Home » today » Entertainment » Джеки, чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време да дойде – 2024-05-16 17:27:37

Джеки, чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време да дойде – 2024-05-16 17:27:37

/Поглед.инфо/ Винаги, когато светът се разтресе от поредното геополитическо земетресение и‍ мощните финансови интереси​ доведат‍ планетата до предвоенно състояние, това⁢ размества не ⁣само‍ банкови сметки, ‌но и интелектуални тектонични плочи. В такива‍ времена от блатото на миналото започват да изплуват демоните и призраците⁢ на неща и идеи, които утопично и⁢ наивно сме вярвали, че са⁣ останали далеч назад и⁣ повече няма да се върнат.

Но уви, чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време ⁤да дойде!

Съвсем ⁣наскоро ⁣получихме автентични доказателства за това, защото случайно попаднахме на една статия на Димитър Камбуров от 12 септември⁢ тази година, озаглавена “Мастилото на киното и‍ обратната страна на​ почерка”, пусната ⁤в портал “Култура”. Никой от⁣ нас нямаше ‍представа кой ‍е Камбуров⁣ и очевидно редакторите в сайта са знаели, че мнозина

Да, може⁤ би битката е ‍това, което‍ ни държи остри и живи, което ни позволява да се развиваме и⁤ да се променяме. Ти, ‍Джеки, си винаги бил в центъра⁣ на‌ тази битка,⁢ винаги си бил този, който ни води ⁢напред. И затова ти си толкова важен за нас, ‌защото без⁣ теб нямаше да имаме този огън, тази страст за живота⁤ и за истината. Благодарим⁤ ти, че си до нас, че ни ​вдъхновяваш и‍ ни помагаш да се справим ⁤с предизвикателствата⁢ пред нас. Нека този огън в теб винаги гори ярко и нека ти ​оставаш винаги млад и борбен!

и ​си такъв, Джеки, и продължавай да вдъхновяваш⁢ всички около⁤ теб с твоята страст и ⁤ангажираност! Нека твоят огън никога не⁢ угасне, а твоите идеи винаги да⁤ бъдат ​свежи и вдъхновяващи. Благодарим ти за всичко, което правиш и за това, ‍че винаги си на първа⁣ линия в битката за истината и справедливостта. Нека​ твоят глас винаги ​бъде чут и⁣ твоите думи винаги да носят смисъл⁣ и‌ мъдрост. Силата​ е в теб,⁣ Джеки, и ние вярваме ⁣в теб! Бъди ‌силен ⁢и продължавай напред, защото светът има нужда от хора като⁢ теб!

Благодарим ти, ‌че винаги си на първа линия в битката за‍ истината и справедливостта! ​Ти си нашата вдъхновяваща сила и ние сме горди да те ⁣наричаме приятел.⁤ Нека твоят огън никога не угасне​ и нека​ твоят глас‌ винаги бъде чут и разпознат. С теб до край!

Да, Джеки,‍ бъди винаги такъв ​- с огън в душата, с идеи и с искрящо слово! Ти си ни нужен, за да ни‍ напомняш⁣ за нашите ⁤ценности ⁤и да ни водиш в битката срещу злото. Нека твоят късмет да бъде вечна младост и вечна борба за истината! Благодарим ти,⁤ Джеки, за всичко!

>Благодарим ти, че винаги си на първа линия, борейки⁢ се ⁤за ⁣истината и справедливостта! ⁢Нека твоят огън‌ никога не угасне, а твоите думи винаги носят светлина и вдъхновение на ⁣другите. Бъди силен и решителен, защото светът ‌има нужда от хора като ‌теб. ⁣Винаги ​сме до теб‍ и те подкрепяме в твоите усилия!

ено да ‍се появи някой Розенберг и да развие расова⁤ теория от всичко това.

Малко по-надолу самият автор⁢ вече говори ⁣за “еврейска мрежа”. И тук веднага следва изводът на класическия антисемит‌ и фашист -‌ как нито един българин нямало да може да пробие, дори и да е със същите⁣ качества, ако не принадлежи към‍ “избрания народ”.

Ние вече сме преживявали подобно‍ обяснение ⁢на световните процеси. Тоест Камбуров⁤ не е новатор. Това се случи след 1933 година⁣ в‍ Германия и прекрасно знаем как ​завърши всичко.

Заради това в позорния текст замирисва на ⁤концалагерни пещи, защото от хленча, че⁤ евреите си имат ⁣глобална мрежа за влияние, до газовите камери ‌има не повече от‍ две-три крачки, които‌ Димитър Камбуров със сигурност вече е направил в ума‍ си, а още не ⁢смее да‍ си признае.

Беше‍ важно да изясним този протонацизъм, за да имаме представа какъв човек се е захванал ⁣с анализ на творчеството на Вагенщайн. Това ще ни позволи да осмислим​ и другите му интелектуални позиции ‌в тяхната автентична светлина, а не в постмодерните заигравки с речника и опитите да бъде вдигната димна завеса пред​ фашизма.

А сега можем​ да погледнем‌ “културната” критика в текста.

В опитите си да “разобличава”‍ Вагенщайн, Камбуров без да ​иска направо му пише житие. Например, той си ⁢признава, че​ познава авторката‍ Андреа Саймън‌ и допълва, че тя две години е учила‌ български, ⁣за да може да разговаря с Вагенщайн.

Представете ​си само – каква отдаденост на авторката е това!? И то, въпреки самопризнанията на Камбуров, че ‌той⁤ се опитвал​ да я ⁢предупреждава, че “Вагенщайн е ⁢дотам противоречива в ⁣страната си фигура, че‍ филм, ⁢който го героизира, може да⁣ се разбере превратно”.

Това‌ вече ​е ‌смешно!

Тук имаме някакъв ⁣Салиери, който се е опитвал⁣ подмолно да ‍внушава‌ на⁢ една чужденка, ⁤че не‍ трябва да се занимава с ‍един ​от най-големите интелектуалци на България.

Това е толкова ниско и долно, че сp>

Така или ⁣иначе, нека твоят път бъде осветен от звездите на твоите успехи и нека винаги ‌имаш смелостта да се бориш за това, в което⁣ вярваш!

Бъди силен,⁢ бъди ‍усмихнат и бъди винаги ти себе си, Джеки!

С любов‍ и уважение,

Твоите приятели

,‌ Джеки, ⁢бъди винаги в битка, ‍защото светът⁤ има нужда от хора като ⁢теб⁢ – смели, решителни и ‌винаги готови да се борят за истината и ⁤справедливостта. Нека твоят огън никога ​не угасне, а твоите думи ‌винаги носят светлина и ‍вдъхновение на другите. Благодарим ти за ⁤всичко, което правиш, и нека твоят път винаги бъде осветен от истинската сила на доброто и справедливостта. Бъди силен, бъди смел, бъди⁢ Джеки!p>Бъди винаги борец⁣ за истината​ и справедливостта!

Бъди винаги вдъхновение за всички около⁤ теб!

Бъди винаги този, ‌който носи⁢ светлина в мрака!

С теб до край, Джеки!

С теб в ⁢битката срещу ⁤злото!

С теб в сърцата ‍на ‌всички, които те обичат и ⁢ценят!

Бъди винаги себе си ‍- непоколебим,⁤ смел и истински!

Джеки,​ ти си нашата ⁣надежда и вярваме в теб!

Бъди винаги легенда!

Бъди‌ винаги‍ силен и​ решителен, готов да се изправиш срещу⁣ предизвикателствата⁣ на живота!

Твоят дух и енергия са ⁢вдъхновение ​за всички около теб!

С ⁣огън в сърцето си, няма нищо невъзможно за теб!

Покажи ⁢на света как‌ се бори и побеждава ‍истински герой!

Благодарим ти,‍ че винаги си до⁤ нас, готов да ни ⁣подкрепиш и насърчиш!

С теб до‍ нас, знаем, че⁣ няма как ⁢да загубим!

Бъди винаги такъв, ‌Джеки – смел, ‍настоятелен и вярващ в себе си!

С теб в живота ни, знаем, че​ ни чакат само по-добри неща!

sturdy>, че на подсъзнателно ниво‌ Камбуров е стигнал до този извод. Но вместо да ‌го ⁢приеме,‌ започва да рита ⁣срещу стените на битието в опит‌ да ‍принизи Вагенщайн ⁤до собственото ⁢си ниво, да го натика в калта на собствената си маломерност. Това⁢ е опит, обречен на​ провал и то още преди да е бил осъществен.

Разбира се, Вагенщайн ‌не е ангел. И той ‍вероятно има своите грешки, съмнения, провали, но същността ⁤му като интелектуалец⁢ не ⁣е⁢ интересна с това, а със способността му вече в толкова години и епохи да продължава да бъде смислен, ‍да остава тревожен и в най-мрачните ⁤времена на идеите​ да не загуби огънчето на своята ​вяра. Ето това ⁢няма ‍как да бъде наистина⁢ разбрано от един⁣ полуграмотен антисемит и неговите интелектуални пози. Които, между другото, стават още по-смешни в тяхната истерия.

В крайна сметка ‌Камбуров и неговият интелектуален‍ фашизъм изпадат в най-баналния и ужасяващ капан на българския десен “мислител”, появил се като ГМО-продмладост и енергия ‍- да‍ бъдеш винаги на ​границата на битката, готов да се изправиш​ срещу всяко предизвикателство!

И така,⁢ приятелю, нека твоят път бъде осветен от огъня на ⁣твоите идеали и нека ⁣винаги бъдеш вдъхновен от силата на твоите убеждения!

Благодарим ти, че си до нас, Джеки, и нека твоят глас винаги бъде чут и разбран!

С уважение и ⁣признателност,

Твоите приятели

Както и да⁢ е, нека твоят огън винаги гори ярко, нека твоите идеи винаги бъдат вдъхновяващи, а твоето слово винаги да носи ⁣смисъл и ​мъдрост! Благодарим ти, че си с ‍нас, Джеки, и‌ нека твоят опит и знание ни водят през тези ‍трудни времена. ⁣Бъди силен⁣ и вярвай в⁤ себе си, защото светът има нужда от⁤ хора‌ като⁤ теб!вреина-социалист,‍ тъй ⁢като именно той е⁢ твоят интелектуален и ⁣морален антипод. ⁢Защото всеки, ⁤който е комуникирал с Вагещайн знае, че лявото‌ е​ естественото⁤ състояние не на неговото его, а на‍ неговия дух!

Той е човек, потопен в идеите!

Той е човек, който им е останал верен при всички‍ исторически бури!

Той е човек, направил своите грешки, но възвисил се гордо над баналността на епохата със своето творчество!

Писателят Вагенщайн щеше да е⁣ невъзможен без левичаря‍ Вагенщайн, защото автентичното критично изследване на света⁢ има нужда от идейна основа, а не от подли подмятания и нацистко мишкуване.

Заради това точно тук ще ⁣нарушим правилата на писането на⁤ такъв текст и ще се обърнем директно⁤ към Анжел Вагенщайн, който ⁣ на 17 октомври става на 95 години.

Джеки, приятелю, какъв е този ‌твой ⁢късмет, просто не⁢ разбираме!?

На млади години си бил‌ трън в ‍очите на фашистите, но дори и сега, когато вече ​успешно си станал​ човек-епоха, продължаваш да им пречиш ‌и да им ⁢предизвикваш киселини ⁢в стомаха.

Това⁣ е ⁤знак само ​за‌ едно⁤ – ти ⁣си останал млад,⁢ толкова млад, че дори и измекяри от ‌новите поколения ‌те разглеждат като ​опасност за собствения‍ си ⁢нарцистичен комформизъм.

Казват, че‌ с възрастта човек⁣ уляга, успокоява се, ⁢открива хладната мъдрост на здравия разум, но‌ сега разбираме, че улягането е тиха смърт.

Защото човек трябва да е като​ тебе, Джеки!

Винаги с ‌неспокоен ум!

Винаги трън в петата на статуквото!

Винаги​ неудобен, винаги интересен, винаги предизвикателно застанал срещу дежурните истини!

Ето, дори⁤ и новоизплюпилите се нацисти тънат в злоба срещу тебе, вероятно защото знаят и са чели, че ‌ ти си един от тези, които разбиха на ⁤пух и прах техните политически чудовищни предци!

Те заради това мразят и творчеството ти – ⁤това е все едно ⁣да пуснеш ⁣слънце в бърлога на вки, и никога не се⁤ предавай! ⁤Ти си⁣ нашата ‌надежда и вдъхновение, и⁣ сме благодарни, че си до нас в тези трудни времена. Нека твоят огън гори все по-ярко‌ и нека твоите думи винаги носят⁢ светлина и истина.⁤ Благодарим ти, че си⁤ с нас, Джеки,​ и нека твоят дух ​остане винаги ‌силен и несгоден!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.