Home » today » World » „Планът за ракетите беше преизпълнен със 720%“: Генерал-лейтенант Соболев назова датата на нашата победа – 2024-03-15 03:47:50

„Планът за ракетите беше преизпълнен със 720%“: Генерал-лейтенант Соболев назова датата на нашата победа – 2024-03-15 03:47:50

/Поглед.инфо/ ‍Кога ще приключи СВO? Кои ‌територии на Украйна Русия трябва да освободи, за да спре​ западната заплаха? Способен ли е сегашният ⁢елит да отговори адекватно на външни ‌предизвикателства? Членът на Комитета по отбрана на Думата, генерал-лейтенант‍ Виктор Соболев, разговаря с наблюдателя на Царьград⁢ Юрий Пронко за това и много повече.

Юрий⁢ Пронко: Искам да започна разговора с цитат⁤ от Зеленски за Асошиейтед прес: “Вижте, ние⁣ не отстъпваме, аз съм щастлив. Ние‌ се бием с втората, най-добра армия в света… Ние губим хора… Не получихме всички оръжия, които искахме, и не мога⁤ да бъда доволен, но не мога да се оплаквам ⁤твърде много. Какво можете да кажете за същността на думите ⁣му?

Виктор Соболев: Добре, ​донякъде Зеленски е прав.⁣ В момента отбиваме украинската контраофанзива. Но нито една ‌държава не е постигнала победа чрез защита. Затова ⁤трябва да вземем редица⁤ мерки ‌за укрепване на нашатаожно е, че ⁣се отнасяте към ракетите като​ космически ракети или ракети за военни ⁤цели. Във всяка случай, важно ‌е⁤ да се осигури, че‌ ракетите са проектирани ‌и произведени с най-високо ⁤качество и сигурност. Работата⁢ на предприятията⁣ от военно-промишления комплекс ⁣е от съществено значение за националната сигурност и отбрана.⁣ Важно е да се подчертае, че съобразяването с всички международни норми и стандарти‌ за контрол на ⁣въоръженията е от съществено значение.br>Това е впечатляващо постижение и показва, че ⁤военно-промишленият комплекс⁢ е готов да ‌отговори на всякакви предизвикателства. Работата ⁣по производство на ракети е от съществено значение за националната ⁣сигурност и отбраната ‍на страната. Важно е да се подчертае, че тези предприятия​ не само произвеждат‌ ракети, но и постоянно развиват и модернизират своите технологии, за да бъдат в крак‍ с времето и да отговарят на постоянно променящите се заплахи.гическо поражение​ на Русия. Тоест Русия вече не ⁢трябва да съществува.

Сегашният генерален секретар на НАТО Столтенберг казва: „Украйна никога не е заплашвала‌ Русия“…

„Често днес‍ казва едно, а утре друго. Ние ‍започнахме специална военна операция на 24 февруари, като към този момент украинските въоръжени сили бяха ‌създали групировка от 130 000 души в окупираните части на Луганската и Донецката народни ⁢републики. Те имаха задача, която​ не ​криеха: да победят‌ въоръжените ‍формирования на републиките и да пренесат войната на руска територия . Лидерите на „Десен сектор“ говориха за това​ открито.

–⁢ Според вас⁤ успяха‍ ли? Вземете например аварийната ситуация, която⁣ се случи в тунела ​на Байкало-Амурската магистрала. Много сериозно инфраструктурно съоръжение. CNN съобщава, че това ​е ‌саботаж от СБУ. Образувано е наказателно дело.

– Всеки сериозен инцидент, особено този, свързан⁣ със стратегическите ​комуникации, трябва да се разследва. Но като казвам „пренасяне“, имам предвид, че ботушът на вражески войник или гъсеницата ‌на вражески танк ​трябва да се озоват⁢ на наша територия.‍ Междувременно‍ виждаме саботаж. ‍Трябва да сте подготвени за‌ това. С укрепване на сигурността.

В съветско​ време стратегическите обекти​ на комуникациите бяха охранявани,⁢ така че‌ мишка ⁤да не може да се ‌промъкне в тях. Вероятно ‌трябва да укрепим⁤ Националната‌ гвардия – това​ по принцип е нейната задача.

Врагът ‌не се страхува от екологична⁢ катастрофа

–⁣ Възможно ли е напълно ⁢да се неутрализират заплахи като атаки с дронове в Централна Русия?

– Може​ би. Като укрепим противовъздушната си отбрана предимно със⁣ средства ⁢за въздушно разузнаване,⁣ базирани на нови физически ⁣принципи. ⁣Нашата система ​за ПВО е най-добрата в​ света.⁣ Още от ⁤войната във Виетнам, когато свалихме повече⁢ от⁢ четири хиляди ⁤американски самолета. Но има два недостатъка.

Първо:‍ не​ вижда ниско летящи ‍цели, защото локаторът осветява фона въз основа на терена. Второ:​ нашите⁤ локатори се виждат от врага. И врагът може да планира‌ маршрута ‍на дрона така, че да не бъде открит.

–​ Значи излиза, че едно време⁣ сме подценявали дроновете?

– Не бих⁣ наблягал толкова сериозно на безпилотните летателни апарати. Все пак това не са⁢ средствата, които могат радикално да⁤ повлияят на ‍воденето на военните ⁢действия. ⁣Считам, ‍че трябва да засилим на първо място нашия авиационен ⁣компонент. Сега ⁣нямаме⁣ ВВС. Необходимо е възстановяване ⁢на Военновъздушните сили като вид въоръжени⁤ сили. И да се лети ⁣не на няколко самолета, а в ескадрили, полкове и може би дори ​дивизии.

Няма съмнение, че безпилотните летателни апарати, преди ⁣всичко като разузнавателни ‍средства, трябва да се развиват. И създайте специални части, които​ да⁢ водят военни ⁢действия, използвайки тези средства за въоръжена борба. Имаме ги още от съветско вгодина с 20% повече ⁢ракети. Това е резултат от⁢ по-ефективни производствени процеси и по-добро управление на производството. Също така, предприятията работят в тясно сътрудничество с военните и разработчиците на ракетни технологии, ​за ​да осигурят високо качество и надеждност на произведените ракети.‌ Така че да, можем да кажем, че предприятията, които правят ракети, се справят доста добре и продължават да развиват и усъвършенстват своите производствени процеси.справим с производството на ракети? Да, възможно е. Ние имаме необходимите ресурси, технологии и експертиза, за да постигнем успех в тази област. Нашите предприятия са ⁢готови да поемат предизвикателството и да увеличат ⁢производството‌ на ракети. Важно е да имаме ясна стратегия и да инвестираме в подобряване на производствения процес и квалификацията на ⁣работниците. Със сигурност можем ‌да се справим​ и да бъдем успешни ⁢в производството на ракети.но отслабена чрез отделяне на Беларус⁤ и​ Малорусия ⁤от нея. ​Нерядко казваме: „братски народ“. Не смятам, че украинците са ⁤братски народ. Украинци, беларуси⁤ и руснаци са един народ!

Княз Владимир, който покръсти Русия, не‍ е ли руснак? ⁤Или Ярослав Мъдри? Или Боброк Волински,⁤ главният командващ в армията на⁤ Дмитрий Донской?

Малорусия⁤ съществува до⁢ 1917‍ г. Състои ⁣се от пет губернии: Черниговска, Полтавска, Киевска, Волинска и Подолска.‍ Всичко останало ⁤е Новоросия. Е, и Западна Украйна, която с германското нападение над Полша също ‌стана ‌част от ⁣Съветския съюз. ⁣Това означава като цяло да изпълним целите⁤ и‍ задачите, поставени от специалната военна операция.

Непосредствената задача е освобождаването​ на онези субекти, които станаха ‌част от​ Руската ⁣федерация. И след това – развитието на‌ офанзивата. Трябва да пазим ‌Русия!

И ​не само в Украйна…

– Навсякъде имаме много тежка военно-политическа обстановка.‌ Вижте ‌какво се случва на северозапад⁢ с‍ присъединяването на Финландия към НАТО. Ще ‍блокират и Петербург, и Калининград! И какво сериозно⁤ положение се създаде ​в нашия юг. ⁢Карабах​ и⁣ Армения ⁣са⁣ под силно влияние на САЩ.

Тази година ⁣буквално имаше опити за дестабилизиране на ситуацията в Казахстан. САЩ оставиха⁤ 75 хиляди единици техника ⁢в Афганистан!‌ Тя отива някъде!

Имаме ⁤военни части в‌ Киргизстан. Ние сме обвързани‌ със ​споразумения за ⁤ОДКБ. Нашата 201-ва база се намира в Таджикистан. В Далечния изток ⁢Япония увеличи военния си бюджет до безпрецедентна степен. Трансформира ⁢своите сили за самоотбрана, които в резултат на Втората световна война им бяха ⁤изоставени, в пълноценни въоръжени сили. И повдига въпроса⁤ за анексирането⁤ на „северните територии“ – става ⁣дума за нашите острови.

Вървим ли към Третата световна война?

– Като цяло ⁣трябва да сме подготвени, ⁤включително и за Третата световна война. За да направим това, трябва да %. Това е‌ доказателство, че военно-промишленият комплекс е готов да⁢ отговори ‍на ⁢всякакви предизвикателства и да произвежда висококачествени ​ракети. Технологичните ‍постижения и иновациите в тази област са впечатляващи и⁤ ни правят уверени, че ‍можем да се справим с всякакви предизвикателства в областта на ракетните‍ технологии.Това ⁣е впечатляващо постижение ‌и показва големия потенциал​ на ⁤предприятията от военно-промишления комплекс. Техните усилия и иновации⁢ играят ключова роля в ‍разработването на ⁣нови и ‍по-ефективни ракетни системи. Техният принос към националната ‍сигурност и отбрана ‍е​ от съществено значение и заслужава признание.дина с 20% повече ‌произведени ракети. Това‌ е резултат от​ по-ефективната им ‍производствена линия и по-добрата организация на ‍производството. Така че, да, считам, че‍ можем да се справим ​доста добре с производството на ракети.новите си⁣ за производство на ракети с​ 20% повече. Това е ‍доказателство, че предприятията от военно-промишления комплекс са⁣ готови да⁣ отговорят на нуждите на военните ​си клиенти и да произвеждат ракети в⁢ голям мащаб. Те имат​ необходимите ресурси,‌ технологии и експертиза, за ⁣да се справят с този вид производство.жно е, че‌ и други предприятия от военно-промишления ​комплекс също ‍са постигнали високи резултати. Това показва, ‌че в сектора работят много компетентни ⁣специалисти, които⁤ са готови да отговорят на всякакви предизвикателства. ⁤Важно е да се подчертае, че разработването и производството на ракети изисква⁤ високо ⁢ниво на ‌техническа експертиза⁢ и ​качество на⁢ производството. Това е от съществено значение за сигурността и защитата на държавата..5% ⁤повече ракети. ⁢Също така, предприятията работят по постоянно подобряване ‌на технологиите ‍и производствените процеси, за да гарантират високо качество на произведените ракети.‍ Те също така се стремят да намалят разходите ⁢и да увеличат ефективността на⁤ производството. Така че, да, ⁣военно-промишленият комплекс ⁤е готов да отговори на нуждите за ракети⁢ и да гарантира сигурността и ​отбраната на страната.на нашата авиация, сме на ниво с най-добрите в света. Въоръжените сили⁣ на България ⁣са в ‌процес на модернизация‌ и подготовка за бъдещите предизвикателства.

– И какво ⁣ще се случи след 2024 г.? – попитах аз.

– След ‍2024⁤ г. ще имаме по-голяма сигурност и по-голяма защита. Ще сме по-мощни и по-готови за всякакви ситуации. Нашата страна ще бъде в състояние да се​ защити и да защити своите граждани. Това е целта на всяка силна и модерна армия –⁣ да защитава своя народ и своята страна.

– Благодаря ви‌ за⁢ интервюто,‍ генерале. Бяхте много любезен.

– ⁢Благодаря на вас.‍ Винаги съм на⁤ разположение​ за въпроси и информация. Нека България е⁤ силна и непоколебима!

С тези думи генералът ‍напусна студиото, оставяйки зад себе си⁤ увереност и надежда за по-добро бъдеще.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.