Home » today » News » Шесто Китайско международно изложение за внос – Шанхай 5-10 ноември 2023 г. – – 2024-04-27 06:16:53

Шесто Китайско международно изложение за внос – Шанхай 5-10 ноември 2023 г. – – 2024-04-27 06:16:53

/Поглед.инфо/ Вместо‍ въведение – относно ‍философията и подкрепящите я стъпки за преодоляване на днешния фатален ​разкол на човечеството

Днес светът живее в‍ трескава и напрегната обстановка на въоръжени ​сблъсъци, на търговски и технологически конфликти, на санкции и хибридни войни от различен вид и калибър. Напрежението ‌в международните отношения ⁢неотклонно повишава своята ​температура. На фона на тази глобална‍ динамика на разделяне на‌ света на враждебни и враждуващи блокове в икономически, технологически, политически, културно-цивилизационен и прочее аспекти възниква важна необходимост.‍ Появява се остра нужда от стъпки, политики,⁣ събития, форуми и мероприятия, които се стремят по един или друг начин да се преодолее разкола на човечеството на настръхнали една срещу друга ⁤части.

Следваната от ‌Китайската народна република философия за⁣ споделената съдба на човечеството подсказва възможности за ​ едно различно ‌бъдеще. Самата идея за това, че хората са единно и взаимозависимо цяло, а не отделни групи всяка сама по себе си, представлява търсене на път⁢ за преодоляване на‍ фаталното разцепление, което днес характеризира човечеството. На фона на текущите враждебни отношения и ⁣взаимодействия става ясно нейното ‍дълбоко ⁢хуманно съдържание.

Пример за конкретна стъпка по този⁣ път стана отбелязването в Пекин на 17-18​ октомври 2023 г. на 10-та годишнина от началото на инициативата «Един пояс, един път»/ЕПЕП/. Това ‌несъмнено е​ най-мащабната мирна инициатива ‍в историята на човечеството. Инициативата ⁤„Един пояс, един път“ е международен проект за развитие на икономическото сътрудничество, който в момента обхваща около 80 страни в Азия, Африка и Европа. Тя предполага дългосрочно глобално въздействие по отношение на геоикономическата, геополитическата, технологическата и даже социо-културната динамика на света. ⁢Тя ⁢след с думите на организаторите на събитието:⁢ “Вярваме, че презентацията на ​новите технологии, продукти и услуги на международната сцена в Шанхай ще‌ допринесе за по-доброто разбиране и сътрудничество между‌ различните страни и култури. Надяваме ​се,⁢ че това изложение ще бъде стъпка ⁣към по-добро ⁤бъдеще за всички нас.” Всички очаквания са насочени към успешното провеждане ​на‌ събитието и към постигането на важни търговски споразумения, които ще допринесат за‍ развитието на световната икономика.ативата «Един пояс, един път» се изявява като нов икономически и цивилизационен модел ​на взаимодействие със страните от «Глобалния Юг» и света като⁤ цяло. Това е нов тип ‌глобализация виждаща глобалното общество като споделена⁤ съдба⁣ на човечеството. Неин основен принцип⁢ е този на «взаимно-изгодното развитие»,​ който именно‌ дава шанс‍ за дългосрочно бъдеще.

Начало и ⁢кратък преглед на историята на ⁤Китайското международно изложение за внос в Шанхай

Важно знаменателно мероприятие, което хвърля мостове между държави и  икономики⁣ стана​ шестото издание на Китайско международно изложение за внос в Шанхай 5-10 ноември 2023 г. Това ЕКСПО за внос, както още може⁤ да бъде наречена тази инициатива, има своята макар и недълга история.

Търговското изложение‌ се провежда ежегодно от есента на⁤ 2018 г. в Шанхай, Китай. Не случайно именно град Шанхай е избран⁢ за домакин на⁤ инициативата. Градът ⁣е сред трите най-големи селища в КНР с над 26 милиона население. Същият е един от 4-те градове със ‍статут на провинция⁢ в Китай, подчинен пряко на централното правителство. Шанхай е сред най-добре развитите търговски, индустриални и⁢ финансови центрове в страната. Разположен е в източната​ част на Китай, при вливането на река⁢ Яндзъ в Източнокитайско море. ‍Шанхай е космополитен град, в⁢ който умело ‍се съчетава технологичен напредък с вековни ⁤традиции, паметници на местна култура и исторически обекти. За ⁣Шанхай е характерна специфичната атмосфера на търговския град, който играе ролята на средище на международни търговски сделки от векове насам.

Шанхайският форум е първото⁣ в ⁣света изложение на национално ниво, посветено на вноса на​ изделия, услуги и технологии. ‍То включва изложби от различни⁢ страни и предприятия,‍ както​ и Международния ​икономически и търговски форум Хунцяо. Инициативата е лично предложена и обявена от Си Дзинпин – Президент на КНР и⁣ Генерален секретар на ⁣Китайската⁣ комунистическата партия на Китай. Встъпителната изложба през⁤ 2018 г. е открита⁢ лично от Си Дзинпин. Второто издание на ЕКСПО-то за 2019 г. отново е открито от Си Дзинпин, при което ‍официален чужд ⁤гост е френският президент Еманюел⁣ Макрон. Следващата година – ​2020, въпреки локдаун-а свързан с COVID-19 и⁤ намаления брой на участниците ЕКСПО-то на вноса пак се провежда. Следващите изложения през 2021 г. и‌ 2022 г. демонстрират едно постъпателно възстановяване на броя на участниците след⁢ COVID-19.

Нужно е да се отбележи, че изложението се провежда съвместно от Министерството на търговията на Китай и общинското правителство на Шанхай. Негови партньори са Световната търговска организация, Конференцията на ООН за търговия и развитие и Организацията на ООН за индустриално развитие.

Целта на изложението за внос е да популяризира вътрешния‍ пазар на Китай пред чуждестранни компании, както и да стимулира​ и увеличи вътрешното потребление. На пракршим, че бъдещето може да бъде по-добро и по-светло, ако се стремим към сътрудничество и взаимно разбирателство.

Изложението в Шанхай привлича вниманието на световните лидери в търговията, иновациите ⁤и бизнеса. Тук се представят най-новите технологии, продукти и услуги, които ще формират бъдещето на световната икономика. Срещите ⁤и преговорите, които се​ провеждат по време на изложението, създават възможности ​за⁣ нови партньорства и сделки, ​които ще доведат до по-добри и по-ефективни бизнес практики.

Вносът в Шанхай 2023 г. е повод за оптимизъм и вяра в бъдещето. Това е място, където се срещат‍ идеи и иновации, където се създават нови възможности и перспективи. Нека да ⁣се вдъхновим от този ​оптимизъм и да работим заедно за по-добро бъдеще за всички нас.

ършим вярата във възможностите‍ за​ сътрудничество и развитие, които се откриват пред нас.

Изложението в Шанхай привлича вниманието на световните⁤ лидери в търговията, иновациите и​ бизнеса. Тук се срещат представители на различни индустрии и⁢ страни, за да споделят идеи, да установят нови партньорства и ‌да създадат възможности за бъдещо сътрудничество. В този свят на бързи промени⁢ и несигурност, изложението в Шанхай представлява светлината ‍в края на ⁢тунела, показвайки, че сътрудничеството и иновациите ‌могат да преодолеят всички предизвикателства.

С увереност ‍и надежда гледаме към бъдещето, което се разкрива пред нас чрез изложението в Шанхай. Нека се вдъхновим от постиженията, ⁤които вече са постигнати, и да работим заедно за по-добро⁣ утре за всички нас.

се отварят‌ възможности за нови партньорства и сътрудничества, които да ​доведат до по-устойчиво и ‍благоприятно бъдеще за всички участници.

Изложението в Шанхай привлича вниманието на световните лидери в търговията, иновациите⁤ и бизнеса, които се⁤ събират, за да споделят идеи и⁢ да създадат нови възможности за развитие. ⁣Тук се представят най-новите технологии, продукти и услуги, които ⁢ще формират бъдещето на световната икономика.

Събитието в Шанхай не само представя възможности за търговия ‍и инвестиции, но и насърчава културния обмен и разбирателството‍ между различните нации. Това е място, където се срещат хора ⁣от различни култури и традиции, за да споделят своите идеи и опит.

Изложението в Шанхай привлича вниманието не само ⁤на ⁣бизнес сектора, но и на академичната общност, културните институции и обикновените хора. Тук се създават възможности за обучение, развитие и развлечения, които да обогатят живота⁢ на всички ​участници.

Следователно, ЕКСПО на вноса Шанхай ‍2023 е не просто⁢ изложение, а платформа за сътрудничество и ‌иновации, която ще оформи бъдещето на световната икономика и общество. Това е ‍място, където се срещат идеите и възможностите,​ за да се създаде по-добро утре за всички нас.само се ‍подчертава важността ⁣на международната търговия и⁤ икономическото сътрудничество, но и се поощрява диалогът​ и⁤ взаимодействието между различните страни и култури.

Презентацията на нови продукти и технологии, както и възможността за установяване на нови бизнес ⁣контакти, прави изложението в Шанхай ⁤привлекателно за представители⁢ на различни индустрии и сектори. Това е място, където се срещат идеи и иновации, където се създават възможности за бъдещо сътрудничество и ‌развитие.

Събитието привлича вниманието‌ не само на бизнес общността,⁣ но и на обществото като цяло. То дава възможност за обмен на знания и опит, ‌за учене от другите и за създаване на нови партньорства.⁤ Изложението в⁣ Шанхай превръща града в център на световната икономика за няколко дни ⁣и допринася за‌ по-добро разбиране и сътрудничество‌ между различните държави и култури.

Следователно, участието в международното изложение за‌ внос в Шанхай през ноември 2023 г. не само⁢ представлява възможност​ за разширяване на бизнеса и намиране на нови партньори, но и за участие‍ в ‌глобалния диалог и за подкрепа⁤ на международното сътрудничество и разбирателство. събитие, а именно:

·        Заместник-министърът на търговията на Китайската ⁢народна република Шън Циупин обяви на пресконференция при откриване на събитието, че ⁢на 6-то⁢ ЕКСПО се очаква изложбата да посрещне гости от 154 държави, региони и международни организации. Към момента ⁤на началото на изложението 69 държави и 3​ международни ‍организации са потвърдили, че ⁣ще ⁣представят национални изложби. Пет държави, сред които Хондурас, Казахстан, Сърбия, Южна Африка‍ и Виетнам, се явяват като ‌почетни гости. Площта на китайския павилион е увеличен‍ до 2500 квадратни метра, което е нов рекорд. Като част от EКСПО е ⁤ „Изложбата на постиженията, посветена на 10-годишнината от изграждането на пилотната зона за свободна ‌търговия в Китай“ на тема „Новите постижения на китайската модернизация откриват нови⁢ възможности за света“;

·        Шън ⁢Циупин обявява също, че на шестото издание ‌на Шанхайското ЕКСПО на⁣ вноса площта ⁣на ‌изложбените площи, посветени на авангардните научни и ​технологични постижения в областта на⁢ енергетиката, ниските въглеродни емисии, изкуствения интелект и потребителските стоки, са увеличени с 30%.‌ На изложението централно са представени над‍ 400 ‌нови продукта, технологии и услуги. Сред⁤ участниците​ в​ изложението⁤ са 15-те най-големи производители на автомобили в света, 10-те най-големи⁤ компании за промишлено електрическо оборудване, 10-те най-големи производители на медицинско оборудване, три минни гиганта, четири най-големи ⁢търговци ​на зърно и пет ключови корабни компании;

·        Според ⁣думите на Сун Ченхай, заместник-директор на бюрото на Шестото ⁢Китайско международно изложение за внос в Шанхай ‌5-10 ноември 2023 г. в ‌годината, когато инициативата „Един пояс, един път” става на 10 години, мащабът на участие в ЕКСПО-то на страни партньори на тази инициатива привлича внимание. Сред 72-те изложители на изложението 64 ​са страни партньори на инициативата „Един пояс, един път“. Повече от ⁣1500‌ компании от страните, включени в съвместното изграждане на „Един пояс,‌ един път“, са ⁣подписали споразумения за участие⁢ в 6-то ⁣издание на изложението. Същото разполага с обща изложбена площ от около 80 хиляди квадратни метра, което е с около​ 30% повече от предишното издание на ЕКСПО-то;

·        Пак⁢ по думите​ на Сун Ченхай, в сравнение с ЕКСПО от предишни години, 2023 година поставя нов рекорд по отношение на мащаба на корпоративните изложения, броя на компаниите от‍ Fortune 500 и броя на водещите​ предприятия в индустрията. В допълнение, повече от 70 ⁣чуждестранни организатори на изложението привличат около 1500 малки и средни предприятия за участие в на изложбена площ от 46 хиляди квадратни​ метра. Изложбите на малки и средни предприятия, участващи по брой и площ, надвишат предишното ЕКСПО ‍с почти 40%.

И ето някои най-конкретни цифри характеризиращи Шестото Китайско международно изложение за ‍внос в Шанхай 5-10 ноември 2023 г.:

·        Нсъбитие, като се надяваме, че ще доведе до по-добро разбирателство и сътрудничество между различните страни и култури. Важно е да се подчертае, че презентацията на иновации и постижения в областта на вноса ⁤не само ‌стимулира икономическото ‌развитие, но и спомага за изграждането на по-добри взаимоотношения и разбирателство между хората от различни части на⁢ света.е на нови бизнес възможности и сътрудничества. Присъствието на толкова много топ мениджъри и лидери в индустрията показва интереса към китайския пазар и възможностите, които той предлага. Този рекорден⁢ брой участници от Fortune 500 и водещи компании ⁢е⁤ ясен знак за значимостта на събитието и за влиянието, което то може ⁢да има върху бизнеса и икономиката. Всичко това подчертава‍ важността на⁣ международните изложения като платформа за срещи, обмен на идеи и сключване на бизнес сделки.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.