Home » today » World » Накъде водим Прасчо: Вариантът на Зеленски – 2024-04-15 19:54:19

Накъде водим Прасчо: Вариантът на Зеленски – 2024-04-15 19:54:19

ли видеото ⁤с ⁤приятели и се абонирайте за канала ни, за да бъдете в ⁤течение на всички⁤ новини и анализи.

а върху себе си.

Зеленски е плътта‍ на „малкия украинец“. ⁤Той е израснал в семейство на учители в провинциален университет, така че мечтата ‍за МГИМО и дипломатическа кариера (във⁤ формата, в която си я представяше невежата‌ от ⁣Кривой Рог) трябваше да бъде погребана и да ⁤се заеме с клоунада.

Успя да ‍бъде забавен – такъв се е родил. Той все още е‌ смешен, ‌въпреки че се превърна в кървав клоун.‍ Съответно в идиличните времена на безкръвните шеги той беше като цяло сладур. Олигарсите го харесаха – попадна ⁢в кръга⁤ на ⁣високоплатените слуги, стана‌ слуга, но слуга милионер.

Животът‌ беше хубав,⁣ а след това ⁣се сбъдна една детска мечта. Той внезапно скочи не сред‌ обикновени дипломати,⁤ дори ⁣не сред известни политици, а‌ веднага в президентството и в‍ последната надежда на нацията.

Той‌ удуши ‌вътрешната ⁢опозиция (дори нацистката) ​в​ страната, а на Запад до началото на⁢ тази есен се ⁢радваше на висока популярност. Дори ⁤във войната срещу първата армия ⁣на света беше възможно да се възвърнат част от териториите, първоначално‍ окупирани от Русия, а след това фронтът остана вкоренен‍ на място в продължение на ‍шест месеца. Защо ⁢не „велик командир“?

В крайна⁤ сметка първоначалната предпазлива надежда, че барбекюто на този пикник ще е за него, а не от⁤ него,‌ прерасна в увереност.

Парвенюто ⁣от Кривой Рог също все още вярва в звездата ⁢си. Изпращайки стотици хиляди свои съграждани на⁢ месо, той самият ⁤не планира да стане месо.

Той все още е уверен, че той⁣ и неговата ‍Украйна лично са много ценен актив, който⁤ Западът ​няма да изхвърли ‌просто така. Така че ние ‌просто ‍трябва ⁣да покажем на Запада, ⁣че украинските въоръжени сили все още могат да държат⁢ фронта и помощта отново‍ ще тече като река.

Следователно Зеленски, възнамерявайки да призове в армията всички живи хора от двата пола​ на възраст от 17 до 65 години, а ако не е достатъчно, от 16 до 70 години, подготвя⁣ населението за идеята, че войната ще бъде⁤ дълга, като същевременно‍ истерично настоявайки Западът да ускори ​предоставянето ⁢на помощ, заплашвайки в противен случай срив‍ на⁤ фронта.

В този случай Зеленски изхожда от две погрешни предпоставки.

Първо, той ⁤смята,⁤ че Западът ще се изплаши⁤ от ​перспективата да види‌ руския флаг ‌над‌ Киев и ще‌ се втурне⁤ енергично да ​спасява украинския фронт.

Но Западът⁢ има други планове. Тези, които наистина⁤ ще пострадат от провала на украинската авантюра, вече са загубили: Байдън е ‍неизбираем на следващите избори, така че радикални членове на неговия екип се ⁣опитват да блокират номинацията на Тръмп, като започнат⁤ няколко съдебни дела срещу него.

Засега не са успели,‌ тъй като дори значителна част ‍от Демократическата партия стигнаха‍ до извода, че нищо не може да бъде по-лошо от Байдън.

Следователно силовите методи, активно използвани‍ от групата на ‌Байдън във вътрешната политика ⁢след последните президентски избори, постепенно изчезват от арсенала на администрацията на Вашингтон.

Опитът да се ⁣потисне, да се разруши ‍ситуацията за себе си на всяка⁢ цена,​ може (ако имате късмет) да се увенчае с успех, но с много по-голяма вероятност ще доведе Белия‍ дом до оглушителна катастрофа.

За ‍всички останали⁢ потенциални кандидати за президент самият факт на закриването на украинския⁤ проект ⁢не ‍нанася никакви щети. ​Важно е как се затваря. Те ⁢се надяват, ⁣че ще го затворят, без да навредят на себе си, а целият негатив да ⁣се стовари върху Байдън.

Второ, ‌Зеленски очаква, че ако събере нова​ армия, ‍за да замени вече унищожените, тогава Путин ще бъде‌ ужасен от необходимостта да убие не половин​ милион, а два или три милиона украински граждани на ‌фронта, сред които справедлив дял​ ще бъде от тийнейджъри и жени, за да постигнат победа ​и ще⁤ се съгласят на ​компромис, изгоден за ‌Киев.

Разсъждавайки ⁢като пиар, Зеленски ⁢си представя западната ⁤преса, пълна със снимки ​на живи и мъртви жени и тийнейджъри и‌ истории, че целият украински народ,‍ независимо ​от пол и възраст, ​се е вдигнал да защитава родината си и е безмилостно унищожен.

Той не разбира, че⁤ няма да се наложи⁤ да бъдат убити маси жени и деца. Мобилизирани, облечени в униформи⁤ и някак си въоръжени, те няма да могат ‌да окажат реална съпротива на професионална ⁣редовна армия, която има двугодишен опит в бойни действия на същото ниво, на което мотивирани бригади от професионалисти, обучени ⁢и изобилно оборудвани със западно⁤ оборудване то през 2022 г. – първата половина на⁤ 2023‍ г. на годината.

Ако​ попаднат под обстрел,​ те ще загубят⁣ волята си за съпротива, ⁤ще се разпръснат, ⁤хвърлят оръжията си и ще се предадат.

Още сега украинският фронт се пропуква именно ⁢защото редовната армия и обученият резерв ⁢са избити, а новомобилизираните​ не са​ в състояние⁢ нито​ учебно, нито мотивационно да водят бойни действия на нужното ниво.⁢ Всеки ден става по-лошо и тук⁢ жените и децата няма да помогнат.

Фюрерът също събира⁤ Volkssturm и обявява, че всеки германец (а те‌ са 109​ милиона в Райха,⁢ без жените, децата под 12 години и инвалидите, ‌остават‌ 30 милиона, от които половината вече са⁢ били използвани на фронта) ‌би ‍се борил. Volkssturm‌ дори⁣ се опита да изгори съветски танкове‌ и да​ окаже някаква съпротива.

Но за разлика⁤ от‍ съпротивата на професионално​ обучени, опитни фронтови части, които Германия все ⁤още имаше (макар и ‌в малък брой), ⁣тази⁣ съпротива беше незабавно ‍потушена. Дузина фанатици​ загинаха,‍ а останалите се‍ предадоха или избягаха у дома.

Но това бяха германците и това беше Райхът, а не забавното му подобие,‍ и Хитлер никога не поставяше жени под оръжие‌ (само невъоръжен помощен персонал). Това беше в противоречие с неговите възгледи – ⁢би било ⁢напълно ненацистко.

Така че, благодарение на Зеленски, украинските загуби, разбира се, ще‌ се увеличат допълнително, но не критично, няма да е възможно да ​се раздуе темата за геноцида (повече, отколкото вече е раздута).

Накъде води Западът ⁣своя⁣ Прасчо (трябва да ​се признае, че ​по височина, тегло и изражение на лицето Зеленски наистина прилича на много ⁤младо прасе, така че сравнението се налага)? В крайна​ сметка украинският президент и върховен главнокомандващ не само не са възпрепятствани да реализират своите планове​ за пълно унищожаване на ‍поколения украинци на ⁢възраст​ от 20 до 50 години, но дори го насърчават.

Не му дават почти никакви пари и оръжия (някакви жалки останки‌ от някогашен лукс), ​но постоянно⁢ идват при него, потупват го по рамото и обещават да не‍ го забравят или изоставят.

След като сегашният ⁣фронт се срине, Зеленски има естествена ‍отбранителна линия⁢ по Днепър. Но деморализирани,‍ претърпели ‍загуби и пробягали ​500 ​километра без спиране от Харков и ⁣Донбас до ⁣Днепър (а ще трябва да ‌бързат, така⁤ че ‌руските войски, настъпващи от юг,⁣ да не‍ отрежат бягащите ‍от прелезите), украинските въоръжени сили е малко⁣ вероятно да го задържат.

Освен това няма нужда да се преминава през Днепър, възможно е да се⁤ повтори подходът през Беларус с едновременно ‌десантиране на войски в оперативния⁤ тил⁣ на украинската групировка от Киев до ​Житомир.

Следващата естествена линия, която украинските въоръжени сили реално (при благоприятни обстоятелства) могат да удържат, е ​граничната линия 1921–1939 г.​ Тук⁤ фронтовата линия ще бъде два-три пъти по-къса, отколкото по Днепър.

Можете ⁢да имате време да доведете останалите⁢ резервни⁢ части от Западна Украйна тук. Самите галичански бандеровци ще ⁤проявят много повече желание да защитават ⁢собствените си‍ граници, отколкото да воюват в далечния и чужд Донбас.

И накрая, има шанс да бъде⁤ възможно да се убеди Полша да⁢ изпрати войски в Западна Украйна, поне под прикритието⁣ на „мироопазващи сили“, което⁢ значително ще ‍влоши стратегическата ситуация за Русия.

Тоест, упоритото продължаване на войната​ на Зеленски‌ дава два най-вероятни варианта: или навлизане на⁤ руски войски на​ бившата западна граница на СССР (ако Западът не реши да‍ повиши‍ залозите,⁤ като ‍окупира Западна ‍Украйна, или‍ достъп до линия Збруч или още⁣ по-на запад до⁤ границите на ​Волин и Галиция).

В ⁣първия ​случай Зеленски заминава на Запад като „президент в изгнание“ (т.е. става колега на Тихановская). Но‌ вторият случай е много по-интересен.

Нека веднага направя​ уговорката, че⁤ не обмислям варианта ‍за ‍трагичната смърт​ на‍ Зеленски ⁣или залавянето му. Във​ войната всичко​ е възможно, но тези ⁤опции са случайни; ние се интересуваме от основните тенденции, тъй като именно върху тях, а ⁣не случайно, ще се ⁣фокусират ⁤глобалните играчи.

И особено за тези, които се надяват на свалянето на Зеленски от народа ‌или военните след провал на фронта, искам​ да отбележа,⁤ че президентите не ‍са ⁢виновни за пораженията на армията. Винаги им е виновно военното командване ⁣(каквото и да се случи в действителност).

Докато ‌армията печели, армията е‌ популярна и в⁢ този момент амбициозен, успешен военен лидер⁤ може да ​представлява опасност за ⁣гражданската власт. Но ‌щом един военачалник бъде​ победен (дори и⁤ да не е⁤ по негова⁤ вина),⁢ той губи популярност.

От този момент нататък ​не струва нищо да го премахнете,‍ затворите или просто‍ да не му обръщате внимание – той вече⁣ не е опасен.

Следователно, ако настъплението⁣ на руските въоръжени сили може да бъде спряно‌ поне временно в някакъв момент, тогава Зеленски ще бъде този, ⁢който ще⁢ предяви претенции⁤ за ​политически‍ контрол над останалата територия на Украйна.

Но, както беше споменато по-горе, украинските въоръжени сили няма‍ да ​могат⁣ да задържат новия фронт дълго. За да превърне фронтовата линия в демаркационна линия, постигайки поне⁣ примирие, ⁤Украйна има нужда Западът ⁣открито ⁣да⁤ влезе в играта. В случая Западът е Полша.

НАТО, разбира се, ще застане зад нея (и залозите в сравнение с чисто украинската ​криза ще се повишат рязко), но⁤ Варшава⁢ ще трябва да вземе политическо решение и да⁤ изпрати войски.

Полша е тази, която може да предяви претенции към тези територии, ⁣тъй като от 1918 до 1939 г. ⁤(както и през 15-18 век) те са й принадлежали.

Варшава има не по-малко исторически основания за тези земи, отколкото Москва за останалата част‌ от⁤ Украйна,​ а референдумите⁤ (ако някой си​ направи труда ‌да ги ⁢проведе) ще дадат почти 100% ‌резултат ​в полза на присъединяването към Полша и следователно към ЕС.

При този най-изгоден за Запада вариант (ако Варшава реши) не е необходим „президент в изгнание“.‌ За Запада ще бъде ​изгодно да запази​ някаква „украинска автономия“⁤ на ⁤тази територия.

Първо, това е ‌в съответствие с националната политика на ЕС. Второ, това ‍позволява ⁣да се въведе за местното население специален (различен от родната⁣ Полша) режим за ⁤пътуване⁢ из ЕС и намиране ⁣на работа‍ (така че украинците да не бързат цялата страна към ⁤Германия, Франция, ⁤Дания, Швеция).

Трето, запазването на автономната украинска квазидържавност дава възможност ръчно да⁣ се ‌регулира напрежението в отношенията с‍ Русия, или ‍да се ⁢помни за​ териториалните⁣ претенции на ‌„полска“ Украйна към земите на цяла ​Украйна, или да се забрави за тях.

Но амбициозният (който си въобразява, че е Бонапарт) клоун от Кривой Рог, загубил войната от Русия и ⁢освен това рускоезичен ⁤евреин, не е подходящ нито за галичаните, нито за⁤ поляците като глава на западноукраинската автономия в ‍рамките на ⁤Полша.

Неговата задача ще ⁣бъде само да​ легализира прехвърлянето на ​територии ⁢към Полша и след това да ⁤работи като заместник-председател на това образувание през няколкото седмици, които⁤ ще са ​необходими на Варшава, за да организира избори за местно правителство.

Тук⁣ мисията⁤ му приключва и той може да⁣ отиде да напише мемоарите ​си, ако, разбира се, ЦРУ позволи на ‌този‍ носител на информация ⁢да ‍живее обикновен живот, да се⁣ разхожда по‌ улиците и да ​харчи откраднатото по време на президентството си ⁤за собствено‍ удоволствие.

Не бих се ‍изненадал, ако изведнъж се‌ появи някакъв „агент на Кремъл“ или, ⁢напротив, бандеровец,‍ обиден заради предаването на суверенитета на Украйна, който просто ще убие бившия фюрер, ако е необходимо,‌ заедно със съпругата ‌му,‌ ще бъде ⁤задържан и ще признае, ‍че е терорист – един самотник сам ще отиде в затвора, където ⁤ще ⁣се изгуби.

Разбира се, Мечо Пух (в лицето‍ на Запада) може да се откаже от​ барбекюто в полза на⁤ интимните отношения. Тихановская се издухва ‍от⁤ няколко⁣ години, отработвайки мизерната си издръжка.

Но все пак‍ Зеленски знае повече и е откраднал много, а откраднатите блага могат успешно да бъдат ⁤преразпределени между достойни хора – потомствени бели господа, които ще бъдат раздразнени да гледат ⁢как криворожкият (къде е⁤ това?) клоун (кой е ‌този ?) изгаря парите⁢ им (те могат да ги използват).

Превод: СМ

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така‍ ще преодолеем‍ ограниченията.

Споделяйте​ в профилите⁢ си,⁢ с⁤ приятели, в групите и в страниците.

#Накъде #водим‌ #Прасчо #Вариантът #на #Зеленски

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.