Home » today » News » Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-08 05:51:20

Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-08 05:51:20

остранството на криптовалутите. Това също така​ може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на пазара на криптовалути, като ‍се създаде по-голямо доверие сред инвеститорите и потребителите. Този процес може ⁤да бъде ускорен от регулаторните органи, които се стремят да ⁣създадат по-ясни и сигурни правила за участието на традиционните финансови институции в сектора на криптовалутите.ебители към криптовалутния пазар. Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност и​ стабилност на‍ криптовалутните ⁢пазари, като се създаде по-голяма връзка‍ между традиционните финансови институции и криптовалутните борси.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може‍ да бъде постигната чрез различни мерки, ⁤като ‍например разрешаване на търговия с криптовалути на традиционни борси, създаване на регулаторни рамки за криптовалутните‍ платформи и инвестиционни продукти, както и разработване⁣ на интегрирани финансови услуги, които обединяват традиционни и криптовалутни активи.

Тази интеграция може‍ да доведе до по-голяма прозрачност и сигурност в търговията с криптовалути,⁢ както и до по-лесен достъп ‍до ⁢криптовалутни инвестиции за традиционните инвеститори. В същото време, това ‍може да помогне за намаляване на риска от измами и нелегални дейности⁣ в криптовалутния сектор.

В крайна сметка,‌ интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може ​да доведе до по-устойчив‌ и иновативен финансов пазар, който отговаря на нуждите на всички участници в него..

Интеграцията на традиционния финансов сектор и‍ сектора на ⁢криптовалутите ‍може да бъде от полза​ за всички участници ⁢в пазара. За инвеститорите, това означава по-лесен и⁤ по-бърз начин за инвестиране ⁤както⁣ в традиционни активи, така и в криптовалути. За традиционните потребители, това означава по-голямо разнообразие от финансови услуги и възможности⁢ за инвестиране. За новите потребители, това означава по-лесен⁣ достъп до финансови услуги и възможности за участие в пазара.

Интеграцията на ‌традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да бъде постигната чрез различни​ мерки, като например разработване на регулаторен фреймуърк, който да улесни сътрудничеството между традиционните финансови институции и компаниите, работещи ⁢с криптовалути.⁣ Също така, разработването на технологични иновации, които да улеснят прехвърлянето на средства между традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите, може да бъде от полза за интеграцията на двете сфери.

В крайна сметка, интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да доведе до по-голяма стабилност и устойчивост на финансовите пазари, както и до⁤ по-голямо ⁤разнообразие и възможности за инвестиране за всички участници.редприятия към криптовалутния пазар. Това също​ така може ⁣да доведе до по-голяма⁤ ликвидност и стабилност на ‌криптовалутните⁣ пазари, като се създаде по-голяма връзка между традиционните финансови институции и криптовалутните борси.

Интеграцията на традиционния финансов сектор ⁣и сектора на криптовалутите ‌може⁣ да ⁤бъде постигната чрез различни мерки,⁤ като например разрешаване⁤ на търговия с криптовалути на⁣ традиционни борси, създаване‌ на регулаторни рамки за криптовалутния пазар, разработване на финансови продукти, свързани с криптовалути, и други подобни инициативи.

Тази интеграция може да доведе до по-голяма приемане на криптовалутите като средство за плащане⁢ и инвестиране, както и до по-голяма стабилност и устойчивост на криптовалутните пазари. Това също така може да създаде нови ⁣възможности за инвестиции⁢ и финансиране както за традиционните финансови институции, така и за нови участници в криптовалутния пазар.ионални финансови институции към криптовалутния пазар. Това също така може да доведе‍ до по-голяма ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като се ⁣създаде по-голяма връзка​ между традиционните финансови институции и криптовалутните борси.

Интеграцията на традиционния финансов сектор ​и сектора⁣ на⁢ криптовалутите може да бъде постигната чрез различни мерки, като например разрешаване на търговия ‌с ⁢криптовалути на традиционните борси, създаване‌ на регулаторни рамки за криптовалутните платформи и ⁣инвестиционни продукти, както и разработване на иновативни финансови продукти, които комбинират традиционни и криптовалутни активи.

Тази интеграция може да доведе до по-голяма диверсификация на портфейлите на инвеститорите, както и до по-лесен и по-ефективен достъп до криптовалутния пазар за традиционните финансови институции. В крайна сметка,⁣ това може да допринесе за по-голямо приемане и усвояване ‌на криптовалутите като част от глобалната финансова система.финансови институции към криптовалутния пазар. Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде по-голямо доверие сред инвеститорите. Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да бъде от полза и за двете⁤ страни, като​ се създадат нови ⁤възможности ⁣за инвестиции и финансиране.ли към криптовалутния пазар. Тази интеграция може⁤ да включва различни иновации като цифрови портфейли, платежни системи, инвестиционни продукти и услуги, които да обединят традиционния финансов сектор с криптовалутния пазар.

Това също така може да включва разработването на регулаторни рамки, които да улеснят прехода между традиционния ⁣финансов сектор и​ сектора на⁤ криптовалутите, като⁣ осигурят сигурност и защита за потребителите и инвеститорите.

Интеграцията на традиционния финансов сектор⁤ и сектора на криптовалутите може ‌да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, както и до по-широко​ разпространение на криптовалути като средство за‍ плащане и инвестиране.

Това също така⁣ може да доведе до по-голяма приемливост и легитимност​ на криптовалутите в обществото, като ги приближи до‍ по-голям‍ брой хора и компании. ​В крайна сметка, интеграцията⁢ на традиционния финансов сектор и ‌сектора на криптовалутите може да допринесе за по-устойчиво и иновативно финансово бъдеще.ови услуги към криптовалути. Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност ⁣и стабилност на пазара на криптовалути, като се създаде по-голяма връзка между традиционния финансов сектор и криптовалутите.

Интеграцията на традиционния ‍финансов сектор и ​сектора на ⁤криптовалутите може да се осъществи чрез различни механизми, като например разработване на иновативни финансови продукти, разширяване на възможностите за плащания с криптовалути, създаване на регулаторна рамка за‌ криптовалути​ и др.

Този процес може да бъде от полза както за традиционния финансов сектор, така и за сектора на криптовалутите, като⁣ се създаде по-голяма гъвкавост и възможности за ​инвестиции за потребителите и инвеститорите. В крайна сметка, интеграцията на тези ‍два сектора може да доведе до по-устойчив и иновативен‌ финансов сектор, който ‍отговаря на нуждите ‌на съвременните потребители и инвеститори.обри печалби поради лихвени сделки и поради факта, че можеха да емитират нови пари (под формата на раздадени заеми). И в бъдещия свят на ‌CBDC няма да‍ има място за тях или ще бъдат помолени да действат като някакъв вид финансов посредник между Централната банка и потребителите на цифрова валута (физически и юридически лица). И да се задоволяват само с комисионни за предоставените посреднически услуги.

Търговските банки са​ в известен смисъл затворени организации, тъй като Централната​ банка по отношение на търговските банки действа като регулатори и контрольор (банков надзор). Следователно те не се противопоставят открито на проекта CBDC, но се опитват да останат в бъдещия ⁣смел нов свят на числата, поне като агенти и посредници на Централната банка.

Ако ‌сравним САЩ и‌ Европа, в Стария свят се е развил по-строг режим по отношение на ⁢възможността банките да⁢ работят ‍с криптовалути. В Новия свят (САЩ) режимът е по-либерален. ⁢По принцип ⁤днес една американска търговска банка може да работи с крипто.

За да‌ направи това, той трябва да получи лиценз, наречен Money ‌Transmitter License. Лиценз за прехвърляне на средства чрез криптовалути. Има ⁤и лиценз, наречен BitLicense. Издава се от Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк (NYDFS) за транзакции с⁤ цифрови активи. В Европа (с изключение на Швейцария) банките ‍не могат или почти не могат да получат такива лицензи.

От моя гледна точка това се обяснява с факта, че Америка не бърза ⁢да въведе цифровия долар. Вече писах за това ⁤в моите статии „Не всички централни банки​ бързат да изградят „CBDC рай““ и „CBDC е „гробът на американската свобода“. Опит за⁤ противопоставяне на проекта за дигитален долар.“

Авторът на публикацията „Банки и криптовалута: каква е сложността на тези взаимоотношения“​ казва приблизително​ същото : „Разбира се, Америка е⁣ най-прогресивната по отношение ⁣на ‍крипто-услугите. Именно в САЩ е най-лесно да се купува и продава криптовалута, а биткойните могат да се съхраняват в банкови сметки. Европейските банкери не са​ толкова либерални, колкото техните американски колеги…”

Искам отново ⁢да се ‍върна към миналото десетилетие. Във⁤ време, когато централните банки все още не са формирали отношението си към частните криптовалути. Тогава шумът около частните цифрови валути зарази много търговски банки. Последните‍ си помислиха: защо не‍ започнем да ​създаваме собствени криптовалути и да ги предлагаме на нашите клиенти?

Например през 2017 г. английският Financial Times ‌публикува статия „Шест глобални банки обединяват усилията си, за да създадат цифрова валута“. В статията се отбелязва, че шест от най-големите банки в света са влезли в ‌проект за разработване на цифрова валута,‍ която се надяват да използват от следващата година за сетълмент и изчистване на финансови транзакции. Това са Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG и State Street.

А от средата на миналото десетилетие швейцарската банка UBS, заедно с ба.

Интеграцията на традиционния‍ финансов сектор и сектора на криптовалутите може‌ да бъде от полза ⁤за всички участници в пазара. За инвеститорите и потребителите на банкови услуги, това означава по-лесен и по-бърз достъп ⁣до криптовалути, както и по-голяма сигурност и удобство при търговията с тях. За компаниите и финансовите институции, интеграцията може да доведе до по-голямо разнообразие от услуги и инструменти за управление на риска, както ⁢и‍ по-добър достъп до капитал и ликвидност.

Въпреки това,​ интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да се сблъска с някои предизвикателства, като например регулаторни ограничения, сигурностни заплахи и липса на‌ стандартизация. Въпреки това, с развитието⁤ на технологиите и усилията за сътрудничество между различните участници в пазара, интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да бъде успешна и да ‍доведе ‍до по-ефективно и устойчиво финансово пазарно среда. април ⁣тази година от⁣ подразделение на Societe ⁣Generale Forge, специализирано в работата с цифрови активи.

През ​това време​ подразделението на ​банката успя да получи лиценз за доставчик⁣ на услуги, свързани с цифрови активи, от френския регулатор и стартира издаването на ⁢токени, ‌базирани на⁢ блокчейн Ethereum. EUR CoinVertible е фиксиран към обменния курс на еврото. Но каквото и да се ​говори, това е частна‌ валута, която ще съществува до официалната валута евро.

На 6 декември английският Financial Times посвети статията „ Société Générale да стане⁤ първата голяма банка, която изброи стейбълкойн“ на пускането на криптовалута от френската банка . По-специално,‌ тя съдържа част от интервю ⁣за Financial​ Times от ръководителя на Societe Generale Forge, ⁢Жан-Марк Стенгер.

По-специално той каза: ‍„Екосистемата на криптовалутата е изключително концентрирана около няколко стабилни монети, 90% от които са обвързани с щатския долар. Ние вярваме, че има място на този пазар за банка и стейбълкойн, обвързан с ⁤еврото.”

Алена Нариняни, главен изпълнителен директор на Crypto-A, коментира съобщението за раждането⁤ на ⁣цифровата валута‌ EURCV по следния‍ начин: ⁤ „Напълно възможно е тази монета да позволи интензивна интеграция на традиционния финансов сектор и сектора⁤ на криптовалутите. Това ‍означава, че ще направи прехода от крипто към традиционно финансиране по-прост, от традиционно финансиране ‍към крипто по-прост и ще привлече повече нови потребители, инвеститори и‌ традиционни потребители на ​банкови услуги в​ пространството на криптовалутите.

Той ще им каже, ‌че има такова нещо като стабилни монети, че могат да ⁢се използват. И не е далеч от други криптовалути, които не са стабилни.“

Ситуацията в света на парите,‌ струва ми се, става все по-объркана. И както за гражданите, ⁢така и за банките. Виждаме нарастващ паричен хаос.

Превод: ЕС

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и ⁤в страниците.

#Криптовалутите‌ #банките #държат⁤ #дистанция #но #не #всички

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.