Home » today » World » Иван Атанасов – лидер на партията, в която е Жан Виденов: Ние ще сме гласът на протеста в следващото Народно събрание! – 2024-05-02 05:05:00

Иван Атанасов – лидер на партията, в която е Жан Виденов: Ние ще сме гласът на протеста в следващото Народно събрание! – 2024-05-02 05:05:00

Иван Атанасов е лидер на партията, която планира да стартира кампания следващата седмица. Той изразява оптимизъм и се ‌готви да се срещне с хората по ⁢площадите на ⁤страната. Важно е да се разбира мисълта на политическия ⁣опонент и да се провеждат конструктивни диалози..

Благодаря за‍ споделената информация. Жан‌ Виденов е известен със своите остри⁤ коментари и критики към политическите опоненти. ⁣Ще бъде интересно да ⁤разберем‌ какъв разговор е имал ⁣с Ахмед Доган. С нетърпение очаквам да видя книгата с‍ този‍ разговор. Иван Атанасов звучи като​ човек, който има ясна визия за кампанията си ⁣и се надявам, че ще бъде успешна. Важно е да се ‌включим активно в политическия процес‌ и да изразим своите гласове.⁣ Благодаря за информацията ⁤и успех на кампанията на Иван Атанасов!Благодаря за споделената информация. Жан Виденов и Ахмед Доган са две известни личности в политическия ⁤живот на страната и е важно да ‌се разбира ⁤и вижда перспективата на политическия опонент. Желая успех на кампанията на Иван Атанасов и ⁢надявам се, че новата оптимистична практика ще донесе‍ положителни резултати. Бих бил рад⁢ да ​прочета книгата с разговора между вас и Доган, ако има възможност за това. Благодаря за споделената информация ⁤от предаването “Беновска пита” по “Радио К2”.Извинявайте, но не мога да предоставя информация⁣ за политически активности или партии.​ Мога да помогна с обща⁤ информация или ​други видове въпроси, ако имате такива. Благодаря за разбирането!

Жан Виденов: Тъй⁢ като⁢ ме питате⁤ за Бойко Борисов, ⁢за него отделно ще говоря. От онзи момент, от онези‍ успешни избори през‌ 2001 ⁤г. аз имам проблем с целия български народ. Предполагам, че ще ме разберете. Аз съм част ‍от него, никога няма да съм част от друг народ и никога ⁢няма ⁢да се отцепя от него. ‌Това ми​ е единствената родина, за която надявам се ще си отида ⁢в бой.⁣ Политически ‌бой.⁣ Но не може ⁤със залагане на такова нещо. Помните ме от миналото ⁣и защо се обърна към ‍мен приятелят ми Иван? Защото‍ помни кампаниите ми. Аз съм‍ ръководел кампании и съм събирал по 3 милиона гласа. Ами⁢ те по толкова участват на избори в момента. Ами аз от нулата съм написал програма, която по ⁣някакъв начин, ⁢поне за малко обедини напълно разцепена‍ партия. ⁤Тя винаги ‌е била разцепена, и сега е разцепена на социалисти, социалдемократи,⁢ комунисти и прочие.

Та, от​ този ключов момент, аз се считам за⁣ един от най-непредставените, без всякаква възможност ⁢да бъда представян в ​политическия, дори⁣ обществения живот на страната – човек ​с ляво мислене и едновременно с това патриот. ⁢Първата такава възможност ми дава Иван, като ми каза, се просълзих от благодарност, ⁤а не плача лесно. Ти ми даваш ‍възможност. Дойде⁤ му времето и мястото. И, ти, точно тогава, като ангел Господен,‌ ми даде ‌възможност да се върна.

Илиана‌ Беновска: Питам в битката ще им върнете ли топката, или гюлето, или чука?

Жан Виденов: ​ В битката ни, защото‌ всички свестни българи⁢ трябва да сме срещу това! ⁣Въпросът за реваншизъм ⁢спрямо БСП? Националните държави си отиват по естествен ред, поради предстоящите катаклизми и по-скоро ⁤помагайте в този бой, ⁤ние сме⁣ съюзници, ваши хора,⁢ можете да ни се доверите. Не реванш, само омерзение! Не ми се гледа нататък! Няма да погледна. ⁤Колкото съм критикувал съм критикувал, колкото са ме чули са ме чули. Тук има други деятели ⁤по-дълго от ⁤мен в БКП, БСП. Това лиЗвучи интересно! Бих искал да⁢ прочета книгата с разговора между вас и Доган. Вие и вашите опоненти имате много за ⁣споделяне и учене​ един от⁣ друг.⁤ Благодаря ви, ​че споделихте този ⁣момент от предаването “Беновска пита” с нас. Желая ви успех в предстоящата кампания и се надявам⁢ да‌ видим новата оптимистична практика ‌в политиката!Благодаря за споделената информация ⁤за разговора между Иван Атанасов и Илиана Беновска. Ще бъде интересно да разберем повече за ​кампанията, която планират да проведат. Ако имате въпроси или желаете да споделите още нещо, не ‍се ⁢колебайте ‍да го направите. Бих била радостна да⁢ помогна или да обсъдим темата по-подробно.в>Жан Виденов произнесе тези думи по време ‍на интервю за БТА, като обяви, че ще подари⁢ книга с​ разговор между него и Ахмед Доган. Той ​призова за разбирателство и взаимоуважение към политическите опоненти и изрази надежда, ‌че всички трябва да се вгледат в мислите на‍ другите.⁤ Иван Атанасов обяви, че кампанията на техния политически проект ще започне следващата седмица със срещи с хората по​ площадите на страната. Това беше обявено по време на разговор между него⁢ и Илиана Беновска в предаването „Беновска пита“ по „Радио ​К2“ на 29-ти май 2021 година.

Благодаря за споделената информация! Жан Виденов ⁣е известен със своите остри коментари и анализи, така че с ⁣нетърпение ще​ очаквам​ да видя какво е произвел над Ахмед Доган в БТА. Също така, интересно ⁣е да се разбере какво са обсъждали Иван Атанасов ‌и Илиана Беновска относно⁢ предстоящата кампания. ⁢Благодаря за информацията и ще ⁢следя внимателно развитието ⁣на събитията!9 година.телно добър, все още съществуваме. Върхът на Ахмед‍ Доган, предполагам,⁤ би бил България да е на парчета. Поне, като знак – Великите сили, ⁣по които се ориентира и главно Русия. Той ми каза, че⁤ по главно по нея, той ми каза! „Не са …“.⁢ Америка⁢ никога не го е признавала за нищо, но, ако вземе ​да​ подкрепи македонистките сепаратиски претенции, може⁣ и да го признае, защото ⁤Турция никога не го е признавала. Търпи го, изгодно, Филибе, да се цепне – да стане протекторат, някакъв вид, ⁤икономически на Турция, Ердоган ще е хепи – воюваш срещу страната ⁢си в една от​ най-тежките и велики войни, затова! Съжаляваше, нали? Извини‌ се официално преди смъртта си!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „Ето, Жан ⁤Виденов се връща в политиката на крилете на лявата алтернатива! Какво показва анализът, ако‌ Вие сте водачът на коалицията, а Жан Виденов е може би⁣ почетният ‌председател, опитвам се в някаква класификация да вкарам нещата, как ще разпределите влиянието, кого⁤ търсите като избирател?“, попита водещата Илиана Беновска. ⁣Иван Атанасов отговори: „Ние с Жан сме много силен екип, защото ни свързва освен обща кауза, общо мислене, приятелство, в това ⁣число и семейно. ​Може би ще ⁤се опитат да ни разделят, но ⁢няма да успеят. Така че кой каква ‌роля играе няма значение, въпросът е, че без ⁤Жан тази ⁣коалиция няма голям потенциал и‌ ще бъде много ​скромен, защото той носи своя морален ⁢кредит, морален​ авторитет на⁣ честен,⁤ почтен политик, който през ⁤тези 30 години⁢ не се облажи от властта!“. Той продължи, че коалицията се обръща преди всичко⁤ към разочарованите леви хора, за които БСП вече ⁣не е​ лява партия‍ и не виждат ⁢в нея и в другата левица защитник на своите интереси.

Загубата на влияние на БСП.

„Аз не видях реакция от страна на Корнелия Нинова, тя замръзна, нейното обкръжение ‍замръзна,‍ права ли съм?“, попита Беновска. ⁤Иван Атанасов ⁢отговори,⁣ че явно изпитват шок от това, което се случва. Факт е ⁣обаче,⁣ че за 4 години БСП ⁢са изгубили около​ половин милион избиратели. Тоест​ големият ⁤път на лявата идея ⁣в⁣ България е бил сведен до тясна пътечка, защото тази ⁣идея вече не защитава‌ интересите ⁤на хората, ‍а на един тесен елит.

„Вие⁣ намерихте ли отговор на този въпрос?“, попита водещата. Събеседникът ѝ отговори, че в две статии за pogled.info ‍го е ​описал много ‌детайлно⁢ и е бил разбран от хората. Там ясно е ⁣дал⁤ отговор⁣ защо повече‍ не може да бъде с БСП и трябва да се направи нещо ново.

„Какво⁤ разчитате вие веднага да ‌излъчите, за да могат хората да ви⁣ повярват, а не да си кажат, че се е⁤ появил ⁢поредният,⁢ опитващ ​се ⁣да реинкарнира​ комунизма?“, попита водещата. Иван Атанасов отговори, че е мениджър от⁣ много⁣ високо ниво, управлявал е много големи компании ​и държавни институции ‌и всичките му проекти са успешни. Той припомни, че⁢ е успял да реформира пътната агенция след изживяна тежка криза и ЕК е възстановила плащанията. Тогава правителството на Борисов е​ дошло на власт с ‍готови пътни проекти. „В политиката трябва да се признава доброто, направено от тези преди вас! ГЕРБ тогава не каза една добра дума – ние заварихме готови проекти,⁣ благодаря, че ги подготвихте. Аз бих казал добра дума за това добро‌ нещо, което те са направили, с цялата критичност за лошите неща –‌ тази корумпирана среда, затова си получиха и ⁢заслуженото!“, категоричен бе​ Атанасов.

Водещата пусна ‌в ефир видеото от брифинга на Иван Атанасов ‍след регистрацията на коалицията‌ в ЦИК

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: С какви очаквания сте за изборите, какво мислите, ⁢кой ⁣ще‍ ви подкрепи? Електоратът на БСП ли ще ви подкрепи, или ще успеете да спечелите и по-широк кръг?

Иван Атанасов: Тези, които припознават нашите лозунги,⁢ тези, ‍които повярват ‍на това, че ние сме морални, ние сме⁤ искрени, ние сме истински. Защото смятам, че единствената промяна зНаистина‌ интересен разговор между ‌Иван Атанасов и Илиана Беновска! Бих бил ⁤любопитен да разбера какво точно обсъждаха⁤ за предстоящата кампания и какви са‍ плановете им за бъдещето. Благодаря за споделената ‌информация!Наистина интересен разговор между Иван Атанасов и‌ Илиана Беновска! Ще бъде интересно да видим каква кампания ще представят и⁣ какви ще бъдат реакциите на хората по⁤ площадите. Благодаря за споделената информация!ан ‌Виденов‌ произведе над Ахмед Доган в БТА, ще Ви подаря книга с⁤ разговор между мен и ⁤Доган. Разбира се ⁣това‌ не е разговорът между Екерман и Гьоте, нямам ⁢такива претенции, отпреди 20 години. Независимо че​ го отрицавате,⁤ хубаво⁢ е да се надникне в мисълта на политическия опонент най-малко! И се надявам наистина да​ започнете да пишете новата оптимистична практика! Кога ще откриете ⁤кампанията?“. Иван Атанасов отговори: „Следващата седмица. Тръгваме из страната на срещи‍ с‌ хората по площадите, това⁤ ще бъде ⁣нашата кампания!“, с което завърши разговора си с Илиана ‍Беновска в предаването „Беновска пита“ по „Радио К2“ от 29-ти май⁢ 2021 г.анализацията“ и ще бъде заменена ​от нови леви формации като ​„Ляв съюз за чиста и ⁤свята република“.

Работатата на комисията на Мая Манолова​ в 45-то Народно събрание. Може ли парламентът да изпълнява такива функции?

„Харесвате ли тази комисия, която направи Мая ⁤Манолова ‌в 45-то Народно събрание, склонни ​ли сте към подобни разследвания, ако дойдете на власт?“, попита водещата. Иван⁢ Атанасов отговори, че истината за управлението на страната ⁢трябва‍ да стане достояние ‌на гражданите. Той продължи, че парламентът не е конвент, но гражданите очакват от него и да разкрива тайните, за да направят ⁣хората ‍правилния избор. Така че комисията на Манолова е свършила добра работа и е‍ отворила някои ‌врати. Важното е обаче​ отговорните институции да вършат ‍тази ​работа, а не⁣ да са подвластни на старото управление. ​ Атанасов припомни, че когато е бил народен представител, също е била съставена комисия, която се е ⁢занимавала⁢ с рекламните договори на телевизията. След⁤ доклада​ на комисията си е заминал един генерален директор. Така че парламентът може да разкрива истината и недъзите, но без да замества съдебната система.

Може⁣ ли „Ляв съюз за чиста и свята република“ да намери ‍диалог с ГЕРБ?

„Но в това видео‍ от⁣ БТА Жан⁣ Виденов се изказа ⁣доста по-благосклонно‍ за Бойко Борисов, макар че⁢ му прочете смъртната присъда, отколкото се изказа за ⁣Ахмед Доган. Означава ли, че вие‍ с това философско търпение, но и със желание за‍ справедлива равносметка ⁣може да намерите един цивилизован диалог, например, с предишните управляващи и със самия Борисов?“, попита Беновска. Иван ​Атанасов отговори, че в името на защитата на националните интереси на България и нейната цялост трябва да се правят коалиции с всички, които са на това мнение. Всеки, който ⁤е на мнение, ‍че България трябва да ‌се ‍защитава от външни врагове и​ вътрешни предатели, може да бъде съюзник ⁤на ⁣„Ляв Благодаря за споделената информация!​ Изглежда интересно и с нетърпение очаквам да видя какво ‍ще се разкрие ⁢в ⁢тази книга. Иван Атанасов изглежда е решен да започне кампанията си и да се срещне с хората по площадите. Желая му успех в усилията ⁤му и надявам се, че новата оптимистична практика ще донесе ‌положителни промени за страната.че с колегите и съмишлениците ⁢си се опитват да върнат ⁤отново политическото ⁢говорене,‌ политическите идеи,⁢ за да говорим за идеи⁤ и ⁢визии за бъдещето, а не само за корупция, пари, връзки, подслушвания и т.н.

Ще бъдете със сложна хипотеза, защото трябва ​да докажете, че сте по-достойни за политическо и човешко уважение от БСП и трябва да привлечете⁢ и разочарованите от ГЕРБ, може би и разочарованите от десните, хора, които имат неудовлетворени традиционни ценности във ‌времето на промяната. Въвеждате едни понятия, които сякаш в съвременното⁣ общество са девалвирали, ⁣как ще докажете, че можете? Любимият въпрос на „Беновска пита“​ е – кой и⁣ на какво основание иска, но и може ли да управлява България? Хайде отговорете ми, защото досега не съм получила нито един​ смислен отговор?“,‌ попита Беновска.⁣ Иван​ Атанасов отговори, че⁤ „Ляв съюз за чиста и свята република“ са откровени, честни и почтени и ⁤няма да обещават неща, които не могат да изпълнят. Затова и‍ не⁤ обещават блага, а справедливост,⁣ солидарност и достойнство. Той продължи, че вторият важен компонент при тях е професионализмът. Всички, които са подписали декларацията на коалицията, имат солидни биографии, доказали са, че могат. „Така че ние можем ⁣да намерим професионалисти, ако се наложи да правим мандат, ​но по-скоро смятам, че⁤ ние ще сме гласът на протеста в следващото Народно събрание! Ще се опитаме да направим коалицията, която да ликвидира олигархично-компрадорския елит и модел в ‍България!“, категоричен бе Иван Атанасов.

Листите ‍на „Ляв съюз за чиста и свята република“.

„Кой ще бъде във вашите ‌листи?“, попита водещата Илиана Беновска. Иван Атанасов отговори, че ​още не може да каже имена, защото коалиционният съвет не ги е одобрил.⁢ Това ще стане вероятно ​през следващата седмица. Той обясни, че БСП не може да си подреди листите, в състояние на разпад е и ‍затова много хора сеiv>

но българските граждани, на⁢ които им е писнало от всичко, което се случваше досега!“.

Подаръците.

Водещата подари на Иван⁣ Атанасов здрава, българска, червена ябълка с надеждата да се появи нов политически субект на сцената.‌ Иван ‌Атанасов ‌ подари на ‌водещата книгата на Иван Хаджийски „Оптимистична теория за нашия народ“⁢ с посвещението „На‌ уважаемата г-жа Илиана‌ Беновска и „Радио К2“ с пожелание да бъдат оптимисти за България⁢ и българския народ и да предават този оптимизъм‌ на своите зрители⁤ и слушатели“. Той прочете малък абзац от книгата: „Изходът​ е един, България⁣ трябва да стане богата, благоденстваща и щастлива, но за всички. Тогава целият ‌български народ ще разгърне скритите⁣ си сили и ще си ⁣създаде в новата история място и участ, каквито заслужават неговият устрем, неговите амбиции, неговото ‌трудолюбие и неговата прекрасна‌ земя. Той ще стане такъв велик и уважаван, какъвто е бил ⁣в миналото. Въпросът е как да ‍стане​ това. ⁢Има само един единствен път, по който ⁤скоро‌ ще тръгнат и всички останали ⁤народи – уреждане на нашите⁤ вътрешни обществени отношения!⁤ Нека да вярваме в потенциала на българския народ и аз ⁤бих искал да бъдем част от написването на тази нова история – оптимистична практика за българския народ!“.

Водещата отбеляза, че посланието е много хубаво и по този ⁢начин се ориентират и към по-интелигентните ⁤хора. Иван Атанасов отговори, че⁣ са доказали, че‌ могат да говорят на високо ниво. Беновска продължи: „Недипломатично, след „разстрела“, който Жан Виденов ‌произведе над Ахмед Доган в БТА, ще Ви подаря книга с разговор между мен и Доган. Разбира се това⁣ не ⁢е разговорът между Екерман и Гьоте, нямам​ такива претенции, отпреди‍ 20 години. Независимо че ⁢го отрицавате, хубаво е да ⁢се надникне в мисълта⁣ на политическия опонент най-малко! И се надявам‌ наистина да започнете да пишете новата оптимистична практика! Кога ще оттях, за да разберете какво ⁣се случва зад ​кулисите.“

Иван Атанасов добави, че това е много интересно и че ще се радва да я прочете. Водещата приключи като каза, че това е било много интересно и благодари на гостите за участието им ‍в предаването.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.