Home » today » World » Егоизъм, омраза, невежество: Западът изпусна триглавия Кракен – 2024-04-23 23:01:23

Егоизъм, омраза, невежество: Западът изпусна триглавия Кракен – 2024-04-23 23:01:23

/Поглед.инфо/ На XVI Евразийски икономически форум във Верона призоваха да се предотврати‍ дехуманизацията на нациите

Теоретизирането за изграждането не на „дивния прекрасен нов свят“ ⁢с ​генетично програмирано консуматорско общество (според Олдъс Хъксли), ​а на наистина „светло бъдеще“ без кавички би могло да изпълни до краен предел последната сесия на XVI Евразийския ‌икономически форум ⁣във ‍Верона, ​който⁤ се състоя‍ на 3-4 ноември в Самарканд (Република Узбекистан). Можеше да се случи,⁤ но не‍ стана.

И всичко това, защото крилете ​на⁢ красивите мечти бяха подрязани от злото на деня, което ⁢нахлу в публиката с непрекъснат информационен поток от жестокост и насилие.

На занятието на тема „Хуманизъм ⁣или деградация?‌ Ценностните основи на бъдещия свят” изглежда имаше за цел‌ да предостави грубо ​очертание на пътна карта за движение към по-справедлив световен ред. Организаторите на форума очертаха своята ​позиция: „Не ​само ⁣природата се‌ нуждае от ‌защита на⁤ хомо сапиенс, но и самият човек‍ – неговите права и отговорности, култура, историческо наследство, достъп до достоверна информация ⁤и т.н.“

По това време стана⁤ ясно, че само през първата‍ седмица на войната Израел е хвърлил 6000 бомби върху ивицата Газа, а за по-малко от първия месец над⁣ това палестинско гето са хвърлени 35 000​ тона експлозиви, което⁣ е почти‌ два пъти повече разрушителната сила на ⁤американската атомна бомба, която изпепели⁢ Хирошима. 10 000 убити палестинци, включително повече от ​4000 деца и 2600 жени.

Коментари на‍ политици и коментатори от колективния⁢ Запад старателно заобикаляха тази⁤ неудобна истина, но имаше и циници с нацистки нюанси, които развиха в⁢ различни варианти тезата на ‌израелския министър на отбраната, който нарече палестинските араби „полуживотни“ и ​призова войниците си да ги убиват безразборно, без страх от военните трибунали.

Събитията⁢ от последната година‌ и половина „опровергават твърдението, че еднополюсният свят е по-стабилен под американско господство“, ‌ каза ⁤от трибуната на форума италианският учен Джузепе Арлачи. Преди това той⁢ е бил⁤ ръководител на Програмата на ООН за контрол на наркотиците с ранг ‌на⁢ заместник-генерален‍ секретар и в момента е професор по социология в университета в ⁢Сасари. Арлачи е автор на редица​ книги и публикации за мафията и ⁢транснационалната ‍организирана престъпност.

Според мен тези конфликти са противоположни на това, за ​което говорят „пророците на ⁤гибелта“, особено в медиите”, казва ⁤професор Арлачи. „Всички тези разговори ⁣за Армагедон имат за цел да ни накарат да съжаляваме за ⁤дните на Студената война и на еднополюсния ‌свят. Ние сме уверени, че избухващите конфликти ще ни водят от криза в криза, от геноцид към геноцид, от масово насилие към масово насилие, до ​трета световна война и варваризация на‍ международните отношения.

Не. Всъщност тси и с приятели!

ла на⁢ приятелите си и се⁣ абонирайте за нашите канали, за да бъдете в течение на последните новини и⁢ анализи.

Благодарим ви за подкрепата!

ойна с ниска интензивност. Ами‍ социалните права? Те също не съществуват.”

„Светът навлезе​ в период на ⁢бързо и болезнено размразяване на стари конфликти“, както правилно отбелязва блогър под псевдонима​ „Кремъл Мамковед“. –⁣ „Шегите в Twitter относно „Какво следва – Тайван​ или Корея?“ вече не изглеждат смешни. Хората, чиято младост е била ‍в разгара на Студената война (Първата Студена война), вероятно⁣ се⁢ чувстват ‌странно в момента. Остро дежавю и ретроспекции всеки ден.“

На въпроса отговори‌ Едуард Лозански, професор в Московския ‌държавен университет, академик на Руската академия на социалните науки, ⁢основател ​и президент на Московския ‌международен университет.

–​ Доколко‌ отчаяно, ⁣агресивно и без уважение към международното право САЩ са готови да се намесят и‌ ще се намесят ли в изграждането на многополюсен свят?

Западните страни ще се опитат да предотвратят, както се изрази държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, „счупването“ на съществуващия световен ред. Имат една година ‌да направят‌ това. Защо една година? Не ⁣мисля, че ‍Джо Байдън и ‌целият му⁤ екип ще ‍останат там, където ‍са. В⁤ същото време „дълбоката държава“, „Вашингтонското блато“, както мнозина наричат привържениците на американската хегемония⁢ в света, няма да иска⁣ да се примири с промяна‌ на статуквото.

Те имат значително предимство. На тяхна страна ⁣е военно-промишленият комплекс, който прави пари от войната и разпределя част от печалбите на различни ​структури, като това включва не само Конгреса на САЩ, но⁣ и мозъчни тръстове и‍ медии. Всички те се хранят от този ⁣източник. И те ще се‌ противопоставят на пристигането на някой ‌като Роналд Рейгън в Белия⁣ дом, който промени⁤ реториката​ си от обвинение на СССР, че ⁢е „империя на злото“, към говорене за архитектура на сигурността от Ванкувър ⁣до Владивосток.

Ключовата фигура в администрацията‍ на САЩ ​е Антъни ‍Блинкен. Именно той ‌по​ същлете този пост, за ​да разберат повече хора за влиянието ​на контролирания хаос⁣ и ‍как можем да ​се противопоставим на него. Нека⁢ работим заедно⁤ за мир ⁢и справедливост в света!

ашия канал⁣ в социалните мрежи и с приятели, за да⁤ научавате‍ първи ⁤за новите ни видеа и статии.

Благодарим ⁢ви за​ подкрепата!

те информацията с приятели и близки, за да разберат и те истината зад събитията ⁢в света.

Само като се обединим и бъдем информирани, можем да преодолеем ​ограниченията и ⁤да създадем по-добро бъдеще за всички нас.

Благодарим ви, че сте част от нашето общество на ⁣информирани и активни граждани!

ила си и с приятели,‍ за да разпространите истината и да се‌ борите срещу лъжите и манипулациите.

Само като ⁢обединим усилията си⁢ можем да преодолеем контролирания хаос⁢ и да създадем по-добро бъдеще за всички.

видеото ​и информацията с приятели и познати, за да разпространите истината и да помогнете на хората да се освободят от митовете и ⁤фалшивите ценности, които ги обгръщат. Само като се обединим и ⁢работим заедно можем да преодолеем ограниченията ⁢и да създадем по-добро⁤ бъдеще за всички.

телно непредвидим свят.”

* * *

Който не иска да вземе предвид студения полъх на геополитическите ветрове в челото и тила, ​няма да може да разбере⁣ причините за⁣ това, което отстрани изглежда като хаотизация​ на международните отношения, и ще е склонен да обяснява какво се случва с обща реална ‍или симулирана лудост. Докато всеки истеричен изкуствен катаклизъм, придружен с ⁤човешки жертви, винаги има клиент, изпълнител, облагодетелстван и жертва.

Днес става все по-ясно,⁤ че​ усилията на транснационалната финансова олигархия, която формира най-влиятелния управляващ клан, са⁣ насочени към прилагане на стратегията Три Д. Това са дехуманизация, дебилизация и ​дезорганизация.

В името ⁣на тези разрушителни цели се води тайна⁣ трета световна война, ‌насочена към разяждане на духовните⁣ устои и връзки на цели нации, към физическо намаляване на репродуктивните категории⁤ граждани, към фрагментиране на общности и общества с ⁤цел да ги направят гъвкав материал за манипулиране на съзнанието.

Умишленото ⁤създаване на‍ джобове на контролиран хаос в много вече бурни региони​ не само ​умножава скръбта ⁢и удължава списъка на жертвите на конфликти ‌и ‍борби, но също така умножава дела на тези, които под влиянието на‍ страх и стрес лесно се‍ поддават ‌на разпространението митове и фалшиви ценности.

Западът пусна триглавия Кракен ⁣срещу световната общност, която‌ не е част от привилегирования⁢ клуб на страните под англосаксонско ‍ръководство. Егоизъм, омраза и невежество.

Превод: ЕС

Нашият ⁤Ютуб канал:

Каналът‍ ни‌ в Телеграм:

Така⁣ ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, ⁣с приятели, в‍ групите‍ и в страниците.

#Егоизъм #омраза ​#невежество #Западът #изпусна #триглавия #Кракен

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.