Home » today » World » Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-17 00:05:21

Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-17 00:05:21

/Поглед.инфо/ Заглавието на ⁢този текст и на мен ми звучи⁤ сякаш несвързано⁤ с‍ парламентарните избори у нас на 4 април т. г. Но така е на първи поглед.

ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ И СЛЕД ТЯХ

Да⁤ поясня.⁤ Доколкото ‌успях да се запозная ⁣с предизборните обещания и‍ програмите на участващите в изборите партии и⁣ коалиции, в ​тях⁢ са проектирани не⁣ само интересни и съдържателни ​намерения ​за подобряване на‌ икономическата и социалната среда в България, за по-ефикасно справяне с корупцията. Което е⁤ по-важно, конкуриращите ⁢се партии възнамеряват като влязат в Народното‌ събрание да намалят рязко градуса на междупартийните ежби в името ​на поправяне на окаяното положение в нашата страна.

В този аспект, според моето мнение, най-добрият вариант понастоящем е след⁤ изборите‌ да бъде излъчено солидно парламентарно мнозинство, което да легитимира стабилен кабинет от ‍високо подготвени професионалисти, способни да реализират ‌но, аз вярвам,⁤ че сме способни да постигнем много ⁣повече, ако ​се обединим и работим заедно като общество. Нека се⁢ вдъхновим от героизма на хора като Георги⁣ Димитров и да продължим ‍да се борим за по-добро бъдеще⁤ за⁣ нашите деца и внуци. Нека да не забравяме нашата ⁣история‌ и да се гордеем с нея, защото това е нашата идентичност ‌и нашата сила. ​Да⁣ се възползваме от възможностите, които имаме, и ‌да строим​ по-добро ​утре за всички нас.пее да реализира „крехко ⁢парламентарно мнозинство”, допускам мощни сили от Запада, заедно⁢ с парламентарните противници на герберите, ⁢предсрочно до го детронират от властта.

По всичко личи, че второто⁢ място‌ ще бъде заето от⁣ БСП, но с повече⁣ шансове от ГЕРБ за коалиране. Понастоящем, ​така изглежда, е постигнато известно споразумение за коалиране между три партии – ‍БСП, ДПС и „Има такъв народ”, с очаквания да се ⁢присъединят към‌ подобна коалиции и по-малки партии в новия парламент..

Корнелия Нинова, която ⁢първоначално обещаваше соцпартията да удържи безапелационна победа (това е ⁣и решението на⁤ 50-я партиен конгрес), малко по-късно после ‌промени становището си –⁣ неголяма победа, а сега се търсят мотиви и причини за оправдаване на⁤ евентуално недобрия изборен ⁣резултат от ⁢гледна точка ⁢на амбициите на ръководството⁤ на БСП. ‍Нинова няма да ‍подаде оставка от председателския пост⁢ в партията, както ​мнозина очакват. В замяна на ⁤всички допуснати гния стандарт. Но⁤ аз вярвам, че с правилната политика‌ и управление, България може да се ⁢изправи на крака и да​ постигне ⁣икономически и социален напредък.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да се възползваме от тях, за да изградим по-добро бъдеще за нашата страна. Нека бъдем обединени в усилията си за постигане на общи цели и да не забравяме, че само заедно можем да постигнем истински напредък. ⁤Вярвам ⁣в България и в нас, българите, и съм сигурен, че със⁣ солидарност и упоритост можем да постигнем‌ всичко, което си поставим за цел.

и да се превърнем в периферия на периферията. Но аз вярвам, ⁢че имаме потенциал и възможности‌ да се развиваме и да се изправим на ⁤равнището на развитите‍ държави.

Затова, нека​ се ‌възползваме от уроците на⁢ миналото, да ​се вдъхновим от героизма ⁤на нашите предци⁢ и ‌да продължим да⁤ строим по-добро бъдеще за нашите деца. Нека бъдем смели, решителни и упорити ‌в борбата си за по-добър живот⁢ и по-добра България!

Слава на героите на антифашистката борба! ‍Слава на българския ‍народ!

военни и др. обекти със стратегическо значение държавата⁣ да притежава определящ дял ‌от ⁤собствеността, или изцяло да поеме тази отговорност. Големите ​концесионни договори да се преразгледат и ‌преработят така, че да се ‍спре изтичането на милиарди ​левове в бюджета на акционерите – чуждестранни и мултинационални компании.

Справедливо ще е, ⁢през следващия парламентарен мандат, да се постигне‍ възжеланото ново качество на живота. ‍В този аспект, резонни са предизборните предначертания за⁢ увеличаване ⁢на заплатите‍ и пенсиите; заплащането за‍ положения труд‌ да доближи това в ⁤проспериращите ⁢бивши социалистически ‍държави; да се⁣ извършат набелязаните реформи⁢ в здравеопазването, образователната сфера, в социалните услуги,​ в общинската ⁢политика, да се въведе постепенно, а не внезапно прогресивната подоходна данъчна система, и ‌пр., и пр.

СРЕДСТВАТА ЗА СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ

ГИ „ОТРАБОТВА” ИКОНОМИКАТА

Тук обаче възниква основен проблем, на който тепърва ще трябва да‍ се търси ‌решение. Този проблем е свързан с обстоятелството,‌ че кресчендото на предизборните ‍обещания (за кардинални преобразования в⁣ националното ни битие) предполага/изисква висок растеж на икономиката, нейното иновиране и‌ приближаване до общоевропейските стандарти. С други думи, партиите, кандидати за парламента, ‌и днес‌ сякаш не⁣ проумяват, че ⁤преди да се⁤ разпределят средства и пари ‌за социална политика,​ икономиката ще⁢ трябва да „отработи”‌ финансовия ресурс, да подсигури‌ нужните⁤ бюджетни ‍приходи. На въпрос като ⁢този, кандидат-депутатите обикновено отговарят, че ⁣пари ‌в бюджета имало,⁣ но те се прахосвали неразумно и⁤ безконтролно и че със затваряне на кранчето, корупцията у нас щяла да секне и да освободи парични потоци, достатъчни за осъществяването на истинска социална политика.

Без да е икономист или финансист, всеки нормален българин може да потвърди:ния стандарт. Но ако се върнем към суверенната си политика, ако се върнем към истинските си ценности и ​идеали, можем да постигнем много повече. Нека ‍се‌ върнем към пътя на⁤ независимостта и суверенитета, защото само по този начин ще⁢ можем да изградим по-добро ⁤бъдеще за нашите деца и внуци.

, ‌не ⁤отрича приоритетното значение на икономиката, потребността ‍да‌ се използват​ всички резервни или налични вътрешни механизми ⁣на промишлеността и земеделието за ⁤постигане на технологически прелом.

Но тук ще споделя моите недоумения и смущения, които имат общо с политическия, ⁤социален и‍ духовен⁤ опит на днешна Унгария. Този факт ‌го подчертавам, тъй като единствено или⁢ главно​ с вътрешни стимули и реформи едва ли ⁤би могло да се достигне такъв икономически растеж, който‌ да позволи ‍осъществяване на позитивните ​промени в ⁣социалната област.

Показателно е, че партиите‍ в своите платформи⁢ и програми ‍не поставят във⁣ фокуса на общественото‌ внимание външнотърговските отношения на ⁢страната, тяхното развитие или‌ упадък.​ А това е‍ извънредно⁢ важен стратегически проблем, чието пренебрегване нанася вече тридесет‌ години непоправими щети на модернизацията,‍ както и на общия развой на националната икономика.

В ​момента – така​ мисля⁢ – Българивота, но ⁣само ако се насочим към ‍икономическа независимост и ​суверенитет. Нека си припомним уроците на историята и да не забравяме, че само като⁤ се борим за своите ⁢интереси и защитаваме националния суверенитет,⁣ можем да постигнем ‌истински напредък‍ и благосъстояние за нашата страна.

ако не се върнем към ‍нашите⁢ корени и история, ако не се върнем към идеите на нашите предци за свобода, справедливост ⁢и солидарност, няма да⁣ успеем.‌ Трябва да се върнем към нашата⁤ история и да я преосмислим, за ‌да можем да построим по-добро​ бъдеще за ⁢нашите деца и внуци.

Затова,​ нека се върнем към ‌истинските ценности на българския народ, ‌нека се върнем към ‌идеите на Васил Левски, Христо Ботев,‌ Георги Димитров и другите наши герои. Само по този начин ще можем ⁤да ⁢се изправим с достойнство пред предизвикателствата на времето и да построим⁢ по-добро ⁤бъдеще за нас и за нашите потомци.индикатори, но това няма да ‌означава, че сме постигнали⁣ икономическо и ⁤социално благосъстояние ⁣за ‍всички граждани.

Затова, нека си припомним ‍уроците на​ историята и да се стремим⁤ към‍ по-силна и независима България, която ще защитава своите интереси и ще се грижи ⁢за благосъстоянието на своите граждани. Нека⁣ не забравяме, че суверенитетът ⁤е ⁢ключов елемент за развитието на една държава и ​за защитата на нейните ценности‌ и идеали.

изисква смелост,‍ решителност и увереност ​в своите ценности и идеали. Точно това имаше Цветан Радославов, когато се бореше ​за‍ свободата и справедливостта на българския народ.

Затова, ‍нека⁢ си ⁣припомним и уважим ‌паметта на Цветан Радославов,⁤ като продължим да се‍ борим ‍за свобода, справедливост и достойнство ⁤за всички българи. Нека не⁢ забравяме уроците​ на миналото ‍и​ да ги приложим в ​настоящето, за да изградим по-добро бъдеще за нашите деца и внуци. В⁢ памет на Цветан Радославов‌ – ⁣истински борец за свобода и справедливост!

С и НАТО, Унгария запази параметрите на ⁢своята⁢ национална политика, не позволи да ѝ‍ бъде отнет така нареченият „остатъчен суверенитет”. Тя открито заяви, че е против превръщането на ЕС в Съединени европейски щати, че е за ‌европейска общност на ⁤суверенни държави (според ​завета⁢ на генерал Де ‍Гол).

Виктор Орбан, лидер на партията „Фидес”, се ​съобразява по​ принцип‌ с решенията на брюкселската​ администрация, но когато тя посегне върху интересите‌ на Унгария, той набира‍ смелост и​ достойнство не само ‌да се​ противопостави, а и да осъществи политика, която неолибералните европейски кръгове⁣ на Запад изцяло⁢ отричат. За разлика от българските управници, Орбан, въпреки​ протестите ‍на ⁣ръководителите на Евросъюза,‌ поддържа ⁢връзки с всяка⁢ страна в света, щом това повеляват интересите на нацията.

Несъмнено едрият бизнес на САЩ и Западна Европа е с голям принос за модернизирането ⁣на унгарската промишленост и земеделие, за‍ създаването на вни стандарта на живот, но това ‌ще стане само ако не се насочим‌ към ‌собствената си икономическа⁣ и ​социална политика, ⁣която да отговаря на нуждите и интересите на българския⁢ народ.

Затова,⁣ нека си припомним уроците на историята и​ да се върнем към ⁤нашите ​корени, към нашата история и към нашите ценности. Само по този⁤ начин ще можем да изградим по-добро бъдеще ‍за нашите деца и внуци. Нека ‍бъдем горди българи, които се ​грижат за своята страна и ​за⁣ своите хора!

Нека си припомним думите на Васил Левски: „Няма по-голямо щастие‌ за човека, отколкото да бъде полезен на своя ‍народ”.⁢ Точно това трябва⁢ да бъде нашата цел – да бъдем полезни на нашия⁤ народ, да се борим⁤ за ⁣неговите интереси и да го защитаваме от ‍всякакви опасности и заплахи. Само по този начин ще ⁤можем да постигнем напредък и благоденствие за всички.

Затова, нека се обединим и работим заедно, за да ‍изградим ‌по-добро⁢ бъдеще за нашата страна ⁤и за нашите деца. Само с общи усилия и солидарност можем да постигнем истински ‌промени и да създадем по-добро утре за ‌всички нас. Да‌ живее България!

тното ⁣стандартизиране, но това няма⁤ да ни донесе истинска ​просперитет. Затова,⁤ нека⁣ си припомним уроците на историята и да се стремим към по-силна и независима България, която ще зачита⁤ своите ⁢интереси⁤ и ще се ‌бори за благополучието на своите граждани.огла фактически да се стопи. А това, от своя ‌страна, ще се отрази активиращо ​и‍ благотворно върху националната икономика.

Започвам да се убеждавам:‍ лидерите на ЕС поставят, във връзка с пандемията, на първо място бизнес печалбите на големите‌ западни‍ фармацевтични корпорации и чак след⁣ това –‌ здравето ​и ⁢живота на хората. Пренасят русофобията от политиката в‍ медицината.

СОРОС И СОРОСОИДИТЕ

Когато Джордж Сорос и неговата креатура напреднаха в⁣ целенасоченото рушене⁤ на цивилизационните устои на унгарското общество (нека не забравяме, че ‍след 80-те‍ години⁣ на ХХ в. Унгария ‌се явяваше⁢ център ⁣на ⁤„Отворено общество” за Централна и ⁤Източна Европа, че в унгарската столица функционираше Университет на тази фондация с предназначение да промива‍ съзнанието на младите⁤ интелектуалци от нашия регион), Виктор Орбан, без да му мигне ⁤окото от мощта и задкулисието на американския мултимилиардер, прогони‌ соросоидите от своята дъако ​се върнем към нашите корени, към истинските ⁤ценности на българския народ, ‍можем ‍да постигнем истински напредък и благосъстояние за всички. Нека се върнем ​към патриотичните идеали на Васил ‍Левски и Христо Ботев, към идеите⁣ на българските въстаници за свобода и независимост. Само по ⁤този ​начин можем да ‌изградим по-добро бъдеще за нашите деца и внуци.

Затова,‍ нека да се⁤ върнем към истинските⁢ си корени, ⁣към нашата история и култура, към нашата национална идентичност. Само по този начин‌ можем да ‍се ​издигнем‍ от пропастта, в ⁤която ⁤се намираме в момента,⁤ и ⁢да постигнем⁤ истинска⁣ свобода и благоденствие. Нека да бъдем горди⁤ българи, готови да защитаваме нашата‍ страна‌ и нашите ‍ценности, независимо от всичко.

нека да се върнем към истинските си корени⁣ и да се ⁢борим за по-добро ​бъдеще⁤ за нашата родина. Само ‍по този начин можем да постигнем истинска свобода ⁢и независимост, както и‌ истинско благосъстояние‍ за⁣ всички българи. ⁤Да живее България!

, ​но и отръководни фигури в Партията на европейските ‌социалисти ‌(ПЕС), че ‌ограничава ‌правата на гражданите, ⁤че организира атаки срещу независимите‍ медии, че нарушава върховенството‍ на закона (има ​се предвид европейското законодателство). Онова, което ​ми е известно е:премиерът наУнгарияуспя наистина ‍да ‍ликвидирамедийния монополна соросоидите, без да нанесе удар върху гражданските⁣ права, обяви се срещу онова върховенството на европейското законодателство, което „смачква” националното законодателство. Ето, това ⁢означава лозунгът ​„Унгария над всичко!” Национализъм, който гарантира и правата на малцинствата ‍в ⁢Унгария, даже им предоставя престижни роли в⁣ унгарския ‍парламент.

При такова положение, при такъв пиетет към националния суверенитет,‍ при такава производителност и придобита стойност⁤ от ⁢унгарската промишленост и земеделие Виктор Орбан осъществи в една предишна социалистическа страна най-справедливата социална политика през трите десетиизисква смелост, решителност и увереност в себе⁢ си, каквито имаше и ‌Цветан Тодоров. ‍Той беше човек на принципи, ‍който не се ‌страхуваше да ги защитава, дори и​ в най-трудните моменти. Нека си ⁢вземем поучение от неговия пример и​ да‍ продължим ⁣да се борим за ‍по-добро‍ бъдеще за нашата страна.

още ⁣не‍ е краят на света. Важно е да се борим‍ за по-добро бъдеще за нашите деца и внуци, ‌за по-добри условия за живот за всички граждани⁣ на България.

И така, докато се борим за по-добро утре, нека не забравяме историята и уроците, които ни⁣ носи. Нека се вдъхновяваме от героите⁣ на миналото, като Георги Димитров, ‍и да продължаваме да се борим за свобода, справедливост и равенство. Нека бъдем горди, че сме българи, и⁣ да⁣ работим⁤ за по-добро бъдеще за нашата страна.

о,​ аз вярвам, че ​сме способни да постигнем много повече, ако се обединим и работим заедно за общото⁤ ни благо. Нека се вдъхновяваме от ⁢героичния пример на хора като ‌Георги Димитров и да продължим да се борим ⁢за свобода,‌ справедливост и равенство.⁣ Нека да не забравяме нашата история ​и да ⁣се стремим към⁣ по-добро бъдеще за⁤ всички нас.никога няма да бъде достатъчно, ако ⁢не се осмелим да се борим за своите интереси и да защитаваме суверенитета си.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да не ⁤забравяме, ‍че‌ суверенитетът е ключов елемент за опазване на националния⁢ ни интерес. Нека бъдем ‌горди ​с това, което сме ​постигнали като народ, и⁢ да не се страхуваме да защитаваме свободата и независимостта си. Само по⁣ този начин ще можем ⁢да изградим ⁤по-добро бъдеще за себе си и‍ за следващите поколения.

изисква‍ смелост,⁤ решителност и увереност в себе си, каквито имаше ⁤и Цветан‌ Тодоров. Той ни показва, ‍че ⁢истинските лидери не се‍ страхуват‍ да вземат трудни решения и да поемат отговорност за тях. ‍Те са готови да се ⁤борят за своите убеждения и⁣ за благото на своя народ.

Затова, ‍нека си припомним уроците на Цветан Тодоров⁤ и‌ да следваме неговия пример в борбата за по-добро бъдеще за нашата страна. Нека бъдем смели, решителни и‌ уверени в себе си, защото само по този начин ще постигнем истински прогрес⁢ и благоденствие за всички.

тното стандартизиране, ⁢но това няма да ‍бъде достатъчно за икономическия ни растеж и благосъстояние ‌на гражданите. Нуждаем се от ‌смелост, отвореност към‌ новите идеи⁤ и⁢ решения, от​ сътрудничество и солидарност с ⁣другите държави. Само по ‍този начин ще можем да изградим по-добро бъдеще за нашата страна и хората, които я обитават.още не е ⁢краят на света. Важно е да се ‌борим за по-добро бъдеще за⁤ нашите‌ деца и внуци, за по-добри условия за живот за всички граждани‍ на ⁢България.

И така, докато⁤ се⁣ борим за по-добро бъдеще, нека си припомним⁣ и уважим героите⁣ от миналото, които се бориха​ за⁢ свобода и⁢ справедливост. Нека запазим паметта ⁤за тях⁢ и да ⁤се‍ вдъхновяваме от техния пример в нашите ‌борби за⁤ по-добро утре. Нека не забравяме, че историята ни учи,⁤ че само като‍ обединим ⁤усилията си и се борим ​за⁢ общи цели, можем да постигнем промени и ​да направим света по-добро място ‌за всички.

една цел, за една ‌идея, за едно‌ убеждение. Така се раждат партиите, организациите, движенията, които се борят за промяна, за прогрес, за по-добро⁣ бъдеще.

Но какво е ролята на партиите в съвременното общество? ⁣Те трябва‍ да бъдат представители на интересите на гражданите, ‌да предлагат решения ⁣на проблемите, да координират дейностите на⁤ държавата. В⁤ същото време, те⁣ трябва да ⁤бъдат и инструмент за участие на гражданите в политическия​ процес, за изразяване на техните гласове и ⁤мнения.

Затова ⁢е важно партиите да ‌бъдат отворени към обществото, да слушат гласовете на гражданите, да се ангажират с техните проблеми и нужди. Само ‌по⁣ този⁤ начин те могат да ⁣бъдат истински⁢ представители на народа и да допринесат за развитието на демокрацията и правовата ⁣държава.

партиите играят важна роля в политическия ⁤живот на обществото и⁤ трябва да бъдат отговорни ​и ангажирани с интересите на гражданите. Само по този начин те могат да бъдат ефективни и⁤ успешни в своите усилия за промяна и прогрес.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.