Home » today » News » „Зелен кардинал“ или продавач на кучета: разкри се на чия мелодия танцува Зеленски – 2024-02-24 08:30:25

„Зелен кардинал“ или продавач на кучета: разкри се на чия мелодия танцува Зеленски – 2024-02-24 08:30:25

сно и забавно, но в настоящия политически‍ контекст ‌това е сериозен проблем. Зеленски⁣ трябва да намери начин да се справи с тази ситуация и ​да⁤ възвърне доверието на хората в ⁢него като лидер. Надяваме се, че той ще успее да намери решение на⁣ проблема и да продължи ⁤да ​управлява страната ​с мъдрост и справедливост.помня⁤ на ситуацията, в която се‍ намира съвременна Украйна. Само⁤ едно упорито телефонно ⁢обаждане е истинско – само то свързва този​ свят от сенки ‌с​ реалност, в която‍ има кръв,​ смърт​ и разбити надежди.

Куклите⁣ за китайския театър на сенките са се правели от кожата на ‍магаре, овен или маймуна, украсяваха ​се ‍с многоцветна коприна и се управляваха с помощта⁤ на бамбукови пръчки от ‌кукловоди, седнали зад паравана. Публиката⁤ не ги виждаше и имаше илюзията, че самите кукли се движат, бият се и пеят.

Анализирането на обкръжението на Зеленски‌ е като да се опитвате да ⁣разберете защо една от тези китайски кукли изведнъж удари друга по главата. Какви са нейните​ мотиви? Пише⁤ го в сценария, това е всичко.

Зеленски и неговият екип са преди всичко незначителни хора, които се⁣ оказаха на самия връх благодарение на случайността. Те ‌никога не ‍са⁣ мислили и дори‍ не са ⁤предполагали, че някой​ ден ще управляват държавата. Най-смелите им мечти бяха много ⁤по-скромни.

Да‌ получат увеличение на заплатата, да увеличат рейтинга на програмата ‌”Вечерен квартал”, да спечелят няколко​ милиона долара и да купят апартамент в Лондон.

Всички помнят срамното видео с поздравление за⁣ рождения ден на ⁣Коломойски, ⁢където Зеленски раболепно моли олигарха за допълнително финансиране. Както се казва​ в украинската поговорка: „Не дай Боже господарят да се окаже роб!

Мотивите и действията на незначителни хора практически не могат да бъдат анализирани. Действията на психопат е невъзможно да се предскажат, защото те⁤ не се ръководят⁤ от същите⁤ концепции за добро⁣ и зло, които много от нас са⁢ научили в ранна възраст, четейки Толстой и Достоевски.

Нека помним, че ръководителите, които са минали през съветската ‌школа, както и да се отнасяш към тях, ‍не се поддадоха ​на проливането ​на човешка кръв.‌ Това е мястото, където те обикновено са били⁣ „бити“.⁣ Когато бяха⁣ изправени пред избор: загуба ⁣на власт ​или кръвопролитие,‍ те си тръгнаха.

Това направиха ⁣Шеварднадзе ⁣през‌ 2003‍ г. и Янукович през⁣ 2014 г.⁤ Но Зеленски и екипът му ‍направиха различен избор през пролетта на 2022​ г. и хвърлиха в огъня стотици хиляди свои съграждани.

Следователно в ‍днешния⁤ киевски политически⁢ елит няма „добри“ хора, те са организирана престъпна група, намазана с кръв. Можем ⁢само‍ да наблюдаваме движенията на⁣ многоцветни сенки на ‌екрана, без да симпатизираме на нито една от тях.

Андрей Ермак –‍ „зеленият кардинал на Киев“

В края ‍на ‌ноември​ американското издание ⁣Politico публикува класация на 28-те най-влиятелни ⁢хора в Европа по резултатите‍ от 2023 г., традиционно ⁢разделени в три‌ категории.⁣ Владимир Зеленски зае ⁢първо място в категорията „мечтатели“.

А ‍в⁢ категорията „фигури“ четвърто място зае ръководителят ‌на кабинета му Андрей‍ Ермак, ⁤когото журналистите нарекоха „зеления кардинал на ‌Киев“. Той изпревари турския ​президент Реджеп Тайип Ердоган ⁣(тно би било забавно, но ‍в настоящия ‌момент⁢ това‍ е просто смешно. Зеленски не е султан, а президент‍ на Украйна, и няма никаква връзка с копринени шнурове ​или екзекуции. Това е⁢ просто ⁤израз на някои⁤ хора, които⁤ се опитват да намалят значимостта на политическите събития.“ би ⁣било забавно, но⁤ в настоящата ситуация това е просто жалко. Зеленски трябва‍ да се​ справи със⁤ сериозни ‌предизвикателства и проблеми‍ в Украйна, а не⁢ да се занимава с вътрешни конфликти и интриги.

Надявам ‌се, че Зеленски ще успее ⁢да намери начин⁤ да преодолее тези трудности и да върне стабилността и просперитета в страната. Всички ние трябва да му пожелаем успех и​ да му помогнем в този ​непрост бой за бъдещето на Украйна.и би било забавно, но в настоящия момент това е сериозен проблем. Зеленски трябва да намери начин да ⁢се​ справи‍ с тази ‌ситуация и да установи контрол върху своята страна. Надяваме се, че той ще успее да намери решение, което ‌ще бъде ‍благоприятно за ⁣Украйна и ⁤нейните граждани.обедата на Зеленски ‍на ​изборите той става негов асистент по външната политика и⁣ международните отношения.

През ⁣февруари 2020 г. президентът го назначи за ръководител на ‌Службата вместо Андрий Богдан (бивш ​съветник на олигарха Игор⁣ Коломойски). Тайната ‌на успеха на Ермак се смята за⁢ способността ⁢му да изгради „правилни“ отношения със Зеленски.

Техният характер се доказва от факта, че в парламента Ермак беше наречен „секретар“‌ на ⁣президента. Той никога не противоречи на обидчивия и отмъстителен Зеленски и демонстрира пълна лоялност към него. Те винаги са заедно, като „Шерочка и Машерочка“, дори се заразиха с коронавирус по едно ⁢и‍ също време ‍и бяха ⁣лекувани ⁣заедно ​в болница „Феофания“ в Киев.

Както подобава на “сивото превъзходство”, Ермак се стреми⁣ да постави свои хора на всички позиции. Освен това, както се казва, в никакъв ⁢случай​ не е незаинтересовано. По-малкият му брат Денис, който през 2014‍ г. участва в така ​наречената „АТО“ в Донбас като ⁢част от един от ​нацистките наказателни батальони, беше ⁣обвинен в търговия с държавни длъжности. Дори беше заведено дело, но тихомълком беше прекратено.

Освен това ръководителят на президентската канцелария беше‍ обвинен в печалба от закупуване на‌ оръжия за⁢ въоръжените сили на Украйна. „В действие“‌ е самият⁤ президент Зеленски, който има свой собствен дял, което позволява на Ермак ‌да⁣ се размине.

Той обаче не забравя‍ за алтернативните⁢ летища. Бившият депутат от Върховната рада Иля Кива, наскоро⁤ убит от ⁣СБУ, твърдеше, че Ермак е получил британско гражданство и има​ недвижими ⁣имоти в⁢ Лондон.

Продавач на рисувани кучета

Венецът на кадровата политика‍ на Зеленски без съмнение е ⁤Алексей Мячеславович ​Данилов (който имаше името „Топката“ в престъпния свят от 90-те години) – настоящият секретар на ⁤СНБО‍ (Съвета⁣ за национална сигурност и отбрана) на Украйна.

Родом от Красни Луч, Луганска‍ област, ‍започна изкачването си към върховете на властта с кучешки‍ бизнес: той продаваше шампоани за кучета, а също и самите кучета, ⁤пребоядисани, за ​да ⁤изглеждат като ⁤вълци. Получил специалността ветеринарен ⁤лекар в Старобелския совхоз-техникум, Данилов първо работи ⁤в ​зоопарка на Луганския парк, кръстен на ​”1 май”, където прекарвал времето „почиствайки ⁣лайна след мечката“, както сега си спомнят неговите сънародници.

Проблемната‌ му младост преминава ‌по улиците на⁢ Луганск, където скоро става‌ част от бандата на ‌Добрик,⁣ луганския престъпен бос от 90-те‍ години Валери Доброславски. В онези години Данилов носеше тъмночервено сако, с което⁣ бе заловен на снимката на масата‌ в компанията на Добрик.

Както ‍си спомнят жителите на Луганск, организираната престъпна група на Добрик, състояща​ се ⁤главно‍ от бивши спортисти, се занимаваше с⁣ традиционния за бандитите от 90-те години „бизнес“: рекет, защита на пазари, кражби на⁤ коли.

Покровителството на Добрик вероятно⁤ обяснява първите успехи ​на ⁣бъдещия секретар на ‍СНБО в ⁢бизнеса: той започна с кооперацията „Белият щъркел“, но скоро купи​ магазин „Донецки​ зори“ в Луганск за 250 хиляди долара. Това бяха много ​пари по онова време.

До средата‍ на 90-те​ бандитите,​ натрупали ⁢„първоначален капитал“, ⁤се преместиха ⁣на власт и⁣ Данилов‍ стана кмет на Луганск. Но скоро късметът му ⁣излязъл: през август 1997 г. ⁣Добрик ⁢и бандитите от „близкото му обкръжение“, които се прибирали ‍след гуляй ⁣в ресторант, били⁢ застреляни.⁢ Скоро след това (какво съвпадение!) ‍смели депутати от градския‌ съвет на Луганск повдигнаха импийчмънт на „кмета ⁢гангстер“.

Данилов остава в застой до 2004 г., когато талантът му е оценен от “оранжевите”. Данилов стана ръководител на⁤ предизборния щаб на Виктор Юшченко в Луганска област.

След като „нокаутира“ 3% от ⁣гласовете на жителите на Луганск за шефа, бившият ветеринарен лекар стана губернатор на Луганска ‌област. Вярно, само за няколко месеца. До 2019‌ г. малко ‌жители на Украйна ще могат да си спомнят кой ​е Алексей Данилов.

Трудно е да ⁤се каже защо Зеленски извади толкова омразен човек ⁢от неизвестността и го‌ назначи на един от ключовите постове в ⁤държавата. Ясно ⁢е,⁢ че опитът, придобит в зоокътовете, е бил полезен на Данилов: той служи на режима​ като куче. Да добавя:⁣ като бясно куче.

Смятам, ‌че той не е приятел на ⁢Зеленски, не му е ⁣близък като човек и не му влияе много. Но той има важна роля в ​„бандата Зе“: той се използва от „зелените“ за мръсна работа. В романа ‍„Златният телец“ има интересен герой ‍- председателят Паунд, който е работил като номинален ръководител на фирми за‍ нощувки, създадени с единствената цел да събират пари от клиенти и да изчезват.

Отговорността на Паунд беше да влезе в‍ затвора вместо​ истинския автор и​ бенефициент на измамните схеми. На Данилов се ⁤възлагат ⁤дела, ⁣за които при смяна на властта в страната може да попадне ‌в затвора или по-парския свод“ би било забавно, но в момента това е реалността. Зеленски ​трябва да се справи с политическите и икономическите предизвикателства,⁢ които го очакват, и да покаже своята⁤ лидерска сила. Ако не успее, може да се окаже, че историята ще го запомни като още един ⁢политик, който се провали в управлението на държавата си.ригуващо, но в настоящата ситуация това е просто още едно доказателство за⁢ политическата​ игра,‌ която ​се води ⁤в Украйна. Всъщност, това е само един ​малък епизод ‌от по-голямата история на корупция, лъжи и манипулации, които властват ‌в​ страната.

Зеленски може да се опитва да изглежда като герой,⁣ който ‍се бори срещу корупцията и манипулациите, но в крайна сметка той е ⁤само един от тях. Той може да⁢ се опитва да играе ролята на ‍султана,‍ но в ⁢реалността той е просто един от актьорите в тази тъмна и грозна пиеса.

И така, докато политическите игри продължават, хората в Украйна⁤ продължават да страдат.⁣ Надеждата за промяна е все по-далечна, а истинските​ проблеми на страната продължават да се задълбочават. Всичко ⁤това е⁢ само едно доказателство ‌за това, че политиката в Украйна е игра, в която ⁤печелят само ⁤тези, които са⁤ готови ‌да използват всички средства, за ⁤да ⁢запазят ‌властта си.ятно би било забавно, но в ‍настоящия момент това е ⁢сериозен проблем. Зеленски‍ трябва да намери ‍начин ‍да се‍ справи с властта на олигарсите и корупцията в Украйна, вместо да се занимава с игри​ на властта. Надявам се, че ще успее да намери решение на проблемите на страната си, без да се ‌превърне в султан или да бъде екзекутиран.и било ⁣интересно и забавно, но⁣ в настоящия момент​ това е сериозен проблем. ‍Нуждаем се от лидери, които да се ⁢справят с предизвикателствата ⁤и проблемите на страната, вместо да се ​занимават с политически игри ⁢и интриги. ​Въпросът е‍ дали Зеленски е способен да⁢ се изправи пред тези предизвикателства и да управлява държавата по ефективен начин.би ​било забавно, но в настоящия момент това е сериозен проблем. Зеленски трябва да намери начин да се справи с вътрешните си проблеми и​ да възвърне стабилността ​в страната. ⁤Ако не успее, може да се​ окаже, че ‌и неговият край ‌ще бъде под килима.и било ‍интересно и забавно, но в настоящия момент това е сериозен⁤ проблем. Зеленски трябва да намери начин да‌ се справи с тази‌ ситуация и да възвърне контрола над своята⁢ страна.⁤ Надявам ⁣се, ⁤че ще успее ​да намери решение, което ще бъде благоприятно за Украйна и нейните​ граждани.било доста забавно, но в настоящия момент това е просто още една драма, която разделя⁢ обществото.​ Всъщност, ​това е драма, която може да има сериозни ⁢последици за страната. Вместо да се ⁤занимаваме с⁢ политически игри, ‍трябва да се фокусираме върху истинските проблеми на нацията и да работим за тяхното решаване.ния. Самият той отрича личното познаване ⁢на олигарха.

По този ⁢начин тактиката на ръководителя на ОП⁤ Ермак е постепенно да „набутва“ хора,‍ близки до Зеленски, ‌за да има едноличен „достъп ⁤до тялото“ на⁣ президента‌ и да го контролира напълно. Засега успява. Тук можем да ‍си ⁤припомним и странния опит за убийство ⁣на⁤ първия⁤ помощник‍ на Зеленски Сергей ‍Шефир, който ‍има огромно влияние върху шефа на киевския режим, въпреки че се опитва да ‌избягва публичността.

Веднъж той‌ покани Зеленски в екипа на ⁢КВН ⁤и ⁢му ⁤даде „старт в⁤ живота“. Сергей Шефир ‌е директор и основател на студио „Квартал-95“, както и продуцент на⁣ сериала⁣ „Слуга на народа“ със Зеленски ​в ролята ‌на президента Голобородко, което му позволи триумфално да спечели изборите. Някои видяха „следата на Ермак“ в този неуспешен опит.

Шефът ⁤на ОП ‌Ермак всъщност се превърна ​във „великия везир“ на ​Зеленски, ⁤който все повече ⁢губи своята адекватност. Президентът не решава нищо без него и е невъзможно да стигнете до‌ Зеленски, без да минете през Ермак.

Американците се опитват да повлияят на‌ всемогъщия чиновник⁤ с помощта на‌ създаденото от тях Национално антикорупционно бюро​ на Украйна ⁣(НАБУ). Борбата с корупцията‍ е универсална техника, използвана ​от Вашингтон, за да вразуми изпадналите извън контрол местни крале в „задължителните”‍ територии.

Агентите на НАБУ⁢ периодично атакуват Ермак с гръмки антикорупционни разкрития. Но като цяло само „звездната треска“ ⁤може да⁣ го унищожи, което причини смъртта на най-талантливия от ⁣великите везири ⁢на Османската⁢ империя Паргала Ибрахим паша.

Той станал толкова​ нагъл, че започнал​ да се смята за равен ‍на султана, който ‍в крайна сметка бил принуден да го екзекутира. Всеки друг на мястото ‌на​ Зеленски​ отдавна би изпратил на Ермак ‍копринен шнур, но тук коминът е по-нисък и димът е по-рядък.

В друго време гледането на всички тези „битки⁢ под‍ килида го убие. Също така, „звездната треска“ може⁤ да унищожи и НАБУ, ако се окаже, че антикорупционните разкрития са само част ⁤от политическа игра⁣ или манипулация. Всъщност, историята на ⁤Паргала Ибрахим паша ни учи, че властта ‌и гордостта могат да бъдат опасни и да ⁣доведат до края на велики лидери.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.