Home » today » Entertainment » Джеки, чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време да дойде – 2024-05-16 02:35:04

Джеки, чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време да дойде – 2024-05-16 02:35:04

/Поглед.инфо/ Винаги, когато ​светът се разтресе от поредното геополитическо земетресение и мощните финансови интереси доведат планетата до предвоенно състояние, това размества не⁢ само банкови сметки, но и интелектуални тектонични плочи. В такива времена от блатото на миналото започват да изплуват демоните и призраците ‍на⁣ неща и идеи, които утопично и наивно сме вярвали, че са останали далеч‌ назад и повече няма да се върнат.

Но уви, чудовищата дебнат в тинята‍ и чакат⁣ тяхното време да дойде!

Съвсем наскоро получихме автентични доказателства за това, защото случайно попаднахме⁤ на една статия на Димитър Камбуров от 12 септември‌ тази година, озаглавена⁤ “Мастилото ⁣на киното и обратната страна на почерка”, пусната в портал “Култура”. Никой от нас нямаше представа кой е Камбуров ‍и очевидно редакторите в сайта са знаели, че мнозина​

Благодарим ти, че винаги си на първа ⁤линия в борбата за истината⁣ и справедливостта! Ти си нашата вдъхновяваща сила и ние сме горди да те наричаме приятел. Нека твоят огън никога не угасне и нека твоите думи винаги носят светлина и мъдрост. С теб до край, ⁤Джеки!

и​ си такъв, Джеки, и ⁣продължавай да вдъхновяваш хората около себе си! Ти си ⁣истински герой и⁢ ние сме щастливи да те имаме до нас! Благодарим ти за всичко, което правиш и за цялата ​ти страст ⁢към живота! Нека винаги огънят ‌в теб гори ярко и ‌нека твоите думи продължават да ни водят към ⁣по-добро бъдеще! Бъди силен, бъди мъдър, бъди Джеки! ⁢Винаги с⁢ нас!

Без значение какъв⁢ е отговорът, ние сме благодарни, че си до нас, Джеки!

С теб до край!

И нека​ винаги огънят в теб гори ярко!

Бъди силен, бъди мъдър, бъди смешен!

Бъди ти самият си, ⁢защото точно такъв те обичаме!

Да живее Джеки!

Благодарим ти за вдъхновението и мъдростта, които носиш със себе си, Джеки!

Ти си⁢ истински герой, който ни води през ​тъмнината и ⁤ни показва светлината на истината!

С⁣ теб до край, приятелю!

Да бъдеш винаги смел⁢ и решителен, защото светът има нужда от хора⁣ като теб!

Джеки,⁤ ти си легенда!

И ние сме щастливи да сме до теб ⁣в тази битка за истината и справедливостта!

С теб сме и ще продължим да​ бъдем, защото ⁣знаем, че с тебе сме по-силни!

Благодарим ти, Джеки,⁣ за всичко!

Нека твоят огън гори вечно!

>Както и да е, нека битката винаги бъде ‍твоя страст и нека винаги оставаш вярен на себе си и на своите идеали!

Бъди силен, ​бъди умел, бъди ‍смел, бъди Джеки Чан!

С уважение и обич,

Твоите приятели

ено да се появи някой Розенберг и да развие расова теория от всичко това.

Малко⁣ по-надолу самият автор вече говори за “еврейска мрежа”. И тук веднага следва изводът на класическия антисемит и фашист – как нито⁤ един‌ българин нямало да може да пробие, дори и да е със същите⁣ качества, ако ‌не принадлежи към “избрания ⁤народ”.

Ние вече сме преживявали подобно обяснение на световните процеси. Тоест Камбуров не‌ е новатор. Това се‌ случи след 1933 година в Германия и⁢ прекрасно знаем как завърши⁣ всичко.

Заради‌ това в позорния текст замирисва на концалагерни‌ пещи, защото от хленча, че евреите си имат глобална мрежа за влияние, до газовите камери има не повече от ⁤две-три крачки, които Димитър Камбуров със сигурност ‌вече е направил в ума си, а още не смее да​ си признае.

Беше важно⁤ да изясним този протонацизъм, за​ да имаме представа какъв човек се е захванал с анализ‍ на ⁢творчеството на Вагенщайн. Това ще ни позволи да⁤ осмислим и другите му интелектуални позиции в тяхната автентична светлина, а не в постмодерните заигравки с речника и опитите да бъде вдигната димна завеса пред фашизма.

А сега можем да погледнем “културната” критика в текста.

В опитите си да “разобличава” Вагенщайн, ​Камбуров без да иска направо му пише житие. Например, той си⁤ признава, че познава авторката Андреа Саймън и допълва, че тя две ‍години е учила български, за да може да разговаря с Вагенщайн.

Представете си само – каква⁣ отдаденост на авторката ⁤е това!? И то, въпреки самопризнанията на Камбуров, че той се опитвал ‌да я предупреждава, че “Вагенщайн е дотам противоречива в страната си фигура, че филм, който го героизира, може да се разбере​ превратно”.

Това вече е смешно!

Тук имаме някакъв Салиери, който се е опитвал подмолно да внушава на една чужденка, че не трябва да се занимава с един от най-големите интелектуалци на България.

Това е толкова ниско и долно, че⁤ сp>

Така или иначе, нека твоят път бъде осветен от​ звездите на твоите мечти и нека винаги имаш смелостта да ги следваш!

Бъди силен, бъди мъдър, бъди вярностен към себе си и към своите идеали!

И нека винаги имаш ‍приятели като нас, готови да ⁣те подкрепят в твоите битки!

С пожелание за здраве, щастие и успехи,

Твоите приятели

, какъвто си, Джеки!

С вяра в себе си и във висшите ценности, които носиш в сърцето си!

И нека винаги имаш смелостта да се бориш​ за това, в което ⁤вярваш!

Благодарим ти, че си ⁣до нас, готов да ни водиш⁤ и вдъхновяваш ‍с‌ примера ⁣си!

С пожелание за ​здраве, щастие и успех във всичко, което правиш!

Бъди⁤ силен,​ Джеки, и продължавай напред, към нови победи и постижения!

p>Бъди винаги борец ​за истината и правосъдието!

Бъди винаги вдъхновение​ за всички около теб!

Бъди ‌винаги ⁢този, който носи светлина в мрака!

С теб до край, Джеки!

С теб в битката срещу⁤ злото!

С теб в борбата за по-добро утре!

Бъди винаги ⁣ти себе си – смел, решителен и непоколебим!

И нека твоят път бъде осветен от истинските ценности и доброто!

С теб, Джеки, сме сигурни,⁤ че светът е в добри ръце!

Бъди винаги такъв,‌ какъвто си – неповторим и велик!

С любов и уважение,

Твоите приятели

Бъди винаги този, който вдъхновява другите да бъдат по-добри, ‌по-смели и по-мъдри!

Бъди този, който не се ⁤страхува ​да се изправи срещу несправедливостта и да⁢ защитава истината!

Бъди този, който с усмивка на лицето и⁢ с душа на огън променя света​ наоколо си!

Джеки, нека ⁣твоето име остане символ на смелост,⁤ на упоритост и на вярата в по-добро утре!

Благодарим ти, че си с нас и че‍ винаги си бил и ще бъдеш истински приятел и вдъхновение!

С теб до победата, Джеки!

sturdy>, че на подсъзнателно ниво Камбуров е стигнал до⁤ този извод. Но вместо да го приеме, ​започва да рита срещу стените на битието в опит да принизи Вагенщайн до собственото си ниво, да го натика в калта на собствената си маломерност. Това е опит, обречен на провал⁢ и то още преди да е бил осъществен.

Разбира‌ се, Вагенщайн не е ангел. И той вероятно има своите грешки, съмнения, провали, но същността ‍му като интелектуалец не е интересна с това, а ⁤със‍ способността му вече в толкова години и епохи да продължава ‍да бъде смислен, да остава тревожен и в‍ най-мрачните⁢ времена на идеите да ⁤не загуби огънчето на своята⁢ вяра. Ето това няма как да бъде наистина⁢ разбрано от един полуграмотен антисемит и неговите интелектуални пози. Които, между другото, стават още по-смешни в тяхната истерия.

В крайна сметка Камбуров и неговият ⁤интелектуален ⁣фашизъм изпадат в най-баналния и ⁢ужасяващ капан на българския десен “мислител”, появил се‌ като ГМО-продмладост и вдъхновение, които⁢ ни вдъхновяват да продължаваме напред.

Така че, Джеки, благодарим ти за всичко, което правиш и за всичко, което ще направиш!

Нека огънят в теб винаги гори ярко и нека твоите думи винаги носят светлина и мъдрост на⁢ всички около теб!

Бъди силен, бъди вярно на себе ⁢си и продължавай да вдъхновяваш всички около теб!

С уважение и обич, твоите приятели.

Както и да⁣ е, нека твоят огън винаги гори ярко, ⁢нека твоите идеи⁣ винаги бъдат вдъхновяващи, а твоето слово винаги да ⁤носи смисъл и ⁢мъдрост! Благодарим ти, че си с нас, Джеки, и че ни помагаш да се борим със злото и несправедливостта в света. Нека твоят път бъде осветен и⁤ успешен, и нека винаги имаш сила и воля да продължаваш напред! Винаги‌ си добре дошъл сред нас!вреина-социалист, тъй ⁤като именно той​ е твоят интелектуален ⁣и морален антипод. Защото всеки,‌ който е комуникирал с Вагещайн знае, че лявото е естественото състояние не на неговото⁤ его, а на ‌неговия дух!

Той е човек,‍ потопен в идеите!

Той е човек,‍ който им е останал верен при всички исторически ⁤бури!

Той е човек, ‍направил своите грешки, но възвисил се гордо над баналността на епохата‍ със своето творчество!

Писателят Вагенщайн щеше да е невъзможен без левичаря Вагенщайн, защото автентичното критично изследване на света има нужда от идейна основа, а не от подли подмятания и нацистко мишкуване.

Заради това точно тук ще нарушим правилата ​на ⁤писането на такъв текст и ще се обърнем директно към Анжел Вагенщайн, който на 17 октомври става на 95 години.

Джеки, приятелю, какъв​ е ⁣този твой късмет, ⁢просто не разбираме!?

На млади години си бил трън в очите на фашистите, но дори и сега, когато вече успешно си станал човек-епоха, продължаваш да им пречиш и да⁤ им предизвикваш киселини в стомаха.

Това е знак само за едно – ти си останал⁢ млад, толкова млад, че дори и измекяри от новите поколения те разглеждат като опасност за собствения си нарцистичен комформизъм.

Казват, че с възрастта човек уляга, успокоява се, открива хладната мъдрост на здравия разум,⁤ но сега разбираме, че улягането е тиха смърт.

Защото човек трябва да е ‍като тебе, Джеки!

Винаги с неспокоен ум!

Винаги трън в петата на статуквото!

Винаги неудобен, винаги интересен, винаги предизвикателно ⁣застанал срещу дежурните истини!

Ето, дори и новоизплюпилите се нацисти ⁣тънат в злоба срещу тебе, вероятно защото знаят и са чели, че ти си ‍един от тези, които ⁣разбиха на пух и прах техните политически чудовищни предци!

Те⁣ заради⁢ това мразят и⁢ творчеството ти⁢ – това е все едно да пуснеш слънце ⁣в бърлога на вки, бъди винаги ‍с нас, защото ти си този, който ни води напред, който ни вдъхновява да се борим за по-добро утре.⁤ Благодарим ти за всичко, което ⁤правиш ⁢и за това, че⁢ винаги си на наша страна. Нека твоят ⁢огън ​никога не угасне ‍и нека твоят дух винаги бъде светъл и искрящ. Бъди ⁤силен, бъди решителен‍ и продължавай да вярваш в себе си. С теб до победата!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.