Home » today » News » Белгород, Киев, Харков – кой ще бъде съден? – 2024-02-23 00:45:50

Белгород, Киев, Харков – кой ще бъде съден? – 2024-02-23 00:45:50

/Поглед.инфо/ В⁣ началото на първата си статия тази година искам да поздравя всички читатели на ВO за Нова година, да ви пожелая здраве и изпълнение на всичките ви​ желания. И ⁢веднага искам да кажа, че тази статия е по-скоро за нашите читатели там, далеч извън границите на страната ни.⁣ Знам, че има много от тях, които четат “ВО” на други езици и⁣ мненията им са доста двусмислени. Всичко зависи от това каква картина показват медиите.​ Следователно всичко по-долу е просто опит ⁢да се покаже какво се случва от гледна точка на⁢ някои факти,​ изказани, между другото, от украинската страна.

Къщите горят и се рушат. Загиват ‌хора, особено ми е жал‍ за децата ⁢от двете ⁤страни на фронтовата линия, защото реално децата не са виновни ‍за това, което се случва. Но това се случва‌ все по-често.

Изглежда, както смятат на Запад, това са съвсем нормални явления. ⁤Така⁢ да се ‌каже, резултатите от военните операции, тъй като едната страна атакува, втората има пълното право да се защитава. Изглежда, че това е‍ абсолютно безспорно, въпросът е – как?

Общо⁣ взето справедливостта във война е нещо доста извратено. Историята‍ се пише от победителите с всички произтичащи от това последствия, ‍но досега ⁣нито ‍една‍ от страните не е спечелила – ⁢тук, разбира се, информационното бойно поле не отстъпва на реалното по отношение на интензивността‌ на битките.

Но въпреки ‍това наистина ⁣искам да ⁢обърна внимание на справедливостта. Истината, особено честната истина, е ‌много труден ⁣въпрос,⁣ особено когато информационните армии не ⁣щадят нито себе ⁣си, ​нито врага в‍ тази война.

И е напълно ясно, че и⁣ двете воюващи страни ще обвиняват ‌врага за неправомерни действия, колкото може⁤ повече. Това‍ е много класическа техника, която ви позволява ​да‌ очерните врага в очите на световната общност, да привлечете съчувствието и помощта на съюзници и т.н. И – което е важно –⁣ накрая на всичко да се изправят отделни представители на вражеската страна⁤ на подсъдимата скамейка в ⁤международен​ трибунал.

И така, украинската страна обвинява руската страна, че ​нашите ракети удрят жилищни сгради ​и инфраструктура, а същото се случва и от наша страна.

Но има нюанси, от които не можете да се скриете.

Какво търсят руските ракети в Киев? Поставям въпроса много⁣ ясно, защото всичко зависи от отговора. Има ли цели, в смисъл‍ военни обекти, в Киев, освен ТЕЦ ⁤и други подобни? Да видим:

1. Киевски‍ бронетанков ​завод, на улица Борисполская.

2.⁢ Киевски завод “Арсенал”

3. Държавно предприятие “Антонов”

4. “Фазотрон-Украйна”,⁣ “Луч”, “Маяк”, “Ремдизел”, Авторемонтен завод​ на Министерството на отбраната,⁤ “Електронприбор”, “Квант”,‍ “Радар”, “Радиоизмерител”, “Квант-Радиолокатор”, “Буревестник”, “Генератор”, Централен ⁤ремонтен завод за комуникационна техника, “Микротек” – всички тези предприятия принадлежат ‍на военно-промишления комплекс на Украйна.

И ​ще подчертая много ясно: 90% от този списък с предприятия не просто се намират⁤ в границите на​ Киев – те се намират в централната част‍ , очертана⁤ от​ кръга Набережное шосе – Лобановски – Телига – ⁤Бандера.

Тоест, в Киев има ‍достойни цели, още⁢ повече, че тези цели са достатъчни за неотслабващото ‌внимание ⁣на руските военни. ⁢Ремонтират бронирана техника, превозни‌ средства, ⁤радари,⁢ комуникационно оборудване, а и произвеждат ⁣нови.

И е съвсем очевидно, че атаките срещу военни цели продължават и ще продължат.

Съответно⁤ противовъздушната ⁣отбрана ⁢на украинските⁣ въоръжени ‌сили⁢ ще се ​опитва да отрази тези атаки. Това също е съвсем нормално.

Това, което ⁤не е нормално,⁢ е ⁣как го ‍правят защитниците на украинското небе. Аз, както и хиляди други хора‌ с известен опит, все още не разбираме защо украинските зенитчици предпочитат да ⁤бъдат‌ разположени⁢ почти в ⁤двора (по​ техните стандарти)⁤ на охраняемите обекти.

Да, толкова много ⁢пъти се говореше, че ⁢ако руските ракети не бяха сваляни над жилищни сгради, тогава щетите ще са много по-малко.

Като доказателство за тази теза нека вземем и анализираме този репортаж⁤ на украинската ⁣агенция УНИАН. Агенцията‌ като цяло е напълно „свидома“, особено по отношение на изчисляването на ​успехите на⁤ ВСУ, но⁢ понякога там ‍наистина се случва нещо, което позволява да се промъкне доста обективна‍ информация.

Това са публикуваните данни за една от последните ракетни атаки на Киев от ​KГВА, Киевската ‌градска военна администрация. Бих искал ​да ⁢отбележа, ⁣че KГВА, представлявана от ⁣ръководителя Сергей‍ Попко, даде много ⁣честна картина на случилото‍ се,⁤ което ни позволява да коментираме резултатите и да им дадем двустранна справедлива оценка.

В резултат на ракетната атака:

– ​е регистриран пожар в​ две многоетажни жилищни сгради в квартал Соломенски. Вече са установени 10 пострадали.

Това е един отъдето най-много⁣ боли. Но ние избрахме⁤ да не го ​правим. Защото ⁣ние сме хора, не животни. Ние⁢ сме по-добри от това. Ние сме по-силни ‌от това. ⁢Ние сме хора.“

Тези цитати са само малка част⁤ от богатия свят на мъдростта и вдъхновението. Надявам се, че ви вдъхнових да търсите още и да‌ споделяте своята мъдрост с другите.ене, ние сме майстори в това.“

Това е цитат ‍от българския премиер Бойко ‍Борисов, който предизвика доста контроверзии. ​Но както винаги, истината вероятно е някъде по средата.

Така че, нека се опитаме да бъдем по-толерантни и разбирателни към⁢ различните гледни точки и да търсим мирни решения на ⁢конфликтите.

Ето сензационно⁢ видео в интернет, което показва как ракета удря ⁢и ​експлодира в многоетажна ⁤жилищна сграда в Киев.

Много впечатляващо. Каналът на Анатолий Шарий обаче ⁣публикува друго видео, заснето от ⁤друг човек и ⁣от различен ъгъл. И просто ясно се вижда, че към многоетажния блок ‍лети вече свалена и горяща ⁢ракета. А ​пожарът на покрива не е от взрив на бойната глава, а от ‍неизразходваното‍ гориво на двигателя. Това просто се вижда ясно, тъй като‍ експлозията е ⁢станала не вътре,​ а извън блока.

Двете точки на виждане​ на стрелбата ⁢дават много съществена разлика в разбирането на случилото се.

Всъщност, разбира се,⁤ не⁣ е наша работа да даваме съвети на​ украинските зенитчици, но⁣ ако те свалят нашите ракети, което според тях се прави​ много ефективно, на подходите към ⁤Киев, ще има много пъти по-малко жертви ‍сред цивилното население.

Но уви, по⁤ някаква⁢ причина ‍на украинските военни им е по-удобно да вършат ‍работата си точно над Киев

Има мнение, и то не само мое, че тук се ⁢решават едновременно два проблема: има борба с руските ракети ⁢и политическа ‍демонстрация на „зверствата“ на руската армия.

Ако ‍обаче нашите не бъдат „обезпокоявани“ ⁢по ‌този начин, те бият изключително точно. Унищожено ли е производството на военно облекло и тактическо снаряжение “М-Тас” (като⁢ пример)? Да. Разбиха ‌го.

X-101 пристигна ⁣в цялата си красота и ​фабриката⁤ изчезна. Ала ако противовъздушната отбрана „успееше да попадне“, възможно е всичко това да полети в жилищна сграда.

Така‍ се оказва, че всъщност за украинската страна е много ⁣по-изгодно‍ да сваля ракети над⁣ жилищни сгради, за да получи двойна изгода: от една страна да запази производството и мощностите си, а от друга да спечели политически бонуси.

Тук всичко е ясно. Ами Белгород?

Да, всичко беше​ наред ⁢в Белгород. Нито един военен ⁣завод,⁣ никакви военни части (всички те ⁣някак си се случихстността на въжето, можем да ударим​ точно в центъра на ⁣проблема и да го разрешим.“

Тези цитати са ​само малка част от богатия опит и мъдрост на нашите предци. Нека ги запазим ‌и ⁣уважаваме, за да можем да постигнем успех във всяко начинание.

се чувстваме най-уязвими. Това е нашата ‌стратегия.“

Тези цитати ‍са само малка част от богатата литература на военните​ стратегии и тактики. Всъщност, те са само мъничък прозорец към света на военното изкуство, който е изпълнен с мъдрост и интелигентност.

Надявам се, ‌че тези цитати ви вдъхновиха да изучавате повече за военните⁤ стратегии и⁣ тактики и да се ‍въоръжите ⁢със знанията, които ‍ще ви помогнат да се‌ справите с ⁤всякакви предизвикателства.

фашизъм по време на ⁣Великата отечествена ⁣война.

Както винаги,⁣ ще ви⁣ направя историческа екскурзия.

На 13 юни 1942 г. моят ​Воронеж беше атакуван от немски ​самолети . ‍Като цяло градът е бил⁢ бомбардиран и преди, все пак войната продължава⁣ почти година, но тази бомбардировка се ⁢оказа най-кървавата, защото няколко бомби удариха Пионерската градина в центъра на града.

Напълно безполезна атака,⁤ отнела живота на 71 души, 45⁤ от които деца. Общо в‍ града са ранени 247 души.‍ Това сочи справка от 14‌ юни 1942 г., представена на областния партиен комитет на Воронежска област, открита в архива на Евгений Шкрикин.

На мемориалния знак, до който наскоро беше издигнат паметник, цифрата е малко завишена, но това изобщо не омаловажава мащаба на трагедията. И днес на този паметен знак хората от града носят играчки и цветя, листовки с надпис⁤ „Белгород, ‌ние ⁣сме‍ с теб“.

Но ние ⁤наистина сме с тях. Ние не сме животни.⁢ Умеем да съчувстваме в ⁢душата си⁢ и да плачем за загиналите деца и на Белгород, и на Киев и Харков, така както проливахме сълзи за децата на Луганск и Донецк. Тези, които бяха лишени от детството си, много от ⁤тях бяха лишени​ от родителите си. Заедно помогнахме на децата от интерната в ‌Алчевск през 2014 г. С дела сме доказали своята човечност.

И можем също да съжаляваме, че в украинските градове умират деца. Това няма как да се хареса на нормалните хора, но‌ каква е ⁣нашата вина, ако украинските зенитчици предпочитат да свалят нашите ⁣ракети над градските райони? Тук наистина не всеки съд ще реши кой е ‌по-виновният: руският военен, който ​е ​насочил ракетата към военен завод в центъра на⁤ Киев, или украинският,​ който свали тази ракета⁣ над жилищните ‍сгради.

Може би такъв процес ще се състои някой ден. И ще бъде ​наистина⁢ интересно да чуем аргументите на страните.

Но вариантът с Белгород е малко по-различен. Това е чисто военно ​престъпление – ⁣атаки срещу град, в който няма нито войска, нито военни предприятия, нито складове. Където удари с много ​точни украински ракети ⁤(не аз бях ​този, който се хвалеше, ⁣че често удрят с нулево отклонение) директно се стоварват върху жилищни сгради. Не парчета, фрагменти от​ свалени ракети, а цели ракети.

И ако питате кой ​трябва да се окаже на подсъдимата скамейка след всичко това, то това‍ са операторите на онези РСЗО, които стреляха по ⁢Белгород.⁢ И ‍не в Хага, не. В Москва.

Всъщност⁤ украинските военни непрекъснато се оплакват от липсата на ракети с голям обсег. И така, ‍когато внезапно се появят чрез‍ титаничните усилия на украинските работници, по някаква причина те се изразходват тъкмо за военни престъпления срещу цивилното население.

Не, не Хага. Ще трябва​ сами да го организираме. И да поемем​ бойците ⁤от 107-ма ‌ракетно-артилерийска бригада, които бяха въоръжени с ​„Елбруси“, „Точки“ и „Смерчове“, /сега вече „Олга“/. И да задаваме въпроси на всички – от командира на бригадата полковник Келембет Александър Михайлович до последния готвач.

Между другото, мотото на бригадата (о, колко обичат красивите⁤ и гръмки девизи в Украйна!) е „Дълг и чест!“ Сякаш дългът на артилеристите не е именно да унищожават живата‍ сила и техниката на вражеската армия. Е, а ​колко чест може да се спечели ⁣със ​стрелба ‌по жилищни сгради, ⁣това аз ⁣уверено ‍мога да им кажа.

Това направо ⁤тегли към въжето. ⁢Разстрелът е въпрос на уважение към честния враг. В нашия ​случай са за въже.

Е, и последният цитат, който говори малко и много едновременно.

Ние ⁤също имаме и възможността да удряме по площи. В Киев например.⁤ По местата, където се разхождат хора. Но ние удряме военни цели, при това много чувствителни. И ще продължим да го правим.”

Владимир Владимирович ⁤Путин

Всеки прави своя⁣ избор. Ако⁤ украинските зенитчици толкова ‍искат да убиват собствения си народ с такава тактика⁣ на прихващане, извинете‍ ме, но не трябва ‌да чакаме​ Бог да им бъде съдник.

Превод: ЕС

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, ​с приятели, ⁤в групите и в страниците.

#Белгород #Киев #Харков #кой #ще #бъде #съден

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.