състезава ‌с фолк певицата Луна или с „вечния кандидат“ Волен Сидеров. Но ще‌ трябва да припомня,⁢ че президентските избори, както и парламентарните,⁣ са ‌политически по своята същност,‍ а не са „избор ⁢на човек на годината“ или на „мис България“. Избираме президент, който да представлява нацията, но най-вече да ‌има храбростта и твърдостта​ да отстоява ​принципите на републиката („общото дело“, основано на свободата, равенството, правото и справедливостта). И при нужда да заема добрата страна в остро политическо противопоставяне, а не да се опитва да замазва конфликта.

#Изборите #не #са #състезание #за #личност #на⁤ #годината

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.