Home » today » World » Най-„закритият“ командир на СВО – за ситуацията на фронта: „Няма да има спокойствие“ – 2024-02-29 00:25:20

Най-„закритият“ командир на СВО – за ситуацията на фронта: „Няма да има спокойствие“ – 2024-02-29 00:25:20

от патриотизма“?

За мен патриотизмът не е просто чувство на обич към родината. Той ​е начин на живот,⁣ начин‌ на мислене и начин на действие. ⁣Живея⁣ и работя за благото на⁣ моята ​страна, участвам ⁣в обществения живот, защитавам нашите ​ценности и традиции. Всичко, което правя, е в името на по-доброто бъдеще на България. Така че⁢ да,⁣ патриотизмът е моят начин на ⁣хранене.

вате, че имам определен бекграунд. Трябва само да поясните, че точно този бекграунд е изграден изцяло около патриотизма.те се опитват да ме представят като екстремист, но всъщност просто съм⁢ човек, който обича⁢ своята страна и се грижи за⁣ нея. ⁢Не ⁤виждам‌ нищо⁤ лошо в това да се грижим за мястото, където живеем, и да се борим за неговото благополучие.сте стигнали ‍до ​тази позициякто се⁢ отнася до вас, това означава, че имате ⁣определен опит и възгледи, които са формирани от вашия патриотичен дух‍ и преданост към своята страна.от този бекграунд, за да подкрепите ‍своята ⁣гражданска позиция.с патриотизъм, когато ‍сте загубили своите приятели в битка за страната‌ сиот този бекграунд, за да подкрепите вашата гражданска позиция?

Като се⁤ храня с патриотични идеи,‌ ценности и принципи, които са част от моята идентичност и ме насърчават да действам в полза на⁣ обществото и ​държавата. ⁣Това включва участие в обществени⁣ и политически инициативи,‌ защита на националните интереси и подкрепа‌ на⁣ патриотични инициативи и ​проекти.от този бекграунд?

За мен ‌патриотизмът е нещо, което ме вдъхновява и ме ​прави по-силен. Той ме кара ⁣да‍ се боря за своите убедения и да се‍ стремя към по-добро ​бъдеще​ за​ моята страна. Така че, да⁢ се “храня” от‌ този бекграунд означава да‌ се вдъхновявам⁢ от него и да го​ използвам ⁢като мотивация за⁤ своите действия⁤ и⁤ решения.подкрепите тази позицияоже да помогна в тази ситуация.то на системите за ПВО на противника. И тук, между⁢ другото,⁣ темата за БПЛА също може да намери‍ своето достойно място. Но пехотата не трябва да ⁢бъде ключовият фактор за постигане⁢ на военна‍ победа. Не е правилно.​ Ето защо всички очаквания сега са свързани с технологиите‌ и индустрията.

Вашият отряд е изцяло от доброволци. Защо хората решават да се откъснат от мирния⁣ живот, където всичко е ясно – има ‌работа, ⁣семейство,​ някои познати неща – и отиват ⁣да ‌се бият? Някой умира, някой губи здраве…

– Честно казано, по време на​ бойни действия въпросът изглежда… странен. Някак риторично. Защото на теория цяло едно здраво общество трябва да⁤ е в ⁤това състояние ‌– в състояние да защитава държавата си, да решава бойни задачи. И в този смисъл доброволците са най-социално‍ активните и отговорни хора, вероятно добре осъзнаващи своята ⁢роля и място в⁣ този свят. Освен това никой не планира да⁤ живее вечно, нали?

Дори тези, които сега седят в дупките си и⁢ си измислят някакви удобни оправдания,⁢ също‍ няма⁣ да⁤ съществуват винаги.‌ И те ще умрат, както ще умрат тези, които‌ умират на фронта. Просто смъртта на фронта⁤ има смисъл, това е участие ‍в историческия процес. И ако някой смята, че това е „процес​ за‍ пари“ (има такива гласове), моля, нека дойде и да​ спечели тези пари.

– ⁣ Но след като това е процес ‌„не ‍за пари“, тогава за какво ‌е? Как можеш ⁤да ⁢го изразиш?

– Това е история за лични –⁢ много сложни и ​често много⁣ сериозни⁣ – ‌преживявания на хора, които⁣ ги⁣ принуждават да извършат този‌ Акт.⁢ И точно⁢ така⁤ –‍ с главна буква.

Но вие лично – Андрей⁢ Юриевич Пинчук,⁢ успял човек, ​реализирал ⁤се в много области, писател, полковник от резерва на ФСБ, в близкото минало ректор на „Станкин“, автор ‍на много ‌научни ​трудове – защо напуснахте ‍този спокоен, ⁣удобен и добре устроен живот в Москва и отидохте ‍на ⁤война за втори път?

– Тоест, какво значи това „защо“?! В този смисъл ⁣Андрей Пинчук е ⁣обикновен гражданин ‌и доброволец, като всички останали, които са​ ходили тук. Ето ⁣защо ⁤не е много подходящо тук ⁤да ми лепят етикети, защото се предполага, че съм „социално успешен“.

Имам друг въпрос: защо не ⁤отидоха други социално ⁤успешни⁣ хора, ⁤които също говорят толкова много за войната, защо не‍ отидоха тези,​ които обичат ​да се снимат с войниците, ала задължително отдалеч?

– Защо? Има ‍ли отговор?

– Това може би е⁤ въпрос на гражданска позиция. И​ този израз ‍в⁤ този контекст не е помпозни​ думи, а просто ⁤суха констатация‌ на факта. Моите другари загинаха‍ и загиват. Значи​ казвате, че⁢ имам определен ⁣бекграунд. Трябва само да ‍поясните, че точно този‌ бекграунд е изграден изцяло около патриотизма.

Кажете ми​ как можете да се ​„храните“, грубо казано, от патриотизма (в моя случай това‍ е по-скоро морален въпрос),⁣ тоест да направите‍ някаква социална кариера, да изразите някаква позиция и когато изведнъж ⁢дойде ‌война, – а извинявайте,​ аз ще‌ постоя настрана Какво означава‌ „настрана“? Не го ‌искам за мен, ​а и ⁤другите⁤ не ги ​съветвам, просто е грозно.

Превод: ЕС

Нашият⁢ Ютуб ‌канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем ‍ограниченията.

Споделяйте в профилите‍ си, с приятели,⁤ в групите и в страниците.

#Найзакритият #командир #на #СВО #за #ситуацията #на #фронта #Няма‌ #да‍ #има #спокойствие

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.