Home » today » World » „Планът за ракетите беше преизпълнен със 720%“: Генерал-лейтенант Соболев назова датата на нашата победа – 2024-03-15 07:09:41

„Планът за ракетите беше преизпълнен със 720%“: Генерал-лейтенант Соболев назова датата на нашата победа – 2024-03-15 07:09:41

/Поглед.инфо/ Кога ще приключи СВO? Кои територии на Украйна Русия трябва‌ да освободи, за да спре⁤ западната заплаха? Способен⁣ ли е сегашният елит да ⁣отговори адекватно‍ на външни предизвикателства? Членът на‌ Комитета по отбрана на Думата, генерал-лейтенант Виктор Соболев, разговаря с наблюдателя на Царьград​ Юрий Пронко за това и ‌много ‌повече.

Юрий Пронко: Искам да започна разговора ‌с цитат от Зеленски за Асошиейтед прес: ⁢”Вижте, ​ние не отстъпваме, аз съм щастлив. Ние се бием с втората, най-добра армия в света… Ние губим ‌хора… Не ‍получихме⁤ всички оръжия, които искахме, ⁣и не мога да бъда доволен, но не мога да се оплаквам твърде много.​ Какво можете да кажете за същността на думите му?

Виктор Соболев: ⁢Добре, ⁢донякъде Зеленски е прав. В момента‍ отбиваме украинската контраофанзива. Но нито една държава не е постигнала победа чрез защита. Затова трябва⁢ да вземем редица мерки за​ укрепване на нашатаожно е, че се отнасяте към ракетите като към продукция на военнопромишления комплекс, но​ бих искал да подчертая, че​ ракетите могат⁢ да бъдат използвани и за мирни цели, като изследвания в космоса или комуникационни цели. Всъщност, съществуват много компании‌ и организации, които работят в областта на космическите технологии ‍и ракетни двигатели за⁢ различни цели. Така ‌че, ⁢въпреки‍ че⁣ военнопромишленият комплекс е важен ⁢играч в производството на ракети, има и‍ други аспекти на ‌тази индустрия, които също заслужават​ внимание.br>Това е впечатляващо постижение и показва, че военно-промишленият комплекс ⁤е готов да ⁢отговори на всякакви предизвикателства. Работата по разработването ⁣и производството на ракети е от съществено значение за ⁢сигурността на страната и защитата на нашите граждани. Важно ⁣е да продължим да ⁤инвестираме в тези технологии и да подкрепяме предприятията, които ⁢ги развиват.гическо поражение ​на Русия. Тоест ⁤Русия⁢ вече не трябва да ⁣съществува.

Сегашният генерален ‌секретар на НАТО Столтенберг казва: „Украйна никога​ не е заплашвала Русия“…

„Често ​днес казва едно, а⁢ утре ‍друго. Ние започнахме ‍специална военна операция на 24 февруари, като към този момент украинските въоръжени сили бяха създали⁤ групировка от​ 130 000 души в окупираните ⁢части на Луганската и Донецката народни републики. Те имаха задача, ​която не криеха: да победят въоръжените формирования на републиките и да пренесат войната на руска‌ територия . ⁤Лидерите на „Десен сектор“ говориха за това ‌открито.

Според вас успяха ли? Вземете ⁢например аварийната ​ситуация, която се случи в тунела на Байкало-Амурската магистрала. Много⁣ сериозно инфраструктурно ‍съоръжение.⁢ CNN съобщава, че това е саботаж от ‍СБУ. Образувано‍ е ⁢наказателно⁤ дело.

– Всеки сериозен ⁣инцидент, особено този, свързан със стратегическите комуникации, трябва да се разследва. Но като казвам​ „пренасяне“, имам предвид, че ботушът на вражески войник или гъсеницата на вражески танк⁣ трябва да​ се озоват на наша територия. Междувременно виждаме саботаж. Трябва ⁢да сте подготвени за това. С укрепване на сигурността.

В⁤ съветско време ‍стратегическите обекти на комуникациите бяха охранявани, така че мишка да не ⁤може да се промъкне в тях. Вероятно трябва да укрепим Националната гвардия – това по⁢ принцип е ⁢нейната задача.

Врагът не се страхува от екологична катастрофа

–​ Възможно ли е напълно да се ‍неутрализират заплахи като атаки с дронове в Централна​ Русия?

– Може би. Като укрепим противовъздушната си отбрана предимно със средства за​ въздушно ⁢разузнаване, базирани на нови физически принципи. Нашата система за ПВО⁤ е‌ най-добрата в света. Още от войната във Виетнам, когато свалихме повече ⁢от четири хиляди американски самолета. Но има два недостатъка.

Първо: не вижда ниско летящи цели, защото локаторът осветява фона въз основа на терена. Второ: нашите локатори се виждат‍ от врага. ‍И врагът може⁣ да планира‌ маршрута ‍на‌ дрона⁢ така, че⁢ да‍ не‍ бъде открит.

Значи излиза, ‌че едно време сме подценявали дроновете?

– Не бих наблягал толкова сериозно на​ безпилотните летателни апарати. Все пак това не са средствата, ​които могат радикално да повлияят ‌на⁣ воденето ‍на военните действия. Считам, ‌че трябва ⁢да засилим​ на ​първо място ​нашия​ авиационен компонент. Сега нямаме ВВС.⁢ Необходимо е‌ възстановяване на‌ Военновъздушните ⁢сили като вид въоръжени сили. И да‍ се ‍лети не на няколко ⁢самолета, а в ескадрили, полкове и може би дори дивизии.

Няма съмнение,​ че безпилотните летателни апарати, преди всичко като разузнавателни средства, трябва да се развиват. И създайте специални части, ‌които да водят⁢ военни действия, използвайки тези средства за въоръжена⁢ борба.‍ Имаме ​ги ⁢още от ⁢съветско вгодина с ⁢20% ⁣повече ⁢ракети. Това е резултат от по-ефективния им производствен процес и по-добрата им⁣ организация.⁤ Те ​са готови да отговорят на всякакви нужди ‌и запитвания от страна на военните и правителството. Така че, да, считам, че ‍можем да се справим доста добре с⁢ производството на ракети.справим⁤ с производството⁣ на ⁤ракети? Да, възможно е. ​Ние‌ вече⁣ имаме опит и капацитет за производство на високотехнологични продукти ​като ракети. Също така, имаме ‌и необходимите ресурси и технологии за разработване и производство на ракетни системи. Нашите предприятия от‌ военно-промишления комплекс са готови ‍да поемат ⁤тази ⁢отговорност ⁤и ⁢да увеличат производството на ракети, за да отговорят на⁣ нашите военни нужди. Важно е да продължим ⁣да инвестираме в ‌нашите военни ‌технологии и да поддържаме високо​ ниво на производство, за ​да​ можем⁢ да се ⁢справим с предизвикателствата на съвременната военна среда.но‍ отслабена чрез отделяне на Беларус и Малорусия от нея. Нерядко казваме: „братски народ“. ‌Не смятам, че украинците са братски ⁤народ. Украинци, беларуси и руснаци са един народ!

Княз⁤ Владимир, който покръсти ⁣Русия, не е ли руснак? Или‍ Ярослав Мъдри? Или Боброк Волински, главният командващ в армията на‍ Дмитрий Донской?

Малорусия съществува до‍ 1917 г. Състои се‌ от пет губернии: Черниговска, Полтавска, Киевска, Волинска и Подолска. Всичко останало е Новоросия. Е, и Западна Украйна, която с германското​ нападение над Полша също стана част от Съветския съюз. Това ​означава като​ цяло да изпълним целите‍ и задачите, поставени от специалната военна операция.

Непосредствената задача е освобождаването на онези⁢ субекти, които станаха част от Руската федерация. И​ след това ‍- развитието​ на офанзивата. Трябва да‌ пазим Русия!

И не само в⁢ Украйна…

– Навсякъде имаме много тежка военно-политическа обстановка. Вижте какво се‍ случва на ‍северозапад с присъединяването на Финландия към‌ НАТО. Ще блокират ⁤и Петербург, и Калининград! И какво сериозно положение се​ създаде в нашия юг. Карабах и Армения са под силно⁤ влияние ‌на САЩ.

Тази година буквално⁢ имаше⁢ опити за дестабилизиране на ситуацията в Казахстан. ​САЩ⁢ оставиха 75 хиляди единици техника в⁤ Афганистан! ​Тя отива​ някъде!

Имаме военни части в Киргизстан. Ние сме обвързани със ‍споразумения за ОДКБ. Нашата 201-ва база се намира в ‌Таджикистан. В ‍Далечния изток Япония ⁢увеличи военния ⁢си бюджет до безпрецедентна степен. Трансформира своите⁢ сили за самоотбрана,⁤ които в резултат на Втората ⁣световна война им бяха изоставени, в пълноценни въоръжени ​сили. И⁣ повдига въпроса за анексирането на ⁢„северните⁤ територии“ – става дума⁣ за⁤ нашите острови.

Вървим ли към Третата световна война?

– Като цяло трябва да сме подготвени, включително и за​ Третата световна война. За да направим това, трябва да %. Това е доказателство, че военно-промишленият комплекс е готов да отговори на всякакви предизвикателства и да ‌произвежда висококачествени​ ракети. Технологичните постижения и иновациите в тази област са ⁣впечатляващи и ни правят уверени,‍ че можем да се ‍справим с всякакви⁣ предизвикателства в областта на ракетните‍ технологии.Това е впечатляващо постижение и ясен знак, че военно-промишленият комплекс е на път да постигне големи​ успехи в разработването на ракетни технологии. Със сигурност ⁢има много талантливи хора,⁤ които работят усилено, за да направят възможно най-добрите ракети. Техните усилия и посветеност са от съществено значение за сигурността​ и отбраната на нашата страна.дина ‍с 20% ​повече ракети. Това е доказателство, че сме на прав път‍ и можем ​да се‌ справим​ с всякакви предизвикателства.новите си за производство на ракети с ‌20% повече. Това ⁣показва,‍ че военно-промишленият комплекс е готов да отговори ⁢на нуждите‍ на военните си клиенти и да се‌ справи с предизвикателствата на съвременната военна технология.жно е,⁢ че и други предприятия от военно-промишления комплекс също са ⁤постигнали впечатляващи ⁢резултати. Това е доказателство, че руската индустрия може да се справи със задачи от такъв ‌мащаб. Важно е да продължим да‍ инвестираме в нашите военни технологии и‌ да подкрепяме предприятията, които работят в тази област.‍ Това е от съществено значение за сигурността⁣ на​ страната ни и за нашата отбранителна способност.% ‌повече ракети произведени. Също така, предприятия като ‌КБ Южное ​и​ НПО Машиностроения също са постигнали значителен‌ напредък в производството на ракети. Така че, да,⁣ считам, че можем да се ⁤справим доста добре в производството⁤ на ракети.на нашите ракети, те са най-мощните в света. Също така,‌ трябва да развием нашите киберспособности, защото в‍ бъдеще войните ще се⁢ водят и в този пространствен сектор.

– Да, съгласен съм. Но не трябва да забравяме и за човешкия фактор. Нашите войници трябва ‍да бъдат най-добре обучени и мотивирани. Техните умения и духът‍ им са ​от решаващо значение за успеха на всяка операция.

– Точно така. Ние трябва да се подготвим ⁣за всякакви сценарии и да бъдем готови да отговорим на всяко ​предизвикателство. Само⁤ по⁢ този начин ще ⁣можем да гарантираме сигурността на нашата страна и нашите ⁢граждани.

– Съгласен съм. Нека работим усърдно‍ и да сме готови за всичко. Въоръжените сили на нашата страна трябва да ‍бъдат най-силните и ⁣най-модерните в ⁢света.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.