Home » today » News » Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-08 07:16:03

Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-08 07:16:03

остранството ⁣на криптовалутите. Това ‍също така може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на​ пазара на криптовалути, като се създаде по-голямо доверие‌ сред инвеститорите и потребителите. Този процес ​може да бъде ускорен⁣ от различни регулаторни и технологични иновации, които подпомагат интеграцията между двете сектора.ебители към криптовалутния пазар. Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде по-голяма връзка между ⁣традиционните финансови институции и криптовалутните борси.

Интеграцията на традиционния⁣ финансов сектор ⁣и сектора на криптовалутите може да се‌ осъществи чрез различни механизми, като например разработване на регулаторни рамки за криптовалути, създаване на инструменти за търговия с криптовалути на‌ традиционните финансови платформи, разработване​ на финансови продукти, свързани с криптовалути, и ‍други.

Тази интеграция може да доведе до по-голяма доверие и приемане на криптовалутите от страна на институционалните инвеститори и обикновените потребители, като се създаде по-голяма прозрачност и сигурност в ‍търговията​ с криптовалути. Това също така може да доведе до по-голямо участие на институционалните инвеститори в криптовалутния пазар и по-голяма стабилност на цените⁤ на криптовалутите.

В крайна сметка,​ интеграцията на традиционния финансов сектор⁢ и сектора⁣ на криптовалутите‌ може да доведе до по-голямо разнообразие и иновации във ​финансовите услуги, като се създаде по-голяма конкуренция и​ възможности за развитие на нови‍ продукти ⁣и услуги, които да отговарят на нуждите‌ на различните видове потребители..

Интеграцията на традиционния финансов сектор ‍и сектора на криптовалутите⁤ може ​да бъде от полза за⁢ всички участници в пазара. За инвеститорите, това означава по-лесен и по-бърз начин за инвестиране както в традиционни​ активи, така и в криптовалути. За ‌традиционните потребители, това означава по-голямо разнообразие от ‌финансови услуги и възможности⁣ за инвестиране. ‍За новите потребители, това означава по-лесен достъп до финансови услуги и възможности за участие в света на инвестициите.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на‌ криптовалутите може да бъде постигната чрез различни‍ мерки, като например разработване на регулации, които да улеснят прехвърлянето на средства между традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите, разработване на интегрирани платформи за търговия с активи от двете сектора, както и разработване на образователни програми, които​ да информират‌ потребителите за възможностите и рисковете на инвестиране в криптовалути.

В крайна сметка, интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на​ криптовалутите може да доведе до по-голяма стабилност и прозрачност на финансовите⁤ пазари, както ⁢и до по-голямо участие на⁣ потребителите в света на инвестициите.редприятия към криптовалутния⁣ пазар. Това също така може да доведе⁣ до по-голяма‍ ликвидност и стабилност на криптовалутните ⁣пазари, като се създаде по-голямо доверие сред институционалните инвеститори и регулаторите.

Интеграцията на традиционния финансов сектор ⁣и сектора на криптовалутите може да се осъществи‌ чрез различни механизми, като например разработване на регулаторни рамки за криптовалути, създаване на инструменти за търговия‍ с криптовалути на традиционните финансови платформи, разработване на финансови продукти, ‍свързани с криптовалути, и други.

Този процес може да бъде ползотворен за всички участници във финансовия‍ сектор, като се създадат⁤ нови възможности за инвестиране и финансиране, както и за развитие на иновации ⁣в областта на‌ финансовите технологии. В крайна сметка, интеграцията на традиционния​ финансов сектор и сектора на⁣ криптовалутите може да доведе до по-ефективно⁤ и устойчиво функциониране на финансовата система като цяло.ионални финансови ‍институции към криптовалутния⁣ пазар. Това също​ така може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност ⁣на криптовалутните пазари, като се създаде по-голяма връзка между традиционните финансови институции и криптовалутните борси. Този процес може да бъде постигнат чрез различни‍ механизми, като⁤ например разработване на регулаторни рамки за криптовалути, създаване на интегрирани финансови платформи, които обединяват традиционни и криптовалутни услуги, както и⁣ развитие на нови финансови продукти, базирани ⁤на блокчейн технология.финансови институции към криптовалутния​ пазар. Това също така може да ⁢доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде по-голяма ‌връзка между тях‍ и традиционните‍ финансови пазари. Този процес може да бъде постигнат чрез различни мерки, като например разработване на‌ регулации и стандартизация, създаване на инфраструктура за обмен ‌и съхранение на криптовалути, както и развитие на финансови продукти, които комбинират традиционни и криптовалутни⁢ активи.ли към криптовалутния пазар. Това също така ‌може да доведе до ‍по-голяма ликвидност и стабилност на⁤ криптовалутните пазари, като се създаде⁢ по-голяма доверие ⁣сред институционалните инвеститори и регулаторите.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора ‍на криптовалутите може да ‌се⁢ осъществи чрез различни механизми, като например разработване на регулаторен фреймуърк, който да⁢ улесни‍ инвестициите в криптовалути, създаване на инструменти за ⁣търговия с криптовалути на традиционните финансови платформи, както и⁣ разработване ‍на иновативни финансови продукти, които да комбинират традиционни и криптовалутни активи.

Този процес може ⁢да бъде от полза както за криптовалутните пазари, така и ⁣за традиционния финансов ‍сектор, като се създаде по-голяма​ възможност за диверсификация на портфейлите, по-лесен достъп до нови инвестиционни възможности и ​по-голяма​ конкурентоспособност на финансовите пазари.ови услуги към криптовалути. Това също така‌ може да доведе до по-голяма ликвидност на пазара на криптовалути и по-голяма‌ стабилност на цените им.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да се осъществи‌ чрез различни механизми, като например разработване на иновативни ⁣финансови продукти, разширяване на възможностите за плащания с криптовалути, създаване на регулаторна рамка за криптовалути и др.

Тази интеграция може да доведе до по-голяма удобство ⁤за потребителите, по-ниски такси⁣ за‌ транзакции, по-бързи преводи и по-голяма ⁣прозрачност във финансовите ⁤операции. В същото време, тя‌ може да помогне за намаляване на риска от измами и ‌нелегални дейности, свързани​ с криптовалути.

В крайна сметка, интеграцията на традиционния финансов⁢ сектор и сектора на криптовалутите ⁢може да доведе до ⁣по-устойчив​ и иновативен‍ финансов сектор, ⁤който отговаря на нуждите на съвременните потребители и инвеститори.обри печалби поради лихвени сделки и⁣ поради факта, че можеха да емитират нови пари (под формата на раздадени заеми).‍ И в бъдещия свят на CBDC няма да има ⁤място за тях или ще бъдат помолени да действат като някакъв вид⁣ финансов посредник между Централната ⁢банка и потребителите на​ цифрова валута (физически и юридически ‌лица). И да се задоволяват само с комисионни за предоставените посреднически⁤ услуги.

Търговските банки са в‍ известен смисъл затворени организации,‌ тъй като Централната банка по⁣ отношение⁤ на търговските банки действа като регулатори и контрольор (банков надзор). Следователно те не ⁤се противопоставят открито на проекта CBDC, но се опитват да останат в бъдещия смел нов свят на‍ числата, поне като агенти и посредници на Централната банка.

Ако сравним САЩ и Европа, в Стария‌ свят се е⁤ развил по-строг режим по отношение‍ на ⁤възможността банките ⁤да работят с криптовалути. В Новия ⁢свят (САЩ) режимът е ⁢по-либерален. По принцип днес една американска търговска банка‌ може да работи с крипто.

За да ⁢направи това,​ той трябва да получи лиценз, наречен Money Transmitter License. Лиценз за⁤ прехвърляне ⁢на средства чрез криптовалути. Има и‍ лиценз, наречен BitLicense. Издава се от Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк (NYDFS) ⁣за​ транзакции с цифрови активи. В Европа (с изключение ⁢на Швейцария)⁤ банките не могат или почти не могат да получат такива лицензи.

От моя гледна точка това се обяснява с факта, че Америка не бърза да въведе цифровия долар. Вече писах за⁤ това в моите статии „Не всички централни банки бързат да изградят „CBDC рай““ и „CBDC е „гробът на американската свобода“. ‌Опит за противопоставяне на проекта за дигитален долар.“

Авторът на публикацията „Банки и ⁣криптовалута: каква е сложността‌ на⁢ тези ‍взаимоотношения“ казва приблизително същото : „Разбира се,‌ Америка⁣ е най-прогресивната по⁣ отношение на крипто-услугите. Именно ⁤в САЩ е най-лесно да се купува и продава криптовалута, а биткойните могат да се съхраняват ⁢в банкови сметки.⁤ Европейските банкери не са толкова либерални, колкото техните‌ американски колеги…”

Искам отново да се върна към миналото десетилетие. ⁢Във време, когато централните банки все още не са формирали⁤ отношението си към частните криптовалути. Тогава шумът около‌ частните цифрови валути зарази много търговски банки. Последните си помислиха: защо не започнем да създаваме собствени криптовалути и да ги предлагаме на​ нашите клиенти?

Например през 2017 г. английският Financial Times публикува⁤ статия ‍„Шест глобални банки обединяват⁤ усилията си, за да създадат цифрова валута“. В статията се отбелязва, че шест от най-големите банки в света⁣ са влезли в проект за разработване на цифрова валута, която се надяват да ⁤използват от следващата година ⁣за сетълмент и изчистване на финансови транзакции. Това са⁣ Barclays, Credit Suisse,⁣ Canadian Imperial Bank of​ Commerce,⁤ HSBC, MUFG и State Street.

А от средата на миналото десетилетие⁤ швейцарската банка UBS, заедно с ба.

Интеграцията​ на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да бъде от полза за всички участници в пазара.​ За инвеститорите и потребителите на банкови ​услуги, това означава по-лесен и​ по-бърз достъп до криптовалути, както и по-голяма сигурност и удобство при ⁤търговията и използването на криптовалути.

За ⁤традиционните финансови институции, ​интеграцията на криптовалутите може да им помогне да разширят своите услуги и да привлекат нови клиенти, които са заинтересовани от инвестиране в криптовалути. Това също⁣ така ⁤може да им помогне да се ‍адаптират към бързо развиващия се пазар на криптовалути и да ‍останат⁣ конкурентни.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да бъде сложен процес, но с правилната стратегия и регулаторен подход тя може да бъде от полза за целия финансов сектор. Това може да доведе ⁣до по-голяма ⁣стабилност и устойчивост на пазара на криптовалути, както и до ⁢по-голяма прозрачност и сигурност за всички участници. април тази година от подразделение на⁢ Societe Generale Forge, специализирано в работата с цифрови активи.

През това време подразделението на банката успя да получи лиценз за доставчик на‍ услуги, свързани с цифрови активи,⁣ от френския регулатор и стартира издаването на токени, базирани на блокчейн Ethereum. EUR CoinVertible⁤ е фиксиран към обменния курс на еврото. Но каквото и да се говори, това е частна валута, която ще съществува до официалната валута евро.

На 6 декември английският Financial‍ Times посвети⁢ статията „ Société Générale да стане първата голяма банка, която изброи стейбълкойн“ на пускането на криптовалута от френската банка‌ . По-специално, тя съдържа част от интервю за Financial Times от ръководителя на Societe Generale Forge, Жан-Марк Стенгер.

По-специално ‌той каза: „Екосистемата на‌ криптовалутата‍ е изключително⁢ концентрирана ​около‌ няколко стабилни монети,⁢ 90% от които са обвързани с щатския долар. Ние вярваме, че има място на този пазар за банка и стейбълкойн, обвързан​ с еврото.”

Алена Нариняни, главен изпълнителен директор на Crypto-A, коментира съобщението за раждането на цифровата валута EURCV по следния начин: „Напълно възможно е тази монета да позволи интензивна интеграция на ‍традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите. Това означава, че ще направи прехода от ‌крипто към традиционно финансиране по-прост, от традиционно финансиране към крипто по-прост и ще привлече повече нови потребители, инвеститори и традиционни потребители на банкови услуги в пространството на криптовалутите.

Той ще им каже, че има ⁣такова нещо като стабилни монети, че ‌могат да се използват.‌ И‌ не е далеч от други‌ криптовалути, които⁢ не са стабилни.“

Ситуацията в света на парите, струва ми се,⁢ става все по-объркана. И‍ както за ‌гражданите,‍ така и ‌за банките. Виждаме нарастващ паричен хаос.

Превод: ЕС

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте​ в профилите си, с приятели, в групите ​и в страниците.

#Криптовалутите #банките #държат #дистанция #но #не #всички

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.