Home » today » News » Корупцията в Украйна като носещ елемент на властта – 2024-05-14 21:39:35

Корупцията в Украйна като носещ елемент на властта – 2024-05-14 21:39:35

тъпват до важна информация и ‌анализи.

до важната информация, която споделяме.

Благодарим ви, че сте част от нашата общност!

ат да ⁤се информират за важните теми.

Благодарим⁢ ви, че ни​ следите!

ще бъдат информирани ‍за важните теми.

късванията в доставките на оръжия. Израелската криза също изигра ⁣роля. Докато за Украйна не се‍ очаква успех, оръжията ще бъдат ⁣изпратени основно в Израел, а в Киев американците ще се борят с корупцията.

На този фон странно и трудно обяснимо ⁤изглежда твърдението на известния американски философ Франсис Фукуяма, че е „изумен от нивото на национално единство, ⁢наблюдавано от началото на войната“: „Вярвам, че правителството функционира много ⁤по-ефективно. Гражданското общество се обедини в подкрепа на националните цели.

В същото време ‌въпросът ​за корупцията, който беше толкова важен ‍преди войната, все още е на дневен ред, но се ограничава по ‍някакъв начин и има известен напредък в създаването на ‍институции за ⁢борба‌ с корупцията в дългосрочен план. Така че мисля,⁤ че в⁤ настоящата много напрегната среда сме свидетели на ‌впечатляващо ниво на реформи. Не мисля, че това е случайност, защото понякога е необходима външна​ заплаха, за да накараме хората да приемат сериозно промяната и да поправят своите ⁤институции.“

Изглежда​ като някаква блажена невинност, наивност, от която един⁤ световноизвестен учен не бива да ‌страда. Но тази двойственост в информационното поле, излъчвана от САЩ, ‌също е метод за манипулация. Вече ‌са начертани два ⁣паралелни сценария за ⁤бъдещето – единият е на Фукуяма („впечатляващи⁢ реформи на фона на външна заплаха“), вторият е „антикорупционен“.

Хвърлени в информационното поле, те вече съществуват едновременно и след това или​ ще продължат да съществуват ​като‌ съвместни проекти, или ще се определи една‌ – най-изгодната ситуация в “свята, основан на правила”.

Както​ отбелязват експертите, по-специално сенаторът Алексей Пушков,‍ антикорупционната‌ активност на САЩ в Украйна‌ е лош знак за Киев. „Мина ли пикът на подкрепата за Украйна?“ ⁢- пита ⁤водещият американски вестник The New⁤ York⁣ Occasions и отговаря: “Някои хора мида научат повече ⁢за корупционните дела‌ и ​как да ги противодействат.

Зеленски трябва да изгради кампанията си‍ срещу конкурента си, като разкрие всички корупционни скандали и злоупотреби,‍ които са извършени от него. Той трябва да покаже на обществото, че ⁣е ⁢готов да се бори за честния и⁤ прозрачен‍ управленски процес и да наложи строги мерки срещу⁣ корупцията.

Само по този начин ‌Зеленски ще може да ⁤спечели доверието на ⁢избирателите и да ‍се превърне във водеща фигура в политическия живот ⁣на страната. Важно⁣ е обаче да не забравя, че борбата с ​корупцията изисква постоянство и решителност, за да бъде успешна.

да научат повече за важните теми, ⁣които разглеждаме.

Благодарим ви, че сте ‍част от нашата общност!

гат да⁤ разберат‍ повече за корупционните дела и как да ги противодействат.

Зеленски трябва да изгради кампанията си срещу конкурента си въз основа​ на ясните ‍факти за корупцията и какви мерки⁤ ще ⁢предприеме за нейното премахване. Той‌ трябва да‌ покаже,⁤ че е решен ⁤да се бори с ⁢корупцията ⁣и да възстанови доверието на гражданите в правителството.

Само⁣ по този начин Зеленски ⁢ще ‍може‌ да спечели подкрепата ‌на​ хората и да ​се превърне ⁤в силен ​лидер, който може да промени положението в страната. Важно е да се действа бързо и ефективно, за‍ да се предотврати разпространението на корупцията и да се осигури справедливост и прозрачност ⁢в ​управлението.

е разберат‍ за важните теми,⁢ които споделяме.

т да разберат повече за корупционните дела и как те влияят на⁣ обществото.

Започнете кампанията си с информиране на гражданите за случаите на корупция, ⁣които са били разкрити в последно време. ⁢Покажете какви са последиците от тези дела за обикновените хора и за​ икономиката на страната.

След това представете своите планове за борба с корупцията и ‌как‌ ще гарантирате прозрачност и отговорност в управлението на страната. Покажете, че⁢ сте решени да преследвате ‌всеки случай на ​корупция и да наложите строги ⁢наказания ⁣на виновните.

Използвайте ⁤социалните мрежи, медиите и публичните събития, за​ да​ разпространите вашето послание ​и‌ да мобилизирате общественото мнение в подкрепа на борбата с корупцията. Не забравяйте да подчертаете, че корупцията е враг номер едно на демокрацията и на благосъстоянието на⁤ народа.

Също така, бъдете готови да се изправите срещу атаки и отрицателни кампании ⁢от ​страна ⁤на​ конкурентите си. Поддържайте силни ⁤аргументи и факти, ⁢които да подкрепят вашата позиция и​ да⁤ разкрият‍ истинските намерения​ на тези, които се опитват ⁣да ви ⁤пречат.

Накрая, не забравяйте да подчертаете, че борбата с корупцията е отговорност, ⁤която всеки лидер трябва да поеме и че само по този начин можем да построим по-добро бъдеще за ‍нашите деца и внуци. Вярвайте в ‌своите​ ценности и принципи и бъдете настойчиви‍ в борбата срещу корупцията, защото⁢ само по този начин можем да‍ постигнем истински промени в⁤ обществото.

до важната информация, която споделяме.

Благодарим ви, че ⁣сте част ⁢от нашата ⁤общност!

раелската криза, която рикошира върху въпросите на бюджета и​ оръжията във ​връзка с‍ Украйна.

Интерес ⁤представлява съдържанието на разговора‍ на Прицкер със Зеленски, по думите на последния: „Обсъдихме преди всичко⁣ защитата на нашата енергийна инфраструктура⁢ и необходимостта от възстановяване на Украйна. Както⁣ и макрофинансова подкрепа за нашата страна и честно‍ използване на‍ замразените руски активи. Всичко е ⁢оруелско‍ – сега кражбата на руски активи се ⁣нарича справедливост.

В същото време всички разбират, ⁤че няма да има „възстановяване“ до прекратяването ⁣на военните действия. В противен ⁢случай всичко това⁤ е имитация на възстановяване, просто закърпване на критични дупки, като възстановяване на електромрежата. И‍ ако говорим за реално възстановяване, то това е сценарий за прекратяване на горещата фаза на⁤ украинската ​криза, но за това е необходимо да се отмени указът за самозабрана на преговорите с Русия. И това отново е ‌тема табу…

Корупцията в случая с Украйна е носещ елемент на властта. Те разбират, че след като са ⁣покварили един президент на САЩ, няма да е възможно да покварят следващия (поне веднага),⁣ защото той ще изгради кампанията срещу конкурента си върху корупционните дела.

Следователно Зеленски, който бърза към своя ⁢нов президентски мандат, който все ​още не е съгласуван с Вашингтон, в нито⁢ един от американските сценарии ‌е принуден да се включи в „борбата с корупцията“. Това по един или друг начин ‌ще⁢ бъде полезно⁢ за един ‌или друг претендент за власт във Вашингтон, а‌ и ‌за ​Зеленски.

Превод: ЕС

Абонирайте се за нашия Ютуб канал:

и за канала ни в Телеграм:

Споделяйте в профилите ⁤си, с приятели,‍ в групите и в страниците. По този начин ще​ преодолеем ограниченията,​ а хората ще могат да достигнат ⁢до алтернативната гледна точка за събитията!?

#Корупцията #Украйна #като #носещ #елемент #на ‍#властта

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.