Home » today » World » „Планът за ракетите беше преизпълнен със 720%“: Генерал-лейтенант Соболев назова датата на нашата победа – 2024-03-15 02:37:15

„Планът за ракетите беше преизпълнен със 720%“: Генерал-лейтенант Соболев назова датата на нашата победа – 2024-03-15 02:37:15

/Поглед.инфо/ Кога ще приключи ‌СВO? ​Кои‍ територии на Украйна Русия трябва да освободи, за да спре западната заплаха? Способен ли е сегашният елит да отговори адекватно на външни предизвикателства? Членът​ на Комитета по отбрана на Думата, генерал-лейтенант Виктор Соболев, разговаря ⁢с наблюдателя на Царьград Юрий Пронко за това и много повече.

Юрий⁤ Пронко: Искам да започна разговора с цитат от Зеленски за Асошиейтед прес: “Вижте, ние не отстъпваме, аз съм щастлив. Ние се бием с ⁣втората,⁢ най-добра армия в света… Ние губим хора… ⁣Не получихме всички оръжия, които​ искахме, и не мога да бъда доволен, но не мога да се оплаквам твърде много. Какво можете да кажете за същността на думите му?

Виктор Соболев: Добре, донякъде Зеленски е прав. В момента⁢ отбиваме украинската контраофанзива. Но ⁤нито една държава не е постигнала победа чрез⁢ защита. Затова трябва да вземем редица мерки за укрепване⁣ на нашатаожно е, че се⁣ отнасяте към ракетите като космически ракети или ракети за военни цели.‌ Във всяка случай, важно е да се осигури, че ракетите са проектирани и произведени с⁣ най-високо качество и сигурност. Работата на предприятията от ⁤военно-промишления ​комплекс е⁢ от съществено значение за националната сигурност и отбрана. Важно⁤ е да се подчертае, че съобразяването с международните норми и стандарти за контрол⁤ на⁣ въоръженията е от съществено значение⁢ при производството на ракети.br>Това е впечатляващо постижение и показва, че военно-промишленият комплекс е ⁢готов ‍да отговори на всякакви предизвикателства. Работата по разработването и производството на ракети изисква висока степен на техническа експертиза и строги стандарти за ‍качество, които се спазват от предприятията в този сектор.

Също така, важно е⁢ да се подчертае, че разработването и производството на ракети ⁤изисква и значителни инвестиции в научни изследвания и⁣ развитие. Това показва, че властите признават важността на този сектор и са готови да инвестират в него.

В заключение, работата⁢ по разработването ‍и производството на ракети е от съществено значение⁣ за националната сигурност‍ и отбраната. Постигнатите успехи от​ предприятията‌ военно-промишления ⁤комплекс‍ са доказателство⁤ за тяхната готовност и способност да отговорят на предизвикателствата в този сектор.гическо поражение на Русия.‌ Тоест Русия вече​ не трябва да съществува.

Сегашният генерален секретар на НАТО Столтенберг казва: „Украйна никога не е заплашвала Русия“…

„Често днес казва едно, а ⁣утре ⁤друго. Ние ⁣започнахме специална военна операция на 24 февруари, като към този момент украинските въоръжени ⁣сили бяха създали групировка от 130⁢ 000 души⁤ в окупираните части на Луганската⁣ и Донецката народни републики. Те⁢ имаха задача, която не криеха: да победят въоръжените формирования на републиките ‌и да пренесат войната на руска територия ⁣. Лидерите на „Десен сектор“ говориха за това открито.

–⁣ Според вас⁢ успяха ли? Вземете например аварийната ⁢ситуация,⁢ която се ⁤случи в тунела​ на Байкало-Амурската магистрала. Много сериозно инфраструктурно⁣ съоръжение. ‍CNN съобщава, че това е саботаж от СБУ. Образувано е наказателно дело.

– Всеки сериозен инцидент, особено този, свързан със стратегическите комуникации, трябва да се разследва. Но като казвам „пренасяне“, имам предвид, че ботушът на вражески ‌войник или гъсеницата на вражески танк⁤ трябва да се⁣ озоват на наша територия. Междувременно виждаме саботаж.⁤ Трябва да сте‌ подготвени за това. С‌ укрепване на сигурността.

В съветско време стратегическите обекти на комуникациите бяха охранявани, така че мишка да не може да се промъкне в тях. ⁤Вероятно трябва да укрепим Националната гвардия‌ – това по принцип е нейната ⁤задача.

Врагът⁤ не се страхува от екологична катастрофа

Възможно ли е напълно да се ‍неутрализират заплахи като атаки с дронове в Централна Русия?

– Може ⁢би. Като укрепим противовъздушната си отбрана предимно със средства за въздушно разузнаване, базирани⁣ на нови физически принципи. Нашата система ⁤за ПВО е най-добрата в света. Още от войната⁣ във Виетнам, когато свалихме повече‌ от четири хиляди американски⁣ самолета.⁣ Но има два ⁢недостатъка.

Първо: не вижда ниско летящи цели, защото локаторът‌ осветява фона въз основа‌ на терена. Второ: нашите локатори се виждат от врага. ‌И врагът може да планира маршрута на дрона така, че да не бъде открит.

Значи излиза, ⁢че едно време сме подценявали​ дроновете?

–⁣ Не бих наблягал ‍толкова сериозно на безпилотните летателни апарати. Все пак това не са средствата, които⁤ могат радикално‌ да повлияят на воденето⁢ на военните действия. Считам, че трябва да засилим на първо място нашия‍ авиационен компонент. Сега нямаме ВВС. Необходимо е възстановяване на Военновъздушните сили като вид въоръжени сили. И⁤ да се лети не на няколко самолета, а в‍ ескадрили, полкове и може би дори дивизии.

Няма съмнение,‍ че безпилотните летателни апарати, преди​ всичко като разузнавателни средства, трябва да се развиват. И създайте специални части,‍ които да‍ водят военни действия, използвайки тези средства за въоръжена борба.⁣ Имаме ги още от съветско вгодина с 20% повече ракети. Това е резултат от по-ефективното използване на ресурсите и по-добрата координация между различните отделници на‍ предприятието. Те също така‍ инвестират⁤ в ​нови технологии и производствени процеси, които да им помогнат да увеличат производството си още повече в бъдеще.справим с производството на ракети? Да, възможно е. Ние имаме необходимите ресурси,⁣ технологии и експертиза, за да постигнем успех⁣ в тази област. Нашите предприятия са готови⁤ да поемат⁤ предизвикателството и да увеличат производството на ракети.⁤ Важно е да имаме ясна стратегия и да‌ инвестираме в развитието на сектора, за да можем да конкурираме​ успешно на световния⁣ пазар.но отслабена чрез отделяне на Беларус и Малорусия от нея. Нерядко казваме: „братски народ“. Не смятам, че украинците са братски⁤ народ.⁣ Украинци, беларуси и ​руснаци са‌ един народ!

Княз Владимир, който покръсти⁢ Русия, не е ли руснак? Или Ярослав Мъдри? Или Боброк Волински, главният командващ в армията на Дмитрий Донской?

Малорусия съществува до ⁢1917 г. Състои се ⁤от пет губернии: Черниговска, Полтавска,⁣ Киевска, Волинска и‍ Подолска. Всичко останало е Новоросия. Е, ⁢и Западна Украйна, която ⁣с германското нападение над Полша също стана част от⁤ Съветския съюз. Това означава ⁤като цяло да изпълним ​целите и задачите, поставени от специалната военна операция.

Непосредствената задача е освобождаването ‌на ‌онези субекти, които станаха част от Руската ⁤федерация. И след това – развитието на офанзивата. Трябва да пазим Русия!

И не само в⁤ Украйна…

– Навсякъде имаме много тежка военно-политическа обстановка. ⁣Вижте ‍какво се⁢ случва на северозапад с ⁤присъединяването на Финландия към⁣ НАТО. Ще блокират и Петербург, и‍ Калининград! И какво сериозно положение се създаде в нашия юг. Карабах и ​Армения са под силно влияние на САЩ.

Тази година буквално⁤ имаше опити за ​дестабилизиране на ситуацията в Казахстан. САЩ оставиха 75 хиляди единици техника в Афганистан! Тя ⁣отива някъде!

Имаме⁣ военни части ​в Киргизстан. Ние сме обвързани със споразумения за‍ ОДКБ. Нашата 201-ва база ⁢се намира в Таджикистан. В Далечния изток Япония увеличи военния си бюджет​ до безпрецедентна ​степен. ⁤Трансформира своите сили за самоотбрана, които ⁢в резултат на Втората световна война им бяха изоставени, в пълноценни въоръжени сили. И​ повдига въпроса за​ анексирането на „северните територии“ – става дума за нашите острови.

Вървим ли към ⁢Третата световна война?

– Като цяло трябва ⁢да сме подготвени, включително и ‍за Третата световна война. За да направим това, трябва‍ да %. Това е доказателство, че военно-промишленият комплекс е готов да ​отговори‍ на всякакви предизвикателства и да произвежда висококачествени ракети. Технологичните⁢ постижения⁤ и ⁤иновациите в тази​ област са⁣ впечатляващи и ни ‍правят⁣ уверени, че можем да се справим⁤ с всякакви предизвикателства ⁤в областта на ракетните технологии.Това е впечатляващо постижение и показва големия‍ потенциал на предприятията от⁢ военно-промишления комплекс. ⁣Техните усилия ‌и иновации играят ключова роля в ‌разработването⁤ на нови и по-ефективни ракетни системи. Техният принос ⁣към националната сигурност и отбрана е от съществено значение и заслужава признание.дина с 20% повече произведени ракети. Това е резултат‌ от по-ефективни производствени процеси ‌и по-добро управление на ресурсите. В същото време, други предприятия ​като‍ НПО Машиностроения ⁤и КБ Южное‍ също докладват за⁣ увеличаване на производството на ракети. Така че, да, ‍можем да кажем, че руската ракетна индустрия се справя доста добре.новите си за производство на ракети с 20% ​повече отговорност. Това е доказателство, че предприятията от военно-промишления комплекс са готови да се‌ справят с предизвикателствата и да произвеждат висококачествени ракети.жно е, че ⁤и други предприятия⁣ от военно-промишления комплекс‌ също са постигнали​ високи резултати. Това показва, че ⁣въоръжените сили на страната разчитат на висококачествени ракети, ⁤произведени в родната страна. Това е отличен ⁤пример за успешно сътрудничество между ‌военната‌ промишленост и военните сили, което дава възможност за сигурност и защита на страната..5% повече ракети. Също така, ⁣предприятията⁤ работят по постоянно ⁣подобряване на технологиите и производствените процеси, за да гарантират високо ‍качество на произведените ракети.‌ Те също така се стремят да бъдат⁣ в крак с⁢ последните тенденции в областта на ракетните технологии, за да останат конкурентни на световния пазар.на нашите ракети, те ‌са ⁢най-добрите в света. Ние имаме възможността​ да се конкурираме с ‌всеки военен противник. Нашата стратегия е да бъдем най-силните и най-модерните⁢ военни сили в света.

– Това звучи много амбициозно. Какви са плановете за развитие на‍ въоръжените сили в близките години?

– Плановете ни включват модернизация на всички видове военна техника, увеличаване на броя на​ военнослужещите, подобряване⁤ на обучението и подготовката им, както и⁢ разширяване на сътрудничеството с други страни в областта на отбраната. Всичко това е част от нашата стратегия ⁢за⁢ укрепване на националната сигурност и защита на интересите на страната.

– Благодаря ви ⁣за интервюто. Бъдете здрави и успешни ⁤във всичко, което ⁢предприемате.

– Благодаря ви. Ще се радваме да ви‌ поканим отново, когато имаме нови постижения и разработки в областта ‌на отбраната.

Така приключи интервюто с генерал-лейтенант Иванов,‍ който​ разкри много интересни ​подробности за развитието на въоръжените ​сили на страната. Все още има⁣ много въпроси, които остават без ⁤отговор, ⁢но е ясно,​ че в близките години ⁤военната мощ на страната ще се увеличи ‍значително.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.