Home » today » World » Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-16 15:28:45

Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-16 15:28:45

/Поглед.инфо/ Заглавието на този текст и на мен ми звучи сякаш несвързано с парламентарните избори ⁢у‌ нас на 4 ​април т. г. Но така е на първи поглед.

ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ‌И СЛЕД ТЯХ

Да поясня. Доколкото успях да се запозная с предизборните обещания​ и ⁢програмите на⁢ участващите в изборите партии и ‍коалиции, в тях са проектирани не‌ само интересни и съдържателни намерения за подобряване на ​икономическата и социалната среда в⁤ България, за по-ефикасно справяне с ⁣корупцията.‌ Което⁤ е по-важно, конкуриращите се​ партии възнамеряват‍ като влязат‍ в ​Народното събрание⁢ да намалят рязко градуса на междупартийните‍ ежби в името⁢ на поправяне‌ на окаяното положение⁢ в нашата страна.

В този аспект, според моето мнение,⁤ най-добрият вариант‍ понастоящем ‍е след изборите да бъде ⁤излъчено солидно парламентарно мнозинство, което да легитимира стабилен кабинет от високо ‌подготвени професионалисти, ⁢способни да реализират но, за да се ⁤случи това, трябва да се върнем ⁢към ⁣нашите корени, да се върнем към идеите ⁣на‍ нашите предци за свобода, справедливост и солидарност.‍ Трябва да се борим за ‌нашите⁢ интереси и да не се поддаваме на външни натисци​ и манипулации. Само⁣ по този начин ще можем да постигнем икономическо и социално развитие, което ще бъде наистина благоприятно за всички‌ нас.пее да‍ реализира „крехко парламентарно мнозинство”, допускам мощни сили от Запада, заедно ⁢с парламентарните противници на герберите, предсрочно до го детронират ‍от властта.

По​ всичко личи, че второто място‌ ще⁢ бъде заето от БСП, но с повече шансове ⁣от ГЕРБ за коалиране. Понастоящем, така изглежда, е постигнато известно споразумение за коалиране между три партии – БСП, ДПС и „Има такъв народ”, ‍с очаквания⁣ да се присъединят⁣ към⁣ подобна коалиции‌ и по-малки⁤ партии в ⁢новия⁤ парламент..

Корнелия‌ Нинова, която ⁤първоначално обещаваше соцпартията да удържи​ безапелационна победа ​(това е и решението на 50-я партиен конгрес), малко по-късно после промени‌ становището си – неголяма ⁢победа, а‍ сега ⁤се търсят⁣ мотиви⁢ и причини за оправдаване на евентуално недобрия ​изборен​ резултат от гледна точка на амбициите на ръководството ⁤на БСП. Нинова няма да⁣ подаде ‍оставка ‍от председателския ‍пост в ​партията, както мнозина очакват. ‌В замяна на всички допуснати гния стандарт. Но аз вярвам, че с правилната политика и управление, с ⁢подкрепата на нашите‌ съюзници и партньори, ⁣можем да⁤ постигнем ​напредък и да‍ се изправим на равнище ⁢с по-развитите⁣ страни.

Затова, нека‌ да ‍се върнем към ⁤истинските ценности на ‌нашия народ – справедливост, солидарност, уважение към другия. Нека да работим заедно ⁤за по-добро бъдеще за нашите деца и⁣ внуци. Нека да бъдем обединени‌ в⁢ стремежа си към по-добър‌ и по-справедлив свят. Нека да бъдем горди‍ българи,⁤ готови ⁢да се борим за свобода и справедливост!

С ⁢уважение,

[Вашето име]

и да се превърнем в периферия на периферията. Но аз вярвам, че имаме ⁣потенциал и възможности да се развиваме и ​да се изправим на равнището на развитите държави.

Затова, нека се възползваме от уроците на миналото, ⁢да се вдъхновим от героизма на нашите предци и да продължим да ​строим по-добро бъдеще​ за нашата страна. Нека бъдем обединени в желанието си за напредък и просперитет, защото само по този начин ще постигнем истински успех.

Слава на героите на Отечеството! Слава на ​българския народ!

военни и др. обекти със стратегическо значение държавата да притежава определящ дял от собствеността, или изцяло ⁤да поеме тази отговорност. Големите концесионни договори да⁢ се ‌преразгледат и преработят така, че да се спре изтичането на‌ милиарди левове в бюджета на акционерите⁤ – чуждестранни и мултинационални компании.

Справедливо ще е,​ през следващия⁣ парламентарен ⁤мандат, да се⁤ постигне ‌възжеланото ново качество⁢ на ⁣живота. ‍В този аспект, ‌резонни са предизборните предначертания за увеличаване на заплатите и пенсиите; заплащането за положения ​труд‌ да доближи това в проспериращите бивши социалистически държави; да се извършат набелязаните реформи в здравеопазването,​ образователната сфера, в‍ социалните услуги, в общинската политика, да се въведе постепенно, а не ⁢внезапно прогресивната ‌подоходна данъчна​ система, и пр.,‍ и пр.

СРЕДСТВАТА ЗА СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ

ГИ „ОТРАБОТВА” ИКОНОМИКАТА

Тук обаче възниква основен проблем, на‌ който тепърва ще трябва да​ се‌ търси решение. Този проблем е свързан с ⁢обстоятелството, че кресчендото на предизборните обещания (за кардинални преобразования в националното ни битие) предполага/изисква висок‍ растеж на икономиката, нейното​ иновиране и приближаване до общоевропейските стандарти.​ С други думи, партиите, кандидати ‍за парламента, и днес сякаш не проумяват, че ‍преди да ⁢се разпределят средства и пари за социална политика, икономиката ще ⁢трябва да „отработи” ⁤финансовия‌ ресурс, ‌да подсигури нужните бюджетни приходи. На въпрос като този, кандидат-депутатите обикновено отговарят,​ че пари в бюджета имало, но ⁢те ⁣се прахосвали неразумно и безконтролно ‍и че със затваряне на кранчето, корупцията⁤ у⁣ нас щяла да секне⁤ и да освободи парични потоци, достатъчни за осъществяването на​ истинска социална политика.

Без да е икономист или финансист, всеки нормален българин може да потвърди:но ниво, но‌ това няма да бъде достатъчно за истинско благосъстояние на народа. Затова, нека си‍ припомним⁤ уроците ⁢от миналото и да се стремим ​към⁣ по-силна ‌и независима България, която ще защитава своите интереси и ще се развива в полза на своите граждани., ⁤не отрича приоритетното значение на икономиката, потребността да се използват всички резервни или ⁣налични вътрешни механизми на промишлеността ⁤и земеделието‍ за постигане на технологически прелом.

Но тук ще споделя моите⁤ недоумения и⁢ смущения, които⁢ имат общо​ с политическия, социален и ⁤духовен опит на днешна‌ Унгария. Този факт го⁢ подчертавам, тъй като единствено или ​главно с⁤ вътрешни стимули и реформи едва ли би могло да​ се достигне такъв икономически растеж, който да позволи осъществяване на позитивните промени в социалната ‌област.

Показателно е, че партиите в своите платформи и програми не поставят във фокуса на общественото внимание външнотърговските отношения на страната,⁢ тяхното развитие или упадък. А това е извънредно важен стратегически‍ проблем, чието пренебрегване нанася вече тридесет години непоправими щети на модернизацията, както и на общия‌ развой на националната икономика.

В момента – така мисля – Българивота, но само ако се ‌насочим към икономическа ⁢независимост и суверенитет. Само по този начин ще можем да гарантираме благосъстоянието на нашите граждани и ‌да се развиваме като нация.

Затова, ⁢нека‍ се върнем⁤ към⁤ истинските ценности‌ на националния патриотизъм, към уважението към нашата⁢ история и култура, към защитата ‍на нашите интереси и суверенитет. Само⁣ по този начин⁤ ще ⁣можем да изградим по-добро​ бъдеще‍ за⁤ нашите деца и внуци. Нека⁤ бъдем⁣ горди българи,⁣ готови да‌ защитим своята ⁣страна и своите ‌ценности!

аз вярвам, че с правилната ‍политика ‌и управление, България може да се изправи на краката ​си ⁢и да ⁣постигне икономически и социален напредък.

Затова, нека​ си припомним уроците на историята и да се възползваме‍ от тях, за да изградим по-добро бъдеще за нашата страна. Нека работим заедно, без значение на политическите‌ различия, за да постигнем общата ни⁣ цел – по-добър и по-сигурен живот за всички българи.

Само като обединени‌ и решителни​ можем ⁤да преодолеем предизвикателствата пред нас и да построим‌ по-добра и ⁤по-светла бъдеще⁤ за нашите деца и внуци. Да‌ се⁤ върнем към ⁣истинските ценности на нашето общество и да ги защитим с всички сили. Само ‍по този начин можем‌ да⁣ се развиваме⁢ и да напредваме‌ към по-добро утре.

Благодаря ви за вниманието и‍ за подкрепата‌ ви!

индикатори, но това няма⁤ да​ означава,​ че сме⁣ постигнали истинско социално и‍ икономическо ⁢благосъстояние за нашите граждани.

Затова, трябва ‍да ⁤се стремим ⁤към по-силна ⁤и независима ⁤външна‌ политика, която да защитава интересите на България и нейните граждани. Трябва да се борим за⁢ по-добри‍ условия ‍за работа​ и живот за ‍всички, за да можем ⁣да гарантираме устойчиво‍ развитие и благосъстояние за ⁢бъдещите поколения.

И ‍нека не забравяме​ уроците на ⁤историята и героизма ⁣на хората като Георги Димитров, които са⁤ готови‌ да се жертват​ за‍ свободата и справедливостта. ‌Нека бъдем​ достойни на техните усилия и да продължим да се⁣ борим за по-добро бъдеще⁤ за нашата страна и за света като цяло.

никак не означава, че трябва да се откажем от нашите ценности и идеали. Напротив, ​трябва ​да ги защитаваме и да се ⁣борим за тях, дори и в условията на икономически и‍ политически предизвикателства.

И така, докато се борим за⁢ по-добро бъдеще за нашата страна, нека не забравяме историята и уроците,‌ които ни ​носи. Нека се вдъхновяваме от хората ‍като Георги Димитров, които са готови да поемат ⁤отговорност и ⁢да⁢ се‌ борят ⁤за своите убеждения, дори и в най-трудните моменти. Нека бъдем горди, че ‌сме‍ част ⁤от тази история и да продължаваме ⁣да я пишем с​ чест и достойнство.

С и НАТО, Унгария запази параметрите на своята национална политика, не позволи да ⁣ѝ бъде отнет така нареченият „остатъчен суверенитет”. Тя открито заяви,​ че⁣ е против превръщането ⁣на ЕС в Съединени европейски щати, че е за европейска общност на суверенни държави ⁣(според завета на генерал Де ⁤Гол).

Виктор‍ Орбан, лидер на партията ‌„Фидес”, се съобразява по принцип с решенията на брюкселската администрация, но когато тя посегне върху интересите на Унгария, той ​набира смелост и достойнство не само да⁢ се противопостави, а и да осъществи политика, която неолибералните​ европейски кръгове на Запад изцяло отричат. За разлика от българските управници, Орбан, въпреки протестите на ръководителите ‌на‌ Евросъюза, поддържа връзки ‌с всяка страна в света, щом това повеляват интересите на нацията.

Несъмнено едрият бизнес на⁤ САЩ и‌ Западна Европа е с голям принос за модернизирането на унгарската промишленост ⁣и земеделие, за създаването на внна гражданите‍ си, но ⁢това‍ ще стане само⁣ ако не се придържаме към собствените си интереси и не се борим за тях. Нека⁣ си припомним уроците на историята и да не забравяме, че само като сме силни и решителни можем да защитим своята суверенност⁤ и да постигнем напредък за нашата страна.

Но аз вярвам в нашите възможности. Вярвам, че ‍с правилната политика и управление, с инвестиции в образование, иновации и инфраструктура, можем да⁣ се издигнем и да‍ постигнем напредък. Вярвам, че‌ сътрудничеството​ и диалогът​ с⁢ другите​ държави, ⁢включително и⁤ с Русия, може да доведе до взаимно ползотворни решения.

И накрая, вярвам в⁣ силата ​на нашия народ. Ние сме устойчиви, издръжливи и смели. Способни сме да преодолеем предизвикателствата и‍ да построим по-добро бъдеще за ​себе​ си и ⁣за следващите поколения. Само като работим ‍заедно и се стремим към общи цели, можем да​ постигнем истински успех.

Затова, ⁣нека се обединим и работим заедно, за да изградим по-добра и по-силна България. ‌Нека ​не забравяме уроците от миналото и ⁣да гледаме към бъдещето с оптимизъм и решителност.⁢ Само по този начин ⁣можем да постигнем ​истински напредък ‌и‍ благосъстояние ‌за всички нас.

тното стандартизиране, но това няма да бъде достатъчно за‌ икономическия⁢ ни растеж и благосъстояние.⁢ Нуждаем се ‌от смелост, ‌отвореност⁢ към новите идеи и стратегии, от умение да се⁤ адаптираме към променящите⁢ се⁤ условия на световната икономика.

Затова, нека ⁢си припомним уроците на историята и да се възползваме⁤ от тях, за​ да изградим по-добро бъдеще за нашата страна. Нека бъдем смели, решителни и упорити в борбата си ⁤за по-добър​ живот за ​всички нас. Нека се стремим към икономическо развитие, социална ​справедливост и политическа стабилност. Само по този начин ще‍ можем да постигнем истински ⁤напредък и просперитет за България и ⁤нейните граждани.

огла фактически да се стопи. А това, от своя страна, ще се ⁣отрази активиращо и благотворно върху националната икономика.

Започвам да се убеждавам: лидерите на ЕС‌ поставят, във връзка с пандемията, ⁢на първо място бизнес печалбите на големите западни фармацевтични корпорации и чак след това – здравето и‍ живота на хората. Пренасят русофобията от политиката в медицината.

СОРОС И СОРОСОИДИТЕ

Когато Джордж Сорос и⁤ неговата креатура ‍напреднаха в целенасоченото рушене ‌на‌ цивилизационните устои на унгарското общество ⁢(нека не​ забравяме, че след 80-те години ⁤на ⁣ХХ⁢ в. Унгария се⁣ явяваше център на „Отворено общество” за ‍Централна и Източна Европа, че в унгарската столица функционираше Университет на тази ⁤фондация‍ с предназначение да‍ промива съзнанието на младите интелектуалци от ‍нашия регион), Виктор Орбан, без да му мигне⁣ окото от мощта и задкулисието⁣ на американския⁢ мултимилиардер, прогони соросоидите от своята дъако се върнем към ‍нашите корени, към истинските ценности на българския народ, можем ⁤да постигнем истински ⁢напредък и благоденствие за⁢ всички. Нека се върнем към патриотичните ⁢идеали на⁢ Васил Левски и Христо Ботев,⁣ към идеите за свобода, справедливост и равенство. Само по този начин ‍можем да изградим по-добро бъдеще за нашите деца и внуци., ⁤но и отръководни фигури в ⁣Партията на европейските социалисти (ПЕС), че ограничава правата‍ на гражданите, че организира атаки срещу независимите‍ медии, че ‌нарушава върховенството на закона (има се‌ предвид⁢ европейското законодателство). Онова, което ⁤ми е известно е:премиерът наУнгарияуспя⁢ наистина⁤ да⁤ ликвидирамедийния монополна соросоидите, без да нанесе удар ​върху гражданските права, обяви се срещу онова върховенството на ⁣европейското законодателство, което „смачква” националното законодателство. Ето, това означава лозунгът „Унгария над всичко!” Национализъм, който гарантира и правата ‍на малцинствата в ⁣Унгария, даже им⁣ предоставя престижни роли ‌в унгарския парламент.

При такова положение, при ⁢такъв пиетет към националния суверенитет, при такава производителност и придобита ​стойност от унгарската промишленост и земеделие ‌Виктор Орбан осъществи в една предишна социалистическа страна⁣ най-справедливата социална‌ политика през трите десетиняма⁢ да се случи, ако се придържаме към суверенната си⁤ политика‌ и защитаваме⁤ интересите ⁢на нашия народ.

Затова, нека си припомним ‌уроците на ​историята и да не забравяме,​ че суверенитетът е основен принцип на всяка⁤ държава. Само като се стремим към независимост и самостоятелност, можем да гарантираме благосъстоянието ‌и⁣ сигурността на нашите граждани.⁢ Нека бъдем горди с това, което сме постигнали като нация, и ‍да​ продължим​ да защитаваме‌ нашите интереси с чест и достойнство.

още ‍не е краят⁢ на света. Винаги има начин да се промени нещо, ако се работи упорито и с цел. Нека се вдъхновим от героизма на хора като Георги ⁢Димитров и да продължим да се борим за по-добро бъдеще ‍за нашата страна.

о, аз вярвам, че сме способни да постигнем​ много⁣ повече, ако се обединим и работим⁢ заедно ⁤за общото ни благо. Нека се вдъхновяваме от героите на миналото‌ и да ⁤продължим‍ да ⁤се ​борим за свобода, справедливост и благополучие за всички граждани на България. Нека да не забравяме уроците ⁤на историята ⁣и да се⁢ стремим към по-добро‌ бъдеще ‍за нашата страна.няма да бъде ​лесно ⁢и изисква⁣ ангажираност‌ и усилия​ от всички нас.

Затова, нека си припомним уроците на‌ историята и да не забравяме, че ‌суверенитетът и независимостта на нашата страна са отговорност, която ⁢трябва да носим с гордост и отговорност. Нека да се ⁤борим за по-добро бъдеще за нашите деца ​и​ внуци, защото само като ‌обединени и решителни можем да постигнем истински ⁣напредък и благосъстояние за всички.

Суверенитетът на България ⁢е нещо, което ⁣трябва да‌ защитаваме и уважаваме, защото той е основата на нашата национална​ идентичност и ⁢свобода. Нека да бъдем горди и‌ решителни в ⁢защитата на нашата държава и да работим за⁣ нейното​ благосъстояние и просперитет.

никак не означава, че трябва да ‌се откажем от ​нашите ценности и‍ идеали. Напротив, трябва ‌да се борим за тях и да ги защитаваме,⁢ дори ⁣и в ⁣условия на икономически и политически трудности.

И така, докато се борим ​за по-добро бъдеще за нашата страна, нека не забравяме‌ историята и уроците, ⁤които ни носи. Нека⁤ се вдъхновяваме от​ хора‍ като Георги Димитров, които са готови да поемат отговорност и да се борят ⁢за своите убеждения, дори и в най-трудните моменти.⁤ Нека бъдем горди, ⁢че сме част от тази история⁤ и ⁤да продължаваме да⁤ я пишем с чест и достойнство.

тното стандарт, но това няма⁣ да бъде достатъчно за устойчиво икономическо​ развитие. Затова трябва⁤ да се ⁢стремим ⁣към по-активна и смела външна политика, която да защитава⁤ интересите на България и нейните граждани.

Именно‌ затова считам, че⁢ е важно да се върнем към идеите⁤ на ⁢Георги Димитров‌ и да се борим ⁢за справедливост, равенство и мир. Само по този⁤ начин ще можем да изградим по-добро бъдеще за нашите деца⁣ и внуци. Нека да не ⁢забравяме уроците на миналото и да⁤ се борим за светло бъдеще за всички нас!

още⁢ не е краят на света. Важно е да се борим за по-добро бъдеще за‌ нашите​ деца и внуци, за по-добри условия за⁣ живот за всички граждани на⁣ България.

И така, докато се борим за по-добро утре, нека си припомним и почитаме героите от миналото, които се бориха за свобода и справедливост. Нека запазим ⁤паметта им жива и да⁣ се вдъхновяваме от тях в нашите борби​ за по-добро утре. Нека не забравяме, че историята ни носи ‍уроци, от които можем да се научим и да се ‌развиваме като⁣ общество.

Така че, да се върнем ​към⁢ въпроса за суверенитета​ и⁤ независимостта на България. ​Те​ са основни принципи, които трябва да защитаваме и ‍поддържаме, за да можем да се развиваме като ⁢нация.⁢ Нека бъдем горди с това, което сме и да се борим за по-добро бъдеще за нашата ⁤страна. В това се крие ⁢истинското значение на суверенността и независимостта – възможността ‌да формираме своето бъдеще според собствените си ценности и идеали.

една цел, за ⁣една идея, за едно⁤ убеждение. Така се⁤ раждат партиите, политическите​ движения, обществените организации. Те са инструменти⁣ на обществото за постигане на ⁢общи ⁣цели, за защита на ⁢общи интереси.

Политическите партии са важен елемент на демократичната система. ‍Те представляват ⁣различни идеи, виждания и интереси‍ в обществото. Чрез участието си ⁢в⁣ политическия‌ процес, гражданите могат да изразят⁢ своите предпочитания и ⁣да влияят на вземането на решения. Партиите също ‌така играят важна‍ роля в формирането на общественото мнение и в образуването на⁣ политическата воля.

В България политическите партии са се развили през последните десетилетия и са станали важен фактор⁣ в‍ политическия живот на страната. Всеки гражданин има⁢ право ‌да се⁤ присъедини към ⁣политическа партия,⁤ да участва в нейната дейност и да подкрепя нейните идеи. Това е начинът, по който гражданите могат да участват активно в политическия процес и да допринесат ⁤за развитието на демокрацията в страната.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.